Merhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)
Bu konuyu başka bi başlık altında açtım fakat pek fikir alamadım. o konuyu kapatmayıda bilmiyorum siteyi iyi kullanamadığım için
31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?
aslında konu sahibi de istiyor gibi yoksa on bir kilo vermez birde hayatta çocuğunuz olmaz dememişler kiSiz çocuk istemiyorsunuz tamam ama eşiniz de sizinle aynı görüşte mi? Ne kadar tedaviyi siz görecek olsanız da eşiniz ile ortak karar vermelisiniz. Kimsenin baba ya da anne olma hakkını elinden alamayız
İkinizde çocuk istemiyorsanız bağış yapmanız güzel bir şey.
haklısınız fakat durum şçyle kalp ritim bozukluğum var ilaç kullanıyorum ve göğüsümde zararsız kistlerim var tüp bebeğin bunları tetiklediğini duydum. Ben olmaması durumunda alternatif fikirler üretmeye çalışıyorum kaygılarımı azaltmak içinniye tüp bebek tedavisini kabul etmediniz anlamadım madem üzülüyorsunuz bu kadar istiyorsunuz evet yıpratıcı bir süreç ama atlatılabilir
Sizin ilk önce tedaviye odaklanmanız lazım. alternatif üretmek sonraya kalsın. böyle daha çok baskı altında hissedersinizhaklısınız fakat durum şçyle kalp ritim bozukluğum var ilaç kullanıyorum ve göğüsümde zararsız kistlerim var tüp bebeğin bunları tetiklediğini duydum. Ben olmaması durumunda alternatif fikirler üretmeye çalışıyorum kaygılarımı azaltmak için
aslında güvenmek derken şöyleİnsanlara yeri geliyor kendi annesine babasına bakmak zor geliyor, siz nasıl bir ömür için yabancıya güveneceksiniz? Özellikle elden ayaktan düşünce o insanın yanınızda kalacağına nasıl inanacaksınız?
Tüm mal varlığını Darüşşafaka’ya bağışlayanlara, onlar çok güzel bakıyorlar. Ben olsam böyle bir yol araştırırım.
eşimde benim bu derece üzüntümü görünce bende istemiyorum tüp bebek dediSiz çocuk istemiyorsunuz tamam ama eşiniz de sizinle aynı görüşte mi? Ne kadar tedaviyi siz görecek olsanız da eşiniz ile ortak karar vermelisiniz. Kimsenin baba ya da anne olma hakkını elinden alamayız
İkinizde çocuk istemiyorsanız bağış yapmanız güzel bir şey.
bence bunu öncelikle doktorunuzla konuşmalısınız o tedavide kullanılan ilaçları kullanıyorum böyle bir yan etkisini duymadım iyice araştırın bence başkalarından aldığınız duyumlarla değil hekimlere danışın internette söylenen doğru değil gönlünüzü de ferah tutun otuz yaş hiçbir şey çok vakit kaybetmeyin eğer çocuk istiyorsanız gerekli tahlilleri yaptırın tıp o kadar ilerledi kihaklısınız fakat durum şçyle kalp ritim bozukluğum var ilaç kullanıyorum ve göğüsümde zararsız kistlerim var tüp bebeğin bunları tetiklediğini duydum. Ben olmaması durumunda alternatif fikirler üretmeye çalışıyorum kaygılarımı azaltmak için
tabiki istedim korunmayı bıraktım sonuçta fakat tüp bebekle ilgili araştırdıklarım insanların yaşadıkları herşeye ramen dğnya para harcanıp tutmayan tedaviler bana çok korkunç geldiaslında konu sahibi de istiyor gibi yoksa on bir kilo vermez birde hayatta çocuğunuz olmaz dememişler ki
yanlış başlık altına açmışım onu sanırım doğru düzgün yanıt gelmemiştiNiye aynı konudan bir daha açtınız ki?
tabi ki herşey taktiri ilahi benim yaptığım planlarda olucak diye bişey yok ama insan kafasında şekillendirmedende rahat edemiyor10 yil boyunca tup bebek tedavisi gormus birini taniyorum 12 yilda yine tup bebekle oldi ne zamanki birakti bebek düşüncesini olursa olur dedi tup bebek artik oldu suan bebegi ile mutlular dur daha ne oldu 5 6 sene dene bi kafandan bebegim olmayacak yada cok istiyorum düşüncesini at stresi sevmez bebekte rahimde
Yani adama vicdan yaptırıp baba olma hakkını elinden alıyorsunuz. Bu konuya tek başınıza karar veremezsiniz. Bunun vicdani yükünü taşıyabilecek misiniz? Yarın bir gün eşinizin size "benim babalık hakkımı elimden aldın" dese ne diyebilirsiniz? daha tedaviyi denemeden vaz geçmek doğru değil. Bu işte eşinizle ortak karar almalısınız.eşimde benim bu derece üzüntümü görünce bende istemiyorum tüp bebek dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?