Tuvalet Eğitimi çocuğunda wc korkusu olanlar

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

fatosgumus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
34
0
36
İstanbul
slm kızlar benim kızım 3.5 yaşında bezden çıkaralı 6 ay oldu bezden çıktı çıkalı kabızlık problemi var. tuvalete gitmek istemiyo çok korkuyo. sabahtan başlıyo ağlamaya akşama kadar. doktora götürdüm dubalak verdi oda fayda vermiyo artık başınıza böyle bir durum geldimi geldiyse nasıl çözüm buldunuz lütfen yardım edin

Konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım lütfen..
Bu sebeple konunuz "Tuvalet Aliskanligi ve Egitimi" başlığına taşınmıştır.
Bilginize.

benim kızım da korkuyordu tuvaletten, gerçi biz yeni başladık eğitime ama yine de fikir verebilir söyleyeceğim şey.kızım şuan 2,5 yaşında, tuvalete mümküün değil sokamıyorduk. sifonun 2 tane vanası var, çiçeğe benziyor,ben kızım bak çiçekler de varmış diyerek soktum wc ye. baktı vanalara gerçekten çiçepe benziyor, şimdi her wc ye girişimizde kızım anne bak çiçek varmıışşş diyerek giriyor wc ye.

siz de onun sevdiği oyuncakları wc ye koyabileisiniz, evet biraz anti hijyenik biliyorum ama o korkuyu belki yenebilir. hatta wc ye sticker bile yapıştırıbailirsiniz.. ne bileyim sifona ya da başka uygun yerlere renkli baloon bağlayabilirsiniz.

canım galiba psikolojik kızının problemi.çünkü bezi bıraktığından beri kabız diyorsun.demek ki tuta tuta kabız oluyor.bir çocuk psikoloğundan yaardım alablirsin .tuvalete gitmeyi çok seviyorum gibi şeyler söylemek de işe yarayabiliyor.bi de lazımlığa oturmaz mı tuvalet dışında bir yerde balkonda bile olabilir yeter ki sevsin tuvalete gitmeyi.benim oğlum da kakasından korkuyor ve tiksiniyordu sevdirdim ona şimdi yapıyor.yapınca gülüyor.içinde arabalar var dedim hadi kelebek yap kakadan dedim.bilmem ki yardım edebilmeyi çok isterdim çünkü korkular çok önemli.o dediğin ilaç bence de işe yaramıyor ben kendimde kullladnım ve bi arkadaşım kızında kullanmıştı işe yaramadı.başka bi doktora da gidebilirsin aslında.Allah yardımcın olsun kızının da tabi.

Oğlum bu yaz 3 yaşına girecek. Dönem dönem kakasını tuttuğu için kabız oluyor.dupalac bizde çok işe yaramıyor. Lazımlığa oturtmayı denedim hemen kalkıyor kakasını tutunca hemen kabız oluyor. Tuvalet eğitimini nasıl kazandırıcam bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…