Davranış Bozuklukları Çocuğunda risperdal kullanan varmı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Allah razı olsn kardeşm yazdın için neler yaşadNz lütfen yazarmsnz burdan yada özelden inanın çok ihtiyacım var yaşayan birinden duymaya

Neler çiziyor mesela? Aslında çizdikleri çok önemli, iç dünyasının aynası o yaşta. Şiddet vs içerikli mi çizimleri?
Hugwy wugu diye bir karakter var onu çizmiş resmen aynısını hatta oyuncakları vardı bir ara toplatldı sanrm kafasında onları görüyo kuruyo bazen oynuyo gülğyo bazen de beni ağlatıyor diyor

Neler yaşadnz lütfen yazarmsnz özelden yada burdan inanın çok ihtiyacım var yaşayan birinden duymaya eşimde bende çok yıprandk

ABlacım herşeyden önce sana net bişi sormak istiyorum çocuguna travmatik olarak 5.5 yaşına kadar böyle onu etkileyecek bir durum yaşadınızmı. Ve yahutta sen kızına hamileylen 9 ay boyunca ilk öğrendiğim andan beri hamileliğin boyunca travmatik bir durum yaşadın mı bir korku endişe?

Doktorlarda normal olduğunu 7 yaşına kadar hayali arkadaş yada korku olabileceğini söylüyorlar ama yaşarken çok zor gerçekten

Evet canım hamileyken de yaşadım doğduktan sonra da yaşadm

Yani travmatik mi bilmiyorum ama korkularım endişelerm oldu

Hugwy wugu diye bir karakter var onu çizmiş resmen aynısını hatta oyuncakları vardı bir ara toplatldı sanrm kafasında onları görüyo kuruyo bazen oynuyo gülğyo bazen de beni ağlatıyor diyor
Quebec merkezli bir aile psikososyal kliniği olan La Boîte aux Merveilles'in ortak sahibi Joanie Plamondon, bize bu tür videoların izlenmesi nedeniyle oluşan gece terörlerinden bahseden ebeveynlerimiz olduğunu açıklıyor. Bu haftanın başlarında Facebook'ta yaptıkları bir paylaşımda meslektaşı Joanie Mercier ile birlikte ebeveynlere bir uyarıda bulundu.Huggy, çocukların bilişsel mekanizmalarının kurgu ile gerçeği ayırt etmesine izin vermediği erken çocukluk döneminde çok daha tehlikeli hale geliyor. Psikolojik hasarın kalıcı izler bırakabileceğini yazıyorlar.Ebeveynlere, mümkünse ebeveyn kontrollerini açmalarını, çocuklarının içeriklere harcadıkları zamanı takip etmelerini, onlarla konuşmalarını ve gerekirse yardım teklif etmelerini öneriyorlar. Joanie Mercier, çocuğun ağzına laf koymadan, bazı durumlarda tableti elinden alıp, bu içeriğin ona göre olmadığını anlatmaktan çekinmemek gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Evet canım hamileyken de yaşadım doğduktan sonra da yaşadm
Tamam ablacım şöyleki hatta bu konuyu geniş çaplı burayada belki bir gün yazarım.
Bende ilk farkeden annem oldu 4 yaşında annemle babam babanem vefat ettiği için memlekete gitmişler 2 günlük diye beni ananemlere bırakıuorlar bu süreç tabi 1 ayı buluyo ozaman annemin tarafı kalabalık kuzenlerim teyzelerim bekar aile evi herkes bir arada. Ve benimle sürekli aradjklarınsa konuşmak için ben kaçıyomuşım. Annemle babam 1 ayın sonunda beni almaya geliyorlar. Ve bende annem gözlerime baktığında göz kontağı kurmadığımı ve dinlemediğimi farkediyor. Akabinde hemen her ay farklı bişi çıkıyor bende. İşte yolda girerken birden durup elirmişim yere çömelirmisim. Sonra ellerimi kollarımı kasarmışım. Bunlar tabi vokal tik bozuklugu vs çeşitleri var yayılıyo. Benide hocaya götürüyolar ve inan hocalık bi durum değil sakın korkma kimsenin lafıyla hareket etme tamamen bu durum davranış bozuklugu ve kalıcı değil kronik yok cinmiş inmiş vs de değil anlattıgına göre hayali arkadaşıda oldugunu düşünmüyorum. Çünkü ben ilerleyen yaş aralıgımda küfür ediyordum. Bildiğin bagararak ağza alınmıycak küfürler edip bagarıyordum. Kendi kendime konuşuyordum. Sonra seslerim olsun boğaz temizleme gözlerim kırpma. Yani dikkat dagınıklıgı huzursuzluk asabilik. Neler neler.

Bahsettiğiniz karaktere baktım kendi başına aşırı korkunç, yabancı kaynaklardan çeviri yaptırdım gugıl translatede. Bi çok ebeveyn bu karakter yüzünden gece terörleri, gerçeği hayali ayırt edememe gibi sorunlar yaşamış. Sanırım kızınız tablette bu karaktere çok maruz kaldığı için korku filmi yaşıyor kafasında. Mutlaka bir psikolog yardımı almalı ilaca ek. Ve bu karalterden mutlaka bahsetmek lazım bence doktorlarına

Ne kadar sürdü canm sende bu durum ve sende hayali bişeyler görüyormuydun

Psikolog çizdiği resmi gösterdim ve şok oldu aynısını çizmiş dedi inşallah zamanla bu korkusu geçecek dedi sabr dedi tabi bilinçaltında öyle bir kalmşki uzun zamandr tv tablet vermemeye rağmen etkisi hala devam ediyor

Yazdığımı okursanız görüceksinşz bu çizdiği karakter yüzünden bir çok çocuk mağdur olmuş, sizin spesifik bir sorununuz var başka örnek aramayın bence, biraz araştırın nette mağdur olanları

Bence başka bir psikolog arayın sabırla inşallahla maşallahla çözülemeyebilir, bir psikiyatrist ile koordineli çalışan birini bulmaya çalışın. Geçmiş olsun çok üzüldüm gerçekten,iyi akşamlar

Her hafta düzenli psikolog seansı alıyo oyun terapisi alıyor ama çocuğun dünyası korkuları o kadsr farkli ki ne zama geçecek bilmyrz biz sadece elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz

Yani travmatik mi bilmiyorum ama korkularım endişelerm oldu
Biz ilk cerrahpaşa hastanesinde 1 ay kaldık pzamanlar tabi bu durumlar önemli vaka olarak sayılırdı baya incelendi videoladımı çektiler. Çeşitli beyin analizlwri yapıldı ileri zeka olarak sonuclarım çıktı en bu süreçte farklı 10 ane çeşitli ilaçlar denedik iyi gelmediler. En son da marmara hastanesine yönlendirildim. Touredde sendromu istem dışı tik bozuklugu tamısı ile karşı karşıya kaldık ama bu sürwçte en son rispeldal başlandı bana 13 yaşından tam 24 yaşına kadar sabah 1 akşam 1 olmak üzere günde 2 ml içtim. Marmara hastamesindeki doktorlardan takipli hasta olarak devam ettim oraya direk randevu alıp gidebilşrsiniz işin ehli doltorlaro cidden çocuk psikiyatri bölümü. Orda bir doktorla tanıştım reşit olduktan sonra artık evleneceğimi söyledim ilerde çocuk istiyorım vs çocugumdada olurmj genetikmi va sormak için Bana doktorum dediki kullandığın ilaç sana anne olmana engel olacak bir ilaç değil rahatsızlıgımında genetik değil kronik oşdugunu öğrwndim ve ergenlik döneminin kızlar için 29 yaşına kadar sürwbildiğini ve yaş aldıkca azalacağınj söyledi doktorum. Ve gerçekten öylede oldu.

Çok geçmş olsun teşekkür ederim yazdıklarınız için ama bişeyi merak ediyrm sizinde korkulsrnz yada konştğnz gördüğünz kafanızda kurduğnz şeyler oluyormudu

Hayali şeyler gördümü bilmiyorum annem daha detaylı bilir fakat gece kabusları vardı glb bu süreçte sadece kızınız için yapabilceğiniz şeyler. Daha hafif atlatabişirsiniz benim ailem ve ozmaanın durumları cahillik vs teknoloji yok bilmwdikleri için belkide bukadae uzun sürdü.
Bizim gibi hastalar yani kızınız bir ortamdan fazla kaldıgında huzursuzluk yaşıyor sıkılıyor akabinde size sinirleniyor gitmwk istiyorsa o ortamdan çıkın gidin evinize. Kalabalık bir ortamda olmak istemiyorsa olmasın. Mesela ona bişey yaptırırken direterek ve bagararak asla yapmayin daha sakin daha minimal olarak sabrederek en onemli konu yüknüz ağır ama buraya yazacak kadar çağresiz bir annenin kalbinin güzwlliğini görebiliyorum. Yani ona göre belirleyin bazı şeyleri anlamadığı zaman 10 kerede olsa göz göze gelip pes etmeden aynı sabırla anlatöanız lazım yanlışı yada doğruyu. Bir ortamda yaşıtları ile kavga edwbilir çok normal asla arkadaşlarının yanında hatası varsa bile rwncide etmeyin mesela kenara çwkip güzelce anlatın. Aslında olay tamamen beyindeki sistematik sinir nöronlarını elinize almanız ve ona daha konfr bi alan yaratmanız. Televizyon telefon özwllikle şu süreçte bana kalsa 7 yaşına kadae vermwyin derim. Şu cagda bu tanıyı taşıyan hastaların çogunda teknoloji yüzünden ilerleme mevcut değil çünkü.

Hanımefendi beni tanımadan yaşadıklarımı bilmeden keşke bu denli yargılamasaydnz beni evet benm bi sorunm var aylardır... ben 7 ayda 10 kilo verdim ne yemek yiyorum doğru düzgün ne insan içine çıkmak istyrm ne uyku uyuyabilyrm yaptğm tek sey dua etmek evladm için doktor doktr gezmek lütfen insanları yargılamadan önce neler yaşadığını bi düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…