Evet korktugum kuruntu yaptıgım çol şey olıyordu mesele 3 metrelik koridordan evin hölünden 5 yaşındaydım gecemezdim karanlık diye annemi kaldırırdım götüe diye. Fakat görüştüğüm konuştugum biri yoktu. Ama kendi kendime konuşurdum evcilik oynarken daha çok oyun oynarken bu alışkanlık yapardı normal başka bişiyle ilgilwnirken ve şaundada hala mesela tik bozuklugunjn kırıntıları var bende. Mevsimsel dönemlerde çok mutlu olamam mesela çok stresli olamam çok üzülemem çok yorulamam az yorulamam hep oturamam hep koşamam herşey hayatımda dengeli olmak zodunda. Çünkü dVranış bozukşugunu tetikliyor bende ve ses tikleri olarak bana yansıyor dönem dönemÇok geçmş olsun teşekkür ederim yazdıklarınız için ama bişeyi merak ediyrm sizinde korkulsrnz yada konştğnz gördüğünz kafanızda kurduğnz şeyler oluyormudu
Kardeşim Allah razı olsun senden bu saatte benim için yazdınHayali şeyler gördümü bilmiyorum annem daha detaylı bilir fakat gece kabusları vardı glb bu süreçte sadece kızınız için yapabilceğiniz şeyler. Daha hafif atlatabişirsiniz benim ailem ve ozmaanın durumları cahillik vs teknoloji yok bilmwdikleri için belkide bukadae uzun sürdü.
Bizim gibi hastalar yani kızınız bir ortamdan fazla kaldıgında huzursuzluk yaşıyor sıkılıyor akabinde size sinirleniyor gitmwk istiyorsa o ortamdan çıkın gidin evinize. Kalabalık bir ortamda olmak istemiyorsa olmasın. Mesela ona bişey yaptırırken direterek ve bagararak asla yapmayin daha sakin daha minimal olarak sabrederek en onemli konu yüknüz ağır ama buraya yazacak kadar çağresiz bir annenin kalbinin güzwlliğini görebiliyorum. Yani ona göre belirleyin bazı şeyleri anlamadığı zaman 10 kerede olsa göz göze gelip pes etmeden aynı sabırla anlatöanız lazım yanlışı yada doğruyu. Bir ortamda yaşıtları ile kavga edwbilir çok normal asla arkadaşlarının yanında hatası varsa bile rwncide etmeyin mesela kenara çwkip güzelce anlatın. Aslında olay tamamen beyindeki sistematik sinir nöronlarını elinize almanız ve ona daha konfr bi alan yaratmanız. Televizyon telefon özwllikle şu süreçte bana kalsa 7 yaşına kadae vermwyin derim. Şu cagda bu tanıyı taşıyan hastaların çogunda teknoloji yüzünden ilerleme mevcut değil çünkü.
Kızımın o tarz şeyleri yok karanlıktan korkmaz gece uyanmaz tikleri de yok tek mesele stresini belli eder mutluluğunu belli eder bizim tek sorunmz kafasında kurup konştğu arkadaşm diyo ona bazen gitsn beni üzüyor diyor bazen gitmesn diyor daha önce çıktı sonra unuttu şimdi tekrar çıktıEvet korktugum kuruntu yaptıgım çol şey olıyordu mesele 3 metrelik koridordan evin hölünden 5 yaşındaydım gecemezdim karanlık diye annemi kaldırırdım götüe diye. Fakat görüştüğüm konuştugum biri yoktu. Ama kendi kendime konuşurdum evcilik oynarken daha çok oyun oynarken bu alışkanlık yapardı normal başka bişiyle ilgilwnirken ve şaundada hala mesela tik bozuklugunjn kırıntıları var bende. Mevsimsel dönemlerde çok mutlu olamam mesela çok stresli olamam çok üzülemem çok yorulamam az yorulamam hep oturamam hep koşamam herşey hayatımda dengeli olmak zodunda. Çünkü dVranış bozukşugunu tetikliyor bende ve ses tikleri olarak bana yansıyor dönem dönem
Rica ederim ablacım daha detaylı annemlede konuşacagım burayada yazarım bişey olursa yazabilirsin buradan sormak istediğin varsa. ama bu süreçte sen pes etme kimseyi dinleme çocuguna ailene odaklan. Dua bol bol sadaka mutlaka bak emin ol bunun yanı sıra ailemde çok dualar okuttu hatimler indirdi. Ama bu bir süreç emin ol ve şu zamanda herşey artık daha kolay işerliyor doktorlar olsun cihazlar olsun dünya olarakta inşallah daha hafif daha kısa zamanda düzelicek ben eminim.Kardeşim Allah razı olsun senden bu saatte benim için yazdıninşallah evladımda en kısa zamanda iyileşir eğer annenzle konuşma fırsatı bulursanz yazarsnz çok memnun olurum
Ben sizi yargılamadım, çocuk aslında derdini belli etmiş, buna yoğunlaşın, biraz araştırın nette vakaları demek istedim, ne yargısından bahsediyorsunuz gerçekten anlamadım.Hanımefendi beni tanımadan yaşadıklarımı bilmeden keşke bu denli yargılamasaydnz beni evet benm bi sorunm var aylardır... ben 7 ayda 10 kilo verdim ne yemek yiyorum doğru düzgün ne insan içine çıkmak istyrm ne uyku uyuyabilyrm yaptğm tek sey dua etmek evladm için doktor doktr gezmek lütfen insanları yargılamadan önce neler yaşadığını bi düşünün
Allah senden razı olsun kardeşim o güzel kalbinden öpüyorumRica ederim ablacım daha detaylı annemlede konuşacagım burayada yazarım bişey olursa yazabilirsin buradan sormak istediğin varsa. ama bu süreçte sen pes etme kimseyi dinleme çocuguna ailene odaklan. Dua bol bol sadaka mutlaka bak emin ol bunun yanı sıra ailemde çok dualar okuttu hatimler indirdi. Ama bu bir süreç emin ol ve şu zamanda herşey artık daha kolay işerliyor doktorlar olsun cihazlar olsun dünya olarakta inşallah daha hafif daha kısa zamanda düzelicek ben eminim.ama kartal marmara hastanesine randevu almanı öneririm bir doktorum vardı benim abla can beydi şuamda orada olmaya bilir. Fakat eğerki bulabilirsem iletişim no olsun mail olsun sana iletirim yurtdışına gitmediyse.
Sizin spesifik bir sorununz var demişsnz beni hiç tanımadan neler yaşadığımı bilmeden annemisnz bilmyrm ama bi annenin inann çaresiz kaldığında neler düşündüğünü aklından ne senaryolar geçtiğini anlayamazsnzBen sizi yargılamadım, çocuk aslında derdini belli etmiş, buna yoğunlaşın, biraz araştırın nette vakaları demek istedim, ne yargısından bahsediyorsunuz gerçekten anlamadım.
İşte ben okadar küçüklüğümü hatırlamıyorum ama Halisinasyon korku kaygı uyur gezerlik. Bu arkadaşıö dediği kişi aslında kendi hayal dünyasında kurduğu birisi olabilir tamamem psikolojik oldugunu düşünüyorum. Yada televizyondan sürekli izlediği bir çizgi filmi arkadaş edinmiş olabilir. Diye düşünüyorum. Birde bu yaş aralıgında normal gece tek mi yatırıyoraunuz bilmiyorum fakat bir müddet onula birlikte uyumanızı tavsiye ederim en azından uyudugyndan emim olana kadarKızımın o tarz şeyleri yok karanlıktan korkmaz gece uyanmaz tikleri de yok tek mesele stresini belli eder mutluluğunu belli eder bizim tek sorunmz kafasında kurup konştğu arkadaşm diyo ona bazen gitsn beni üzüyor diyor bazen gitmesn diyor daha önce çıktı sonra unuttu şimdi tekrar çıktı
Amin ablacım cümlemizin çocuklarına inşallah rabbim sendende razı olsun hakkını helal et göemwden tanışmadan burdan birbirimize destek olmak tevafuk olmak güzel bişiy. Allaha emanet olun inşllahAllah senden razı olsun kardeşim o güzel kalbinden öpüyorumelimizden geleni yapıyorz yapıcaz hep maddi hem manevi Rabbim herkesin evladına şifa versin
Kızımla birlikte uyuyorz yalnız bırakmyrm canm evet hayal dünyası çok geniş kızımn onunda etkisi varİşte ben okadar küçüklüğümü hatırlamıyorum ama Halisinasyon korku kaygı uyur gezerlik. Bu arkadaşıö dediği kişi aslında kendi hayal dünyasında kurduğu birisi olabilir tamamem psikolojik oldugunu düşünüyorum. Yada televizyondan sürekli izlediği bir çizgi filmi arkadaş edinmiş olabilir. Diye düşünüyorum. Birde bu yaş aralıgında normal gece tek mi yatırıyoraunuz bilmiyorum fakat bir müddet onula birlikte uyumanızı tavsiye ederim en azından uyudugyndan emim olana kadar
Sende Allaha emanet ol kardeşim Rabbım seninde ne sıkıntın varsa gidersn inşallahAmin ablacım cümlemizin çocuklarına inşallah rabbim sendende razı olsun hakkını helal et göemwden tanışmadan burdan birbirimize destek olmak tevafuk olmak güzel bişiy. Allaha emanet olun inşllah
Amin ablacım allah razı olsunSende Allaha emanet ol kardeşim Rabbım seninde ne sıkıntın varsa gidersn inşallah
Spesifik sorundan kastım çocuk çok fazla tabletle haşır neşir olup bu resmini çizdiğiniz karakterden aşırı korkmuş. Yabancı basında bu konuda çok fazla benzer haber yapılmış. Hani sorununuz azbuçuk belli demek istesim. Spesifikten ne anladınız bilmiyorum, açıp anlamına bakın bence.Sizin spesifik bir sorununz var demişsnz beni hiç tanımadan neler yaşadığımı bilmeden annemisnz bilmyrm ama bi annenin inann çaresiz kaldığında neler düşündüğünü aklından ne senaryolar geçtiğini anlayamazsnz
Kusura bakmayın yanlış anladımSpesifik sorundan kastım çocuk çok fazla tabletle haşır neşir olup bu resmini çizdiğiniz karakterden aşırı korkmuş. Yabancı basında bu konuda çok fazla benzer haber yapılmış. Hani sorununuz azbuçuk belli demek istesim. Spesifikten ne anladınız bilmiyorum, açıp anlamına bakın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?