Cocugunda dikkat eksikligi olan anneler

Methaba, aynı şekilde benim kızım da hep zor bir çocuktu yani ben böyle adlandırıyordum meğer dikkat eksikliği ve dürtüsellik varmış. Ek olarak karşı olma karşıt gelme bozukluğu da.
Bebekliğinde çok hareketliydi hiperaktiviteyi düşündüm ama sonra duruldu, yanlış değerlendirdiğimi sandım.
2. Sınıfta şuan öğretmenin yönlendirmesiyle doktora gittik ve doktor öğretmenle de görüştükten sonra teşhisi koydu ve ilaç tedavisi önerdi. Yan etkilerinden dolayı çok üzgünüm ama tedavi edilmesi gerektiğini artık daha iyi anlıyorum.
Okulda dışlanıyor söylediklerine göre oyunlarda hep istediği olsun istiyor, hep aşırı negatif davranıyor ve çok konuşuyormuş. Evde de çok konuşma ve negatiflik her şeye karşı gelme davranışları vardı. İlaç henüz başlamadık hala araştırıyorum.
Beni en çok üzense derslerinde yavaş ilerlemesi değil dışlandığı için mutsuz olması, öyle ki ağır bir depresyon geçiriyorum kolum kanadım kırık sanki.

Kızım da çok zeki, okuduğunu anlamada çok iyidir göz atsa içeriğini anlar. Kendini frenleyememek, saçma hareketler deseniz onlar da var. Bir şeylerin içini açar bakar, bebek olur kalem başlığı olur fermuar olur aklınıza gelebilecek her şey. Yanlış olduğunu biliyorum ama merak ediyorum yapmadan duramıyorum diyor. Çok konuşma var, hızlı okur cümleleri yuvarlar bazen yanlış okur hızlıca tamamladığı için. Sanırım ben de dikkat eksikliğinden muzdaribim bu belirtler bende de vardı küçükken ve halen biraz sorun yaşıyorum dikkat konusunda. Genetikmiş zaten

Merhaba siz okulda dışlandığını söylenmişsiniz, benim kızım da öyle. Okul değiştirmeyi bile düşünüyorum , çünkü ilaç başlasak bile artık çocukların onu damgaladığını düşünüyorum. Normalde öğretmen anlatıyordu ama ben gözlemlememiştim, velilerde bir buluşma yaptık ve orda çok net şahit oldum kızım yanlarına gidiyor sanki hiç yokmuş gibi davranıyorlar ve seni davet etmicez hiçbi yere seni istemiyoruz gibi şeyler söylüyorlar inanın beni en çok üzen bu oldu. Eskiden kullandığını ilaç şimdi kullandığınız hangisi fayda gördünüz mü? Tüm çocuklarımız iyi olsun dilerim.

Doktor ilaç önerdi mi?
İlaç ben de içime sinmeden kullanıyorum ama sosyal zorluk yaralayıcı, ilacın yan etkisi zamanla geçer gider diye ümit ediyorum.

Merhaba oğluma dehb tanısı konuldu
Bu esnada 2 defa okul değiştirdik ve son okulumuzda da ayrıca sınıf değişikliği yaptık.
Çocuklar en küçük farklılığı hissettiklerinde sorun çıkarabiliyorlar..
Akran zorbalıklarına maruz kaldık, alay edildik dışlandık
sosyal ilişkilerinde kontrol edemediğiniz uyumsuzluklar ortaya çıktığında ilaç desteği almak kaçınılmaz oluyor..
Hem ilaç kullanımı, hem terapilerle öte taraftan spor , sanat ile yönlendirildiğinde inanın çok hızlı toparlanma süreci gelişiyor.. zor ama imkansız değil

Durtuselik tanımını yaparmisiniz tam olarak nedir

Durtuselik tanımını yaparmisiniz tam olarak nedir
Ben oğlumdan tecrübe ettiğimi anlatayım size benim oğlumda da dehb te hiper kısmı aktif ve yoğun durtuselligi var.
Hiç düşünmeden direkt harekete geçmesi mesela beşinci katın pencerisine çıkar ve sarkar ordan düşebileceği ihtimalini düşünmez çok çeşitli ve tehlikeli deneyler yapar benim oğlumun ateşe çok merakı var mesela yemek için ocağın altini açtığım an koşup birşey tutar ateşe akliniza ne gelirse tahta kaşık kağıt poşet o an ne gelirse eline durtusellik böyle bir süreç benim tecrübelerim bu şekilde

Bizde bunlari 3 yaşında yaşadık şuan 4.5 daha iyi ama karşıdan karşıya geçmekte hala sorun var ve çok fazla dikkat dağınıklığı var ödevin başına 1 dakika zorla oturtabiliyirum kafayı yemek üzereyim

Şu an tanı koyulmaz o kadar iyi anlıyorum ki 4.5 küçük bir yaş aslında bu yaşta ödev başında da çok uzun süre oturmuyor çocuklar hele dikkati dağınık olanlar için çok daha zor ben oğluma geçen sene 1. sınıfa başladığında on dk ödev yazdırıp on dk hoplayıp ziplamasina izin verdiyordum bu şekildenevet uzun sürüyor ama çocuğa bağırıp çağırmanin faydası yok aksine geriletiyor süreci on dk ödev hadi on dk hopla zıpla bu şekilde bitirdik birinci sınıfı

Merhaba anaokuluna mi gidiyor çocuğunuz?Benim de 6 yaşında dehbli oğlum var Anaokuluna gidiyor ve ilaç kullanıyoruz.İlac öncesi etkinliklere çok az katılırdı,ders anında ayağa kalkabiliyordu, arkadaşlarına sataşma vs vardı.Simdi etkinliklere daha güzel katılıyor,boyama , çizme vs güzel yapıyor ama ilacın etkisi 3 4 saat sürüyor.Sonrasinda yine çok konuşuyor etrafına sataşıyor.Disarda oynarken dikkatsiz bir şekilde karşıya geçiyordu,yani cadde değil tabi.Sürekli uyarıyordum.Araba,motor gelse kornaya bassa bile umursamıyordu.Hatta üstüne arabayı kaldırıp atarım vs diyordu.Geçenlerde yine dikkat etmeden bize doğru geldiği sırada motor hafif çarptı,süratli gitmiyordu çok şükür.O gün o adama da baya söylendi oğlum dövecem onu,kafasını kıracam gibi.Ama o günden beri dışarda çok dikkatli,etrafına bakıyor hatta çok ilerde de motor ya da araba görse benim elimi de çekiştirip koşarak geçmeye çalışıyor.Motor olayından baya etkilendiğini anladım bu durumda.Allah hepsini korusun.

İn ecmain evet bizde bu dönem başladık anaokuluna ilk bir ay sizin dediğiniz gibi oturamma sınıftan çıkma vs öğretmen de bizde sınırlarımızı çizdik bide omega stikolin içeren bir takviye verdi Dr son 1 aydır daha iyi sadece dikkat dağınıklığı çok fazla yaza doğru yüzme gibi spora göndermeyi düşünüyorum motor olayı bir yandan iyi olmuş her serde vardır bir hayır böyle çocuklar başa gelmeyene kadar idrak edemiyor bence benim oğlumda öyle geçmeye çalıştı bir kere tuttum bak araba vızır vızır önüne atar gibi kaza yaprsin dedim ozaman anladı biraz ama hala korkuyorum evimizin önü cadde malesef

Evet küçük olduğunun farkındayım bende 1 sınıfa başlamadan birşeyler otursun istiyorum ama 10 dakikada iyi bir süre ben öğrenci koçluğu yapıyorum lise öğrencilerine bile pomodora tekniğinde 25 dakika der 5.dakika dinlenme bunu 4 kere yapıp sonra uzun mola verebilir diye söylüyoruz maşallah sizde bunu yapiyirsunuz bu süreyi yavaş yavaş arttırabilirsiniz bence bizim çok fazla dikkat dağınıklığımiz var malesef harfi gösterdiğimde bile başka yerde bakıyor...

Allah korusun hepsini.Yazin ben de yüzmeye, satranca götürdüm.Satrançta iyi değildi, öğretmen katılmadığını dinlemedigini söyledi sonra ilaca başladık , artık okul da açılacaktı.Önümüzdeki yaz yine bütün aktivitelere dahil etmeye çalışırım.Çok şükür zekalarinda sıkıntı yok,gerisi üzerinde durunca yoluna girer daha iyi olur inşallah.

Amin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…