• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları çocuğuna izli defter alıp kullanan varmı?

leyuze

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
576
5
643
İstanbul
benim kızım bu sene 1.sınıfa başlıcak ve ben çok heyecanlıyım .El yazısı beni biraz korkutuyo açıkcası internette izli defter diye bişey buldum yardımcı olması açısından almak istiyorum ama kararsızım eğer kullanan varsa fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

Leyuze naçizane fikrim şimdilik hiç yazma/okuma işine girmemen olacak. Şurada kalmış bir ayları, biraz daha keyfini çıkarsınlar bugünlerin. Okullar başlayınca zaten öğretmenler alınacaklar listesini verecektir. Ayrıca el yazısı gözünü korkutmasın. Geçen seneden beri çeşitli forumlarda/mail gruplarında birinci sınıfları takip ettim. Tüm anneler çocuklardan daha fazla korkuyordu bu konuda. ılk dönem bittiğinde tüm çocuklar iyi kötü el yazısı ile yazmaya başlamışlardı. Hatta ikinci dönemde el yazılarıyla ödevler bile hazırlıyorlardı. Ayrıca şimdi el yazısı çalışmaya başlarsa okul başladığında sıkılma ihtimali çok yüksek. Sonuçta sınıfın ortalamasına göre gidecek dersler. Bırakalım da okulda öğrenmenin heyecanını ve keyfini yaşasınlar derim ben :)

canım ben geçen sene kullandım bu defterlerden.
benim kızım 2. sınıfa geçti bu sene.ama biz sene içinde zorlandığı harflerde kullanmasını tercih ettik.
eğer kullanmak istiyorsan o şekilde kullandırabilirsiniz canım.o yönden güzel oluyor.onun dışında şimdiden çocuğa birşeyler öğretme.zaten çok yoğun bir dönem sizi bekliyor.
ama gözünüde korkutma ilk zamanlarda biraz zorlanıyorsunuz oda okula alışana kadar onun dışında zevkle yapıyorlar derslerini.

Back