• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?

ben iki türlüde düşündüm. ama aşı ağır bastı. mesela görümcenim oğlu boğmaca oldu öldü 10 aylık. aşısını olsaydı olmayabilirdi.
annem çocuk felci geçirip bir bacağından kısmen olmuş durumda.
babamın kuzeni aşısız olduğu için verem.
geçtiğimiz günlerde haberlerde çıktı. 15 yaşındaki genç aniden hafıza kaybı yaşıyor. evini bulamıyor falan. git gide kötüleşiyor en son bakıma muhtaçtı. nedeni 1 yaş öncesi geçirdiği kızamık çıktı.
aşı yaptırmaya karşı bir grup var. inceledim baya. diyorlar ki içeriği ne bilmiyoruz. başka net açıklamaları yok. ya da aşıdan kesin zarar gördüğü netleşmiş bir vaka yok.

Bu arada araştırın falan tamam ama o saçma salaklar facebook gruplarındaki yok koruma sağlamıyor yok Yahudi oyunu bunlar muhabbetlerine kanmayın. Aşılar koruma sağlıyor ve evet alüminyum ve cıva gibi metaller içeriyorlar. Kendi içinde bulunduğunuz yaşam şartları, ailedeki hastalıklar ve gibi çocuğunuz özelinde değerlendirip bu aşıyı olmalı mı olmamalı mi ona göre karar verin.

Bu arada araştırın falan tamam ama o saçma salaklar facebook gruplarındaki yok koruma sağlamıyor yok Yahudi oyunu bunlar muhabbetlerine kanmayın. Aşılar koruma sağlıyor ve evet alüminyum ve cıva gibi metaller içeriyorlar. Kendi içinde bulunduğunuz yaşam şartları, ailedeki hastalıklar ve gibi çocuğunuz özelinde değerlendirip bu aşıyı olmalı mı olmamalı mi ona göre karar verin.
Evet beni de en çok düşündüren bu içerdikleri ağır metaller

Bu durumlarda kar Zarar hesaplaması yapılır. Şöyle ki bu aşıyı yaptırırsanız olası bir salgında korunursunuz ama yaptırmasanız olası bir salgında ölürsünüz. Ayrıca aşının zararlı olduğuna dair ispatlanmış bir şey yok bınlar sadece varsayım aşıdan olabilir, aşıdan m oldu acaba. Belgelenmiş bir durum söz konusu değil.

Aynı araştırmaları ben de yaptım ama karşı cenahın içinde ayse teyze fatma abla yan komsu vs oluna aşı agir bastı, bide bakın ben aşı yaptırmadım hasta olmadıcılar var halbuki olmasıysa diğer çocuklar aşılı olduğu ve hastalık yayılmadığı için

Yetiskinler dahil olma üzere menenjit salgını var ben özel aşı yaptırcam oğluma devletin yaptırdığına ilave

Alüminyum civa ictiginiz ilactan kullandiginiz deodoranta kadar var
Asi yaptirmayan insanlarin mutfaginda en az bir tane aluminyum kabi mutlaka vardir
Otizim ve asi baglantisi kanitlanmis birsey degil
Disarda savastan kacmis milyonlarca suriyeli var gelirken salgin hastaliklarida beraberinde getirdiler
Bebeginin hepatit b olup tasiyici olarak kaldigini dusunsene yada kizamik olup atesten havale gecirdigini su cicegi gecirip birgun zona olup muthis agrilar cektigini ben bu ihtimali goze alamam

Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
Aşı nedeni ile otizm gelişmez o olayın ardında başka sebepler vardır diye düşünüyorum. İçiniz nasıl rahat edecekse öyle davranın , çocuk doktorunuz ile görüşün , ben bütün aşılarını yaptırdım , çevremde ki herkes yaptırdı , aşı nedeni ile hasta olan çocuk olmadı. Yine de bir uzaman danışmanızda fayda var.

Yani şu şekilde. Aşı olana kadar gayet gelişimi iyi önde bir çocuk kendisi. Aşidan sonra çocuk etrafında dönmeye falan başlıyor herseyi bozuluyor bu sebeple aşıya bağlıyor lar çünkü başka hiçbir Neden yok
Çocukta otizm değilde başka bir hastalık çıksaydı yine aşıya bağlarlarmıydı? Doktor teşhisi koyup aşıdan olmuş dese neyse de sanırım aşıdan sonra otizm belirtileri başladığı için aşıya bağlamışlar gibi geldi bana. Bu arada ben tüm aşılarını yaptırdım.

Ben dün yaptırdım aşılarını bebeklerimin. Faydasının zararından daha fazla olduğunu düşünüyorum.Premature olmalari nedeniyle risk alamazdim zaten.

Eşimin arkadaşı da ısrarla çocuğunun aşıdan sonra otizm olduğunu söylüyor.Ama varsayım hepsi. Yani tıbbi açıdan kesinleşmiş bir bilgi de yok ellerinde.

Back