Bu gün günümüz güzel başladı. Cok güzel aktiviteler yaptık oğlumla yaramazlık yapsa bile kızmadım güzel güzel anlattım anladı. Sonra akşam oldu birisi aradı o arada o kadar ısrarla telefon istiyor ki tepeme çıkıyor almaya çalışıyor ağlıyor falan. Bu konuyu telefonu açmadan konuştuk yaramazlık yapmaması konusunda. Telefonu kapatıp kızdım "öf oğlum ya bıktım ya ben sana demedim mi telefonla konuşurken ağlama otur oyun oyna şımarma diye " falan bir sürü sitem cümlesi ile kızdım. Arkadaşlar bu ve benzeri anlar çok yaşıyorum. Okuyup dinlediğim kadarıyla endişeye kapıldım. Yani her güne bu gün kizmayacagim diye güne başlıyorum ama olmuyor kızıyorum yapamıyorum bütün günün o güzelliği uçup gidiyor sanki çocuğun ruhunda sadece kızdığım kırdığım anlar kalıyor gibi hissediyorum çok okuyorum dinliyorum ama niye duzeltemiyorum kendimi. Oğluma yetersizlik duygusu kötü bir çocuk olduğu duygusu veriyorum ya çok pişmanım çok üzgünüm ama asamiyorum online danışmanlık da aldım bir hafta iyi güzel öbür hafta yine aynıyım. Çocuğumun ruhunda yara olmaktan korkuyorum
10da 9unda anlatıyorsam 10da 1inde kiziyorumdur ve psikologlar çocukların bu 1lik kısmı hatırladığını söylüyor oğlum 4 Yaşında
Konuyu ben açsam bu kadar olurdu.
Yaşananların hepsi aynı.
Sizinle hissettiklerimiz, fikirlerimiz, çabalarımız, niyetlerimiz aynı.
Çocuklarin hepsi zaten ayni
hem zamane hem çocuk.
Çocuk gelişimi egitimi yöntemleri her sey tamam, bilgim var.
Fakat bende sorun var, ilac kullandim 1 yıldır. Her sey iyiydi duzelmisti. Bu ay ilac bitti, regl başladı, ailevi bir sorun olmuş onu öğrendim derken 1 haftadir terör estiriyorum maalesef hic istemesem de. Sabah öğlen akşam sinir ağlama krizlerim.
Çocuğuma kızıp özür dilemelerim...
Bugün bana ne dedi yavrucak: "Anne bugün bana cok az kızdın." Bu yorumu (farkındalığı) duyunca ben şaşırdım, üzüldüm, az kızdığıma da biraz sevindim...
Benim olayim maalesef dışarıya veremediğim tepkiyi cocuguma 'yansitmak.' Eskiden beri kim neye kizmissa gitsin konuşsun çözsün, bize yansitmasin, hıncını bizden çıkarmasın diyenim ama şu anki olayda bunu yapamıyorum. Çünkü yapsam kardesimin ailesi zarar görecek belki, belki ben de zarar göreceğim, belki iliskiler iyice cikmaza girecek vb. Herkese karşı susmam lazim, ama gücüm minnak yavruya yeter gibi ona yükleniyorum...
Hic dogru degil, farkindayim, gücüm yettigi kadar ilgileniyorum, oyun, kitap, etkinlik, müzik, park, film, dans. Kizmadigim bütün anlar sarılmakta öpmekle konusmakla sevgi pıtırcığı gecer ama cocuk cocuklugunu yapınca atan şalterler var kafamda.
Evet böyle kalmaz kalmamalı, tekrar düzeleceğim, diger ilacı kullanıyorum, doktora bu ay gözükmem gerek, iyi olmak icin çabalamalıyım. Akıl ve ruh sağlığı yerinde bir cocuk yetistirmek istiyorum