Çocuğumuzun Hayal Dünyasında Neler Var?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Her anne gibi isteğim beyin fırtınası yapan,Sabiha Paktuna'nın deyişiyle beynini uçuran bir çocuk yetiştirmek.
Şu an pek bir aktivitemiz yok bizim,sadece mutlu olduğu şeyleri yapıyor.
Ama birde hayal dünyası var ki;beni şaşırtıyor.
Mesela kendi kendine biriyle oynar gibi saklanbaç oynuyor.Yakaladiiiiii diyor.Hayalindeki meçhulle oynuyor yani.
Sizde durumlar nasıl,ne gözlemliyorsunuz çocuklarınız tek başına oynarken?

kardelen pek kendi kedine oynayan bir çocuk değil
daha çok yazı yazmayı seviyor karalamayı desem daha doğru olur sanırım :))
telefon görünce kulağına götürüp evin içinde dolaşarak bişeyler konuşuyor kendince
kalem kağıt kitap ençok ilgilendiği üç nesne şimdilik ileride nasıl olucak bilmiyorum
bende çok isterim hayal gücü kuvvetli bir çocuk yetiştirmek.

konuşmayı tam sökemeyen çocuklarda ne istediğini,yapmaya çalıştığını ifade edemediği için bizde anlamakta zorluk çekiyoruz bence..aslında bayağı konuşuyor ama normal insan gibi herşeyi söyleyebilmesinden cümle kurmasından bahsediyorum..
bizimki 20 aylık yazmayı çok seviyor,bazen kendi kendine konuşup gülüyor oyun oynarken..
bi kere çocukları hepsi taklitçi.hayalden çok bu zamanlarda taklit ediyorlar
biz ona ne dediysek bebeklere aynısını yapıyor..
hadi çiş gelmiş diyor wc ye götürüyor,klozete oturtmaya çalışıyor..
mama yicen mi diyor sonra güya yemek yediriyor..ağzını aç hammm diyor..doyduk bitti diyor sonra kucağına alıp seviyor öpüyor..onu öyle görünce ne kadar dikkatli davranmam gerektiğini daha iyi anlıyorum..hep sevgiyle yaklaşmalı,sabırlı olmalı..

Benim kızım da yakında 19 aylık olacak. Bir şyler karalamayı çok seviyor. Dergilerdeki resimleri çok dikkatli inceliyor. Mesela, dergide fincan görüyor hüüüüüp diyor, babasının mama yedirdiği bir bebek görüyor, onu bana anlatıyor kendince, terlik görüyor, kendi terliklerini getiriyor gibi. Bu ara dergileri yırtmaya taktı. Küçük küçük kağıtlar koparıyor, onları özenle etrafa diziyor, topluyor. Arabaları çok seviyor. Bebeklerine ve oyuncak kedi köpeklerine çok düşkün. Onlara sarılıyor, öpüyor, yediriyor, içiriyor. Hatta bazen onlara da yedireyim diye yemek yerken onu da yanına alıyor. Onları uyutuyor. Onlarla saklambaç oynuyor. Telefonla konuşuyormuş gibi yapıyor. Çantalara çok merakli. Çantaların, poşetlerin içine bir şeyler koyup onları taşıyor. Bunun gibi şeyler..

benim kızım biraz büyük sizin kuzucuklardan
ocakda 3 yaşına girecek
çok net konuştuğu için herşeyi anlatabiliyor.
bu aralar elinde cep telefonu ve arkadaşlarımla konuşuyoru deyip bişeyler söylüyor.
dün en garibi srvglim nasılsın dediğini duydum :84::84:
aynanın karşısına geçip konuşup konuşup ona kızdığını yada arkadaşına bişey anlatıyormuş gibi yapıyor
resim konuusndada ilerlememiz var en azından baş iki göz ve 3 tel saç yapıyor
birde bebeklerine çok güzel konuşuyor tıpkı bizim ona davrandığımız gibi bir bebeği var elinden düşürmüyor ben diyorum ki ben onun annesi olayım hemnen küsüyor ağlamaya başlıyor o benim çocuğum diyor. Dur bir sıskıyım felan diyorum yapma acır diyor ve eline alarak annem ne oldu acıdımı diyor,hemen öpüyor felan
tv klipleri izleyerekde kıvırmayı da öğrendi maşşalah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…