İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğumuzu dersaneye göndermeli miyiz?

afra99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
18
0
86
İzmir
arkadaşlar mrb,
oğlum 6. sınıfa gidiyor. dersaneye göndermedik. bu yıl derslerinde zorlanıyor. Ben de bu konuda sizin fikirlerinizi almak istedim. Gmndermeyerek hata mı ettik. Göndermeme sebebim onu çok bunaltmamak adına. zaten seneye kesin göndereceğiz. bundan sonra hayatı dershane ve okul arasında gidip gelecek bu yıl daha gitmesin dedik eşimle.şimdi bzyağı zorlanıyor. ben halen kararsızım..siz ne düşünüyorsnz? bu konuda..

her gelenin bir parmak attığı eğitim sistemimizde ben de aynı sizin gibi düşünüyorum.kafam karışık ve sistemi takip edemez oldum.tam anlıyorum çocuğumun üstündeki denemeleri böyle yapcaklar,derken sistem gene değişiyor.bu yüzden 2yıldır çocuğu dershaneye yazdıramadık,aynı sizin gibi düşündüğümüz için.hadi bu sene de otursun,zaten hayatı hep bir maraton içinde geçecek diye.şimdi kafamızda iki düşünce dolaşıyor,ya bu yaz artık kesin gidicek dershaneye,ya da hafiften tökezlediği derslerden özel ders alacak.ama öte yandan da dershane test çözme sistemini oturtturuyor çocuklara.ve çocuğa da ne gariptir eğitimden ve bilgiden ziyade bu teknik gerekli!diğer annelere soruyorum onlar da bilmiyorlar tam ne yapacaklarını.herhalde bu yaz yazdıracağız bu yüzden dershaneye...

7. sınıf için zaten kesin göndereceğiz biz de çünkü tek başına çalışamıyor. ben çalışan bir bayan olduğum için evde yokken ne yapıp yapmadığını takip edemiyorum. söylediğiniz fikre katılıyorum, dershane test çözme sistemini oturtturuyor çocuklara. bu sene zorlanıyor biraz. matematik iyi fakat fen sosyal ve ingilizce sınırda 84, 84.5 larda geziyor. sosyalden dün düşük okul hayatının en düşük notunu 58 almış çok üzzüldük.((

Benim kızım bu sene 8.sınıfta ve maalesef oyuncağa
dönüştürdükleri eğitim ve sınav sistemi yüzünden istemeye istemeye 6.sınıfta dersaneye gönderdik,
7 de de gitti,ama yavrum perişan oldu bu yaşında.
bizde çalışan anne babalarız ve dolayısıyla haftaiçi okul,dersane
arasında ciddi anlamda yoruldu,artıları elbette oldu ama
olan yavrularımıza oluyor.8.sınıfta,belkide gitmesi gereken sınıfta gitmeyeceğini ,evde
çalışacağını söyledi,ısrar ettim,anlattım ama hayır dedi,
hak verdim aslında,cidden çok yoruluyordu ve biz pişman olduk 6 da dersaneye gönderdiğimize.
şimdiki aklım olsaydı 7 ve 8 de gönderirdim.
elbette bu kararı sizler vereceksiniz ama bende yaşadıklarımızı
anlatmak istedim...Allah yavrularımızın yardımcısı olsun.
resmen yarış atına döndü çocuklar,
çocuklukları,gençlikleri sınav, sınav, sınavvv....
bakalım yeni dönemde yeni sistemde ne gibi değişiklikler yapacaklar...!!!!!

Son düzenleme:
bir öğretmen olarak nacizane fikrimi belirtmek isterim.
ben gönderilmemesinden yanayım,çocuklar çok erken dönemde bu sıkıntıların içinde boğulup eğitimden soğuyorlar.asıl hedeflerinin okula gitmek değil dersaneye gitmek olduğunu sanıyorlar.dersaneye giden pek çok öğrencim okuldan,okuldaki öğretmeninden faydalanma ihtiyacı duymuyor,dersi dinlemiyorlar bile çünkü dersaneleri var!dersaneden ziyade kendi kendine evde ders çalışma teknikleri çocuklara öğretilmeli.okuldaki öğretmenleriyle irtibat halinde olabilirsiniz,emin olun siz ilgili olursanız öğretmenleri de en az dersanedekiler kadar ilgileneceklerdir( ben ilgilenmeye çalışıyorum en azından)
çocuklarınıza aylık dergilerden alabilirsiniz,abonelik yoluyla onlardan faydalanırlar,yaprak testler,test kitapları ....vs..
tabi bunları söylüyorum ama eğitim sistemi berbat durumda,bizler bile ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız,bugün doğru dediğimize yarın yanlış diyoruz,birçok şeyi takip bile edemiyoruz.
dersaneye göndermeye mecbur kalabiliyor pek çok insan,sınıf mevcudu 50 kişiyse öğretmen naapsın,zaten nerden baksanız 5-6 sınıfımız oluyor,elbetteki kalite de düşebiliyor bu durumda.
şu an çocuğum yok,ama bu şartlar altında olsam benim son tercihim olurdu dersane( tabiki sizler daha yoğun ve farklı alanlarda çalıştığınız için benim kadar rahat davranamayabilirsiniz,ben biraz da hem eşimin hem kendimin öğretmen olmamızdan dolayı çocuğumuzla daha rahat ilgilenebileceğimizi düşünerek böyle söylüyorum)
ister gönderin ister göndermeyin ama lütfen ilginizi çocuğunuzdan eksik etmeyin,olabildiği kadar

tşkr ederim, fikirlerinizi bizimle paylaştığınız için. evde nasıl çalışabilir, tavsiyelerde bulunur musunuz? evde çalışması için pek ikna edemiyoruz.sınıfının seviyesi de düşük arkadaşlarım çalışmıyor ben de çalışmayacağım test çözmeyeceğim diye inatlaşıyor. sanırım ergenlik dönemi de yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. ne yapacağımı bilemiyorum. tabii dershaneye gitse farklı olacak en azından test çözmeye alışacak..sadece geçende öğretmeni kızmış ne yaptılar da böyle bir ödev verdi bilenmiyorum ingilizce öğretmeni 500 soru çözeceksiniz 1 gecede demiş. oğlum zorla bu sayıyı yakaladı ogün ama söyledğine göre sınıfın yarısı ogün gelmemeiş testlerini çözmediler herhalde diyor. not konusunda endişeleniyor zorlandığında yine yapıyor çok da fazla sorumsuz değil ama ben yine de ne yapacağımı bilemiyorum. test kitapları aldım soru çözmeye ikna edemiyorum. öğretmeni program vereceğim dedi vermedi. dersleri femna değil öğretmeni sınıfta 3. olduğunu söyledi. ama dediğim gibi sınıf kapasitesi de çok yüksek değil benim ve oğlumun da düşüncelerine göre. sizce evde nasıl çalışmalı konu tekrarımı, test mi çözmeli, ödev çok fazla vermiyorlar. ama verdiklerinde de oğlum yapmadan gitmiyor bunu biliyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…