bir öğretmen olarak nacizane fikrimi belirtmek isterim.
ben gönderilmemesinden yanayım,çocuklar çok erken dönemde bu sıkıntıların içinde boğulup eğitimden soğuyorlar.asıl hedeflerinin okula gitmek değil dersaneye gitmek olduğunu sanıyorlar.dersaneye giden pek çok öğrencim okuldan,okuldaki öğretmeninden faydalanma ihtiyacı duymuyor,dersi dinlemiyorlar bile çünkü dersaneleri var!dersaneden ziyade kendi kendine evde ders çalışma teknikleri çocuklara öğretilmeli.okuldaki öğretmenleriyle irtibat halinde olabilirsiniz,emin olun siz ilgili olursanız öğretmenleri de en az dersanedekiler kadar ilgileneceklerdir( ben ilgilenmeye çalışıyorum en azından)
çocuklarınıza aylık dergilerden alabilirsiniz,abonelik yoluyla onlardan faydalanırlar,yaprak testler,test kitapları ....vs..
tabi bunları söylüyorum ama eğitim sistemi berbat durumda,bizler bile ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız,bugün doğru dediğimize yarın yanlış diyoruz,birçok şeyi takip bile edemiyoruz.
dersaneye göndermeye mecbur kalabiliyor pek çok insan,sınıf mevcudu 50 kişiyse öğretmen naapsın,zaten nerden baksanız 5-6 sınıfımız oluyor,elbetteki kalite de düşebiliyor bu durumda.
şu an çocuğum yok,ama bu şartlar altında olsam benim son tercihim olurdu dersane( tabiki sizler daha yoğun ve farklı alanlarda çalıştığınız için benim kadar rahat davranamayabilirsiniz,ben biraz da hem eşimin hem kendimin öğretmen olmamızdan dolayı çocuğumuzla daha rahat ilgilenebileceğimizi düşünerek böyle söylüyorum)
ister gönderin ister göndermeyin ama lütfen ilginizi çocuğunuzdan eksik etmeyin,olabildiği kadar