Odasinda onunla beraber siz de yatin. Odasini yatagini benimsedikten sonra yavas yavas ayrilin odasindan. Mesela 1 haftada alosti odasina diyelim. Siz yer yatagina gecin bir bahaneyle. Iki gun ona da alisti, yatagi biraz kapiya yakin serin, uzak olmaya da alissin. Ilk zamanlar odaya alisamadigi icin gece uyanmalari, uykuya dalmada zorlanma, huysuzluk vs olabilir. Bunlar ortadan kalkimca odaya alisti demektir. O zaman koridorun isigini, kapilarinizi mutlaka acik birakarak cocugunuz uyuduktan sinra kendi yatainiza gecin. Uyanip sizi istedigindw onunla beraber odasina gidin. Uyuyana kadar yaninda durun, basinizi yastiga koya ilir onunla yatip uyuyabilirsiniz. Sonra yine kalkin gidin odaniza. Bunun bir sonu yok ama ona bastan hazirliklo olun. Kendi cocugu cok rahat ayri yatan anneler yargilarken fazla curetkar olabiliyoar kimi zaman ama bazi cocuk var ki anneden kopmasi cok uzun zaman alabiliyor. Benim kizim 5 yasinda, odasini 1 sene once ayirdim. Hala yanina yatarak uyumasini bekiyorum. Hala uyandiginda benim yanima geliyor, birlikte odasina gidip uyuyoruz, o uyuyunca ben yine kalkiyirum yanindan. Cisi disinda sukurler olsun uyanmiyor neyse ki