Çocuğumun durumu hakkında yardım

2.sınıfa giden kızımda da var benzer şeyler. Sınıf Arkadaşlarıyla çeşitli oyunlar oynasa da toplu olarak,yakin denecek,kankalık boyutunda bir arkadasi yok. Çekingen degil, kendini ifade edebiliyor, parkta vs.kendine birilerini bulur başta ama sonra sıkılır kendi devam eder.
Kızımla arkadaşlık konularında konuştuğumda her zaman aynı kişilerle oyun oynamakta sıkılıyorum, kendimle vakit geçirmek hoşuma gidiyor, istediğim gibi davranıyorum demişti 😄 mutlu bir çocuk diye düşünüyorum genel olarak.
Bu konuyla ilgili görüş aldığım biri de olmuştu. Arkadaslari tarafından dışlanmıyor, tamamen kendini soyutlamiyorsa sorun olmadığını söylemişti.

Merhabalar 5.5 yaşında kızım var.Anaokuluna gidiyor 2 senedir.
Kızım büyükler ile gayet sosyal davranışlar sergiliyor.Resme çok meraklı.Konuşkan.Evde güzel oyun kuruyor.Kardeşiylede güzel oynuyor.
Ama okulda toplu oyunlarda oynamasına rağmen serbest oyun zamanlarında yanlız olmayı tercih ediyor.2 senedir durum böyle.
Bazen tek bir kişiyle bağ kuruyor.
Oda taşininca sınıfta kendini kimseye yakın görmedi sanırım.
Ögretmeniyle uzun uzun konuştuk.
Arkadaşları davet etmesine rağmen tek başına oynamayı tercih ediyor.
oyun parklarîndada durum aynı şekilde ilerliyor.
sebebi ne olabilir.
Çok endişelendiriyor bu durum beni.
Deneyimli kişilerden destek istiyorum.Nasıl düzeltebilirim bu durumu veya kendiliğinden geçermi.
Ama 2 senedir durum aynı.
Çok üzülüyorum
Ben de öğretmenim ve bunu mizaç olarak adlandırıyorum. Çok öğrencim oldu böyle, bazısı gerçekten eğitim ile sosyalleşiypr ve çok azı da aynı kalıyor çünkü yapıları böyle. O çocukları zorla sosyalleştirmek özgüvenlerini mahfeder ve yetişjinlikte psikolojik sorunlar yaşamalarına sebep olabilir.
Bir de bazı çocuklar çok olgun, öğretmenle sohbet etmek istiyor mesela arkadaşları yerine. Bu olgunluğu kırmak için, çocuk gibi davranabilirsiniz oyunlarda. Çocuk esprileri yapabilir, daha şımarık oyunlar kurabilirsiniz. Eğer evde hep tatlı yetişkin dili, eğitici kitaplar ile yaşam geçiyorsa çocuk diline uzak kalıyorlar.
Tabi kendini ifade edemiyor, nasıl oynayacağını bilmiyor veya başka sorunlarla yaşıyor olabilir ki bunu biz bilemeyiz. Bence, en güzeli komşu eş dost çocukları ve kızınızla beraber oyun oynayın. Hem onu ortama dahil edersiniz hem de gözlemlersiniz. Nerede çekiniyor, nerede atılgan diye

Resim ve konuşkanlığı zaten içselini bir şekilde dışavurmanın aracı olmuş,
bana nedense endiselenecek bir durum yok gibi geldi
hangi yaş aralığından itibaren hitap ediyor bilmiyorum fakat çocuklar için drama dersleri/kulüpleri var
böyle etkinlikler "ekip calismasi yetisi" gibi sosyallesme bicimlerini kuvvetlendiriyor

Merhabalar 5.5 yaşında kızım var.Anaokuluna gidiyor 2 senedir.
Kızım büyükler ile gayet sosyal davranışlar sergiliyor.Resme çok meraklı.Konuşkan.Evde güzel oyun kuruyor.Kardeşiylede güzel oynuyor.
Ama okulda toplu oyunlarda oynamasına rağmen serbest oyun zamanlarında yanlız olmayı tercih ediyor.2 senedir durum böyle.
Bazen tek bir kişiyle bağ kuruyor.
Oda taşininca sınıfta kendini kimseye yakın görmedi sanırım.
Ögretmeniyle uzun uzun konuştuk.
Arkadaşları davet etmesine rağmen tek başına oynamayı tercih ediyor.
oyun parklarîndada durum aynı şekilde ilerliyor.
sebebi ne olabilir.
Çok endişelendiriyor bu durum beni.
Deneyimli kişilerden destek istiyorum.Nasıl düzeltebilirim bu durumu veya kendiliğinden geçermi.
Ama 2 senedir durum aynı.
Çok üzülüyorum

Kaynaştırma oyunları oynaması gerekiyor. Biriyle bir şey paylaşmayı, doğru iletişimi öğrenmesi gerekiyor. Nasıl iş yerlerinde çalışanlar kaynaşsın diye toplu oyunlar oynanıyorsa sizin yaş grubuna göre de öyle oyun oynaması gerekiyor. Siz de velilerle görüşerek onu itin biraz sosyalleşmeye.

2.sınıfa giden kızımda da var benzer şeyler. Sınıf Arkadaşlarıyla çeşitli oyunlar oynasa da toplu olarak,yakin denecek,kankalık boyutunda bir arkadasi yok. Çekingen degil, kendini ifade edebiliyor, parkta vs.kendine birilerini bulur başta ama sonra sıkılır kendi devam eder.
Kızımla arkadaşlık konularında konuştuğumda her zaman aynı kişilerle oyun oynamakta sıkılıyorum, kendimle vakit geçirmek hoşuma gidiyor, istediğim gibi davranıyorum demişti 😄 mutlu bir çocuk diye düşünüyorum genel olarak.
Bu konuyla ilgili görüş aldığım biri de olmuştu. Arkadaslari tarafından dışlanmıyor, tamamen kendini soyutlamiyorsa sorun olmadığını söylemişti.

Yaaa kizinizin 20 sene sonrasindan bildiriyorum, su cok guzel gelebilir, endiselenmeyin 😄 Hayati boyunca herkesle anlasip iletisim kurabilecek, kendiyle olmayi cok sevdigi icin de muhtemelen yanlis iliskilere de saplanip kalmayacak.

Oldum olası tek oynamayı severdim. küçükken de tek oynamaya bayılırdım. hala takım çalışmalarını hiç ama hiç sevmem. yapısal olabilir bence. sosyal bir insanım, arkadaş çevrem vs var. Sohbet, muhabbet severim ama bireysel takılmayı çok severim. işte de öyle mesela toplu iş yapmayı, biriyle oturup birlikte çalışmayı vs hiç sevmem. bana normal geldi bu yüzden.

Back