• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları çocuğumun dikkat eksikliği ve sorumluluk bilinci için götürebileceğim yer tavsiyesi

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

inci_egemen

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
15
0
6
Bursa

merhaba kızlar, 13 yaşında bir oğlumun çok ciddi dikkat eksikliği ve sorumluluk alma problemi var. çocuğum çok başarılı ama dikkat eksikliği yüzünden günden güne ders başarısı da düşüyor.

Daha şimdiden çocuğumu ilaçlara boğmak istemiyorum. Bununla ilgili bursa'da nerelere gidebilirim, sizden yardım bekliyorum...

merhaba kızlar, 13 yaşında bir oğlumun çok ciddi dikkat eksikliği ve sorumluluk alma problemi var. çocuğum çok başarılı ama dikkat eksikliği yüzünden günden güne ders başarısı da düşüyor.

Daha şimdiden çocuğumu ilaçlara boğmak istemiyorum. Bununla ilgili bursa'da nerelere gidebilirim, sizden yardım bekliyorum...

yok mu bana cevap veren kızlaaar, yardım bekliyorum sizdeeen :(

çocuğunuzun dikkat eksikliği problemi gerçekten varsa - yani herhangi bir başka bozuklukla karıştırmıyorsanız - bunu çok çok önceden farketmiş olmanız gerekirdi. Tabi ayrıntılı bilgi vermediğiniz için bir şey söylemek güç ancak benim 2 yaşında hiperaktivite ve dikkat eksikliği olan bir oğlum var. Biz otizm zannederek doktordan doktora dolaştık. Yani diğer çocuklarla aralarındaki fark bu derece bariz. Bunu anlatabilmek için söylüyorum.

O yüzden demem odur ki kendi kendinize teşhis koymadan önce mutlaka bir çocuk ve ergen psikiyatristine başvurun çünkü durum sandığınızdan çok daha farklı bir şey olabilir.

Ayrıca ilaçlara karşı da bu kadar önyargılı davranmamanızı tavsiye ederim. Çok kişinin sandığı gibi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite için verilen ilaçlar, çocuğu uyuşturan bir köşeye sinmesine sebep olan ilaçlar değil, beynin odaklanma hücrelerine etki eden, tek başına soruna çözüm olamasa da oldukça efektif ve yardımcı ilaçlar olabiliyor doğru bir doktor tavsiyesine uygun kullanıldığı zaman.

Benim oğlum henüz ilaç kullanmıyor yaşı çok küçük olduğu için ancak ilaç kullanabilme yaşı geldiğinde, doktorumuzun önerisi olursa düşünmeden kullanacağım.

Ben bu forumda bazı annelerimizin ' ya doktor bilmem ne ilacı verdi ama eşim doğru bulmadı biz de kullanmıyoruz' gibi cümleler yazdığını görüp hayretler içinde kalıyorum. Bu hanımların eşleri acaba hangi sıfat ve ünvanla bunu doğru buluyorlar ya da bulmuyorlar merak ediyorum.

Lütfen çocuğunuzu güvendiğiniz biz uzmana götürünüz ve uzmanın söylediklerini uygulayınız. Evet anneler çok şeyi bilirler ama ne yazık ki her şeyi değil. Çocuklarımız için ne yazık ki her zaman en doğrusunu biz bilmiyoruz. Aksi takdirde doktorlara hiç gerek kalmazdı.

Görüşlerinize saygı duyuyorum. Ben dikkat eksikliğinin aynı kolesterol gibi ilaç sektörü tarafından uydurulmuş bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Bizim büyüdüğümüz dönemde böyle bir rahatsızlığın esamesi bile okunmuyordu. Evet çocukların zihinleri gelişti, evet teknoloji gelişti ama bu demek değil ki bizim çocuklarımızın %70’i hastalıklı doğuyor? Bence biz onları yetiştirmesini bilmiyoruz. Zihin gelişimlerine ayak uyduramıyoruz. Görüşünüzün aksine ben de gelişim döneminde olan bunca çocuğa bu kadar kırmızı reçete ilaç kullandırılmasını hayretle izliyorum.

Ben çocuğumu psikologa götürdüm, psikiyatriste götürdüm, ilaç kullandı hiçbir sonuç yok. Ben ankarada yaşıyorum. Bursada bulunan ablamın tavsiyesi ile bursa’da bir merkeze götürdüm. Ismi başarıyı arttırma merkezi. Burada çocuğum kendi ile tanıştı, özgüveni arttı ve kendini sevmeyi öğrendi. Okul başarısı yükseldi, dikkat eksikliği kalmadı hatta evde biz daldığımızda bizi uyarıyor şu anda. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Umarım çocuğunuza iyi gelir.

Şu anda 26 yaşında olan DEHBli bir tanıdığım var, kendisiyle aynı ofiste çalışıyoruz. Zamanında müdahale edilmesi ve kullandığı ilaçlar sonunda bugün başarılı bir kariyeri, minimum aksaklıklarla sürdürüyor. Çocukluğu boyunca Yankı Yazgın bey tarafından takibi yapılmış ve korkunç bir hiperaktivite ve yaşamının her dakikasını etkileyen bir dikkat bozukluğu yaşadığı günlerden, bugünlere kadar gelmiş. Gerçek şu ki; halen kendisiyle 1-2 saat geçirdiğinizde bile, bu DEHB sorununu rahatlıkla farkedebilirsiniz yani tamamen iyileşme söz konusu değil kendisi için lakin şöyle düşünüyorum ki, eğer ilaç tedavisinin yanı sıra, hayatının ilk yıllarında davranış terapileri de almış olsaydı, bugün tamamen bu sorundan kurtulmuş olurdu.

Yani ilaç tedavisinin yalnız başına yeterli olmadığı konusunda ve terapinin faydası konusunda sizlerle hemfikirim ancak hastalığın ilaç sektörü tarafından uydurulduğu fikrinize asla katılamayacağım çünkü yine başka bir tanıdığımın hem de bir yakınımın dürtüsellik bozukluğunun da eşlik ettiği, çok ciddi boyutta DEHB li bir çocuğu var. Çocuğu görseniz sanırım "bu çocuğun birşeyi yok, ilaç sektörünün uydurması tamamen" demeniz asla mümkün olmaz. Ailesinin tüm yaşamını karartacak boyutta sıkıntılı ve ilaçlar sayesinde bir miktar da olsa sosyal hayata entegre olabilen bir genç kız kendisi aslında şu aralar 13 yaşlarında olmalı..

Merhaba Canan hanım;
Bursadaki başarıyı artırma merkezinden bahsetmişsiniz. Çocuğunuz ne kadar gitti başarıyı artırma merkezine. çocuk kaç yaşında ve çocukta ne gibi düzelmeler farkettiniz. Biraz bahsederseniz çok sevinirim. Benimde 12 yaşında oğlum var ve ciddi sıkıntılarımız var daha önce psikoloğa götürdüm doktor dinlemeden hiçbir testyapmadan direk ilaç verdi ve kırmızı reçete çıkardı ilaçları bir kaç gün kullandık çocukta uyku halleri ve saf duruyordu ilaçları bıraktık ve birdaha gitmedik. Sizin yazınızı okuduktan sonra BAM'ı biraz araştırdım sitesinden fakat sizin fikrinizi almak istiyorum. Birde Ücretleri nasıl BAM'ın. Cevap verirseniz bir anneye yardım olacaksınız. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Görüşlerinize saygı duyuyorum. Ben dikkat eksikliğinin aynı kolesterol gibi ilaç sektörü tarafından uydurulmuş bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Bizim büyüdüğümüz dönemde böyle bir rahatsızlığın esamesi bile okunmuyordu. Evet çocukların zihinleri gelişti, evet teknoloji gelişti ama bu demek değil ki bizim çocuklarımızın %70’i hastalıklı doğuyor? Bence biz onları yetiştirmesini bilmiyoruz. Zihin gelişimlerine ayak uyduramıyoruz. Görüşünüzün aksine ben de gelişim döneminde olan bunca çocuğa bu kadar kırmızı reçete ilaç kullandırılmasını hayretle izliyorum.

Ben çocuğumu psikologa götürdüm, psikiyatriste götürdüm, ilaç kullandı hiçbir sonuç yok. Ben ankarada yaşıyorum. Bursada bulunan ablamın tavsiyesi ile bursa’da bir merkeze götürdüm. Ismi başarıyı arttırma merkezi. Burada çocuğum kendi ile tanıştı, özgüveni arttı ve kendini sevmeyi öğrendi. Okul başarısı yükseldi, dikkat eksikliği kalmadı hatta evde biz daldığımızda bizi uyarıyor şu anda. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Umarım çocuğunuza iyi gelir.

Back