• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumun devamlı kazanma hırsı :(

Yaaa aynı kızım. O cümle bitmiyor" ama" eklenerek uzayıp gidiyor.
Okuldan alıyorum 25 dakika evle okul arası mesafe ve o 25 dakika arabada bir başlıyor en ince detayına kadar anlatıyor.
2 yaşındayken gittiğimiz bir yeri bile hatırlıyor. Biz buraya gelmiştik şunlar vardı yanımizda diye ki ben hatırlamıyor oluyorum,geçmiş üstünden 3.5 sene.
Sinirleniyor ben hatırlamayınca küçük ergen.
Araya girmiş olucam ama aynı model bir tane bende var 5 yaşında kreşe gidiyor bazen öğretmenlerini şaşırtıyor bu konuda kendileri söyledi hiç bir şekilde unutmuyor hiç bir ayrıntıyı atlamiyor ve bu beni bazen çok yoruyor gerçekten okuldan eve geliyor konuşmaya bi başlıyor artık durdurmak imkansız beni bayiltana kadar anlatmaya devam :halay:şimdide küçük kardesine taktı neden konuşmuyor bağırıp duruyor ders çalışmam gerek tam küçük bir ergen oldu Allah hepimize yardım etsin:olamaz:

Araya girmiş olucam ama aynı model bur rane bende var 5 yaşında kreşe gidiyor bazen öğretmenlerini şaşırtıyor bu konuda kendileri söyledi hiç bir şekilde unutmuyor hiç bir ayrıntıyı atlamiyor ve bu beni bazen çok yoruyor gerçekten okuldan eve geliyor konuşmaya bi başlıyor artık durdurmak imkansız beni bayiltana kadar anlatmaya devam :halay:şimdide küçük kardesine taktı neden konuşmuyor bağırıp duruyor ders çalışmam gerek tam küçük bir ergen oldu Allah hepimize yardım etsin:olamaz:
Maşallah. Allah bağışlasın.
Zor çocuklar bunlar.
Ben bebekle ilgili konu acmıştım. Arkadaşlar hediye alın kardeşin getirdi dersiniz dediler. Benimde kafama yattı eşimle paylaştım dedim hediye alalım kardeşin getirdi diyelim. Eşim uyandırdı beni dediki,biz ne zaman kandırabildik ki bu kızı,şimdi kandıralım. Alalım ama inanacağını sanmıyorum. Çok sevdiği,istediği birşey olursa inanmış gibi yapabilir belki. :)

geçen bu konuda oğlumun okulunda öğretmenlerle sohbet ettik

yani somut bir olay değil genel sohbet

onlar diyorlar ki aslında o bizim "aman, ne güzel yetiştirmişler" dediğimiz çocukları mahfediyor diğer çocuklar diyorlar

o kadar acı ki

bir de o çocukların anneleri var aman ne olacak ezile ezile ezmeyi öğrenirler hayat böyle diyorlar

bir de şunu gözlemledim

ikinci çocuklar daha rahat

onlar mücadelenin içinde büyüdükleri hep büyük kardeş ile rekabet olduğu için daha kolay atlatıyorlar ezen olma sürecini de ezilen olmayı da

derste öğretmen bir şey sormuş

herkes anlatmadın demiş

benimki parmak kaldırmış

geçen hafta şu derste şöyle anlatmıştınız demiş

öğretmen de işte aferin X e bak o dinlemiş vs demiş

sonra hemen çocuklar sen dinlemese idin öğretmen anlatmadı sanardı şimdi bizim hatırlamadığımızı anladı demişler

yaş 7 sınıf ilkokul 2

o nedenle orta karar olmalı çocuklar diyorum
Aynen ya. Çok doğru demişler.
Mecbur uyum sağlıyorlar,sağlamak zorunda kalıyorlar.
Şimdi oğlunun yaptığı doğru olan ama ortam böyleyken nasıl sürdürebilir ki bu doğruyu.
Bir yerde oda vazgeçecek ne yazık ki. Uyum sağlayacak.

Maşallah. Allah bağışlasın.
Zor çocuklar bunlar.
Ben bebekle ilgili konu acmıştım. Arkadaşlar hediye alın kardeşin getirdi dersiniz dediler. Benimde kafama yattı eşimle paylaştım dedim hediye alalım kardeşin getirdi diyelim. Eşim uyandırdı beni dediki,biz ne zaman kandırabildik ki bu kızı,şimdi kandıralım. Alalım ama inanacağını sanmıyorum. Çok sevdiği,istediği birşey olursa inanmış gibi yapabilir belki. :)
Yok onu sakin yapmayın asla inanmaz ben doğum yaptigimda kizim geldi yanıma gadi eve gel diye ağladı oturdum o halimle anlattım bak kardesin geldi dedim ama asla donup bakmadı biz hiç tepki vermedik süreci doğal karşıladık eve gelince geo sorular sordu ne çok küçük neden dışı yok gibi hepsini sabırla anlattım fırsat buldukca sarıldım birde eve gelenler hediye getirirse ona çok seviniyor benim kizim gelinimizin getirdiği badiyi hala saklıyor inan bak bunu bana yengem aldı diye sizde öyle yapın yoksa kardesin hediye getirdi olayını yemez :KK70:

Yok onu sakin yapmayın asla inanmaz ben doğum yaptigimda kizim geldi yanıma gadi eve gel diye ağladı oturdum o halimle anlattım bak kardesin geldi dedim ama asla donup bakmadı biz hiç tepki vermedik süreci doğal karşıladık eve gelince geo sorular sordu ne çok küçük neden dışı yok gibi hepsini sabırla anlattım fırsat buldukca sarıldım birde eve gelenler hediye getirirse ona çok seviniyor benim kizim gelinimizin getirdiği badiyi hala saklıyor inan bak bunu bana yengem aldı diye sizde öyle yapın yoksa kardesin hediye getirdi olayını yemez :KK70:
Konu sahibi özür dilerim. Konunuzu sabote etmiş gibi oldum,kusura bakmayın.
Haklısınız inanmama ihtimali çok yüksek.
Kardeşine alişveriş yaparken onada çok istediği barbie evini alalım diye konuştuk en son.
Sanırım öyle yapacağım

Aynen ya. Çok doğru demişler.
Mecbur uyum sağlıyorlar,sağlamak zorunda kalıyorlar.
Şimdi oğlunun yaptığı doğru olan ama ortam böyleyken nasıl sürdürebilir ki bu doğruyu.
Bir yerde oda vazgeçecek ne yazık ki. Uyum sağlayacak.

Bu okul özel okul ve Veli profili de zengin değil eğitimli

Yani herkes belirli bir standart üstü ama para babadan kalan miras ya da şirketler vs değil

Okuyup meslek sahibi olup kazanılmış

Mühendis doktor avukat akademisyen vs

Bu okul özel okul ve Veli profili de zengin değil eğitimli

Yani herkes belirli bir standart üstü ama para babadan kalan miras ya da şirketler vs değil

Okuyup meslek sahibi olup kazanılmış

Mühendis doktor avukat akademisyen vs
Okumakla olmuyor sanırım.
Hani hep diyoruz ya prens ve prenses yetiştiriliyor diye o hesap biraz.
Bizde özel okuldayız. Veli profili bahsettiğin tarzda ama gayette kaba saba konuşmalar ,tavırlar duyuyorum kızımdan. Bir tanesi beceriksiz demiş kızıma ve eklemiş öğretmene söyleme sakın diye düşün.
Öğretmenine sordum ama o çocuk bu cümleyi kuramaz,kelime haznesi geniş degil,şaşırdım falan dedi. Demekki işine gelince kelime haznesi gayet yeterliymiş dedim zira ben kızımın asla yalan söylediğine şahit olmadım bu yaşına dek. Doğrucu davut denilen cinsten. Konuşulunca çocuk kabul etmiş ettigi lafı.

Konu sahibi özür dilerim. Konunuzu sabote etmiş gibi oldum,kusura bakmayın.
Haklısınız inanmama ihtimali çok yüksek.
Kardeşine alişveriş yaparken onada çok istediği barbie evini alalım diye konuştuk en son.
Sanırım öyle yapacağım
Evet bende Özürdilerim yok asla inanmaz masallah akıllı bir çocuk hiç şansı zorlamaya gerek yok birde çok kişiyi okumayın kafa iyice karışıyor insan bocalamaya başlıyor sevdiğiniz bir iki kisti kaynağı takip edersen daha rahat edersin ben bunu tecrübe ettim ilk 6 ay evet zorlu geçiyor ama sonrası emin ol kolay ve güzel olucak şimdi ben kardeşine uyu artık diye azıcık sitem etsem koşup geliyor anne o daha bebek sevmen gerekiyor kizilmaz diye sadece bol sevgi sabir değilde hoşgörü diyeyim kolaylıkla gecicek emin ol sen raht olursan mesela bez ıslak mendil getirme görevi onun olsun bunu çok seviyorlar bende çok yazdım ne biliyim kendim zorlandım ya sizleri görünce hemen bi bilgelik yapasım mi geliyor nedir:deli:

Konu değişmiş ama son birkaç ekleme yapayım.Cocuga " olabilir, herkes herseyde iyi olacak değil" cümlesini kurmayın.Size bu resim nasıl olmuş anne dediğinde "sence nasıl,sen beğendin mi?" Sorusunu sorun. Yok beğenmedim diyen çocuğa " peki neyi değiştirmek istersin" diyebilin.Birseyi iyi yaptığını sürekli başkalarından duymak için debelenmek zorunda kalmasin çocuk..Anne bu oyunu kaybettim diyen çocuğa söyleyecegimiz şey; peki oynarken nasıl hissettin?Eğlendim mi? En çok neresinde eglendin olsun.Sonuc odaklı bir düşünce sistemine alışmasın,süreç de çok önemli.Bu yetiskinlikre de cok önemli. İkili ilişkilerde bile Kk üyeleri hep nediyor? Yıllarımı verdim.....ben yıllarımı verdim başkası ile evlendi meyvesini eller topluyor...oysa önemli olan o yıllarda mutlu oldun mu ?

Merhaba Kızlar,
Öncelikle bu konuyu okulun rehberlik öğretmeni ve sınıf öğretmeni ilde konuştum ama bir miktar yaşayan örnekler görmek dinlemek isterim.
Kızım 4.5 yaşında ve evt bir kazanma hırsıdır gidiyor çocukta, kör ebe bile oynasak niye ben erken bulundum diye huysuzluk çıkarabiliyor.
Çocuğu akşam ıpade tvye bağlamayalım diye muhakkak aktivite oyun birşeyler buluruz ve her beraber oynarız, eşimde ne az anne kadar duyarlı ve ilgilidir.
Ama nasıl oluyor bilmiyorum oyunun bir yerinde huysuzluk çıkıyor, kurallara uymamak, hatta hile yapmak istiyor.
Düşünüyorum acaba benmi böyle alıştırdım diye ama gerçekten `hadi bakalım, kim daha önce yemeğini bitirecek` gibi yarışlar bile yaptırmadım, özellikle dikkat ettim bile diyebilirim.
Artık karakterimi bu desem ne desem bilemedim. Dün yine ailecek oynadığımız bir oyunda sorun çıktı ve sinirlendim.
Abartıyomuyum acaba diye de düşünüyorum, kendi haline bırakmak mı gerekiyor onuda bilemiyorum.
Öğretmeninin dediği evt okuldada birinci olmak istiyormuş, oda ikinci olmakda güzel ama çok eğlendik eğlenmek daha önemli gidi telkinlerde bulunduğunu söylüyor.
Bizde evde sık sık bunları dile getiriyoruz.
Bu huysuzluklar resim yaparken bile çıkabiliyor bazen o kadar diyim :)
Sizde varmı böyle durumlar, neler yapıyorsunuz önüne geçmek için?
5 yaşındaki oğlum da anlattığımız gibi hemen ağlar ortalığı yıkar kaybettiğinde

7 yaşındaki oğlumda aksine gamsız dünya ykilsa umrunda değil

bir tanede bende var bu z modelinden :) Gerçekten çocuklar için 4-5 yaş özel bir dönem . Kendini anladığı kabul ettirdiği ve toplumla gerçek anlamda ilk iletişimlerinin kurulduğu bir dönem.kimilerine göre ön ergenlik dedikleri kendilerini kanıtlama dönemi. Bu dönemde sakin olmak gerekiyormuş pedagogumuz öyle söyledi . Okula başladığında ilk deve cüce oyununda elenince kendisini yerlere atmıştı. Durum o kadar vahim di. Öğretmenler bizi hemen çağırdı tabi onlarda şok . Biz hiç tepki vermemelerini zamanla onunda oyunlardaki amacın eğlenmek olduğunu anlayacağını söyledik dediğimiz gibi oldu ağladı ağladı sonrada bi şey olmamış gibi oyuna döndü çok kafaya takılacak bir şey değil. onlarda öğreniyorlar Hayaller ve hayatlar her zaman aynı değil.

Mizaç işte, ikisini bir arada idare etmek dahamı zor acaba, bizde en azından bir tane şimdilik :)
Bende 3 tane ortanci sürekli ben ben diyor

Büyük umrumda değil biseyin sonuncu daha biseyin farkında değil

Hakkını sonuna kadar savunan bı çocuk 5 yaşındaki direnmesi hakkını araması hoşuma gidiyor çünkü büyük oğlumun hep peşinde ben koşturdum ezilmesin diye

Ama sürekli ben kazancam beni sevmiyorsunuz
Küçük kızım için o doğdu bizi istemiyorsanız lafını doladi diline
Ne olursa olsun lafı çocuğa bağlıyor

O olmasaydı böyle olmazdı diye bizim kazanma hirsindan daha fazla kardeşini istemiyor sürekli zarar veriyor falan

bir tanede bende var bu z modelinden :) Gerçekten çocuklar için 4-5 yaş özel bir dönem . Kendini anladığı kabul ettirdiği ve toplumla gerçek anlamda ilk iletişimlerinin kurulduğu bir dönem.kimilerine göre ön ergenlik dedikleri kendilerini kanıtlama dönemi. Bu dönemde sakin olmak gerekiyormuş pedagogumuz öyle söyledi . Okula başladığında ilk deve cüce oyununda elenince kendisini yerlere atmıştı. Durum o kadar vahim di. Öğretmenler bizi hemen çağırdı tabi onlarda şok . Biz hiç tepki vermemelerini zamanla onunda oyunlardaki amacın eğlenmek olduğunu anlayacağını söyledik dediğimiz gibi oldu ağladı ağladı sonrada bi şey olmamış gibi oyuna döndü çok kafaya takılacak bir şey değil. onlarda öğreniyorlar Hayaller ve hayatlar her zaman aynı değil.

Sanrıım bizimkini okulda daha iyi idare ediyorlar, ben ısrarla öğretmenine böyle huyları var burda nasıl diye sordum. birkaç şey söyledi ama göze batacak sorunu yok dedi.
Böyle olunca benmi idare edemiyorum çocuğu diyorum, birazda bana nazı ve şımarıklığı geçiyor sanırım, sonuna kadar kullanıyor şansını.

Merhaba Kızlar,
Öncelikle bu konuyu okulun rehberlik öğretmeni ve sınıf öğretmeni ilde konuştum ama bir miktar yaşayan örnekler görmek dinlemek isterim.
Kızım 4.5 yaşında ve evt bir kazanma hırsıdır gidiyor çocukta, kör ebe bile oynasak niye ben erken bulundum diye huysuzluk çıkarabiliyor.
Çocuğu akşam ıpade tvye bağlamayalım diye muhakkak aktivite oyun birşeyler buluruz ve her beraber oynarız, eşimde ne az anne kadar duyarlı ve ilgilidir.
Ama nasıl oluyor bilmiyorum oyunun bir yerinde huysuzluk çıkıyor, kurallara uymamak, hatta hile yapmak istiyor.
Düşünüyorum acaba benmi böyle alıştırdım diye ama gerçekten `hadi bakalım, kim daha önce yemeğini bitirecek` gibi yarışlar bile yaptırmadım, özellikle dikkat ettim bile diyebilirim.
Artık karakterimi bu desem ne desem bilemedim. Dün yine ailecek oynadığımız bir oyunda sorun çıktı ve sinirlendim.
Abartıyomuyum acaba diye de düşünüyorum, kendi haline bırakmak mı gerekiyor onuda bilemiyorum.
Öğretmeninin dediği evt okuldada birinci olmak istiyormuş, oda ikinci olmakda güzel ama çok eğlendik eğlenmek daha önemli gidi telkinlerde bulunduğunu söylüyor.
Bizde evde sık sık bunları dile getiriyoruz.
Bu huysuzluklar resim yaparken bile çıkabiliyor bazen o kadar diyim :)
Sizde varmı böyle durumlar, neler yapıyorsunuz önüne geçmek için?

pedagog desteği alabilirsiniz

Bende 3 tane ortanci sürekli ben ben diyor

Büyük umrumda değil biseyin sonuncu daha biseyin farkında değil

Hakkını sonuna kadar savunan bı çocuk 5 yaşındaki direnmesi hakkını araması hoşuma gidiyor çünkü büyük oğlumun hep peşinde ben koşturdum ezilmesin diye

Ama sürekli ben kazancam beni sevmiyorsunuz
Küçük kızım için o doğdu bizi istemiyorsanız lafını doladi diline
Ne olursa olsun lafı çocuğa bağlıyor

O olmasaydı böyle olmazdı diye bizim kazanma hirsindan daha fazla kardeşini istemiyor sürekli zarar veriyor falan
Bizimde ıkı aya yeni bebeğimiz olacak, bu durum artarak devam ederse birde bebeğe sararsa Allah kolaylık versin ne diyim.
Şimdiden alıştırmaya çalışıyoruz ama oda süprizli bir durum artık.

pedagog desteği alabilirsiniz

Okuldaki rehberlik öğretmeni pedegog aynı zamanda, iyi hoşda bir kadın, iki kere görüştük, rutin görüşmeydi aslında. Biz özellikle böyle böyle huyları var diye belirtip tekrar görüşmesini istedik. Çok bariz bir sorun görmemişti 1.5 ay kadar önce. Bu yakınlarda bir daha talep edebilirim belki.

Bizimde ıkı aya yeni bebeğimiz olacak, bu durum artarak devam ederse birde bebeğe sararsa Allah kolaylık versin ne diyim.
Şimdiden alıştırmaya çalışıyoruz ama oda süprizli bir durum artık.
Bana 3-4 yaş olmalı denmişti arada
İlk iki çocukta 3 yaş diğer ikisinin arasında 5 yaş var ama acayip kıskanıyor birbirini

Çok zor kıskançlık olunca birde ben kazincam hırsı olan çocuk resmen ağlıyor karşısındaki kişinin artık kaş göz yaparak kayvmbetmeisni sağlıyoruz bazen

Bana 3-4 yaş olmalı denmişti arada
İlk iki çocukta 3 yaş diğer ikisinin arasında 5 yaş var ama acayip kıskanıyor birbirini

Çok zor kıskançlık olunca birde ben kazincam hırsı olan çocuk resmen ağlıyor karşısındaki kişinin artık kaş göz yaparak kayvmbetmeisni sağlıyoruz bazen

hadi ya, zormuş sizinde.
Bizdede yaklaşık 5 yaş olacak ve evet kıskanmaya müsait bir yaş. bende 5 yaşındayken kardeşimi kıskanırdım.
Şimdi kendi çocukluğumu düşünüp ona göre davranmaya çalışıyorum kardeş konusunda.

Back