• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğumu kreşten almak zorunda kaldım şimdi kafam karışık..

işte o da olmaz.. kreşler çok uzak bölge de eltimin bir de otobüsle gidip gelmesi gerek. evleri kentsel dönüşümün olduğu bir yerde hayal edin diye söyledim. kreş falan bir tane bile yok. ewt beni ikna ettiler.. benim yanımda da olsa bazı kazalar olabilir dedim böyle böyle büyüyecek dedim ama bu son kötü oldu. çocuğun koluna baktıkça acaba bir köpek falan mı ısırdı diyorum.. o derece işte. neyse bugün eltimle başladık Rabbim pişman etmesin inş.

BİMER e şikayet et istersen müfettiş gönderirler belki. Özel anaokulu da olsa milli eğitim Bakanlığına bağlı şikayet edebilirsin belki.

Gerçekten köpek isirmis olsa veya başka bişey cocugunuz anlatabilir miydi size. Eğer anlatmayacak kadar küçükse bence anaokulu ile tekrar görüşün. Çünkü yalan söylüyor olabilirler. Bir de kendi yaşıtı bir çocuk nasıl öyle isirabilir.

Hyaırlısı olsun.
Kafama takıldı köpek mi ısırdı filan demişsiniz.İyice öğrenin olayın aslını astarını.
Aşısı var biliyorsunuz.Zamanını geçirmeyin.

Evet hatta konu sahibi doktora götürdüm. Köpek ısırığı bu dedi diye bi laf atsın ortaya baksın bakalım ne diyecekler. Gerçekten öyle bişey olmuş olabilir

ewt arkadaşlar bir oğlum var Allah uzun ömürler versin inş. 20 aya kadar annem baktı sağolsun.
daha sonra bakmak da zorlandı. zira hareketli bir çocuk. ben de araştırıp en iyisi olduğunu düşündüğüm kreşe verdim. 8 ay gitti. 2. ayında kaydıraktan düşüm kolu dirsekten kırıldı. alçıya alındı. bizim de yanımızdayken olabilir , öğretmenleri çok üzgün ağlıyor diye büyütmeden iyileşme sürecinden sonra yolladım tekrar kreşe.

daha sonraları birgün gözü mor bir gün alnı mor, bir gün ısırılmış halde geldi. hepsini de kendilerince açıkladılar. çocuğum da sevdiği için yollamaya devam ettim. oyuncağa çarptı, koltuğa çarptı, 2 yaş grubundaki arkadaşı ısırdı deyince bişey de diyemedim. dikkat edelim dedim.

çocuk kreşe çok mutlu gidiyordu. bize öpücük atıp bay bay yapıyordu. olumlu gelişmeler de vardı tabi. mesela konuşması yavaş yavaş açıldı. 28 aylık motor becerisi çok çok iyi maşallah, görsel zekası da öyle ama konuşma yok. yani derdini anlatamıyor henüz.

kreşte öğretmenler 17 ye kadar kalıyor. 17 den sonra sayı azalınca bütün çocuklar 1 sınıfa alınıyor ve nöbetçi öğretmen başlarında bekliyor. 3 yaş grubunun öğretmeninin çocuğu da bu kreşte ve oğlumla aynı grupta. yani 2 yaş grubunda. akşam oğlanı almaya gittiğimde bu hanım nöbetteydi. oğlunun eline çikolata vermiş diğer çocuklarda gelip ne yiyor diyor kendisi de bişey yemiyor deyip çocuğuna hadi sen bahçıvan amcanın yanında ye dedi. eşimle biz şok olduk ve o gece nerdeyse uyuyamadık.
bazı nöbetlerde oğlu kucağında diğer öğrencilerde istiyor kucak ama alan yok. önümüzde ki sene oğluma bakacak tabi kendi oğluna da.. bu ben de negatif düşünce uyandırdı.

son olayda oğlumu 2 gün önce 2 yaşındaki bir arkadaşı ısırmış. telefonda söylediler hafif kızardı müdahale ettik dediler. çocuğu aldık geldik bluzü kanlı, yaraya baktık bildiğin kopmuş. çocuk 2 gündür geceleri ağlayarak kalkıyor. ve gülerek gittiği kreşe gitmek istemiyor. ben de kreşten alıyorum. fakat kreş araştırdığımda birinin harika dediğine diğeri berbat diyor. ve eski kreşi arayıp çocuk çok zeki gerileyebilir evde zorlanabilir diyor. bu aşama da eltim bakmak istiyordu hep. maddi açıdan ihtiyaçları var. ben de ona vermek istediğimi söyledim. 14 yaşında bir oğlu var kendisi genç. 34 yaşlarında yani bakabilecek güçte. ama gelgörelim ki çok dedikodusu lafı var. misal ileride çocuğunu bile ben büyüttüm diyebilir. ya da günlük arayıp abla yemek yedi mi desem sanki aç bıraktık diye arkamdan söyleyebilir. o yüzden sizce eltime verip duymamazlıktan mı gelsem kreş aramalarına devam mı etsem??

Baska bir kres derim, belli ki oteki kresteki cocuklar cok saldirganmis kanatana kadar isirmak nedir yaa ? 2-3 yasindaki normal bir cocuk bunu yaparmi benim hic aklim almadi inanin. Eltiye falan vermeyin hem dediginiz gibi sikinti olur hemde cocuga goz kulak olunmasi haricinde bir yarari dokunmaz.

Evet hatta konu sahibi doktora götürdüm. Köpek ısırığı bu dedi diye bi laf atsın ortaya baksın bakalım ne diyecekler. Gerçekten öyle bişey olmuş olabilir

Yani çok garip.
O yaş grubundaki bir çocuk ısırınca nasıl koparabilir ki?

Okurken icim gitti. Ne demek isirilmak kan akmasi. O kresten biran oncr alin. Cocugun psikolojisine yazik. Yavrum ne aci cekmistir.

Sizin için çok üzüldüm ama kesinlikle eltiniz baksın diyorum kı siz kesinlikle bakamıyorsanız ,
benim kızım beş yaşında ve hiç kreşe gitmedi okul yaşına kadar çocuğun yeri anne yanıdır aksi tüm fikirler benim için önemsizdir
Geçen hafta müniatürk e gittiğimizde farklı neredeyse beş kreş öğretmeninin ufacık çocuklara bağırdığını,sarstığını,düşünce yanına bile gitmediğini gördüm.
Kendisini savunamayan ,derdini anlatamayan çocukları kreşe vermeyin,verecekseniz de bilinen açık tabirle pahalı yerlere verin derim,tekrar üzüntümü belirtmek isterim,sevgiler

36 aydan sonra anasınıfına verebilirsiniz. İyi bir yer bulursanız kreş çok yararlı. Anne baba da bir yere kadar bakıyor. Birinci sınıfa başlayınca anasınıfına giden ve gitmeyen çocuk iki günde ayırt ediliyormuş. Benim de 15 gün önce bir olayım oldu anasınfımla. Hemen gittim eşyalarını almaya. Dediler bir araştıralım vs. 10 gün göndermedim düşüneceğim diye. Baştan taviz vermişsiniz hem. Bundan sonra da sınıfta öğretmen çocuğu var mı ya da sizin öğretmenin başka sınıfta çocuğu var mı sorun öyle karar verin. Ben de haz etmiyorum öyle şeylerden

ewt arkadaşlar bir oğlum var Allah uzun ömürler versin inş. 20 aya kadar annem baktı sağolsun.
daha sonra bakmak da zorlandı. zira hareketli bir çocuk. ben de araştırıp en iyisi olduğunu düşündüğüm kreşe verdim. 8 ay gitti. 2. ayında kaydıraktan düşüm kolu dirsekten kırıldı. alçıya alındı. bizim de yanımızdayken olabilir , öğretmenleri çok üzgün ağlıyor diye büyütmeden iyileşme sürecinden sonra yolladım tekrar kreşe.

daha sonraları birgün gözü mor bir gün alnı mor, bir gün ısırılmış halde geldi. hepsini de kendilerince açıkladılar. çocuğum da sevdiği için yollamaya devam ettim. oyuncağa çarptı, koltuğa çarptı, 2 yaş grubundaki arkadaşı ısırdı deyince bişey de diyemedim. dikkat edelim dedim.

çocuk kreşe çok mutlu gidiyordu. bize öpücük atıp bay bay yapıyordu. olumlu gelişmeler de vardı tabi. mesela konuşması yavaş yavaş açıldı. 28 aylık motor becerisi çok çok iyi maşallah, görsel zekası da öyle ama konuşma yok. yani derdini anlatamıyor henüz.

kreşte öğretmenler 17 ye kadar kalıyor. 17 den sonra sayı azalınca bütün çocuklar 1 sınıfa alınıyor ve nöbetçi öğretmen başlarında bekliyor. 3 yaş grubunun öğretmeninin çocuğu da bu kreşte ve oğlumla aynı grupta. yani 2 yaş grubunda. akşam oğlanı almaya gittiğimde bu hanım nöbetteydi. oğlunun eline çikolata vermiş diğer çocuklarda gelip ne yiyor diyor kendisi de bişey yemiyor deyip çocuğuna hadi sen bahçıvan amcanın yanında ye dedi. eşimle biz şok olduk ve o gece nerdeyse uyuyamadık.
bazı nöbetlerde oğlu kucağında diğer öğrencilerde istiyor kucak ama alan yok. önümüzde ki sene oğluma bakacak tabi kendi oğluna da.. bu ben de negatif düşünce uyandırdı.

son olayda oğlumu 2 gün önce 2 yaşındaki bir arkadaşı ısırmış. telefonda söylediler hafif kızardı müdahale ettik dediler. çocuğu aldık geldik bluzü kanlı, yaraya baktık bildiğin kopmuş. çocuk 2 gündür geceleri ağlayarak kalkıyor. ve gülerek gittiği kreşe gitmek istemiyor. ben de kreşten alıyorum. fakat kreş araştırdığımda birinin harika dediğine diğeri berbat diyor. ve eski kreşi arayıp çocuk çok zeki gerileyebilir evde zorlanabilir diyor. bu aşama da eltim bakmak istiyordu hep. maddi açıdan ihtiyaçları var. ben de ona vermek istediğimi söyledim. 14 yaşında bir oğlu var kendisi genç. 34 yaşlarında yani bakabilecek güçte. ama gelgörelim ki çok dedikodusu lafı var. misal ileride çocuğunu bile ben büyüttüm diyebilir. ya da günlük arayıp abla yemek yedi mi desem sanki aç bıraktık diye arkamdan söyleyebilir. o yüzden sizce eltime verip duymamazlıktan mı gelsem kreş aramalarına devam mı etsem??

kreşle elti hiç bir olur mu ? orda arkadaşlar edinip kendini de gelitşirecek. eltin çocukla ne kadar ilgilenecek. koycak televizyonun başına gününü gün edecek. bence hiç o işe girme. kreşe yolla kafan rahat olsun.

kreşle elti hiç bir olur mu ? orda arkadaşlar edinip kendini de gelitşirecek. eltin çocukla ne kadar ilgilenecek. koycak televizyonun başına gününü gün edecek. bence hiç o işe girme. kreşe yolla kafan rahat olsun.

ya ben böyle düşünmüyorum. 2 yaşındaki çocuktan ya da sayıları ya da nesneleri. çok sevilsin hatta çok fazla sevilsin.
karnı doysun bol bol gülsün.
ayrıca kreş öğretmeniyle özel görüştüm ve bana dediği kesinlikle 5 yaşına kadar çocuklar kreşe verilmemeli. ben çocuğum olursa vermem. zira zararı yararından çok..
bundan sonra asla kreşe vermeyi düşünmüyorum 5 yaşa kadar..

ya ben böyle düşünmüyorum. 2 yaşındaki çocuktan ya da sayıları ya da nesneleri. çok sevilsin hatta çok fazla sevilsin.
ayrıca kreş öğretmeniyle özel görüştüm ve bana dediği kesinlikle 5 yaşına kadar çocuklar kreşe verilmemeli. ben çocuğum olursa vermem. zira zararı yararından çok..
evde bakılmakla kreşte bakılmanın da kendi içlerinde kendine göre avantaj dezavantajları var.
ben de erken gitmelerini doğru bulmuyorum.ilk oğlumu mecburiyetten 3 yaşında vermiştim.
şimdi ikizlerim var.nasip olursa 4 yaşı beklemek isterim.
evde bir başkasına baktırmak ta onu kontrol etmek te kolay olmuyor.bakıcılarla da türlü sorunlar yaşadım.en önemlisi tv izleme süresi tabi.çocuğa gün içinde aktiviteler yaptırabilen sevgisini ilgisini esirgemeyen parka çıkaran ,onunla konuşan bir bakıcı yani bire bir hem ilgi hem de kısmen eğitim verebilen bir kişi en güzeli.
ama bunu bu derece sağlayanı bulmak imkansız.
seni anlıyorum şu an çocuğun küçük zaten.evde bildiği ortamda olması onun için en konforlusu.ama 3 yaşını geçince ilgi ve ihtiyaçları değişecek.bakan kişi yetişebilirse ne ala.
bir de eltinden olumsuz bi kaç yönüyle bahsetmiştin ya onlar zamanla can sıkıcı olabilir.
inş. o da sınırını çizgisini bozmaz da çocuğuna güzelce bakar:))

evde bakılmakla kreşte bakılmanın da kendi içlerinde kendine göre avantaj dezavantajları var.
ben de erken gitmelerini doğru bulmuyorum.ilk oğlumu mecburiyetten 3 yaşında vermiştim.
şimdi ikizlerim var.nasip olursa 4 yaşı beklemek isterim.
evde bir başkasına baktırmak ta onu kontrol etmek te kolay olmuyor.bakıcılarla da türlü sorunlar yaşadım.en önemlisi tv izleme süresi tabi.çocuğa gün içinde aktiviteler yaptırabilen sevgisini ilgisini esirgemeyen parka çıkaran ,onunla konuşan bir bakıcı yani bire bir hem ilgi hem de kısmen eğitim verebilen bir kişi en güzeli.
ama bunu bu derece sağlayanı bulmak imkansız.
seni anlıyorum şu an çocuğun küçük zaten.evde bildiği ortamda olması onun için en konforlusu.ama 3 yaşını geçince ilgi ve ihtiyaçları değişecek.bakan kişi yetişebilirse ne ala.
bir de eltinden olumsuz bi kaç yönüyle bahsetmiştin ya onlar zamanla can sıkıcı olabilir.
inş. o da sınırını çizgisini bozmaz da çocuğuna güzelce bakar:))

çalışan anne olmak çok çok zormuş.. yaşayınca daha iyi anladım.
aslında ben kreşe verirken de binbir soruyla vermiştim. ilk 1 ay ağladı sonra koşarak gitti.
birkaç olay oldu ama çocuğun kreş sevgisini engellemedi. bu defa gitmek istemedi işte.
neyse eltim sanıyorum iyi bakıyor. çünkü kaynmda evde. gece çalışıyor 2 hafta. 1 hafta da gündüz. tv de normal zamanda da açılmıyor onlarda. eltimin bir iki ilahi kanalı var onları dinler. oğlumda dinlesin isterim zaten.
eltim de tek korktuğum yön ben büyüttüm demesi. ya da arkamdan atıp tutması. bunu da açık açık söyledik kendine. bir sorun oldu mu direkt söyle diye.
ve ücreti peşin verdik. hani genelde işveren dener, 1 ay geçirir verir biz öyle yapmadık. hatta kendi de şaşırdı.
şimdilik iyi ama çocuk bugün ağladı. sanırım alışma süreci. bir de 3 adam ilgilenince az şımarmış.
ve son olarak öğretmen dün 5 yaşı bekleyin deyince elimden geldiğince beklemeye çalışacağım.

Kreş öğretmeni mi dedi bunu? Kendisi inanmadığı bir işi yapıyo o zaman, istifa edebilir

5 yaş ta anaokulu yaşı zaten

canım kesinlikle kreş derim. eltinin bakması doğru değil. çocuğun günden güne gelişmesi kreş ortamında olması yaşıtları ile bi arada olması daha doğru. hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama size önerebilecğim bir yer var eğer isterseniz.

Sayıları renkleri vs bilmesin ilahi dinlesin3 kişi ilgisinden şımarsın...

İyi kötü deneyimlerini yaz lütfen bikac ay sonra

Kreş öğretmeni mi dedi bunu? Kendisi inanmadığı bir işi yapıyo o zaman, istifa edebilir

5 yaş ta anaokulu yaşı zaten

ewt malesef kreş öğretmeni dedi. çocuklar için üzüldüğünü küçücük çocukların yaşadıklarını görünce bu konuya vardığını söyledi. üstelik üniversite dalı da bu zaten.
ben oğlumu mutlu sanıyrodum koşa koşa giderken. şu an çok üzülüyorum onun için..

O kreş tekiler çok iyi bir fırçayı haketmiş artık. Bu ne canım. Ben geçen gün oğlumun ana sınıfına etkinlik için yardıma gittim. Oğlum anne anne diye peşimde. Sınıfta anne yok sen isteyecegini ogretmenden iste dedim. Çünkü o bana doğru gelince bütün çocuklar bize bakıyor du. Bu ayrımı öğretmen denilen yapamıyor ise bende farkedersem fena yaparım. Kaza elbette olur. Ama 1 olur2 olur. O çocuk ısıtıp o eti kanatana kadar o öğretmen nerde acaba. Sürekli oluyor ise iyi bir kreş değil demekki.

Ben zamane cocuklarının en erken dönemde anne de çalışıyor ise muhakkak kreş verilmesi taraftarıyım. Gelisimleri için bu çok iyi. Eltine veya baska birine bakmak üzere verdiğin çocuğa onların bakma anlayışı yemeğini yedi üstü temiz bitti gitti. Ve çocuk sıkıntıdan patlar. İyi bir kreş bul. İnternet yorumlarını boşver. Krese çıkış yada giriş saatinde git diğer ailelere sor nasıl biyer diye. Ve diğer okulda yaşadıklarını anlat. Vurdumduymaz olunmasını istemiyorum onları da mahkemeye vericem de.

imkanınız varsa referansı kuvvetli çocuğunuzu eğitebilecek çocuk gelişimi mezunu bir bakıcı bulun..o kreşide şikayet edin.

Back
X