• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumu kaybetmekten korkuyorum.

sibelncr

Dünyada ki tüm güzellikler bizimle olsun.
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2015
9
2
3
29
Merhaba arkadaşlar. Benim şöyle bir sıkıntım var. 9 aylık evliyim ve 2 aylık hamileyim. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez hemen bebek kıyafetleri ve beşik resimlerine bakmaya başladım. Ve hamile olduğumu öğrendikten 2-3 gün sonra pedime kahverengi leke geldi ve doktorum düşük tehlikesi olduğunu söyledi. Etrafımdakiler ise çocuğuma nazar deydirdiğimi söylüyor. Bir annenin çocuğuna nazarı değer mi? Gerçekten birşey olmasından korkuyorum. Sizinde başınıza geldi mi?

Canım günlük Felak, nas, ayetel Kürsü. Fatiha ve ihlas sûrelerini oku bebeğine de üfle. Rabbimin izniyle bir şey olmaz. Stres de yapmamaya çalış. Inşallah bir şey olmaz. Ben 2 bebeğimi kaybettim. Yani diyeceğim o ki stres yaparak sadece zarar verirsin. Elinden geleni yapıyorsun bir Anne olarak. O Yüzden Rabb'ime emanet et.

Öncelikle bebeğiniz için tebrik ederim. Siz doktorunuzun dediğini dikkate alın. İlaç verdiyse düzenli kullanın ve solunuza yatarak dinlenin. Mümkünse sadece tuvalet için kalkın ve yemek için doğrulun. Genelde bu şekilde bu süreç atlatılıyor. Umarım sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız :)

Bende yaşadım düşük tehlikesi 5 haftalikken..
benimde leke tarzı geldi ve hemen kesildi doktor sadece wcye ve yemek yemek için kalk dedi 1 hafta yattım progestan ilaç kullandım ve atlattim şükürler olsun umarım sende atlatirsin allah yardimcin olsun..
nazar konusunuda çok takma olur mu?
stres yapma kendine

Korkmanız endişelenmeniz çok doğal.Bende riskli gebelik grubundaydım.Kanamam olmuştu doktor ıstitahat verdi.Bol bol dinlendim.O arada hormon ilaçları vermişti onları kullandım.Bende de sürekli kaybetme korkusu vardı.
Ben bu şekilde atlattım bu dönemi.Evham fazla yapma stres fazla yapma doktor en çok bu konuda kızıyordu bana .Sürekli ağlıyordum ve bunun da hamileliğimi etkileyeceğini söyledi.
İçin rahat olsun dinlen ve bol bol dua et :nazar::nazar:

Korkma benimde oyleydi dinlenerek progestan alarak 12. Haftada gecti cnm

Nazar değildir,herkes doğuruyor kim neden nazar edecek.Fazla hareket etmeyin,ve cep telefonlarını bulunduğunuz ortamdan çıkarın.Bunu arkadaşıma doktoru söylemişti

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için bende şuan progestan kullanıyorum. Doktorum korkmana gerek yok bebeğin sağlıklı dedi bu bir nebze olsun içimi rahatlattı. Ister istemez insan stres yapıyor. Ben hamile olduğumu bilmediğim zamanlar çok stres yapıp, ağlamıştım. Şimdi pek yapmıyorum ama bazen hamile olduğumu unutuyorum ve mutfak dolabına yetişmeye çalışıp tabak falan alıyorum. Şuan sağlıklı olduğunu bilmek bile bana yetiyor. Çok teşekkürler.

Back