İlköğretim Yorum ve Soruları ÇOCUĞUMU İLKOKULA GÖNDERMEK İSTEMİYORUM

Hersey güzel.bende param olsa bilirim özel okulu zaten.buralara çıkıp feryat etmem.
Haklı çıkmak adına biraz atarak yazmayın o zaman sizde.
Çocuğunuzun düzenli gittiği pedagog un '' çocuğunuzun hazır olmadığını " söylediğini yazmışsınız yukarıda.
Düzenlı gittiginiz pedagog un seans ücreti en az 150 liradır sanıyorum. Bunun bir rutine bağlandığını düşününce özel okula çok rahat gönderebilirsiniz diye hesapladım ben.
Devlete götürüyor olamazsiniz çünkü zaten devletteki pedagog çocuğun hazır olmadığını söylüyorsa raporu da verir.

Ben cocugumu pedagoga götürmedim.dikkat ederseniz konu sahibi ben değilim.

Sizde çorba haline getirip benim ve konu sahibinin mesajlarını karıştırmışsınız.

Konuyu bu kadar sahiplenmeyin o zaman
Nasıl sahiplenmişim pardon.sırf yorum yapmak icin geliyorsun.konuyla alakan yok sanane ozaman.çocuğu okula baslayan tedirgin diger annelerle sıkıntılarımızı ve neler yapabilecegimizi konuşuyoruz.2011 den beri kadınlar kulübündeyim.ilk defa senin gibi konuşmuş olmak icin forumlara akan bir insanla karşılaştım.cok sıkıcı bir hayatın var sanırım.

Konu sahibine yazdığım herşeyi sen niye üzerine alınıp cevap yazıyorsun?
2. Üyelik misin?
Haddini asma..
Konuyla alakalı fikrimi yazıyorum üzerine alınıp cevap yazmasaydın...
Hadi canim işine bak...

Konu sahibine yazdığım herşeyi sen niye üzerine alınıp cevap yazıyorsun?
2. Üyelik misin?
Haddini asma..
Konuyla alakalı fikrimi yazıyorum üzerine alınıp cevap yazmasaydın...
Hadi canim işine bak...
Farkındaysan son cevapladığım mesajını üzerime alınmamıştım taki senin son mesajını görene kadar.benim tek hesabım olduğu nasıl bir kişi olduğumu herkes bilir.istersen sikayet et incelensin.çok kaba bir insansın.bence bu kabalıkta bir bayan yoktur.yoksa erkekmisin .hahaha bos insanlarla gecirecek vaktim yok.bence bir derdim vardakilerde şansını denemeye devam etmelisin.arkadaşın konusunu farklı boyutlara getirdik B bbetbet kusura bakma canım.

Ne demek "Haklı çıkmak adına biraz atarak yazmayın." Arkadaşım şimdi aç kulaklarını iyi dinle.
Birincisi çocuğumu devamlı götürdüğüm pedagog var demedim.Çocuğum özel bir okula gidiyor.Dilersen telefon açıp bilgi de alabilirsin.Okulumuzun içinde devamlı görev yapan bir pedagog var.Aslında pedagog de değil psikolog.Diplomalı doktor anlayacağın ve ayrıca saat ücreti yok .Çocuğum da sürekli her bakımdan gözetim altında bir yıl geçirdi ve rehber doktorumuz bu sebeple görüş bildirdi.Anladın ? Atmıyorum istersen arayıp okuldan bilgi de alabilirsin.Dilersen sana özelden öğrenci ad soyadı ve kampüs adı da veririm çekincem yok arayıp bilgi alabilirsin.

İkincisi çocuğumun fiziki yapısı gereği doktorlardan yazılı imzalı belge aldığım konusu.Bunu da sana resimle ispatlayabilirim.Atmıyorum yine anlayacağın.Devletin doktorları görüş bildirdiği halde kendi doktorunun görüşünü önemsemeyen bir devleti eleştirmem en doğal hakkım.Ki burda görüş bildirmesi gereken en gereksiz bilirkişisin bunu da söyleyim.Söylediğim hiçbir şey yalan değil.Evraklarım elimde ve becerebilirsem seninle de paylaşacağım.Pedagog konusunu da okulu arayıp netleştirebilirsin.Zira ramı ve milli eğitimi arayıp bizzat mücadele etti.

Bu arada öyle dediğin gibi git doktordan raporu al olsun da olmuyor.Bilmediğin konularda da ahkam kesme istersen küçük düşüyorsun.Elimde kapı gibi doktor raporu var.Hem de devlet hastanesi.Ama bak olmuyor demek ki.Devlet an itibariyle otistik özürlü raporunu bile kabul etmiyor.Anlamsız olduğunu biliyorum ama yakın arkadaşım yaşıyor ne yazık ki bu durumu şuan.Otistik 29 eylül doğumlu kızını 1. sınıfa bu yıl göndermek zorunda bırakıldı.

Acımasız bir sistemle zaten mücadele halindeyken bir de senin gibilerle uğraşıyorum.Ne demek atıyorsun ! Çocuğumun anasınıfına devamını doktorlar desteklerken kusura bakma ama senin görüşün benim için son derece değersiz.
Ayrıca burda yaşadıklarımı paylaşma amacım sadece bilgi paylaşımı ve deşarj.Yalan söylemek gibi bir şeye neden gerek duyayım.

Hala inanmıyorsan özelden ulaş.Telefon vereyim konuşalım doğru yazdığımı her türlü ispatlarım.Kusura bakma ama çok kızdırdın beni yaptığın çirkin hakaretle.

Çocuğumun kimlik no ve soyadını silmek zorunda kaldım.Malum sanal alemdeyiz.Adı görünüyor Duru.Tıpkı nickimde yazdığı gibi.Umarım resimler sende de görünüyordur.Hala şüphelerin varsa hakaret etmeden önce orjinallerini de gönderebilirim özeline bilgin olsun :)
Bu arada aç gözünü de iyi bak çocuğumun fiziki özelliklerine.Orda ne yazıyor bak.Gelişim 3 persantil altında.Yani türkçesi normalin altında minik.Bak ordaki noktacığa çizgilerin ne derece altında.Normalin altında demek de özel muamele gerektiricek bir durumdur.Bilmem anlatabildim mi.Yani söylediğin gibi ABARTIYOR MUYUM SENCE ????? Sen ol da çocuğun için mücadele verme o zaman.Sen ol da hazır değilken gönder gitsin birinci sınıfa.Sen ol da bir de senin gibilerle uğraş.Devlet umursamazlığı yetmezmiş gibi

Arkadaşım bu sene malesef kanunlar değişmiş.Çocuğun otistik bile olsa göndermek zorundasın (arkadaşım yaşadı bu sene) , o derece yani.
Ben de rapor aldım.Ama bakanlıkla konuşuldu malesef devlet kabul etmiyor doktor görüşünü.Ancak çocuğun ciddi bir engelli statüsündeyse BELKİ kabul görür aksi halde okula hazır olmaması önemli değil.Böyle katılar.Artık özürlü kurul raporu bile kabul olmuyormuş zira bu durum seneye de değişmeyecekmiş nasılsa Çok saçma biliyorum ama durum böyle

Cocugunun adını soyadını okulunu telefon numaranı paylaşma arkadaşım.birsey kanıtlamak zorunda değilsin.ya erkese ve bir pedifiliyse.bende aynı problemleri yaşıyorum ve seni anlayabiyorum.rabbim kuzularımıza zihin açıklığı versin.korusun.

çocuğunuz gerçekten küçük şimdi inceledim de. kizim kasımda 5 yaşını bitirecek boy 110 cm kilo 20. bu yıl anasinifina başlayacak. kızımın değerleri yaşına göre normal. yani sizin ufaklık Allah sağlık versin gerçekten küçük yaşıtlarına göre. ne oldu son durum?

2010 kasım dogumlu kızım ben yazdırdım okula.3 yıl kreşe gitti.oglumda 2008 kasım dogumlu geçen yıl başladı okula 1 yıl geç gitti yani.gitmesi gereken yıl rapor almıştım kaybettim raporu okula veremedim yani ama okula yollamadım o sene ne aradılar ne sordular hiç bi şey olmadı yani

Şimdi oglumun yaşıtları 3 veya 4. Sınıfa gidiyolar içten içe üzülüyo niye gitmedim diye.ama kendi istemedi baya sorun yaşadık.çok istedim gitmesini o zaman ama yollayamadım.bence yolla sonradan kendi üzülür.oglumun sınıfında da var ufak tefek bi kız ama sınıf birincisi

Diger msjımda yazdım canım belki görmezsin diye alıntı yapıp tekrar yazmak istedim.bende senin gibi çok takıyodum büyük bi dert bu insanın ikilemde kalması çok zor bende yaşadım.en zor karar verme aşaması.ama dedigim gibi raporu aldım okula vermedim kayıt yaptırmadım ama e okulda 1. Sınıf diye çıkıyodu ben yollamadım okula hiç bi sorun olmadı.ne aradılar ne sordular.1. Sınıfa başlasın yapamazsa ana okuluna yazdırırız düşüncesinin çok yanlış oldugunu söyledi bizim öğretmenimiz bu durumu yaşayan bi veliye.hiç tavsiye etmiyolar o durumu çocukları çok olumsuz etkiler demişti.

Fiziksel olarak kucuk bir cocuk, ayrica ozbakimini yapmak icin hazir degil. Bu yil da en kucuk cocuk benimki olacak bu da mantikli degil

72 aylık bir çocuğun -üstelik 2 yıl ana okuluna gitmiş- zihinsel ve fiziksel bir sıkıntısı yoksa özbakımını yapamaması ciddi bir sorun...

artık çocuğunuza güvenip okula göndermelisiniz ki yaşı gelmiş...

Hayirli geceler benim oglum 19 ekim 2012 dogumlu 1.sinifa 71 aylukken gidecek nasip olursa ki sizin cocugunuz tam 72 aylik bence hic endise etmeyin sizin cocugunuzdan daha kucuk cocuklarda olacaktir eger okul onceside tamamlanmissan endise etmeyin derim 80 aylil gitmesine gerek yok diye dusunuyorum

Geçen sene öyleymiş arkadaşım tek dr raporu 1 ekime kadar geçerli , ekim-kasım-aralık doğumlular için rapora bile gerek yokmuş.Okulumuz ona istinaden hallederiz deyip anaokul ücreti aldı bizden zaten.Ama bu yıl kanunlar değişmiş.Ekim - kasım - aralık doğumlular doktor raporuyla uzatabiliyor.Eylül ve öncesi asla kabul görmüyor Seninkiler de kasım doğumlu olduğundan önemsenmemiştir
Kızımı merak edenler için söylüyorum anaokuluna gidiyoruuuuuuuzzzzzz Çok mutluyuz !!!

Haklarında hayırlısı olsun inşallah bizde bire gidiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…