Haklı çıkmak adına biraz atarak yazmayın o zaman sizde.Hersey güzel.bende param olsa bilirim özel okulu zaten.buralara çıkıp feryat etmem.
Ben cocugumu pedagoga götürmedim.dikkat ederseniz konu sahibi ben değilim.Haklı çıkmak adına biraz atarak yazmayın o zaman sizde.
Çocuğunuzun düzenli gittiği pedagog un '' çocuğunuzun hazır olmadığını " söylediğini yazmışsınız yukarıda.
Düzenlı gittiginiz pedagog un seans ücreti en az 150 liradır sanıyorum. Bunun bir rutine bağlandığını düşününce özel okula çok rahat gönderebilirsiniz diye hesapladım ben.
Devlete götürüyor olamazsiniz çünkü zaten devletteki pedagog çocuğun hazır olmadığını söylüyorsa raporu da verir.
Sizde çorba haline getirip benim ve konu sahibinin mesajlarını karıştırmışsınız.Olayı memleket meselesi haline getirmişsiniz.
Madem sürekli gittiğiniz bir pedagog var ve o çocuğunuzun hazır olmadığını söyledi, ondan alsaydınız raporu.
bu kadar korumacı olmanız çocuğunuza ilerde malesef cok ciddi zararlar verecektir , biraz torpuleyin bence kendinizi.
Konuyu bu kadar sahiplenmeyin o zamanHersey güzel.bende param olsa bilirim özel okulu zaten.buralara çıkıp feryat etmem.
Nasıl sahiplenmişim pardon.sırf yorum yapmak icin geliyorsun.konuyla alakan yok sanane ozaman.çocuğu okula baslayan tedirgin diger annelerle sıkıntılarımızı ve neler yapabilecegimizi konuşuyoruz.2011 den beri kadınlar kulübündeyim.ilk defa senin gibi konuşmuş olmak icin forumlara akan bir insanla karşılaştım.cok sıkıcı bir hayatın var sanırım.Konuyu bu kadar sahiplenmeyin o zaman
Konu sahibine yazdığım herşeyi sen niye üzerine alınıp cevap yazıyorsun?Nasıl sahiplenmişim pardon.sırf yorum yapmak icin geliyorsun.konuyla alakan yok sanane ozaman.çocuğu okula baslayan tedirgin diger annelerle sıkıntılarımızı ve neler yapabilecegimizi konuşuyoruz.2011 den beri kadınlar kulübündeyim.ilk defa senin gibi konuşmuş olmak icin forumlara akan bir insanla karşılaştım.cok sıkıcı bir hayatın var sanırım.
Farkındaysan son cevapladığım mesajını üzerime alınmamıştım taki senin son mesajını görene kadar.benim tek hesabım olduğu nasıl bir kişi olduğumu herkes bilir.istersen sikayet et incelensin.çok kaba bir insansın.bence bu kabalıkta bir bayan yoktur.yoksa erkekmisinKonu sahibine yazdığım herşeyi sen niye üzerine alınıp cevap yazıyorsun?
2. Üyelik misin?
Haddini asma..
Konuyla alakalı fikrimi yazıyorum üzerine alınıp cevap yazmasaydın...
Hadi canim işine bak...
Haklı çıkmak adına biraz atarak yazmayın o zaman sizde.
Çocuğunuzun düzenli gittiği pedagog un '' çocuğunuzun hazır olmadığını " söylediğini yazmışsınız yukarıda.
Düzenlı gittiginiz pedagog un seans ücreti en az 150 liradır sanıyorum. Bunun bir rutine bağlandığını düşününce özel okula çok rahat gönderebilirsiniz diye hesapladım ben.
Devlete götürüyor olamazsiniz çünkü zaten devletteki pedagog çocuğun hazır olmadığını söylüyorsa raporu da verir.
Bedensel ve duygusal olarak hazır olmadığına dair rapor alabilirsiniz. Gelişme geriliği okula geç başlamak için bir sebep. Çocuk psikiyatristi ile görüşmelisiniz. Bazı yerlerde çocuk uzmanlarından da alınabiliyor ama emin değilim. Farklı testler neticesinde karar veriyorlar.
Cocugunun adını soyadını okulunu telefon numaranı paylaşma arkadaşım.birsey kanıtlamak zorunda değilsin.ya erkese ve bir pedifiliyse.bende aynı problemleri yaşıyorum ve seni anlayabiyorum.rabbim kuzularımıza zihin açıklığı versin.korusun.Çocuğumun kimlik no ve soyadını silmek zorunda kaldım.Malum sanal alemdeyiz.Adı görünüyor Duru.Tıpkı nickimde yazdığı gibi.Umarım resimler sende de görünüyordur.Hala şüphelerin varsa hakaret etmeden önce orjinallerini de gönderebilirim özeline bilgin olsun :)
Bu arada aç gözünü de iyi bak çocuğumun fiziki özelliklerine.Orda ne yazıyor bak.Gelişim 3 persantil altında.Yani türkçesi normalin altında minik.Bak ordaki noktacığa çizgilerin ne derece altında.Normalin altında demek de özel muamele gerektiricek bir durumdur.Bilmem anlatabildim mi.Yani söylediğin gibi ABARTIYOR MUYUM SENCE ????? Sen ol da çocuğun için mücadele verme o zaman.Sen ol da hazır değilken gönder gitsin birinci sınıfa.Sen ol da bir de senin gibilerle uğraş.Devlet umursamazlığı yetmezmiş gibi
çocuğunuz gerçekten küçük şimdi inceledim de. kizim kasımda 5 yaşını bitirecek boy 110 cm kilo 20. bu yıl anasinifina başlayacak. kızımın değerleri yaşına göre normal. yani sizin ufaklık Allah sağlık versin gerçekten küçük yaşıtlarına göre. ne oldu son durum?Çocuğumun kimlik no ve soyadını silmek zorunda kaldım.Malum sanal alemdeyiz.Adı görünüyor Duru.Tıpkı nickimde yazdığı gibi.Umarım resimler sende de görünüyordur.Hala şüphelerin varsa hakaret etmeden önce orjinallerini de gönderebilirim özeline bilgin olsun :)
Bu arada aç gözünü de iyi bak çocuğumun fiziki özelliklerine.Orda ne yazıyor bak.Gelişim 3 persantil altında.Yani türkçesi normalin altında minik.Bak ordaki noktacığa çizgilerin ne derece altında.Normalin altında demek de özel muamele gerektiricek bir durumdur.Bilmem anlatabildim mi.Yani söylediğin gibi ABARTIYOR MUYUM SENCE ????? Sen ol da çocuğun için mücadele verme o zaman.Sen ol da hazır değilken gönder gitsin birinci sınıfa.Sen ol da bir de senin gibilerle uğraş.Devlet umursamazlığı yetmezmiş gibi
Diger msjımda yazdım canım belki görmezsin diye alıntı yapıp tekrar yazmak istedim.bende senin gibi çok takıyodum büyük bi dert bu insanın ikilemde kalması çok zor bende yaşadım.en zor karar verme aşaması.ama dedigim gibi raporu aldım okula vermedim kayıt yaptırmadım ama e okulda 1. Sınıf diye çıkıyodu ben yollamadım okula hiç bi sorun olmadı.ne aradılar ne sordular.1. Sınıfa başlasın yapamazsa ana okuluna yazdırırız düşüncesinin çok yanlış oldugunu söyledi bizim öğretmenimiz bu durumu yaşayan bi veliye.hiç tavsiye etmiyolar o durumu çocukları çok olumsuz etkiler demişti.Arkadaşım bu sene malesef kanunlar değişmiş.Çocuğun otistik bile olsa göndermek zorundasın (arkadaşım yaşadı bu sene) , o derece yani.
Ben de rapor aldım.Ama bakanlıkla konuşuldu malesef devlet kabul etmiyor doktor görüşünü.Ancak çocuğun ciddi bir engelli statüsündeyse BELKİ kabul görür aksi halde okula hazır olmaması önemli değil.Böyle katılar.Artık özürlü kurul raporu bile kabul olmuyormuş zira bu durum seneye de değişmeyecekmiş nasılsaÇok saçma biliyorum ama durum böyle
Fiziksel olarak kucuk bir cocuk, ayrica ozbakimini yapmak icin hazir degil. Bu yil da en kucuk cocuk benimki olacak bu da mantikli degil
2010 kasım dogumlu kızım ben yazdırdım okula.3 yıl kreşe gitti.oglumda 2008 kasım dogumlu geçen yıl başladı okula 1 yıl geç gitti yani.gitmesi gereken yıl rapor almıştım kaybettim raporu okula veremedim yani ama okula yollamadım o sene ne aradılar ne sordular hiç bi şey olmadı yani
Haklarında hayırlısı olsun inşallah bizde bire gidiyoruz.Geçen sene öyleymiş arkadaşım tek dr raporu 1 ekime kadar geçerli , ekim-kasım-aralık doğumlular için rapora bile gerek yokmuş.Okulumuz ona istinaden hallederiz deyip anaokul ücreti aldı bizden zaten.Ama bu yıl kanunlar değişmiş.Ekim - kasım - aralık doğumlular doktor raporuyla uzatabiliyor.Eylül ve öncesi asla kabul görmüyorSeninkiler de kasım doğumlu olduğundan önemsenmemiştir
Kızımı merak edenler için söylüyorum anaokuluna gidiyoruuuuuuuzzzzzzÇok mutluyuz !!!