çocuğumu alışkanlığından vazgeçiremiyorum

B

bal-do

Ziyaretçi
mehaba 20 aylık bir oğlum var ve emzirmekten kalma bişey olsa gerek sütten keseli çok zaman geçtiği halde halen meme sıcaklığını istiyor elini sokuyor uyurken öyle uyumak istiyor lütfen bu alışkanlığından vazgeçirmek istiyorum çalışna anne olduğum için bakıcıya da aynı şeyi yapıyor yakın gördüğü kişilerede nasıl vazgeçirebilirim lütfen kızarak vazgeçirmek istemiyorum

baldocum valla aynı dert benim kızımdada var, annem bakıyor ve onada aynı şeyi yapıyormuş. normalde uyuduktan sonra elini çektiğimde uyumaya devam ediyordu ama bu aralar uyanıp ağlamaya başlıyor illaki eli memede olacak.heryeri tutuldu valla sabit yatmaktan.

kızarak zaten vazgeçiremezsiniz.sevdiği bir oyuncağına sarılarak uyumaya alıştırın...

Sizin kokunuzu alabileceği bir eşyanızı koyabilirsiniz yanına. Yada arkadaşlarında dediği gibi sevdiği bir oyuncakla uyumasını sağlayabilirsiniz.

bu alışkanlık sızı cok daha zor durumlara sokabılır.zaten neden hala çocuğunuzun yanın yatıyorsunuz?
bu sizin yanlışınız bence. ve en büyük hata burda.
çocuğunuzun uyku saati geldiğinde onu yatağına götürün ve yatırın.
uyuyana kadar onun yanında uzanıp vakit geçirin.
Eline oyalanacağı bir oyuncak verebilirsiniz.
Daha da güzeli uyuyana kadar ona masal okuyun ve uyuduktan onra yanından ayrılın.Gece ağlar ve yanınıza gelmek isterse yine götürüp yatağına yatırın ve yıne uyuyana kadar yanında bulunabılrısınız.
ama sabırlı olup bu işlemi çocuğunuz alışana kadar yapmanız gerekıyor.Eğer bır kere bıle yanınıza geldiğinde pes edıp onu götürmessenız hep başa dönersıniz...
Karnlıktan korkuyorsa gece lambasını açık bırakın.
zor bunları yapmak belkı ama ..onun ve sızin iyiliğiniz için yapmanız gerkıyor.Annelık sabır işi.

evet çıtır-pıtır haklı benim kızımda atletimin danteline tutarak uyurdu. hatta dantelli atlet giymeyince kızardı .Neyseki yavaş yavaş bırakıyoruz çok zor ama başarmakk zorundayız.bazen dantelimi ona veriyorum hatta. Çok ilginctir ama cocuklar meme istediklerinden değil aslında kendilerini güvende hissetmek için bunu yapıyolar. Çünkü önceden emiyolardı kendilerini annelerine bizlere yakın oldukları ve güvende hissetikleri kucak olayı bittiği için sarılacak başka güven verici şeyler arıyolar. Bu çok hüzün verici ama onların her ihtiyac duyduklarında yanlarında olacağımızı hissettirerek bu alışkanlıklarında uzaklaştırmalıyız.

zaten uyuyana kadar asıl mesele uyuduktan sonra bırakıyor benim oğlum sadece uyuyacağı zaman değil yanıma geldiği heran bunu yapıyor ve dışarı çıktığımızda veya evde yabancı birileri olduğunda tabi bu hareketi yaptığında çok zor durumda kalıyorum şimdi üç gündür kızıyorum artık ayıp diyorum yine aklı orda gerçi ama kızınca çekiyor elini belki birhafta öyle yapsam vazgeçer

benim oğlum bebekliğinden beri yanlız yatıyor zaten şuanda 20 haftalık hamile olduğum için onun yanında istesemde yatamam ve işin kötüsü sadece bana değil yakın gördüğü herkese babasına bile yapıyor ten sıcaklığı hissetmek istiyor

kızmakla vazgecırılecek bırsey değil bu.
Öncelikle babas ve tüm yakın gördüğü insanlarla konuşup çocuk davranışı yapmak istediğinde ne yapacağınız knusunda ortak bır karara varmalısınız.Hıckımse ızın vermesın(kızarak değil)

"AYIP" diyerek ve kızarak daha çok ilgisini cekersınız bu konuya.en guzelı istediğinde dıkkatını başka bır seye cekıp yönlendırin hepiniz.ozaman unutur ancak.

benım bu arada gorumcemın oğlu emzırmeden kalma bır alışkanlık emerken bır elını annesının ağzına goturuyormuş,
annesıde bılmıyor yanlış olduğunu elını agzına goturuyormuş.sımdı 3 yasında ve hala uyurken annesının kucağında emmıyor tabı ama bır elı annesının ağzında...boğazına kadar sokuyor.Gece de uyandığında aynı şeyı yapıyor.
Şimdi bebeği var 6 aylık,bebği de elını uzatıyor emerken bır gordum ağzına alıyor.bende ona anlattım yanlış olduğunu artık yapmıyor annesı,e yapmayınca çocuk unutacak doğal olarak,boyle bır alışkanlık hıc oluşmayacak..
yanı bu konularda bıraz annelerde hata buluyorum.Yterınce bılmedıklerınden değil bence kıyamadıkları için çocuklarının her istediğini yapmaya çalışıyorlar.
Oysa ki onun iyi olmasını isterken kötülüğünü yapmış oluyorsunuz.(yanlış anlama bal-do genel konuşuyorum)bu herzaman boyldır ozellıkle yemek konusunda yaşanır aynı sorun.bir yemeği yemıyorsa başka secenekelr sunulur.,,vs..anaokulu öğr. olduğum için çok karşılaşıyoruz boyle seylerle.
emzıği bırakamayanlar,,,kendı yastığı olmadan uyuyamayanlar...liste okdar uzuyor ki...
çocuğun bır hatası yok genelde ANneler hatalı davrnışta bulunuyor..bu konu hakkkında uzunca bır yazı yazmak ısterdım belki de yazarım..
Kolay gelsın hepınıze...

mehaba 20 aylık bir oğlum var ve emzirmekten kalma bişey olsa gerek sütten keseli çok zaman geçtiği halde halen meme sıcaklığını istiyor elini sokuyor uyurken öyle uyumak istiyor lütfen bu alışkanlığından vazgeçirmek istiyorum çalışna anne olduğum için bakıcıya da aynı şeyi yapıyor yakın gördüğü kişilerede nasıl vazgeçirebilirim lütfen kızarak vazgeçirmek istemiyorum

benim oglum agustosta 3 yasını dolduracak ama hala uyurken saclarımı oynayarak uykuya dalıyor. Canımıda yakıyor bazen saclarımı cektiği için. calısan bi annede degilim sebebini bulamadım bana cok düskün nasıl vazgecirecem bilmiyorumCADIARZU:çok üzgünüm:

X