benım bu arada gorumcemın oğlu emzırmeden kalma bır alışkanlık emerken bır elını annesının ağzına goturuyormuş,
annesıde bılmıyor yanlış olduğunu elını agzına goturuyormuş.sımdı 3 yasında ve hala uyurken annesının kucağında emmıyor tabı ama bır elı annesının ağzında...boğazına kadar sokuyor.Gece de uyandığında aynı şeyı yapıyor.
Şimdi bebeği var 6 aylık,bebği de elını uzatıyor emerken bır gordum ağzına alıyor.bende ona anlattım yanlış olduğunu artık yapmıyor annesı,e yapmayınca çocuk unutacak doğal olarak,boyle bır alışkanlık hıc oluşmayacak..
yanı bu konularda bıraz annelerde hata buluyorum.Yterınce bılmedıklerınden değil bence kıyamadıkları için çocuklarının her istediğini yapmaya çalışıyorlar.
Oysa ki onun iyi olmasını isterken kötülüğünü yapmış oluyorsunuz.(yanlış anlama bal-do genel konuşuyorum)bu herzaman boyldır ozellıkle yemek konusunda yaşanır aynı sorun.bir yemeği yemıyorsa başka secenekelr sunulur.,,vs..anaokulu öğr. olduğum için çok karşılaşıyoruz boyle seylerle.
emzıği bırakamayanlar,,,kendı yastığı olmadan uyuyamayanlar...liste okdar uzuyor ki...
çocuğun bır hatası yok genelde ANneler hatalı davrnışta bulunuyor..bu konu hakkkında uzunca bır yazı yazmak ısterdım belki de yazarım..
Kolay gelsın hepınıze...