Çocuk Hastalıkları Çocuğumda MCAD (Orta Zincirli Yağ Asidi Oksidasyon Bozukluğu) Çıktı.

• Konu Sahibi Konu Sahibi anafor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Allah Allah cnm yaa hasta ayirmak ne demek boyle birseye hangi doktorun hakki var ki benim aklim almiyo eger baska seceneginiz varsa o hastanede takiplerinizi yaptirin ama bence cekinmeeyin evladinjzin sagligi soz konusu bi deneyin isterseniz anaforun dedigi hastaneyi ve doktoru eger dediginiz gibi olursa degistirirsiniz en iyi dojtoru secin mutlaka cunku bu rahatsizlik omur boyu takip gerektiriyo ve cokta bilinen bi hastalik degil mutlaka duzenli takiplerini yaptirin cocugunuzun en kisa zamanda insallh bu sorunu cozmenizi dilerim caninizi cok sıkmayin hersey hallolur Allahin izniyle ❤

Canm bezmialem den bi Prof buldum ona randevu alcam bu arada ailecek hepimize gen tahlili yapıldı bende ve diğer iki oğluma da çıktı bi arkadas metilentetrahidrofolat gibi dedi benm sonuca benm genlerde varmış eşim de bişey çıkmadı çok şükür ama çocuklarımda çıkması çok üzdü beni herseyin hayrlisi artık derdi veren dermaninida verir ins

Mrhba cnm doktor bulmaniza sevindim yanliz bir sey anlamadim eger ki oglun hasta ise senin ve esinin mutlaka bu hastaligi tasiyici olmaniz lazim yani esinde nasl birsey cikmadi cok enteresan bir yerde bir yanlislik var cocugunda bu hastalik varsa esininde mutlaka tasiyici olmasi lazim cikmaliydi tahlillerde eger kesin olarak esin tasiyici degilse ozmn cocugun hasta olamaz ayrica diger cocuklarinda ciktigi icin de uzulme sonucta hasta degiller tasiyici olurlar bu durumda yani sagliklari yerinde olmus oluyo cnm hepsinde de ayni hastalik cikabilirdi yada daha kotusu de olabilirdi

Aslında benmde kafam orda karıştı dr daha sonuçlarimiza bakmadi yeni tahliller istedi onların conuclariyla beraber bakacak bu arada bezmialem alemde kabul edilmedik çapadayiz şimdi dr dosyamizi onaylar ise kabul görcez mail atmak pazartesiye bekliyrm

Cnm bunlarin hepsini doktoruniza sor kafanda soru isareti kalmasin..insallh onaylanir dosyaniz.. doktorunuz ne soyloycek bakalim test sonuclariniza bende merak ediyorum..insallh hemen kabul edilirsiniz de takipli oldugunuz bir hastane olmus olur cnm Allah yardimciniz olsun hepimizinde insallh

Mehaba benim oğlumda da bu hastalık var adına Malonik Asidüri diyorlar lütfen bu hastalıkta olanlar ortak bir sayfa açıp gelişmeleri takip edelim. Bu face integram tviter watsaptan olur ama ne olur bu hastalığın takipçisi olalım geçmiş olsun acil şifalar diletim.

Merhaba,sizin tam anlamıyla mcad değil hastalığınız. Tedaviniz nasıl seyrediyor?

Arkadaşlar iyi günler benim Metabolik hastalık yüzünden hastaligin ismi yağ asidi oksidasyon defekti iki bebeğimi kaybettim biri bir gunlgü diğeri 3 günlük.Doktorumuz bize Pgt yöntemi ile çocuk sahibi olacagimizi söyledi ama bizim bu yöntem hakkında ve daha iyi yapan yerler hakkında bilgimiz yok.Bize yardımcısı olursanız sevinirim.

c6,c8,c10 değerleri yüksek çıktıysa sonuç doğrudur.genetik taramaya sadece hangi mutasyon olduğunu anlamak için yolluyorlar.birçok farklı seyreden mutasyonları varmış.
Merhaba bebeğim 6 aylık doktor sanırım bu hastalıktan şüphelendi ama dediğiniz c6 c8 c10 değerlerine iki defa bakılmış ve normal değer aralığında görünüyor merak ediyorum doktorlar hastalığın olup olmadığı ile alakalı birşey de söylemediler korkuyorum açıkçası günlerdir çok kötüyüm sizin nasıl tespit edildi değerleri kaç çıkıyordu

Merhabalar. Güncel durumunuzu öğrenebilirmiyim? Insallah Cocuklariniz gayet saglikli bir yasam süruyordurlar. Benimde yeni 2 haftalik doğan oglumda cikti. Topuktan alinan Kan sonrasinda haber verildi. Baya bir kötüyüz Ailecek.. Biraz bilgi verirseniz sevinirim bu durumla ilgili Tesekkurler..

Güncel Durumunu ögrenebilirmiyim.. Bizde 2 haftalik Oglumda cikti..Ailecek Stressli ve Telaşli bir durumdayiz. Biraz bu konu hakkinda tecrube ve bilgi verirmisiniz? Tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…