- 21 Haziran 2016
- 8
- 0
- 6
- 44
- Konu Sahibi anafor
-
Mrhba cnm doktor bulmaniza sevindim yanliz bir sey anlamadim eger ki oglun hasta ise senin ve esinin mutlaka bu hastaligi tasiyici olmaniz lazim yani esinde nasl birsey cikmadi cok enteresan bir yerde bir yanlislik var cocugunda bu hastalik varsa esininde mutlaka tasiyici olmasi lazim cikmaliydi tahlillerde eger kesin olarak esin tasiyici degilse ozmn cocugun hasta olamaz ayrica diger cocuklarinda ciktigi icin de uzulme sonucta hasta degiller tasiyici olurlar bu durumda yani sagliklari yerinde olmus oluyo cnm hepsinde de ayni hastalik cikabilirdi yada daha kotusu de olabilirdiCanm bezmialem den bi Prof buldum ona randevu alcam bu arada ailecek hepimize gen tahlili yapıldı bende ve diğer iki oğluma da çıktı bi arkadas metilentetrahidrofolat gibi dedi benm sonuca benm genlerde varmış eşim de bişey çıkmadı çok şükür ama çocuklarımda çıkması çok üzdü beni herseyin hayrlisi artık derdi veren dermaninida verir ins
Cnm bunlarin hepsini doktoruniza sor kafanda soru isareti kalmasin..insallh onaylanir dosyaniz.. doktorunuz ne soyloycek bakalim test sonuclariniza bende merak ediyorum..insallh hemen kabul edilirsiniz de takipli oldugunuz bir hastane olmus olur cnm Allah yardimciniz olsun hepimizinde insallhAslında benmde kafam orda karıştı dr daha sonuçlarimiza bakmadi yeni tahliller istedi onların conuclariyla beraber bakacak bu arada bezmialem alemde kabul edilmedik çapadayiz şimdi dr dosyamizi onaylar ise kabul görcez mail atmak pazartesiye bekliyrm
Merhabalar,
Ben almanyadan yazıyorum. Bu sayfayı daha yeni gördüm. Benim oglum da lchad ( uzun zincirli yag oksidasyon bozuklugu) var. Şu an 16 aylık ve allaha çok şükür iyi. Lchad , mcad a bakarak daha kötü diyebilirim. Aşırı yağsız bi beslenme olacak hayati boyunca. Çok dikkat ediyoruz buna. Diyetisyen in verdiği plandan cikmiyoruz. Gün içinde en gec 4 gecede 6 saate bir doyuruyoruz. Özel bi maması ve yağsi var. Yağı diyetisyen kilosuna göre ayarlıyor. Bunun disinda beyin gelişimi isim bi miktar ceviz ve deve dikeni yağsı veriyoruz. 6 aya birde kontrolümüz var. Kan alınıyor ve kalbine felan bakıyorlar. Burdaki doktorlar ve diyetisyen ler cok yardimci oluyor. Hastalandiginda hastaneye gitmemiz gerekiyor, kan sekeri düsüpte tehlikeli olabilir diye hemen glükoz infüzyon veriliyor.
Eger cocuklarimiza iyi bakarsak hersey yolunda gidecek inşallah. Ben burda da bi sayfaya üyeyim ve orda mcad olupta 14 lü yaşlarda cok saglikli cocuklar var. İçiniz rahat olsun. Allah hepimizin evlatlarina sağlık ve uzun ömürler versin.
Biz bu hafta ilk defa oğluma ankaraya gelicez ins. Acaba orda olan bi aile varmı . Hastalik durumunda hangi hastahane daha iyi, tecrübesi olan varmı acaba.
Burda doktor ankarada acil bi durumda üniversite hastanesi ne gitmemizi söyledi. Ama benim korkum bekletip hemen serum takmazlar diye, çünkü çok tehlikeli olabilir öyle bi durumda. Burdaki gibi çabuk bi müdahale beklerim. İnş bilgisi olan olur. Şimdiden teşekkür ederim. Sorusu olan varsa yardimci olurum.
Mehaba benim oğlumda da bu hastalık var adına Malonik Asidüri diyorlar lütfen bu hastalıkta olanlar ortak bir sayfa açıp gelişmeleri takip edelim. Bu face integram tviter watsaptan olur ama ne olur bu hastalığın takipçisi olalım geçmiş olsun acil şifalar diletim.
Yağ diyeti yapıyoruz normal yağlar yasak sadece MCT OİL diye bir yağ veriyoruz . O da yemekleri haşlayıp üzerine dökerek.Merhaba,sizin tam anlamıyla mcad değil hastalığınız. Tedaviniz nasıl seyrediyor?
Merhaba bebeğim 6 aylık doktor sanırım bu hastalıktan şüphelendi ama dediğiniz c6 c8 c10 değerlerine iki defa bakılmış ve normal değer aralığında görünüyor merak ediyorum doktorlar hastalığın olup olmadığı ile alakalı birşey de söylemediler korkuyorum açıkçası günlerdir çok kötüyüm sizin nasıl tespit edildi değerleri kaç çıkıyorduc6,c8,c10 değerleri yüksek çıktıysa sonuç doğrudur.genetik taramaya sadece hangi mutasyon olduğunu anlamak için yolluyorlar.birçok farklı seyreden mutasyonları varmış.
Merhabalar. Güncel durumunuzu öğrenebilirmiyim? Insallah Cocuklariniz gayet saglikli bir yasam süruyordurlar. Benimde yeni 2 haftalik doğan oglumda cikti. Topuktan alinan Kan sonrasinda haber verildi. Baya bir kötüyüz Ailecek..Canm bezmialem den bi Prof buldum ona randevu alcam bu arada ailecek hepimize gen tahlili yapıldı bende ve diğer iki oğluma da çıktı bi arkadas metilentetrahidrofolat gibi dedi benm sonuca benm genlerde varmış eşim de bişey çıkmadı çok şükür ama çocuklarımda çıkması çok üzdü beni herseyin hayrlisi artık derdi veren dermaninida verir ins
Güncel Durumunu ögrenebilirmiyim.. Bizde 2 haftalik Oglumda cikti..Ailecek Stressli ve Telaşli bir durumdayiz. Biraz bu konu hakkinda tecrube ve bilgi verirmisiniz? TesekkurlerÇocuğumuzda doğustan metabolik rahatsızlıklardan MCAD çıktı.
Türkiyede 5000 de 1 görülmesine rağmen internette herhangi bir forum sayfasına rastlayamadık.
Çocuğunda MCAD olan kişilerle iletişime geçip bu konuda bilgilerimizi paylaşmak istiyoruz.
Kızımız 2,5 aylık oldu. Bu hastalığı taşıyan yaşı büyük çocukları merak ediyoruz.
Karşılaşılan sorunlar vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?