• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuma karşı neden böyle tahammülsüz oldum ben?

yoruldumya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2021
25
71
3
32
Merhaba hanımlar benim 2,5 yaşında bir çocuğum var ve gerçekten çok fazla hareketli yorulmak oturmak nedir bilmeyen bir çocuk bebekliğinden beri bu böyle. Hamilelikte 21 kilo almıştım doğumdan çıkınca 3 kilo vererek eve dönmüştüm ve bebeğim 9. Ayına girdiğinde ben 20 kilo vermiştim bile anlayın diye diyorum tek başıma baktım hiçbir akraba yanımızda yoktu ücretsiz izindeydim ve sürekli koşuşturma içinde geçen 2,5 yıl. Eşim sağolsun ilgilenir ama tüm gün bir arada olunca ve pandemiden sonrada eve hapsolunca iyice bunaldım bir haftadır tuvalet eğitimi yapalım dedim iyice kahroldum halılar battaniyeler parkeler çiş kaka bağırmadım kızmadım hep tatlı dille hadi tuvalet dedim yok lazımlık dedim yok en sonunda pes ettim beze döndük ama çocuğuma tahammülüm gitti inanın ki vicdanım sızlıyor ama kendime engel olamıyorum bazen görmek dahi istemiyorum çocuğumu ben nasıl böyle kötü bir anne oldum bu halim düzelir mi bana bir akıl verin lütfen.

Kendinizi kötü diyerek tanımlamayın bence çok hareketli çocuklarla iç içe olduğum için söylüyorum sabır zorluyor bu zamanları geçince gülümseyerek hatırlayacaksınız elbet büyüyecek bu kadar arkasından koşmak zorunda kalmayacaksınız sabrınız tükenmiş sadece olur öyle gelip geçici diye düşünüyorum anne değilim anlamam ama çevremdekilerde böyle gördüm

Maalesef hadi çocuk yapalım aradan çıksın diye yapılan çocuklar böyle oluyor. Hareketli olmasının sebebi yeterli ilgi ve oyunun verilmemesi ilgiden kastım da çizgi film tablet değil maalesef
Ben ve eşim isteyerek yaptık çocuğumuzu aradan çoksun diye değildi ve gerçekten ilgisiz bir anne değilim babası da öyle oyunlar etkinlikler yapıyoruz geceden hazırlıyorum sabah biraz yapıyor sonra başlıyor curcuna sakinliği özledim ya düzeni özledim uykuyu özledim

tek başına çocuk bakmak dünyanın en zor işi. kendinize haksızlık etmeyin insansınız elbet bazen bunalıp sabrınızın azaldığı zamanlar olacak. aaa ben hiç kızmıyorum, hep anlayışlıyım diyenleri bi kenarı atın. samimiyetlerine inanmıyorum. insanın doğasına aykırı. çocuğunuza haksızlık yapmadan rencide etmeden elbette sabrınızın dolduğu zamanlar yaşanacak bu kaçınılmaz. bunun için vicdan yapmayın. gerçekten hakkıyla tek başına çocuk büyütmek kolay bir iş değil. Allah yardımcınız olsun sizi çok iyi anlıyorum.
tuvalet eğitimine gelirsek, kesinlikle anneyi de bebeği de çok strese sokan bir durum anldığım kadarıyla ikinizde her açıdan hazır değilsiniz ertelemek en doğrusu

Cogu anne zaman zaman bu hisse kapilir.. kendini sorguluyorsan kötü anne degilsin.. vicdanin rahatsiz belli ki..
Ayrica tuvalet egitimi bazi cocuklar icin cok zordur.. sabir ister..
Bende oglumda cok yipranmistim..
Eger hazir degilse erteleyebilirsin..
Hem cocuk hem de sen yipranacaksin.. hic gerek yok..
Biraz zaman ver arayi da cok acma ama sonra tekrar denersin
Bazi durumlar da ara vermek iyi olabiliyor..

Ben bekarım evlenmedim şimdi birileri yorum yazar bekarlarda fikir veriyor diye yazıyorum hem yeğenimi hem arkadaşımın çocuğuna baktım öncelikle hepimiz bu süreçte bunaldik haklısınız çocuklar enerjilerini atamıyor evde tuvalet eğitimi için bebeğinizin bir hafta gece bezleri sabah kuru ise bu sürece başlayın kasları hazır demektir daha önce dr önermişti sevgilerimle

Merhaba hanımlar benim 2,5 yaşında bir çocuğum var ve gerçekten çok fazla hareketli yorulmak oturmak nedir bilmeyen bir çocuk bebekliğinden beri bu böyle. Hamilelikte 21 kilo almıştım doğumdan çıkınca 3 kilo vererek eve dönmüştüm ve bebeğim 9. Ayına girdiğinde ben 20 kilo vermiştim bile anlayın diye diyorum tek başıma baktım hiçbir akraba yanımızda yoktu ücretsiz izindeydim ve sürekli koşuşturma içinde geçen 2,5 yıl. Eşim sağolsun ilgilenir ama tüm gün bir arada olunca ve pandemiden sonrada eve hapsolunca iyice bunaldım bir haftadır tuvalet eğitimi yapalım dedim iyice kahroldum halılar battaniyeler parkeler çiş kaka bağırmadım kızmadım hep tatlı dille hadi tuvalet dedim yok lazımlık dedim yok en sonunda pes ettim beze döndük ama çocuğuma tahammülüm gitti inanın ki vicdanım sızlıyor ama kendime engel olamıyorum bazen görmek dahi istemiyorum çocuğumu ben nasıl böyle kötü bir anne oldum bu halim düzelir mi bana bir akıl verin lütfen.
Yalnız ben böyleyim sanıyordum bende tükendim bıkkınlık bunalmışlık var doğum inzinde işten çıkarılınca tüm suçu çocuğa attım ah uh dese kıyametler koparıyordum çok hareketli sağolsun sabah 9 gece 23 e kadar uyumaz hiç kimsede demezki çok yoruluyorsun ilgilenelim iş teklifi aldım tekrar işe başlamak istedim eşimin sülalesi linç etti sanki çocuğu sokağa atmışım pandemide ne çalışması diye boğuluyorum resmen allah sabır versin bu cahillerden de korusun ve uzak tutsun

Maalesef hadi çocuk yapalım aradan çıksın diye yapılan çocuklar böyle oluyor. Hareketli olmasının sebebi yeterli ilgi ve oyunun verilmemesi ilgiden kastım da çizgi film tablet değil maalesef
ne alakasi var simdi siz hangi uzmanlikla bu yorumu yapabiliyorsunuz bayan mukemmel anne !!!

ne alakasi var simdi siz hangi uzmanlikla bu yorumu yapabiliyorsunuz bayan mukemmel anne !!!
Mükemmel anne olduğu kanısına nereden vardınız üstelik ne bu ünlemler falan Bi sakin olun sadece psikolojik olarak anneliğe hazır olmayan KADINlar ne yazık ki tahammülsüz anne oluyor bunu demeye çalışıyorum kimse mükemmel değildir

Çok normal hissettikleriniz. Benim kizim da 7 yaşında doğduğundan beri tek basima bakiyorum, yurt disindayiz aile yok esim uzun saaatler calisiyor. Pandemi basindan beri surekli dip dibeyiz. bende bazen hatta çoğu zaman tahammül edemiyorum. Oyunlar, etkinlikler de bi yere kadar oyalıyor ki o bile ne oynayalim ne etkinlik yapalim diye düşünmekten beynim uyuşuyor artık..siz bir de tuvalet eğitimine çalışmışsıniz. O süreç olan sabrinizi da tüketmistir. Anneliğin en zor aşamalarından biridir tuvalet eğitimi. Daha yaşı ufak yaz tatilinde tekrar denersiniz. Allah kolaylık versin

Back