Bebek Beslenmesi çocuğum yararlı şeyleri yemiyor....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kardelenn21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
100
1
98
Denizli
Arkadaşlar 15 aylık bir kızım var dengesiz besleniyor ve ben bu duruma üzülüyorum. Peynir, süt, yoğurt, yumurta gibi yararlı gıdaların hiçbirini yemiyor. Bu gıdaları almasını çok istiyorum özellikle sütün her halini denedim ama içmiyor. Bebe büsküvisi, çorba ve akşamda az miktarda(2-3 lokma) bizim yediğimiz yemeklerden yiyor. ara öğünlerimiz oluyor tabi meyve hazır meyveli yoğurtlar gibi... Geceleri aç uyuyormuş gibi geliyor. Bu konuda varmı bir öneriniz, benim durumumda olan birileri ((

arkadaşım öncelikle bebeğinizi güle güle büyütün...benim oğlumda o dönemde çok zorladı beni..onun yemek saatleri yaklaşınca beni bir korku hali sarıyordu resmen..yemek istemez,tükürür vs... sinir harabiyeti ile sonlanırdı yemek saatlerimiz..

bende oğluma sağlıksız gıdalar vermemeye çok özen gösterdim.eşimin dr.arkadaşı oğlumunda doktoruydu bu sebeple sık sık görüşüyorduk o dönem.bana bebek bisküvilerinin çok yüksek ısılarda pişirildiğini ve bu sebeple kanselojene dönüştüğünü bebeğime vermememi söyledi.bende evde köy tereyağıyla unla azıcık pekmezle kendim yaptım oğlumun bisküvilerini taaki 2 yaşına kadar.ve hiç bebek bisküvisi yemedi şu ana kadar.meyveli yoğurduda kendim yaptım.kendi mayaladığım yoğurda blendırdan geçirdiğim meyveleri ve azıcık balı(1 yaşından sonra bal tabii)karıştırıp öyle verdim.bazende bu meyveli yoğurda tok tutsun diye kendi yapımım olan bisküviden ezdim kattım.bayılarak yedi..hemde sağlıklı beslenmiş oldu bebişim...

kendi yediklerimizden yemeğe başlayıncada kendimiz için pişirdiklerimizin tuzunu yok denecek miktara indirdim.kendi tabağımıza tuz ekledik gerekirse..

sütüde kendin evde mısır nişastası(kıvamı daha yumuşak olduğu için) azıcık kakao,çok az vanilya ve sütle puding yapabilirsin.ben bebeğime şeker ve tuz vermedim.halada şekerli şeyleri vermemeye özen gösteriyorum.sütünü balla,kendi sıktığım meyve suyunuda pekmezle tatlandırıyorum..puding piştikten sonra içine isterseniz bal ilavesiyle tatlandırın istersenizde pişerken şeker ekleyin o kısmı size kalmış..

sebzeleride çorbalarına ezip karıştırın.anlamadan yutar belki..birde ben köy tavuğu buldurup onu kaynatmıştım ,suyunu her çorbaya koymak üzre pet bardaklara paylaştırıp dondurmuştum.her seferinde bir tanesini kullanıyordum.
etinide didikleyip aynı şekilde dondurup çorbalarına ekledim arada..yda pilavına..nohut sevmezdi pilavına ekledim topicikli pilav diye kandırarak yedirdim.şimdi tam bir nohut kurufasülye canavarı..

aklıma şu anda bunlar geldi,umarım yardımcı olabilmişimdir..çocuklara bir şeyi severek yedirmek çok zor gerçekten..allah kolaylık versin...

seni tebrik ediyorum arkadaşım.Aynı şeyleri yapıyoruz yavrularımız için.Çocuklarımızın geleceği için onları sağlıklı ve doğal beslememiz gerekli.Herşeyin hazırına kaçmamak gerekir.Yararlı olmayan yiyecekleri yenmesi konusunda ben aileyi suçluyorum.Sırf karnı doysun ya da midesi dolu olsun diye sağlıksız şeyleri yedirmeyin çocuklarınıza iyilik yapıyor zannediyordunuz aslında en büyük kötülüğü yapıyorsunuz.......

Hazır gıdaları çocuğumuzu bırakın bizim bile azami tüketmemiz gerekiyor. Beni asıl sürekli düşündüreen yemediği şeyleri nasıl yemesini sağlarım. Bu gıdaları nasıl versemde yese diye düşünüp deniyorum ama pek başarılı olamıyorum. Meyveli yoğurt mesela evde mayaladığım yoğurtu meyveli yapınca yemiyor. Peynir ufacık yemeklerine koyuyorum yada başka gıdaların arasına ufak sıkıştırıorum nasıl buluyosa onu bulup dışarı çıkarıyor. sütü meyveli, ballı, kakaolu her türlü içmiyor. Şaşıyorum nasıl ayırt ettiğine. İnşallah büyüyünce almamazlık etmez bunları...

Ilık minik bir cezve sütün içine muz üçgen peynir ve ekmek koyun ezin güzelce krıştırın . Bir deneyin ablam böyle yaptı zevkle yedi bıcır:)

bilim kadınları mübarek maşallah hanımlar size benimde aklıma şey geldi, hani çocuklar için özellikle tüketilmek istenmeyen yiyecekleri şekillere sokuyorlar ya, onu deneseniz. mesela tost ekmeğinin üstüne havunç, yumurta, bal... vs ile şekil yapıyorlar, sevimli bir surat gibi oluyor. hatta ekmeği boş verin, tabağa (şirin bir tabağa) yumurtaları göz kısmına, havuncu burun kısmına, balı dudak çizer gibi koysanız, belki görüntüsü cezbeder yemek ister? anlatabildim mi ne demek istediğimi bilmiyorum ama ben yerdim o tabağı

Ben bu dönemlerde cımbızla yemek ayıran oğluma sebze ve tavuk/kıyma türünü hep çorbasının içinde verdim.

Süt içmede bir problem yaşamadık bana,sizde sütü sunuş tarzınızı değiştirirseniz belki dikkatini çeker.Sevdiği bir bardak mesela...

Yoğurdu kendiniz yapıyormuşsunuz bunu bir tülbette bekletir(süzme yoğurt) o şekilde meyve püresi ile karıştırırsanız hazır meyveli yoğurt kıvamında oluyor.

Eline bişeyler vermeyi deneyin,teşvik için çok önemli oluyor.Havuç mesela.

Artık yumurta yiyebilir,peynir ve terayağını omlet şeklinde verebilrsiniz.

çok sık yedirmeyip aç bıraksanız yemezmi?birde misesinin küçük olduğunu unutmayın benim kızım 3.5 yaşında bir öğün de ya 1 kase çorba yer yada az pilav az nonut.ekmek çok nadir yer ama sütü her şekilde içer ordan kurtarıyoruz sanırım 16 kg 103 cm

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hanımlar ama dediklerinizin çoğunu denedim. Sevdiği bardakları kullandım olmadı. Omletide yemiyor maalesef. Yumurtayı çorbasına koyuyorum. Birde beyaz rengi gördümü almıyor ağzına. Muhallebi yemiyor mesela beyaz olduğu için. Zamane çocukları çok akıllı çok....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…