arkadaşım öncelikle bebeğinizi güle güle büyütün...benim oğlumda o dönemde çok zorladı beni..onun yemek saatleri yaklaşınca beni bir korku hali sarıyordu resmen..yemek istemez,tükürür vs... sinir harabiyeti ile sonlanırdı yemek saatlerimiz..
bende oğluma sağlıksız gıdalar vermemeye çok özen gösterdim.eşimin dr.arkadaşı oğlumunda doktoruydu bu sebeple sık sık görüşüyorduk o dönem.bana bebek bisküvilerinin çok yüksek ısılarda pişirildiğini ve bu sebeple kanselojene dönüştüğünü bebeğime vermememi söyledi.bende evde köy tereyağıyla unla azıcık pekmezle kendim yaptım oğlumun bisküvilerini taaki 2 yaşına kadar.ve hiç bebek bisküvisi yemedi şu ana kadar.meyveli yoğurduda kendim yaptım.kendi mayaladığım yoğurda blendırdan geçirdiğim meyveleri ve azıcık balı(1 yaşından sonra bal tabii)karıştırıp öyle verdim.bazende bu meyveli yoğurda tok tutsun diye kendi yapımım olan bisküviden ezdim kattım.bayılarak yedi..hemde sağlıklı beslenmiş oldu bebişim...
kendi yediklerimizden yemeğe başlayıncada kendimiz için pişirdiklerimizin tuzunu yok denecek miktara indirdim.kendi tabağımıza tuz ekledik gerekirse..
sütüde kendin evde mısır nişastası(kıvamı daha yumuşak olduğu için) azıcık kakao,çok az vanilya ve sütle puding yapabilirsin.ben bebeğime şeker ve tuz vermedim.halada şekerli şeyleri vermemeye özen gösteriyorum.sütünü balla,kendi sıktığım meyve suyunuda pekmezle tatlandırıyorum..puding piştikten sonra içine isterseniz bal ilavesiyle tatlandırın istersenizde pişerken şeker ekleyin o kısmı size kalmış..
sebzeleride çorbalarına ezip karıştırın.anlamadan yutar belki..birde ben köy tavuğu buldurup onu kaynatmıştım ,suyunu her çorbaya koymak üzre pet bardaklara paylaştırıp dondurmuştum.her seferinde bir tanesini kullanıyordum.
etinide didikleyip aynı şekilde dondurup çorbalarına ekledim arada..yda pilavına..nohut sevmezdi pilavına ekledim topicikli pilav diye kandırarak yedirdim.şimdi tam bir nohut kurufasülye canavarı..
aklıma şu anda bunlar geldi,umarım yardımcı olabilmişimdir..çocuklara bir şeyi severek yedirmek çok zor gerçekten..allah kolaylık versin...