• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum tacize uğramış mıdır? Lütfen yorum yapar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kızımın ilkokul ogrewni çocuğunu hep sınıfa getirirdi küçüktü anaokul öncesi keşke sizde getirseydiniz.olmadi öğretmenler odasında otursaydi.bemce kimse bişey demezdi.ben çalışırken kızımı yalnız evde bırakmamak için sabahın köründe servise yanımda bindirip ise götürdüm.napayim içime sinmedi.cikista kızımla alışverişe gideceğiz diye uydurdum yanıma aldım dedim.halbuki bırakacak bakacak kimse yok🤷🤷😔
Aman aman anne olmak çok zor.
Ben konu sahibinede bişey demiyorum.
Yaptığı bence daha riskli arabada biri gelip kacirsa havasız kalsa arabanın el freni i çekse.vs.ama en korktuğum seçenek biri kacirabilirdi Allah korusun.
Bu çok riskli.
İçiniz rahat edecekse bence çalışan işçiler bir şey yapaz gündüz gözüyle bişey olmamıştır .vevese getirmeyin besmele çekip Allah esirgesin diyin evladınızi üzmeyin.

Annelik zor o istermi böyle olsun bazen insanin basireti bağlanıyor o an ne yaptığını yada dediğini bilmiyor.diyeceginide diyemiyor.
Daha fazla üzmeyelim kadincagizda bir anne

Arkadaşlar ben öğretmenim.4 yaşında erkek çocuğum var.Kreşe gidiyor.Dün okulumda nöbetçiydim.Oğlum da saat 12 gibi çıktı kreşten.Çocuğu aldım hemen okulumuzun yanında öğretmen evi var oranın park alanına park ettim arabayı.10 ar dakika nöbet tutup çocuğun yanına geliyorum hemen.10 dk nöbet 40 dk ders.Benim de dersim yoktu hep çocuğun yanında olurum sıkıntı olmaz diye düşündüm.tenefüste nöbeti tuttum aşağı inecekken müdür yardımcısı nöbetçi öğretmenleri görevlendirdi.Raporlu öğretmenler vardı çünkü onların yerine derse girmemiz gerekiyordu.Telefonumu çocukta bırakmıştım kapıyı da kilitlemiştim.Bütün bunları 10 dk içinde döneceğim diye yaptım.Oğluma da tembihnettim 10 dk içinde geleceğim oğlum camı açma dedim.
Arka camlar manuel açabiliyor camı.
Mecburen 40 dk derste durdum saniyeleri saydım.Sonra çocuğun yanına indim. Camı açmış ağlamış belli gmsleri sulu. Şimdi Öğretmen evinin bahçesinde de duvar yapan ustalar var.Tipleri hiç de normal görünmüyordu.Ya beni bir sürü kişi kınayacak ve bana kızacak beden çocuğu bıraktın diye ama inanın şartlar bunu gerektiriyor.Bırakacam kimse yok.Şimdi ben korkuyyorum ya bu çocuk anne diye ağlayıl camı açtığında çocupumu alıp götürüp bir yerde bişey yaptılarsa etraf sapık kaynıyor. Çocuğuma sordum sen anne diye bağırınca sana yardım etmek için abiler geldi mi diyorum yok diyor.Ama çocuğun lagına ne kadar güvenebilirim.Veya çocuğuma hiv falan bulaştırdılarsa? bir yerine hafif de olsa kanlatına bulaşmış bir iğne batırmaları yeter.bir ara iğneli sapıklar vardı hatırlarsınız . Çocuğumun kiloduna da baksır gibi kğlodu bubarada hafif kaka bulaşmış silinmiş gibi kaka izi uzun ince hani popo silinince peçeteye bulaşır ya öylr.külodunu yıkamıyorum çocuğun incelettirsem içim anca rahat eder.Ne olur bişeyler deyin kafayı yemek üzereyim.10 dk dan bişey olmazdı ama 40 dakika yoktum çocuğun yanında.
Bu kadar okb sorununuz varsa tedavi olun, kimsenin cocuguna bir sey ogretmeye kalkmayin. Ayni sekilde insanlarin sirf isci olduklari icin gunahlarini alacaksaniz cocugunuzu gozunuzun onunden ayirmayin.
O yasta cocukta zaman kavrami tam gelismez, 40 dakikayi algilayamaz zaten. Ustelik 1 dakika bile birakilmaz.
Birakacak kimsem yok demeyin, benim de kimsem yok, mecburen bakicilarla buyutuyorum cocuklarimi. 40 dakika yalniz birakmayi dusunemedim bile 😞

Çocuğuna hiçbirşey olmamıştır, olsa söylerdi. Zaten oğlunun vücudunu incelesen olmadığını anlarsın. Okulda kakasını yapınca tam temizleyememiştir oda kiloduna bulaşmıştır.
Bu ruh halide olduğunu oğluna belli etme sakın çocuğun psikolojisini bozarsın, kitlemeyle bozulmazsa tabii.
Geçmişte ne yaşadınız bilmiyoruz tabii, belliki bir travma söz konusu. Bunu iyileştirmeniz dileğiyle.

Arkadaşlar ben öğretmenim.4 yaşında erkek çocuğum var.Kreşe gidiyor.Dün okulumda nöbetçiydim.Oğlum da saat 12 gibi çıktı kreşten.Çocuğu aldım hemen okulumuzun yanında öğretmen evi var oranın park alanına park ettim arabayı.10 ar dakika nöbet tutup çocuğun yanına geliyorum hemen.10 dk nöbet 40 dk ders.Benim de dersim yoktu hep çocuğun yanında olurum sıkıntı olmaz diye düşündüm.tenefüste nöbeti tuttum aşağı inecekken müdür yardımcısı nöbetçi öğretmenleri görevlendirdi.Raporlu öğretmenler vardı çünkü onların yerine derse girmemiz gerekiyordu.Telefonumu çocukta bırakmıştım kapıyı da kilitlemiştim.Bütün bunları 10 dk içinde döneceğim diye yaptım.Oğluma da tembihnettim 10 dk içinde geleceğim oğlum camı açma dedim.
Mecburen 40 dk derste durdum saniyeleri saydım.Sonra çocuğun yanına indim. Camı açmış ağlamış belli gmsleri sulu. Şimdi Öğretmen evinin bahçesinde de duvar yapan ustalar var.Tipleri hiç de normal görünmüyordu.Ya beni bir sürü kişi kınayacak ve bana kızacak beden çocuğu bıraktın diye ama inanın şartlar bunu gerektiriyor.Bırakacam kimse yok.Şimdi ben korkuyyorum ya bu çocuk anne diye ağlayıl camı açtığında çocupumu alıp götürüp bir yerde bişey yaptılarsa etraf sapık kaynıyor. Çocuğuma sordum sen anne diye bağırınca sana yardım etmek için abiler geldi mi diyorum yok diyor.Ama çocuğun lagına ne kadar güvenebilirim.Veya çocuğuma hiv falan bulaştırdılarsa? bir yerine hafif de olsa kanlatına bulaşmış bir iğne batırmaları yeter.bir ara iğneli sapıklar vardı hatırlarsınız . Çocuğumun kiloduna da baksır gibi kğlodu bubarada hafif kaka bulaşmış silinmiş gibi kaka izi uzun ince hani popo silinince peçeteye bulaşır ya öylr.külodunu yıkamıyorum çocuğun incelettirsem içim anca rahat eder.Ne olur bişeyler deyin kafayı yemek üzereyim.10 dk dan bişey olmazdı ama 40 dakika yoktum çocuğun yanında.
bence gereksiz kuruntu. ama siz yine de incelettirebilirsiniz rahatlamaniz icin

Bu psikolojide nasıl öğretmenlik yapıyorsunuz?
Çalışan işçi neden çocuğunuzu taciz etsin, hivli iğne ile mi dolaşıyor insanlar zevkine.
Siz sorunlu musunuz?
Elli dakika çocuk arabada kapalı kalır mı? Hiç mi haber okumuyorsunuz? Milletten supheleneceginize kendi akıl sağlığınızdan suphelenin. Sizin yüzünüzden çocuk oledebilirdi.
Madem paranoyaksiniz,bundan korksaniza.
Bakın daha yeni Adana'da çocuğunuzun yaşıtı bu şekilde hayatını kaybetti . Üstelik sizin gibi öğlen sıcağında da değil,akşamüstü bırakmışlar çocuğu arabada. Defalarca haberlere çıktı,serviste unutulan cocuklar öldü diye. Bu kadar mı cahilsiniz?
Tamam ihmali var ,ama şuanda kendini iyi hissetmiyor. çocuğun o halinden dolayı psikolojik olarak travma yaşıyor olabilir. O kadar fazla olay oluyor ki, olmayacak bir şey değil ,o 40 dk içinde kötü niyetli biri istismarda bulabilirdi.sorunlu olmakla ilgisi yok bunun.keske dünya daha temiz bir yer olsa ama o kada rfazla kötü insan ve kötü olay var ki aklıniz almaz. Bir Apartmanda komşunun çocuğu sadece beş dk annesinden sonra apatmana girmiş, ve yaşça büyük birisinin pantolonunu indirmeye calistigini anlatıyordu savcılıkta .herşey o beş dk da olmuş.sapik bir şey yapamamış ,ama o travma kolay atlatilabilir birşey değil.hic unutmayacak.dolayisiyla annenin şüphesi boş bir şüphe değil.ama dediğiniz gibi asıl sorun yalnız bırakılması.

Bakamayacaktıysanız doğurmasaydınız. İsteyen istediğini yazabilir istediği kadar kendini yırtabilir ya da benim empati yapmamı tavsiye edebilir. Empati falan yapmıyorum bakamayan yapmasın çocuk arkadaşım bu kadar net. Dünya sizin tatmin duygularınız üzerine dönmüyor sırf tatmin olacaksınız diye bir yavruyu dünyaya getirip geçinememekten yakınıp ona vermeniz gereken imkanları verememek normal mi? Başka bir ülkede olsak millet şoka girer devlet o çocuğu elinden alırdı. Maaşı 10.000miş de kredi ödüyormuş. Bize ne? Çocuğa ne bundan? Çocuk mu dedi beni dünyaya getir de sefil olalım hep birlikte diye? Altında arabanız var 8.500 tl kredi ödüyorsunuz, daha uzun süreye yaysaydınız krediyi o zaman. İnsanlardaki bu aman dünyaya getirelim nasılsa büyür mantığı beni çok uyuz ediyor.

Bakamayacaktıysanız doğurmasaydınız. İsteyen istediğini yazabilir istediği kadar kendini yırtabilir ya da benim empati yapmamı tavsiye edebilir. Empati falan yapmıyorum bakamayan yapmasın çocuk arkadaşım bu kadar net. Dünya sizin tatmin duygularınız üzerine dönmüyor sırf tatmin olacaksınız diye bir yavruyu dünyaya getirip geçinememekten yakınıp ona vermeniz gereken imkanları verememek normal mi? Başka bir ülkede olsak millet şoka girer devlet o çocuğu elinden alırdı. Maaşı 10.000miş de kredi ödüyormuş. Bize ne? Çocuğa ne bundan? Çocuk mu dedi beni dünyaya getir de sefil olalım hep birlikte diye? Altında arabanız var 8.500 tl kredi ödüyorsunuz, daha uzun süreye yaysaydınız krediyi o zaman. İnsanlardaki bu aman dünyaya getirelim nasılsa büyür mantığı beni çok uyuz ediyor.

Bir de oyle bir kendini hakli gorerek param yok tabii ki krese tam gun birakamam 10000tle maasa 8500tl kredi oduyorum yazmis ki...Sanirsiniz dunyanin kuraklik sorununa cozum bulacak bir arastirma projesi icin cekilmis o kredi, hepimizin anlayisla karsilamasi lazim gibi sacma bir tavir icinde.

Hem bu cocugun babasi nerede dedim cevap alamadim. Gormuyor mu cocugunun arabada tek basina rezil oldugunu, olaya el atmiyor mu? Konuda insaatcilar bile var ama cocugun babasinin adi bile gecmiyor.

Iscilerin bisey yapabilecegi mi dusunuyorsunuz ama cocucum havasizliktan ölür mü acaba demiyorsunuz? Anksietteniz falan yok sizin. 3 yasinda Ogullarimin uzerine battaniye orttugumde acaba diyorum kafasina gecirir mi? Gercek
Bir de sanirim siz her nöbet günü bunu yapiyorsunuz son 10 dk nobetiniz esnasinda.Ilk kez farkli bir derse gorevlendirildiniz yanlis anlamadiysam.Diger nobetci ogretmenlere neden anlatmadiniz durumu,siz derse girin cocuk arabada diye?Mudure neden bahsetmediniz? Gorevlendirilmediniz mudur acil toplanti yapmaya karar verdi ekstradan.Siz yine 50 dk kalacaktiniz.Yani bu ihtimallerin karsiniza okullarin acildigi 4.ayinda cikmasi bir mucize. Kendinize kesmeniz gereken cezayi insaat iscilerine kesip vicdaninizi rahatlatiyorsunuz.
Ay cidden cok sinirlendim.Bizim okulda dersi biten ogretmenin cocuklari sessizce ogretmenler odasinda oturur,ogretmen bilgisayarini acarlar.Hatta bir hocamizin kucuk oglu daha 4 yasinda oglan gezinip duruyor koridorlarda buyuk oglu da sabahci.O da annesinin yaninda derste oturuyor dersinin bitmesini bekliyor.Yani hic bilemedin al sinifa oturt kenarda zaten ekstra,mufredatinin disinda o anda nobetci olarak o derse giriyosunzaten.Bu kadar mi basiretsizsiniz ? Caresizlik demissiniz ya yok arkadas bu caresizlik olayi degil !! Bu ihmal !!
Normalde hassas konular disinda hemen her sartta meslektasimi savunurum,korurum ama sizin elle tutulur hic bir tarafiniz yok bu olayda.Derhal nobet gununuzun o son 10 dk sı icin aksiyon alin yoksa daha cok caniniz yanar!!!

Bence öyle bir şey yoktur da.
Çocuk korkmuştur tek başına 40 dakika arabada kalmış .
Ağlar tabi

Bir uzmana gidin, branşı psikiyatr olsun ama lütfen. Bu söyledikleriniz 10 dakika içinde de yapılabilr ayrıca. Çocuğunuzu neden öğretmenler odasına almıyorsunuz?

Bu kadar düşünüyorsanız yanınıza alsaydınız çocuğunuzu? Hayır öğretmensiniz bi de, çocuğu asla yanınıza alamayacağınız bir yer değil ki okul.
Sınıfın kapısının önünde bekletirdim yine de 40 dk arabada kilitli bırakmazdım hele bu kadar hasta derecede paranoyak düşüncelerim varsa..
Öğretmenler odasında sizi bekleseydi dışarı mı atarlardı çocuğunuzu?

Benim önceki çalıştığım yerde de çocuğunu getiren arkadaşlar olurdu, bizim sprumlumuz çocukları alırdı yanına meyve yedirir, çizgi film açar ilgilenirdi, anneler de gelip diğer kontrol ederdi...yani bu kadar olmasa da mutlaka bir yolu bulunurdu, ben de is yerime götürdüm cogumu işimi yaparken yanımda oturdu boya verdim eline, telefon verdim eline ama yanımdan ayirmadim, en fazla arkadaşlarım sen işini hallet biz ilgileniriz demişlerdir..arabada bırakmak ne ya...içim ürperdi resmen, hem de otoparkta

İnsanlari tanimiyosunuz nasil o calisanlar icin kötü konusabiliyorsunuz ki? Resmen hem suphelenip hemde iftira atacak kadar kendinizi hakli goruyosunuz olmayan biseyler icin.
Ben 8 bucuk yasindaki kizimi arabada tek birakip markete inmiyorum siz nasil 4 yasindaki cocugu 40+10 dakika arabada yanliz biraktiniz. Bu buyuk bi ihmal ve cocugunuzda travma yaratabilir tek kalmak. Korkar, ağlar, havasız kalır, bayılabilir ve daha bir suru sey

Müdür çok mu insafsız birisi?çocuğum tek kaldı, gitmeliyim deseniz,hayır illa bu derse gireceksin mi diyecekti?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back