Cocugum olmuyor neden acaba?

Valla beni biliyorsun senelerdir istiyoruz olmuyor. Ama edindigim bilgiler ve tecrubelere gore hamile kalmanin ilk şarti korunmak :)

Korunurken hamile kalan ve istemiyorken hamile kalan o kadar tanidigim var ki artik bende sasiyorum bu duruma :)

Bide sanirim ayda 1 iliski. Genelde esleri uzakta olanlar nasil oluyor bilmiyorum bizim 30 gunde yapamadigimizi 1 gunde yapiyoar :)))

Şaka bir yana nasipse her turlu oluyor canim bunun sorunun olup sorunun olmamasiyla alakasi yok. Yeterki o zaman gelsin... bende ilk zamanlar kabullenemiş onume gelen herseyi yapmistim. Yaptigim seyler genellikle boşa umitlenmemi sagladi. Ama hicbir sey yapmadigim zamanlarda cok daha iyiyim. Allah isteyen herkese hayirli bir evlat nasip etsin

Bebek istiyoruz fakay doktorlar bir sorunun yokken kafamiza göre uygulayamayiz diyorlar. Napicam artik sasrim yillarca kendi kendime cocuk olmasini mi beklicem simdi. Yada ebe tavsiyeleri dogal yöntemler le kendime birseyler denicem. Baska care kalmadi artik

Gittiğiniz doktorlar bu cümleyi kuruyorsa onların diplomasindan şüphe ederim. Biz de yıllarca denedik ve bize de sebepsiz dendi. Ama çözüm için araştırmalar yapıldı gayet. Kimse de sizde bi sebep yok size birşey yapamayız demedi.
Sizde sebep bulamıyorlar ne araştırmalar ne testler yapıldı size ve eşinize?
Embriyolariniz kalitesiz veya sağlıksız olabilir bunu kontrol ettiler mi mesela? Edemezler çünkü bunun tek yolu tüo bebek denemesidir.

Ayrıca kafanıza göre kendinize sakın tedavi uygulamayın. Canınıza mı susadınız ? Reçetesiz kullanacağınız her ilac sağlığınız için tehlike unsurudur.
Bence düzgün bir doktor bulun ve tüm testlerinizi ona gösterin. Eksik testleriniz varsa yaptırın ve doktorunuzun kontrolünde tedavinize başlayın. Umarım güzel sonuç alırsınız. Ayrıca benin mantığımda sebepsiz infertilite diye bişey yok. Sebebi yeterince arastirilmayip bulunamayan infertilite var. Tecrübeyle sabit..

Myometrium ekosistem homejendir. Endrometriu. Çift duvar kalınlığı 4 mm.
Her iki över normal lokalizasyonu , boyutta olup her iki over de daha çok perifal yerleşimde sayilamayacak kadar çok sayıda milimetrik boyutlu follüküller izlendi. Ayrıca sol içerde iç basıncı belirgin azalmış 28×22mm boyutunda anekoje follük kisti izlendi.
Ultrason sonucun bunlara normal dedi adet sırasında küçük kistin var çocuğu engekkicek bir durum yok dedi. Kan sonuclarimi yarın yazicam
Cnm öncelikle bu yazdıkların ultrason sonucunda doktorun gördüklerinin yorumu.
Senin ve eşinin ne spermine bakılmış nede hormonlarına nede rahim filmi bu yazdığın rutin muayenede verilen bilgiler.
Rahim kalınlığı muayene olduğunda inceymis ( yani regl ya olmuşsun gitmeden önce, yada regline daha var demek, rahim iki şekilde kalınlaşır ya hamilesindir yada regl olacaksindir ), yumurtalıklarında yumurta çok fazla görülmüş boyutları küçükmüş ( demek ki yumurtlamanda hiç bir sorun yok ), sol yumurtalığında içi su dolu zararsız bir kist var, fakat bunun tedavi edilip yok edilmesi lazım.sen bu yüzden regl olamıyorsun. Ve gebe kalamıyorsun.
Bu kistin tedavisi için sana hiç mi bişey demediler.
İki tür tedavisi var bu zararsız kistlerin önce hap verirler eriyecek mi diye erimezse patlatacaklar.
Sen iyi bı doktora git.
Hangi ildeysen yaz, burda bir sürü kişi var Türkiyenin her yerinden sana bulunduğun yerde iyi bı hekim önerirler.
İstanbul'da değilsin anladığım kadarıyla İstanbul'da ise sana devlette çok iyi hekim önerisinde bulunabilir.
Bu arada TSH yani troidin cok yüksek 3.57 dahiliye ye git hiç zaman kaybetmeden.

Son düzenleme:
TSH degeriniz 3.57 ve normal denmis size.
Bu değer normal değil anormal çok yüksek.
TSH en fazla 2.50 olacak.
2.50 üzeri TSH ye tüp bebek dahi yapmıyorlar. Size nasıl normal derler.
Siz hangi ildesiniz, bu değer normal diyen hastane hangi hastane çok merak ettim.
Tüm degerlerinize bakıldı ise, FSH, amh, crp, t3,T4, prolaktin, e2 (diğer adı estrodiol), lh değerlerini yazarmisiniz.
Rahim filmi çekildiniz mi? Çekildiyseniz yorum kismini yazarmisiniz?
Eşinizin toplam sperm sayısı, ml sperm sayısı, ileri hareket hızı yüzde kac, yerinde hareket hızı yüzde kac, iki hızın toplamı yüzde kac, yerinde hareketsiz yüzde kaç, sperm sıvılaşma süresi kaç dakika, morfoloji olarak yorum yazilmissa yazarmisiniz.
Ayrıca kist oluşması yumurtalamanızı etkilediği için regl olmuyorsunuz. Acil kist için tedavi görmeniz gerekli.
Ben bu değerlerin yorumlayabilirim size.
Ben bu işlerle çok uğraştım.

Cnm öncelikle bu yazdıkların ultrason sonucunda doktorun gördüklerinin yorumu.
Senin ve eşinin ne spermine bakılmış nede hormonlarına nede rahim filmi bu yazdığın rutin muayenede verilen bilgiler.
Rahim kalınlığı muayene olduğunda inceymis ( yani regl ya olmuşsun gitmeden önce, yada regline daha var demek, rahim iki şekilde kalınlaşır ya hamilesindir yada regl olacaksindir ), yumurtalıklarında yumurta çok fazla görülmüş boyutları küçükmüş ( demek ki yumurtlamanda hiç bir sorun yok ), sol yumurtalığında içi su dolu zararsız bir kist var, fakat bunun tedavi edilip yok edilmesi lazım.sen bu yüzden regl olamıyorsun. Ve gebe kalamıyorsun.
Bu kistin tedavisi için sana hiç mi bişey demediler.
İki tür tedavisi var bu zararsız kistlerin önce hap verirler eriyecek mi diye erimezse patlatacaklar.
Sen iyi bı doktora git.
Hangi ildeysen yaz, burda bir sürü kişi var Türkiyenin her yerinden sana bulunduğun yerde iyi bı hekim önerirler.
İstanbul'da değilsin anladığım kadarıyla İstanbul'da ise sana devlette çok iyi hekim önerisinde bulunabilir.
Bu arada TSH yani troidin cok yüksek 3.57 dahiliye ye git hiç zaman kaybetmeden.
tsh çok yüksek demişsi benimki hep 4 küsürlerde ilacımı düzenli kullanıyorum, kontrolede düzenli gidiyorum.doktor normal diyo. bizimde başka bi sorunumuz yok sperm değerleri gayet iyi çok şükür. kafamı karıştırdınız bu değer olmamasını etkiliyomu acaba. tsh için çıkan sonuçlarda değer aralıklarında en yüksek sınır 4.94 mü ne yazıyo.

Konum kapanmaz sa cok sevinirim. Fikirlerinize cok ihtiyacimz var. 2 seneye yakindir evliyiz ve korunmasiz iliskiye giriyoruz. Bekarken adet duzensizliklerim vardiya evlenince de devam etti fakat bazen 2 , bazen 3 , ayda regl görmeye devam ettim sürekli doktora gittim cocuga engelmi neden duzensizim diye doktor yumurtalarinda bir problem yok adetle gecen kistin var dedi fakat hic biri ilac yazmadi. Suan 4 bucuk aydir adet görmüyorum. En iyi arastirma Hastanesi'ne gittim. Kan tahlili ve ultroson sonuclarim da iyi cikti. Kucuk bir kistim varmis onu da adetle atarsin buyutulcek bir durum yok dedi ilacı dahi yazmadi. Artik sabrim tükendi hastanelerden nefret eder oldum. Cocuk istiyoruz asilama veya tup Bebek istiyoruz fakay doktorlar bir sorunun yokken kafamiza göre uygulayamayiz diyorlar. Napicam artik sasrim yillarca kendi kendime cocuk olmasini mi beklicem simdi. Yada ebe tavsiyeleri dogal yöntemler le kendime birseyler denicem. Baska care kalmadi artik
Uzun aralıklarla adet gören bir kadına bişeyin yok bebeğin olur nasıl derler ya? Şaştım kaldım. Nasıl olacakmış o? Sen bence adam gibi tüp bebek bölümü olan düzgün büyük bi hastaneye git. İlaçla adetini duzene koyarlar. 3-4 ayda bir yumurtlama oluyorsa bunun neresi normal anlamadım. Bu şekilde bebek minicik bir olasılık. Ayrıca adetle atılan kistler sorun değil, sorun bunların yumurtlama düzenini bozması. Çünkü bebek için her ay düzgün deneme yapmalısın ki ihtimal artsın. Ama tüp bebek konusunda haklılar. Tüm koşullar normal düzeye gelmeden yapmazlar. Sen şu regl düzenin için acil iyi bir uzman Dr. bul ilk iş

tsh çok yüksek demişsi benimki hep 4 küsürlerde ilacımı düzenli kullanıyorum, kontrolede düzenli gidiyorum.doktor normal diyo. bizimde başka bi sorunumuz yok sperm değerleri gayet iyi çok şükür. kafamı karıştırdınız bu değer olmamasını etkiliyomu acaba. tsh için çıkan sonuçlarda değer aralıklarında en yüksek sınır 4.94 mü ne yazıyo.
Siz doktorunuz ne derse onu yapın.
Siz ilaç da kullanıyormuşsunuz.
Takibi doktorunuz en güzel şekilde yapar.
Tedavi görmeyenlerde referans aralığını bilmiyorum.

Normal kadın doğumlular infertiliteden, yani çocuk olmamasıyla ilgili sıkıntılardan anlamazlar. Daha yumurta takibi bile yapılmamış size. Ki en basit ve ilk yapılan şeydir.

Bende erken menapoz var, 27 yaşında öğrendim. 1 sene normal kadın doğumculara gittim, yine tavsiye edilen iyi doktorlardı.

1 sene yumurta takipleri, rahim filmi, yara yakma, sorun yok, Git gelle geçti. Ta ki ben kendisi de tedavi gören bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Şişli memorial tüp bebek merkezine gidene kadar.

Eski doktorun hiçbir sorun yok dediği rahim filminde bana nerelerde sıkıntı olduğunu tek tek gösterdi. Ve diğerlerinin 1 sene boyunca yapmayı akıl edemedikleri tahlilleri istedi. Ve ilk gittiğim gün, fsh ımın çok yüksek olduğunu, menapoza girdiğimi söyledi.

1 sene boşu boşuna klomen filan kullanmışım, gidip gelmişim. Aşılamayla vakit kaybetmeden direk tüp bebeğe yönlendirdiler. Diğerlerinin 1 senede yapamadığını, 1 günde öğrenmiş oldum.

Bence sizde yanlış doktorlarda oyalanıyorsunuz. Yapabiliyorsanız birkaç günlüğüne İstanbul a gelin ve iyi bir tüp bebek merkezine gidin. İlk yaptıkları bürün hormon tahlili ve tetkiklerini yaptırmak. Daha sizi görmeden. Ve tek yaptıkları tüp bebek değil, pek çok farklı tedavi uyguluyorlar. Yalnızca uzmanlık alanları infertilite. Konunun uzmanları onlar.

Şişli memorial, bahçeci, Acıbadem bunlardan birine gidin, en azından tetkiklerinizi yaptırın. Tedavilere kendi şehrinizde devam edebilirsiniz.

Konum kapanmaz sa cok sevinirim. Fikirlerinize cok ihtiyacimz var. 2 seneye yakindir evliyiz ve korunmasiz iliskiye giriyoruz. Bekarken adet duzensizliklerim vardiya evlenince de devam etti fakat bazen 2 , bazen 3 , ayda regl görmeye devam ettim sürekli doktora gittim cocuga engelmi neden duzensizim diye doktor yumurtalarinda bir problem yok adetle gecen kistin var dedi fakat hic biri ilac yazmadi. Suan 4 bucuk aydir adet görmüyorum. En iyi arastirma Hastanesi'ne gittim. Kan tahlili ve ultroson sonuclarim da iyi cikti. Kucuk bir kistim varmis onu da adetle atarsin buyutulcek bir durum yok dedi ilacı dahi yazmadi. Artik sabrim tükendi hastanelerden nefret eder oldum. Cocuk istiyoruz asilama veya tup Bebek istiyoruz fakay doktorlar bir sorunun yokken kafamiza göre uygulayamayiz diyorlar. Napicam artik sasrim yillarca kendi kendime cocuk olmasini mi beklicem simdi. Yada ebe tavsiyeleri dogal yöntemler le kendime birseyler denicem. Baska care kalmadi artik
iyi bir hastane ve doktor bulun derim.

Ama siz ilac kullanıyorsunuz o yüzden 4 küsürlerde oluyordur ilacı bıraksan demek ki daha yüksekte olabilir.

İlacın adını soylermisin nerede satılıyor,
Hangi ilaç olduğunu anladım şeker ilacı kafanıza göre kullanılmaz sakın alıpta kullanmayın annem şeker hastası ve ilaç kullanıyor ama siz de böyle birşey yok ilacı kullanıp komaya girseniz ne olacak yada ölseniz düşük olan şekeriniz daha da düşüp ölebilirsiniz.

meraba dikkatimi çekti ilaç kullandığınız halde 4 küsürde olması tamam korkulacak bi durumda değil fakat 2 buçuğun üstüne çıkmassa iyi olur diye biliyorum. bende troid hastasıyım hamile kaldığımda her ay ilaç düzenlemesi yaptırıyordum 2nin 3 ün üstüne çıktığında dahiliye doktoruma gidip ilacın dozunu tekrar ayarlıyorduk .

Soğan kürü denediniz mi?

Ama siz ilac kullanıyorsunuz o yüzden 4 küsürlerde oluyordur ilacı bıraksan demek ki daha yüksekte olabilir.
evet ilk öğrendiğimde 10 çıkmıştı

meraba dikkatimi çekti ilaç kullandığınız halde 4 küsürde olması tamam korkulacak bi durumda değil fakat 2 buçuğun üstüne çıkmassa iyi olur diye biliyorum. bende troid hastasıyım hamile kaldığımda her ay ilaç düzenlemesi yaptırıyordum 2nin 3 ün üstüne çıktığında dahiliye doktoruma gidip ilacın dozunu tekrar ayarlıyorduk .
ben bunu kontrole gttiğimde detaylı bi sorayım aklımda kalmasın

sız doktora gıdıyorsunuz da tek sızle olmaz kı esınızınde doktora gıtmesı gerek

İlacın adını soylermisin nerede satılıyor,

Ilac adı burdaki yorumlarda açık yazılmıştı o yüzden şimdi ben de yazabilirim sanırım. Glifor kullandım ben 850 mg günde 2 kez. Yalnız yan etkileri çok fazla oldu. Mide bulantısı,ishal ve en son kansızlık yaptı. Kullanmadan önce doktora danış yine de.

Arkadaşlar, şeker ilacı kafaya göre alınır mı Allah aşkına!

Arkadaşa yorumumda da yazdım. Doktora sormadan içmesin. Bu ilacı zayıflamak için bile kullanıyorlar demişti doktor. Sadece vücut değerlerinin sağlıklı olduğunu teyit ettikten sonra doktor kullanabilir derse kullansın.
Ayrıyeten burda okuyarak o ilacı kullandım sadece 1 ay. Pko düzensizliği 2 yıl boyunca araştırıp sonunda metabolik bir düzensizlik olduğunu kavrayınca kendi kendime karar verdim uyguladım.
Çocuk özlemiyle kendi araştırmalarım sonucu vardığı sonucu yazdım.
İster uygular ister uygulamaz bu kişinin kendi kararı olur.

Arkadaşa yorumumda da yazdım. Doktora sormadan içmesin. Bu ilacı zayıflamak için bile kullanıyorlar demişti doktor. Sadece vücut değerlerinin sağlıklı olduğunu teyit ettikten sonra doktor kullanabilir derse kullansın.
Ayrıyeten burda okuyarak o ilacı kullandım sadece 1 ay. Pko düzensizliği 2 yıl boyunca araştırıp sonunda metabolik bir düzensizlik olduğunu kavrayınca kendi kendime karar verdim uyguladım.
Çocuk özlemiyle kendi araştırmalarım sonucu vardığı sonucu yazdım.
İster uygular ister uygulamaz bu kişinin kendi kararı olur.
Etkilenmeye açık bir insanı yönlendirmiş oluyorsunuz. Allah korusun bir şey olsa vebalini nasıl alacaksınız?
İlk yazdığınızda doktora danışın yazmıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kadın zaten ne yapacağını bilemez durumda. Ben ağrı kesici tavsiye etmeye korkarımbir şey olur diye.

Back
X