Cocugum olmuyor neden acaba?

çok üzüldüm geçmiş olsun.. adetle vücuttan yumurtalar atılır döllenmeyen.4.5 aydır adet olmamanız demek..yumurtalama sayınız oldukça az demektir mantıken bakıldığında bile... yumurtalamanın az olmasıda çocuk kalma şansınızı azaltıyor.. bendede kist sorunu vardı.. soğan suyu ,civan perçemi ve aslan pençesi otlarını kaynatarak içmiştim belirgn bi küçülme yapmıştı.. özel hastaneye gitinizmi yada detaylı araştıran bi hastaneye..

Bunun doktorla alakası yok ki . Biz 1 yıl çocuk olmayınca gittik hiç bir şey yok dediler direk tüp bebek yaptırdık . Eşim 33 yaşında olunca çok beklemek istemedim ben. Sizde de yaş takıntısı varsa hemen tedaviye baslayabilirsiniz. Yanı doktor un gerek yok tüp bebeğe demesiyle değil ki .

Canım pkosun sen doktorlar bunu nasıl söylemedi birşeyin yok deyip gönderemezler. Özelden mesaj attım yardımcı olmak isterim sana.

Gelismemis bir sehirde mi yasiyorsunuz? Biz 1 yil korunmasiz olmayinca doktora basvurduk. Asilama olduk. Simdi ikinci asilamami olacagim. Ve devlet hastanesi. Gayet ilgililer de

En basitinden folik asiti nasıl bilmiyorsunuz onu anlayamadım ben, yumurtlama gününü bilmeden nasıl ilişkiye giriyorsunuz mesela, tahlillerin hepsi yapıldı demissiniz ama bence siz doktora bir iki defadan fazla gitmemişsiniz. Arkadaşların söylediği tüm tahlillerin yapılıp bakılması gerekir daha detaylı bir araştırma yapmanız gerekiyor.

Gittim bütün kan tahlillerim yapildi ve ultrasona girdim sadece. Sonuc bir sıkıntın yok deyip gönderiyorlar. Aciklama yapmadilar

Tahlillerin yapıldığı gün önemli

Adet 2. Ya da 3 gun olması lazım.

Elinizdeki testleri atın gitsin. Hormonlar en doğru sonucu o zaman gösterir

Adetin 3. Günü gidip hormon ve kan tahlileri yaptıracaksınız. Ultrason işe muayene olacaksınız. Gerekirse rahim filmi çekileceksiniz. Bence kendinize düzgün bir doktor bulun. 3-4 ayda bir adet oluyorsanız bir problem var demektir. Neye göre normal diyorlar??

Düzgün bir kadın doğuma gidin detaylıca öğrenin o yönlendirir sizi zaten. Hormon testleri, sperm testi, hsg vs vs

Banada sorun yok diyip gönderiyorlardi sonra esimde prb çıktı. Tüp bebek yaptık.
-adetliyken kan tahlili
-detayli ultrason
-rahim filmi
Eşiniz için
-spermiyogram(2adet yapmakta fayda var)
-kan tahlili(hormonlarına bakılıyor)

Bütün bunlar yapıldı mı?

Ben de iki yıllık evliyim.Bende pko var senin gibi 3 ayda 1 adet görüyordum. Önce klomen denendi sonra rahim filmi çekildi yine olmadı. Tüp bebek bölümüne yönlendirildim. Aşılamada da şansınız düşük direkt tüp bebek dediler. Bütün tedavileri bıraktım. Gittim g.... adlı şeker ilacı aldım kendi başıma. 1 ay içtim o ay normal kadılardaki gibi 30 günde adet oldum. Sonraki ay hiç bir şey içmedim. O ay hamile kalmışım.
Umudunu kaybetme.
Bana bitkisellerden fayda olmamıştı.

Doktor secimin mi yanlış acaba rahim filmi esinin testleri hepsi yapıldı mı? Bir sorun olmasa bile bir yıldan sonra tedaviye başlanıyor ama 2.3 ayda bir adet gormek genelde pko da oluyor

Folik asit ne oluyor eczaneden alabiliyor muyum? Prolaktin degeri kanda bakiliyor sana eger burun hepsine baktilar
Canım şu cümleden anlıyorum ki sen doktora gitmeyi bilmiyorsun. Kanda çeşit çeşit hormon var. Eline sonuç kağıdını alıp bakmadiysan hepsine baktılar diyemezsin.

Lütfen test sonuçlarını çıktı olarak al. Prolaktin, fsh, amh, kortizol, folk asit vs bunların ne olduğunu öğren. Doktor ile konuşabilecek seviyeye gel.ve en önemlisi doktoruna sor. Bu test neden istiyorsunuz, bu değer ne için onemli vs gibi. Sen hiç bir şey bilmiyorsun gördüğüm kadarıyla. Kendini de doktora çok iyi anlatamıyor olabilir misin?

Mesela adama sor. Hamile kalmak istiyorum. Ancak 4 ayda bir adet olursam ne zaman yumurtlama için uygun gün nasıl bilebilirim. Adetimi düzenlemek için hamile kalmama engel olmayacak ilaç kullanmak istiyorum diye açık açık sor

TSH degeriniz 3.57 ve normal denmis size.
Bu değer normal değil anormal çok yüksek.
TSH en fazla 2.50 olacak.
2.50 üzeri TSH ye tüp bebek dahi yapmıyorlar. Size nasıl normal derler.
Siz hangi ildesiniz, bu değer normal diyen hastane hangi hastane çok merak ettim.
Tüm degerlerinize bakıldı ise, FSH, amh, crp, t3,T4, prolaktin, e2 (diğer adı estrodiol), lh değerlerini yazarmisiniz.
Rahim filmi çekildiniz mi? Çekildiyseniz yorum kismini yazarmisiniz?
Eşinizin toplam sperm sayısı, ml sperm sayısı, ileri hareket hızı yüzde kac, yerinde hareket hızı yüzde kac, iki hızın toplamı yüzde kac, yerinde hareketsiz yüzde kaç, sperm sıvılaşma süresi kaç dakika, morfoloji olarak yorum yazilmissa yazarmisiniz.
Ayrıca kist oluşması yumurtalamanızı etkilediği için regl olmuyorsunuz. Acil kist için tedavi görmeniz gerekli.
Ben bu değerlerin yorumlayabilirim size.
Ben bu işlerle çok uğraştım.

Çok ayrıntılı muayeneniz olmamış belliki,düzgün bir doktor bulup tedaviye başlayın.
İlk sorun adet düzensizliği,adetlerin düzensiz olduğu için yumurtlamıyo bile olabilirsin pko olabilir.
Adetin 2-3.günü hormonlarınıza baktırın(e2-fsh-lh)
Adetin 21.günüde progesterona baktırın.
Rahim filmi çektirin tüplerde falan sıkıntı olabilir.
Eşiniz farklı zamanlarda örnek versin tek test yeterli olmuyo varikosel falan olabilir.
Sorunu bulup ona göre tedavi yoluna gidin,yumurta takibi,aşılama,tüp bebek

Back
X