Çocuğum Kıyafet Giymeyi Sevmiyor

Benim oğlum da 5 yaşına kadar çorap giymedi hem de çok soğuk memlekette. Ne yaptıysam giydiremedim. Doktora danistim zorlama onların kanı hızlı akıyor üşümez dedi. Okula başlayınca kendiliğinden düzeldi şükür.

Çocuk psikoloğuyla görüşmedim ama gerektiğini düşünüyorum. Bu davranışı uzun süredir tekrar ediyor geçici olduğunu düşünmüştüm
Benim bi arkadaşın oğluda öyle yapmıştı kız ne sıkıntılar çekti çocukta üstün zekalıymış pedegoga götürdü, eşi askerdi sürekli şehir dışında kızda annesinde kaldığı için tepki koymuş çocuk onu yaşıyomuş içinde

Benim oğlum da 5 yaşına kadar çorap giymedi hem de çok soğuk memlekette. Ne yaptıysam giydiremedim. Doktora danistim zorlama onların kanı hızlı akıyor üşümez dedi. Okula başlayınca kendiliğinden düzeldi şükür.
Çocuklen ben de nefret ederdim hala mesela çorapla uyumam annem külotlu çorap giydirmişti çıkartmadığım için çok huzursuz olduğumu bile bilirim.

Bizim yan binada vardı böyle bir çocuk. Evden dışarıya çıplak kaçardı sürekli. Hemen hemen 5 yaşına kadar devam etti durum. Büyüdükçe utanma duygusu geldi sanırım

Sizin konuyu görünce o aklıma geldi

Ay aynı benm yeğenim 😂 donuyor soğuktan tir tir titriyor ama yinede giymiyor imkansız acaip inat bir kız. Annesi o kadar uğraşıyor ki ama yok giyinmek istemiyor. Yelekten hırkada nefret ediyor. 4 yasına girdi artık yavas yavas giyiyor ama tam değil olması gerektiği gibi değil yani. Üşüdüğünüde kabullenmiyor. İlla gıcıklık olsun diye de herşeyi tersten giyiyor. Atleti tersten bluzunu tersten pantolonu tersten çorapları bile tersten...

neden ille corap giymek zorunda gibi dusunuyorsunuz? cocuklar bizim gibi alismak zorunda dehiller ki. benim en sevmedigim.yonlerimden biri hava 45 derece bile olsa corapsiz gezemem. o yüzden 4 hasindaki cocuguma teklif sunuyorum ama zorla giydirmiyorum. kucukken de giydirirdim, cikartirsa zorlamazdim.

sahsi fikrim cocuklar ne kadar ince giyinmeye alisirlarsa o kadar rahat oluyor, onlar icin de.
Hava soğuk olduğu için yazın zten asla gitmedik kışın yatarken bile giydirmiyorum çorap ama artk evler soğumaya başladı parkeler soğuk hasta olmasını istemiyorum
bende kis gelsinde kulotlu corap giydireyim diye bekliyorum bazen 😂 cekip cekip cikaramiyo tam o yaslarda basladi oda
Bn iki gündür külotlu çorap giydiriyorum çünkü evimiz soğudu
bunun bir de kışı var ondan korkuyoruz
Kesinlikle şimdi önünü alamazsam kışın hic alamam hasta olsun istemiyorum bu pandemi zamanı

Sizin kızınız benim galiba ya. Ben de çorap giyermiyorum . Donmayı tercih ederim. Evimde çorap bileyok 🤣
ben hayatta o şekilde gezemem yazin bile pamuk çoraplar ayağimda gezerim kizim tam tersi bide corwplsri cikario parmak aralarini temixliyo corap kirletiyomuş

Hava soğuk olduğu için yazın zten asla gitmedik kışın yatarken bile giydirmiyorum çorap ama artk evler soğumaya başladı parkeler soğuk hasta olmasını istemiyorum

Bn iki gündür külotlu çorap giydiriyorum çünkü evimiz soğudu

Kesinlikle şimdi önünü alamazsam kışın hic alamam hasta olsun istemiyorum bu pandemi zamanı
biz ankaradayiz soguk oldugu gunler giydirip sicakken cikardim bu ara ama artik hep giyer sanirim

benim kızım da 3 yaşını doldurdu aynı. Bir kat fazla giyse hemen çıkart diyor çorap filan kendi beceriyor da kıyafeti kendi yapmıyor bana yaptırana kadar ağlıyor. Çok sıcak olduğunu söylüyor aslında çabuk da üşüten bir yapıya sahip. Kaç kere hastalandı ama akıllanmıyor çocuk işte söz geçmiyor. Sürekli hasta olursun demek de beni yıpratıyor. Aynı durum sayılır.

gecen kis benim oglanda öyleydi. baktim olmuyo. evi ola bilcegi kadar sicak tuttum. tepki vermedim öyle öyle yatisti...

Basit dusunelim ben kadife sevmem dar sevmem tayt giyemem dizlerimde toplanmaycak dikisleri batmayacak corap kesmeyecek bogazli giyemem
Oda boyle seylere mi takiliyor siz alisverise ciksaniz?
Kıyafetlerini özenle seçerim. Kumaşı tam pamuklu olmayan seyi giydirmem almam lastiklere yakaya dikkat ederim dar almam daraldığı anda ayırırım giydirmem. Zaten giymez anında sıkıyo bu diyip çıkartır. Küçükken giysilerini ters giydirdim dikişler rahatsız etmesin diye çocuk ters oldu

Biz o dönemden geçtik.
Artık mevsimleri öğrettim, istedikleri gibi soyunamayacak, suyla oynayamayacaklarını.
Şuan arada derede gene çıkarsalar da genel olarak ‘havalar soğudu, hasta olmanızı istemiyorum’ diyorum.
En kötü halde camı açıp ‘offf bak çok soğuk çıplak gezemeyiz’ deyip üşüme numarası yapıyorum😂
Mevsimleri biliyor ve en sevdiği mevsimin yaz olduğunu söylüyor çünkü mont yok kazak yok tabi. Hastalıktan da korkuyor hasta olursun diyince giyiyor ama bir süre sonra yine çıkarıyor

biz ankaradayiz soguk oldugu gunler giydirip sicakken cikardim bu ara ama artik hep giyer sanirim
Ben İstanbul'dayım bı kaç gündür evler soğumaya başladı yazın hiç giymiyorduk çorap ama artk alışması gerekiyor kulotludan başkada çare yok gibi bnde istemiorm külotlu rahat edemez ama hastalanmasından sa giymesi dha iyi

Ben İstanbul'dayım bı kaç gündür evler soğumaya başladı yazın hiç giymiyorduk çorap ama artk alışması gerekiyor kulotludan başkada çare yok gibi bnde istemiorm külotlu rahat edemez ama hastalanmasından sa giymesi dha iyi
kesinlik le katiliyorum

Benim bi arkadaşın oğluda öyle yapmıştı kız ne sıkıntılar çekti çocukta üstün zekalıymış pedegoga götürdü, eşi askerdi sürekli şehir dışında kızda annesinde kaldığı için tepki koymuş çocuk onu yaşıyomuş içinde
Anne ve baba olarak hep yanındayız emrine amadeyiz bir tepki olduğunu sanmıyorum sanki kendini böyle rahat ve özgür hissediyor

Konuyla alakalı pek fikrim yok ama öyle anlamışsınız ki gülerek okudum.. Yerim ben onuuuuu yaaa çok tatlı 🥰

Bir arkadaşım var, kızı böyleydi 3 yaşında. Pedagoga gittiler, doktora gittiler,yok kız illa donla gezecek. Parkta bir an üstünü çıkarıp koşuyor falan neler neler. Kış geldi, aynı. Evde sürekli savaş. Anne kombiyi köklemiş ama çocuk yinede hasta oldu. Faranjite çevirdi, hastanede yattılar 3-4 gün. Eve geldiklerinde anne mutfakta yemek yaparken bu yine soyunmuş. Anne görünce sinir krizi geçirip çocuğa vurmaya başlamış. Arkadaşım odadan yetişene kadar baya dövmüş çocuğu. Sonra çığlık atarak pijamayla çıkmış gitmiş kapıdan. Adam şok. Gel seni giydirelim demiş arkadaşım , o son oldu ,bir daha çıkarmadı üstünü diyor. Resmen travma yaşadı çocuk. Annede 2.5 saat sonra gelmiş ,gitmiş parkta oturmuş o da. Üstüne hasta oldu tabi ama bu şekilde çözdüler. Asla tavsiye etmiyorum tabi metodu 🤣 Örnek vermek için anlattım.

Back