Çocuğum Kıyafet Giymeyi Sevmiyor

Belgisizamir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
618
2.230
113
4 yaşında erkek çocuğum var. Kıyafetsiz kalmak istiyor çamaşırlarını tamamen soyup evde dolaşmak istiyor. Bir an yanımdan ayrılsa soyunmuş buluyorum. Günde en az 10 defa tekrar tekrar kıyafetini giydiriyorum.
Hep böyleydi daha küçükken kıyafet giydirdiğimde ağlar kaçardı sonra soyunmaya başarınca çıkarıp atmaya başladı.
Başkasının yanında yapmaz sadece evdeyken yapar.
Kırmadan korkutmadan anlatıyorum ama yok tekrar tekrar saklanarak yapıyor bunalıyorum bu sefer de kaşlarım çatık emir ederek yaptırıyorum üzülüyor.Bu durumu yaşayan oldu mu geçici diyordum ama geçmiyor

Daha çok küçük annesi kızma, kırma seni tam anlamıyla anlayacak kadar büyümedi.
oyun sanıyor olabilir. siz de kıyafet giymeyi oyun haline getirebilirsiniz ne bileyim mesela bunu giyersen seni ödüllendireceğim, eğer bunu giyersen süper kahraman olacaksın vs gibi.

ha bir de sanırım cinsel organını ve kendilerini keşfetme dönemine girdiler. daha dikkatli olmanız da da fayda var bu dönemde.

Bu konu da bir pedagog dan yardım aldınızmı yada youtube de çok faydalı kanallar var izlemenizi tavsiye ederim en azından çocuga yaklaşım tarzınız açısından fikir edinebilirsiniz
Çocuk psikoloğuyla görüşmedim ama gerektiğini düşünüyorum. Bu davranışı uzun süredir tekrar ediyor geçici olduğunu düşünmüştüm

Daha çok küçük annesi kızma, kırma seni tam anlamıyla anlayacak kadar büyümedi.
oyun sanıyor olabilir. siz de kıyafet giymeyi oyun haline getirebilirsiniz ne bileyim mesela bunu giyersen seni ödüllendireceğim, eğer bunu giyersen süper kahraman olacaksın vs gibi.

ha bir de sanırım cinsel organını ve kendilerini keşfetme dönemine girdiler. daha dikkatli olmanız da da fayda var bu dönemde.
Ödülü çok kullanıyorum alışkanlık yaptı istediğini alınca gidip yine soyuyor. Son zamanlarda çok da sabırla karşılamaz oldum kızdığımı fark ediyor

benim kızıminda ayaklarinda çorap durmuyor
biraksam oda her daim çıplak gezer sanırim ama cani o kadar tatli ki hasta olacagimda dr a goturecekler diye cikaramiyor.
gecen kis boyle soyundu yine artik pilim bitmis oldugu icin iyi kal oyle ozaman dedim şansami diyim ne diyim ceviz yiyince alerji oldu dr a goturduk.
ciplak gezdin sogukta bak hasta oldun oyuzden gidiyoruz dedim
bir dahada soyunmadi 😁😁😁

Yaz kış dinlemiyor kışında soyunup battaniye çekiyor üstüne. Giydiriyorum bırakıyorum sonra kafamı bir çeviriyorum yine cıbıl

Benim kuzenim de daima soyunurdu. Anadan üryan gezerdi. Psikologlar pedagoglar neler neler denedik. Bir gün tesadüf annem bebek sampuanıyla elinde yıkadıgı seyleri giydiriyor cocuk soyunmuyor asla. Meger deterjan tenini rahatsız ediyormus. Kızarıklık falan da olmuyordu ama rahatsız oluyormus iste. Simdi esek kadar oldu halen bebek deterjanıyla falan yıkarız onun kıyafetlerini.

Alerjisi yok zaten camasırlarını kimyasal içerikli deterjanlarla yıkamam. Umarım bizim de çözümümüz bir anda olur böyle

4 yaşında erkek çocuğum var. Kıyafetsiz kalmak istiyor çamaşırlarını tamamen soyup evde dolaşmak istiyor. Bir an yanımdan ayrılsa soyunmuş buluyorum. Günde en az 10 defa tekrar tekrar kıyafetini giydiriyorum.
Hep böyleydi daha küçükken kıyafet giydirdiğimde ağlar kaçardı sonra soyunmaya başarınca çıkarıp atmaya başladı.
Başkasının yanında yapmaz sadece evdeyken yapar.
Kırmadan korkutmadan anlatıyorum ama yok tekrar tekrar saklanarak yapıyor bunalıyorum bu sefer de kaşlarım çatık emir ederek yaptırıyorum üzülüyor.Bu durumu yaşayan oldu mu geçici diyordum ama geçmiyor
Siz bu çocuğu zamanında böyle alıştırmış olabilir nisiniz? Ya da çocuğa bmyle bir algı verecek şekil de mi yaşıyorsunuz evde? Mesela baba evde üstsüz mü geziyor?

Eşim asla kıyafetsiz rahat etmez yatarken bile atletle değil tişörtle yatar deprem korkusu nedeniyle böyle rahat ettiğini söyler.
Model aldığı kimse yok ben de kıyafetini giydirdim daima böyle alışması için bir şey yapmadım

biraksam oda her daim çıplak gezer sanırim ama cani o kadar tatli ki hasta olacagimda dr a goturecekler diye cikaramiyor.
gecen kis boyle soyundu yine artik pilim bitmis oldugu icin iyi kal oyle ozaman dedim şansami diyim ne diyim ceviz yiyince alerji oldu dr a goturduk.
bir dahada soyunmadi 😁😁😁
Bnm kızımda 2yasina girecek bir ay sonra oda aynı çorap asla tutmuyor ayağında külotlu çorap giydirmekte buldum çareyi onada sinirleniyor çıkartmaya uğraşıyor ama yapamıyor pes ediyor 😀

Basit dusunelim ben kadife sevmem dar sevmem tayt giyemem dizlerimde toplanmaycak dikisleri batmayacak corap kesmeyecek bogazli giyemem
Oda boyle seylere mi takiliyor siz alisverise ciksaniz?

Bnm kızımda 2yasina girecek bir ay sonra oda aynı çorap asla tutmuyor ayağında külotlu çorap giydirmekte buldum çareyi onada sinirleniyor çıkartmaya uğraşıyor ama yapamıyor pes ediyor 😀
neden ille corap giymek zorunda gibi dusunuyorsunuz? cocuklar bizim gibi alismak zorunda dehiller ki. benim en sevmedigim.yonlerimden biri hava 45 derece bile olsa corapsiz gezemem. o yüzden 4 hasindaki cocuguma teklif sunuyorum ama zorla giydirmiyorum. kucukken de giydirirdim, cikartirsa zorlamazdim.

sahsi fikrim cocuklar ne kadar ince giyinmeye alisirlarsa o kadar rahat oluyor, onlar icin de.

bende kis gelsinde kulotlu corap giydireyim diye bekliyorum bazen 😂 cekip cekip cikaramiyo tam o yaslarda basladi oda

neden ille corap giymek zorunda gibi dusunuyorsunuz? cocuklar bizim gibi alismak zorunda dehiller ki. benim en sevmedigim.yonlerimden biri hava 45 derece bile olsa corapsiz gezemem. o yüzden 4 hasindaki cocuguma teklif sunuyorum ama zorla giydirmiyorum. kucukken de giydirirdim, cikartirsa zorlamazdim.

sahsi fikrim cocuklar ne kadar ince giyinmeye alisirlarsa o kadar rahat oluyor, onlar icin de.
bunun bir de kışı var ondan korkuyoruz

Biz o dönemden geçtik.
Artık mevsimleri öğrettim, istedikleri gibi soyunamayacak, suyla oynayamayacaklarını.
Şuan arada derede gene çıkarsalar da genel olarak ‘havalar soğudu, hasta olmanızı istemiyorum’ diyorum.
En kötü halde camı açıp ‘offf bak çok soğuk çıplak gezemeyiz’ deyip üşüme numarası yapıyorum😂

bir dahada soyunmadi 😁😁😁
Sizin kızınız benim galiba ya. Ben de çorap giyermiyorum . Donmayı tercih ederim. Evimde çorap bileyok 🤣

Back