- 17 Ağustos 2023
- 7.730
- 22.542
- 268
- Konu Sahibi asyaamm2020
-
Ne bicim insanlar var yahu ne aşkmiş bu çocugunun canindan dahami onemli gitmesi kalmasiTwitter’da bir doktordan duymuştum, bi kadın çocuğunun serum yerine dışkı sürüyormuş hastaneden çıkmamak için. Hastalığın adını da söylemişti ama unuttum.
Bu kadının kocası uzun yol şoförüymüş, doktora götürmek yerine kocasına söylemiş ve kocasının yoldan döndüğünü yazmıştı. Kocası uzağa gitmesin diye böyle şeyler yapıyor olabilir
Bir gelişme olursa mutlaka bizide haberdar edin.İlçe bilsem direk ilçe emniyete gönderirdim. Ancak Kayseri il emniyeti şimdi savcılık vasıtasıyla üyenin bilgilerini istediğinde kimlik tespiti ve olay mahali daha net yapılabilir şu aşamada elimizden ancak bu gelebilir diye düşünüyorum
Kayseri’de yaşamıyor bence sizin düşündüğünüz gibi Manisa’da. Üzüm bağından falan bahsetmiş çünkü. Öylesine işaretlemiş olabilir.İlçe bilsem direk ilçe emniyete gönderirdim. Ancak Kayseri il emniyeti şimdi savcılık vasıtasıyla üyenin bilgilerini istediğinde kimlik tespiti ve olay mahali daha net yapılabilir şu aşamada elimizden ancak bu gelebilir diye düşünüyorum
Manisa’da olduğunu tespit ederlerse Kayseri cbs yetkisizlikle dosyayı buraya gönderir. Ben de doğma büyüme manisalı değilim ama Salihliden dönülecek Manisa ilçesi olarak kula var. Sonrası uşak zaten.Kayseri’de yaşamıyor bence sizin düşündüğünüz gibi Manisa’da. Üzüm bağından falan bahsetmiş çünkü. Öylesine işaretlemiş olabilir.
Twitter’da bir doktordan duymuştum, bi kadın çocuğunun serum yerine dışkı sürüyormuş hastaneden çıkmamak için. Hastalığın adını da söylemişti ama unuttum.
Bu kadının kocası uzun yol şoförüymüş, doktora götürmek yerine kocasına söylemiş ve kocasının yoldan döndüğünü yazmıştı. Kocası uzağa gitmesin diye böyle şeyler yapıyor olabilir
Bilinçsizlik olduğuna katılıyorum, İstanbul’da şizofreni hastası bir abiyle 5 yıl komşuluk yaptım, bizi çok severdi ailesi ilgilenmediğinde veya onlar bile adamcağızla dalga geçtiğinde bizim kapımıza gelirdi sokaktan topladıklarını bana hediye ederdi bizde karnı açsa ya da sigara istiyorsa elimizden ne geliyorsa yapardık, İstanbul gibi bir şehide yaşayıp da oğlu şizofreni tanısı almış bir babanın bilinçsizliğini bu abinin ailesinde görmüştüm, doktoru kesinlikle evlenemez dediği halde adamı iradesi dışında nişanlamışlar ne’ymiş evlenirse düzelirmiş, Allah’tan o abi ailesinden daha bilinçliydi hasta olduğunu söyleyip nişanı bozmuş.Bilinçsizlikten oluyor Mune. Ben bipolar bozukluk teşhisli biriyim biliyorsun, çocuk yapma kararımı alırken çevre şartlarımın uygun olması da dahil olmak üzere tedavi sürecimdeki olumlu dönüşler ve doktor tavsiyesine kadar göz önünde bulundurduk. Psikolojik olarak iyi olmayan, ilaçlara da istenen tepkinin alınamadığı bir tabloda zaten kişi, çocuk yapma kararını almada ne kadar sağlıklı olabilir ki, o muhakemede olamaz, "Çocuk yap, iyi gelir" diyen bir anneannenin, konu komşunun lafına bakar geçer. Kişiyi uzun süredir takipte olan, bilen bir hekimin bilgisine danışılarak alınması gereken bir karar kesinlikle, bu bilinç de çoğu ailede yok maalesef.
Ya senin saçını başını elime dolamak vardı çocuk orda kıpırdamadan yatıyor sen burdakilere laf yetiştiriyorsun pühhhTandır evinde ekmek yapıyordu, babam da bağda üzüm topluyordu, nerde yasiyorsunuz siz ya, yapmayın arkadaşlar kimse çocuğun başını 7 24 beklemez, tedbir alır, aldık tedbirimizi ama geldi başımıza, neyin yargilamasi bu anlamadım... kimin çocuğu yemek hazırlarken sandalyede oturur, kiminki bulaşık dizerken yıkarken ev toplarken, yanında gezer her dakka,
Ben bunu yazdiktan sonra bif sürü kişi aynı şeyi yazdi. Bir üye bilimsel aciklama da getirdi hatta. Su anda tek istegim bu konunun Fake olması. Hoş Fake de olsa konu sahibi hasta bence. Ama çocuğun fotosuna kadar paylasti...Ay o kadar olur mu sahiden ya hiç aklıma gelmedi
Bence de yalan da, uydururken bile üzümden bahsetmesi Manisalı olduğunu düşündürdü.Manisa’da yaşayan biri olarak ekim ayına üzüm de kalmıyor zaten ağustosun son on günüdür üzüm toplama zamanı yalan söylüyor.
Nasıl zaten sadece gözlemde tutuyorlar? Kafayı yicem. Prosedür var hanım efendi! Saatler geçmiş. Gözlem altında tutmazlar hemen tedaviye başlarlar. Bu şu anki fotosu da değildir. Çoktan yavrum kendinden geçmiştir. Cehennem de yanın! Ban da yesem yatacak yeriniz yok!Hapı içtiğini geç farkettik yapacakları hiç bişey yoktu, sadece gozlemde tutacaklardi, görümce Sivas'ta hemşire aradık sorduk bekliyoruz, eşimde ayrıca bişey olmaz demedi, yoldan geri döndü, makine kurmaya İzmir'e gidiyordu, Manisa Salihli den geri dönüyorum dedi, kimse evladını sokakta bulmaz emin olun, şuan uyandı ve iyi gibi
Maalesef herkes bu kadar hassas düşünmüyor ki abla geçen burada biri vardı sevgilisini elinde tutmak için çocuk yapmaya çalışanTeşekkür ederim, size de çok geçmiş olsunçok şükür şimdi 28 yaşında ama o zaman çok korkmuştum, ilk çocuğumdu toydum çocuğun yutabileceği incik boncukları bile kaldırmış olmama rağmen acaba bir şey mi yuttu diye düşünmüştüm ama havaleymiş, yaşadığım korkunun tarifi yok uzun zaman da o korkuyu içimden atamadım, soğukkanlı insanları takdir ediyorum lakin bir anne bu kadar tehlikeli bir durumda kendini sokağa atıp ortalığı ayağa kaldırması gerekirken nasıl sakin kalır anlayamıyorum yine de
Psikolojik hastalığı mı bu kadar sakinliğin sebebi? Kimsenin kaç çocuk sahibi olacağına karar veremem karışamam da ama psikolojisi iyi olmayan birisinin 2 çocuğu olmalı mı ? Ben sağlıklıyken 2 çocuğa cesaret edemedim, bilmiyorum konu hassas konuya yazarken hasta olan diğer hemcinslerimi istemeden kırmaktan korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?