Çocuğum çok idrar kaçırıyor

Dertliyim 44

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2019
289
-26
30
Merhaba hanımlar. Benim 5 buçuk yaşında bir oğlum var. Önceleri geceleri altını ıslanmadan oğlum bu son zamanlarda çok altını ıslanmaya başladı. Önce yatmadan bi kere tuvalete götürürdüm sabaha kadar ıslatmazdı. Geçen gün gece 2 defa götürürmeme rağmen gene altını ıslatmıştı. Kaç gecedir böyle. Her gün yatağı ıslatıyor her gün banyo yapmak zorunda kalıyorum. Bazen gündüzleri de kaçırıyor pijamasını değiştiriyorum. Çok sık şu da içmiyor aslında anlamıyorum neden böyle oluyo. Gerçekten ne zormuş.Varmı bu durumu yaşayanınız? Çözüm önerileriniz nelerdir?

Degisik bir ortamda bulundu mu? Korkacagi birsey, kotu bir olay? Idrar yolu iltihabi yada farkli fiziksel sorunlar?

Merhaba hanımlar. Benim 5 buçuk yaşında bir oğlum var. Önceleri geceleri altını ıslanmadan oğlum bu son zamanlarda çok altını ıslanmaya başladı. Önce yatmadan bi kere tuvalete götürürdüm sabaha kadar ıslatmazdı. Geçen gün gece 2 defa götürürmeme rağmen gene altını ıslatmıştı. Kaç gecedir böyle. Her gün yatağı ıslatıyor her gün banyo yapmak zorunda kalıyorum. Bazen gündüzleri de kaçırıyor pijamasını değiştiriyorum. Çok sık şu da içmiyor aslında anlamıyorum neden böyle oluyo. Gerçekten ne zormuş.Varmı bu durumu yaşayanınız? Çözüm önerileriniz nelerdir?
Korkmuştur, travma yaşamış olabilir. Size normal gelen onu tedirgin etmiş olabilir.
Üşütmüş olabilir, enfeksiyon olabilir idrar yollarında. Bir çocuk doktoru ve çocuk psikoloğuna götürüp altında yatan sebebi öğrenmeniz iyi olur. Altına yaptıkça bir de ona üzülecek rahatsız olacak, seri bir çözüm olursa siz de , o da rahat eder.
Geçmiş olsun inşallah en kısa sürede düzelir.

Fizyolojik bir sorun olabilir. İdrar yolu enfeksiyonu gibi yada psikolojik bir sorun olabilir. Belki bir şeyden korktu, bir şey gördü duydu. Çocuk doktoru ile görüşün belki bir yere yönlendirir.

Doktor?

Önce bir doktora götürün bakalım herşey yolunda mı?
Herşey yokundaysa gece uyandırıp tuvalete götürüyorsunuz ama sabah sorduğunuz zaman hatırlamıyorsam beyni uyuyor demektir.
Doktorumuz altını ıslatan kızım için gece 2 saate bir uyandırın ama konuşarak uykusunu hafif açın demişti.
Gece uyandığını tuvalete gittiğini bilmeliymiş

Benim kızımda da o yaşlarda dönem dönem oluyordu.
özellikle ayaklarını üşüttüğü zamanlar, yada hasta olacağı zamanlar.
7 yaşına kadar zaman zaman kaçırmalarını normal karşılıyolar
Ayaklarını sıcak tutmaya çalışın birde kendisine göre ağır şeyler taşımaya çalışıyorsa taşımasına izin vermeyin.
Ha birde doktor tabi

Doktora gidip durumu anlatın yani Allah korusun ama şeker hastalığınında belirtisi olabiliyormuş bu durum. Normalde ilk önerim bu olmazdı ama bir yakinim çocuğunda ki şekeri alta kacırmayla ogrendi. Allah korusun inşallah yoktur ama aklınızın bir köşesinde olsun diye yazıyorum geç kalmamak için mutlaka doktor görmeli her şartta.

O yaşlarda oluyor. Benim oğlum da aynı şekilde 5 yaşını geçtikten sonra oldu. Doktora gittik tetkik yaptık sorun yok. Psikolojik sorun da yok gidiyoruz düzenli psikoloğa. Anladığım şey o yaşlarda öyle. Ablamın oğlu da öyleydi. Bu yaşlar böyle cidden. Geçiyor ama. Benimki çok azaldı. 6 yaşında şu an

Benim kızım da öyle bir dönem hiç yapmaz vir dönem surekli yapar. Bu aralar her gece yapıyor. Kimisi gece tuvalete kaldır diyor. Kimisi kaldirma yapinca üzerini değiştir diyor. Ne yapacağımı da bilmiyorum valla.

Ama bende 6 yaşıma kadar yapmışım, eşimde aynı şekilde. Benim kuzenim ünideyken bile yaparmış. Kardeşim ortaokula giderken bile yapardı genetik heralde bizde

Öncelik doktor tabi
Tam mevsim geçişi evlerde kombi yanmıyor yerler soğuk oluyor ayağını sıcak tutup yukarıdaki bir üyede yazmış ağır şeyler taşıtmayın. Bel bölgesini de açık tutmayın

Doktora götürun. Altinda yatan bir sebep bulunamazsa, ağır kaldırmamasına,ayaklarını üşütmemesine dikkat edin. Gece üşüyordur belkide ek olarak sırtını,göğsünü tutacak bir yelek giydirebilirsiniz. Benim oglumda 5.5 yaşında gece muhakkak yelek giydiriyorum serin oluyor zira.

Normal değil, önce fizyolojik muayene ettirin, her şey yolunda çıkarsa psikolojik destek alın.

ya üşüttü ya da psikolojik bi neden var altında..
önce doktora, ordan bişey çıkmazsa bi pedagoga götürmenizi tavsiye ederim.

Önce bir doktora götürün bakalım herşey yolunda mı?
Herşey yokundaysa gece uyandırıp tuvalete götürüyorsunuz ama sabah sorduğunuz zaman hatırlamıyorsam beyni uyuyor demektir.
Doktorumuz altını ıslatan kızım için gece 2 saate bir uyandırın ama konuşarak uykusunu hafif açın demişti.
Gece uyandığını tuvalete gittiğini bilmeliymiş
Ben önce soruyorum yok diyo ama uyku halindeyken söylüyo ama ben yine de kaldırıp götürüyorum yapıyo

Benim kızım da öyle bir dönem hiç yapmaz vir dönem surekli yapar. Bu aralar her gece yapıyor. Kimisi gece tuvalete kaldır diyor. Kimisi kaldirma yapinca üzerini değiştir diyor. Ne yapacağımı da bilmiyorum valla.

Ama bende 6 yaşıma kadar yapmışım, eşimde aynı şekilde. Benim kuzenim ünideyken bile yaparmış. Kardeşim ortaokula giderken bile yapardı genetik heralde bizde
Evet anne babada olunca çocuklarda da genetik olarak olabiliyormuş

Doktora götürun. Altinda yatan bir sebep bulunamazsa, ağır kaldırmamasına,ayaklarını üşütmemesine dikkat edin. Gece üşüyordur belkide ek olarak sırtını,göğsünü tutacak bir yelek giydirebilirsiniz. Benim oglumda 5.5 yaşında gece muhakkak yelek giydiriyorum serin oluyor zira.
Evet benim oğlum gece üstünü çok açıyor beli de bazen açıkta kalıyo

Benim de kızım 4.5 yaşında kaçırıyor son 2 aydır özellikle. Normal doktora götürdük bi şey çıkmadı. Şimdi de oyun terapisine başladık

X