• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu olmayan genç kadın intihar etti

Her ne sebepten olursa olsun.rabbim kimseyi seytana uydurmasin.cok yazik olmus.allahim affetsin.geride kalanlara sabir versin..

Tek nedeni bu degildir. Belki intihar da degildir. Adli tip sonucu onemli. Eger intiharsa sebep olanlarin yatacak yeri yok. Allah affetsin. Rabbim olumun bile hayirlisini versin.

Doğru diyorsun da toplum baskısını görmezden geliyorsun, isteyerek yıllarca yapmayan çiftler var aslında normali de bu bana göre 2,3 yıl geçmeli en az ama ilk günden hamile kalanlar, iki ayda hemen başlayan "çocuk ne zaman" soruları, "hadi sizde yapın çok iyi olur "nasihatleri insanı bunalıma sürükleyebiliyor, üstelik olmadığını veya zor olacağını öğrendiğin zaman daha da yıkılıyorsun "hiç olmayacak mı, ben anne olamayacakmıyım, benim suçum ne, ben eksikmiyim" gibi düşüncelere kapılıyorsun, kimbilir neler yaşadı, belki kimseden, eşinden bile destek görmedi.. herkesin ailesi, eşi bizim bildiğimiz gibi anlayışlı olmayabiliyor.Allah kimseyi bu acıyla sınamasın, bu duruma da düşürmesin ama yaşamayan bilmez, cidden zor...

Toplum dayatiyo zaten bunu. Evlenmeye cocuk yapmaya odakli kadinlarla dolu ortalik. Birinden biri eksik olursa bunalimlar geciriyoruz. Halbuki bakima ihtiyaci olan binlerce cocuk var. Bu intihar bencillik. Altinda baska sebepler de vardir illa sadece cocuk degildir sorun. Ne biliyim su an internetten arastiriyorum muhtemelen bebek dogurmam beni mahvedicek fiziksel olarak. O kadar fazla derdim var ki buna uzulmedim biliyo musun. Ben bebek dogurmayiveririm bi bebege bakarim cocuk okuturum. Cocuklari cok seviyorum hem de..

Toplum dayatiyo zaten bunu. Evlenmeye cocuk yapmaya odakli kadinlarla dolu ortalik. Birinden biri eksik olursa bunalimlar geciriyoruz. Halbuki bakima ihtiyaci olan binlerce cocuk var. Bu intihar bencillik. Altinda baska sebepler de vardir illa sadece cocuk degildir sorun. Ne biliyim su an internetten arastiriyorum muhtemelen bebek dogurmam beni mahvedicek fiziksel olarak. O kadar fazla derdim var ki buna uzulmedim biliyo musun. Ben bebek dogurmayiveririm bi bebege bakarim cocuk okuturum. Cocuklari cok seviyorum hem de..

Sizi takdir ettim eşinizde ayakta alkışlıyorum herkes böyle destek olsa keşke.. umarım rabbim şifa kapılarını sizin içinde açar..

Yaşayan anlar derler ya bende 3 yıllık evliyim benimde bebeğim olmuyo ilaç aşılama tüp bebek daha 24 yaşımda hepsini gördüm kimse tedavimi bilmiyor kapıdan çıkmamla komşum daha birşeyin yokmu diye soruyor işe geliyorum insanlar soruyor akrabalar eltiler yakınlar herkesten bu bebek konusu yüzünden bir hayli uzaklaştım yakın denilen kimse kalmadı yanımda zten bu psikoloji insanı kendinden ediyor birde başkalarıyla uğraşıyoruz Allah'ım isteyen herkese ve bana anne olmayı nasip etsin evlat özlemi çekenler anlar birtek seni güzel kardeşim Allah rahmet eylesin :KK61::cry:

Sizi takdir ettim eşinizde ayakta alkışlıyorum herkes böyle destek olsa keşke.. umarım rabbim şifa kapılarını sizin içinde açar..

Cok tesekkur ederim canim. Belki de olur o kadar da umitsiz degilim. Ama su an tedavimle ilgilenmek durumundayim. Buna odaklanmayi yanlis buluyorum. Birkac yil sonra bi 30 olayim da oyle veririz kararimizi.

belki başka sebepler vardır. belki intihar bile değildir iyi araştırmak gerekir. çünkü bende 2 yıl tedavi gördüm olmazsa tüpe geçilecektik ki çok şükür son denememizde tuttu şuanda 34 haftalık gebeyim...onun yaşadığı psikolojiyi çok iyi anlıyorum. sanki hiç olmayacak gibi umudunu kaybetmeyi anlıyorum o sıralar yanımda eşim vardı ve hep eşimin omzunda ağladım. eşim en büyük destekçimdir benim. ben her umudumu kaybettiğimde bir sonraki ay hastaneye kontrole, aşılamaya gittiğimde umudumu tekrar kazanıyordum.ve kendi kendime bu sefer tamam diyordum ama her hüsrana uğradığımda kendimi güzel Allahım ol demeden hiç bir şey olmuyor, yaprak bile kıpırdamıyor biraz daha bekle diye tenkil ediyordum. rahmetlide 2 yıl tedavi görmüş ve o da ilaç tedavisi belki tüp ile olacaktı. belki de eşi hiç destek olmadı hiç bir şekilde tedavileri, aşılamayı, tüpü kabul etmedi bu da olabilir ama hiç kimse destek vermeyen bir adam için ya da çevredekiler için ve de çocuğum hiç olmayacak korkusu için intihar etmemeli çünkü değmez. ben 15 yıl sonra hamile kalanları da gördüm başka evliliklerinden. işin garip yanı ise tedaviye gittiğimde 3 yıldır, 6 yıldır hatta çorumdan gelen bir bayanın 9 yıldır olmuyordu ama tedavi görüyor umutlarını kaybetmemek için ellerinden geleni yapıyorlardı. yeri geliyor hastanede onlarla birlik de alıyorduk yeri geliyor psikolojimiz bozuluyor ağlanacak halimize gülüyorduk bu yüzden benim düşüncem iyi araştırmak gerekir çünkü ölümünün altında başka sebepler de olabilir... bu yüzden bu haberi okuyup da yıllardır çocuğu olmayan ya da tedavi gören arkadaşlarım psikolojik olarak etkilenmeyin, çocuğum olmayacak diye umudunuzu kaybetmeyin gün doğmadan neler doğuyor. sizi yaradana sığının, bol bol dua edin çünkü gün doğmadan neler doğuyor...

Cok tesekkur ederim canim. Belki de olur o kadar da umitsiz degilim. Ama su an tedavimle ilgilenmek durumundayim. Buna odaklanmayi yanlis buluyorum. Birkac yil sonra bi 30 olayim da oyle veririz kararimizi.

Önce sağlık insanın kendi sağlığından daha önemli hiçbirşey yok bu dünyada siz iyi olacaksınızki iyi şeyler yapabilesiniz :)

dansçım bir oğlumuz var 33 yaşımda tedavisiz oldu..şu an 50 kiloyum boyum 159 göbek selülit falan yok bende..yaşımda 37..o biraz dikkat etmekle alakalı canım..
ikinci çocuk düşünmüyorum manevi olarak yetebilceyimi sanmıyorum..ama dediğin gibi ülkemizde bu konulara herkez bir yorum yapar..mutlaka yapmalısın diyorlar..ama manevi olarak sevgiyi ve eğtimi vermekte gerek değilmi

benim bir arkadaşım vardı 2 sene çocuğu olmadı ilaç tedavisine başladı yıllarca yine olmadı artık tamam olmuyor dedi ilaçları bıraktı bi kaç ay sonra hamile kaldı

Ben yurtdışında yaşıyorum. Eşimle evlendik. Esim tr de kaldı esimi yanima getirmem 1 bbuçuk seneyi buldu. Bu surede surekli esimin yanina gidip geliyordum. Kv surekki bebekten siz ediyordu esimde cok istiyordu. Ama sartlar engeldi. Benim canim sıkılıyor du. Surekli bunlari duymaktan bunalmistim. Bide elti vardi ki sanki durumumuzu biliyormuş gibi ay sen hapmi kullaniyorsun korunuyormusun sesi hala kulagimda gorumcem para delisi oldugu icin hep calusmaktan yana oldu. Oda benimle ayni sehirde cocuktan bile söz etmiyordurdu. Ben hic kimseyi dinlemedim. Bekledim ve sabrettim..Esimin vizesii cikti trden yanima geldi Allahima cok sukur kavustuk ve 2 ay sonra hamile kaldim. Şimdi dunya tatlisi oglum var. Allahim butun evlatlara anne babalariyla uzun ve saglikli omurler versin. Evlat sahibi olamayankar cocuk Esirgeme kurumunda sevgiye muhtac o kadar cocuk varki evlat edinseler belki dogurup buyutmekten daha cok sevaba girerler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun icin intihar mi edilirmis demeyecegim. Uzerindeki baskiyi ve icinde bulundugu psikolojiyi bilemeyiz. Ayrica daha 2 yildir tedavi gormesi beni biraz suphelendirdi. Tek sorun cocuk degil bence.

Bende çocuğu olmayanlara yetimhaneleri örnek gösterenleri anlamıyorum . Neden sadece çocuğu olmayanlara sorulur bu soru "neden evlatlık düşünmüyorsun" diye. Çünkü çok büyük sorumluluk insan kendi istediğinde bile binlerce yönden inceleyip yapabilirmiyim diyip hazır olmayı bekliyor.

Yazık olmuş gerçekten çok da güzelmiş. 2 yıllık evliyim 2 yılda hangi ortama girdiysem soruluyor bebek yok mu diye aldırış etmıyorum daha erken şimdi düşünmüyorum diyorum. Olsun olsun diyorlar sanki ha deyince oluyor bu işler.
Millet laf olsun torba dolsun dedikodu peşinde insan psikolojisini düşünen yok.
Zaten sevgilin olur ne zaman isticekler ?
Nişanlanırsın, düğün ne zaman?
Evlenirsin, bebek nezaman ?
Bebek yaparsın 2. Ne zaman?
Bu millette soru bitmez anam.

Bikac gundur aklimda olan durum beni bu sayfaya getirdi,bende olmek istiyorum artik :(
Allah affetsin beni.

Üzerinde baskı wardı bence yoksa neden böyle birşey yapsın ki?

eeee böyle topluma böyle haber işte. bu kadar duyarsız, bu kadar vicdansız bi toplumda yaşarsak olacağı budur.
her hafta sorarlar gebelik yok mu diye. hala yok mu sorun mu var, ben torun istiyorum baskıları... olacağı bu işte.
tabi ben ne kadar üzülsem de yaşamak güzel. kimseyi takmayıp yoluma devam, ama bazıları kaldıramıyor işte bunları.

dansçım bir oğlumuz var 33 yaşımda tedavisiz oldu..şu an 50 kiloyum boyum 159 göbek selülit falan yok bende..yaşımda 37..o biraz dikkat etmekle alakalı canım..
ikinci çocuk düşünmüyorum manevi olarak yetebilceyimi sanmıyorum..ama dediğin gibi ülkemizde bu konulara herkez bir yorum yapar..mutlaka yapmalısın diyorlar..ama manevi olarak sevgiyi ve eğtimi vermekte gerek değilmi

İşte bunu çoğu insan yapamıyor. Maddi özellikle de "manevi" açıdan yetemedikleri halde çocuk yapmaya programlanmışlar.
Hayattaki tek amaç buymuş gibi... Bu yapman gereken bir görevmiş gibi... Toplum dayatıyor bunu ne yazık ki. Sonucunu da bu haberle görmüş olduk.

Ha intiharın tek nedeni bu mudur bilemeyiz tabi...

Bikac gundur aklimda olan durum beni bu sayfaya getirdi,bende olmek istiyorum artik :KK43:
Allah affetsin beni.
arkadasım napıyosun ne dıyorusn sen. Allahtan ümit kesilmez. sakın ha sakın. sen evladın olmadıgı ıcın ıntıhar edıcem dıyorsun ama sende bır ana-babanın evladısın. tatmadıgın bır duygu senı bu hale getırdı pekı bırde onları dusunsene. sensız nasıl bırakabılırsın ne HAKLA!!!!

Back