maşallah kızınıza
ne güzel kendi başına yapmayı öğrenmiş
benim 2,5 yaşındaki ikizler daha söylemiyor.. bir denedim baktım tam bilinçli değiller 1 ay daha beklemeye aldık gerçi biraz sabırlı davranmakta fayda vardı belki ama iki tane olunca zor oluyor sabırlı olmak..
klozet başlığı alayım bende diyordum ama sizi okuyunca acaba lazımlıkmı alsam diye düşünmeye başladım, kendileri rahat yapması açısından.. çünki benimkilerde pantolanlarını indirip kendileri yapabilecek kapasitedeler... bu ara bezden sıkıldığımız için sık yapıyoruz bu pantolon indirme işini...:))
bu arada sizin banyodaymış lazımlığı ılık suyla poposunu yıkayabilirsiniz.. önümüz yaz zaten şort giyecekler kızınız etekte giyecektir belden aşaığısını yıkamak zor olmayacaktır.. ama çok kirletmediyse popoyu ıslak mendillede silinebilir aslında.. bazı çocuklar sık sık yıkandıklarında çiş yapmada inatlaşabilirlerde..duyduklarıma göre yazıyorum bunu...
yinede aferin kızınıza..
Teşekkür ederiz :)
Biz aslında önce wc adaptörü aldık, 22 aylıktı bir merak saldı 1 hafta kadar sık sık söyledi çişini, kakasını da 2-3 kere söyledi. O dönem wc ye alıştıralım direk diye düşünüyorduk, hem wc den de korkmuyordu, bazı çocuklar içine düşmekten korkuyorlarmış çünkü, bir de lazımlığa alışınca wc ye yapmak istemeyenler oluyormuş o yüzden. Neyse, söylüyordu çişini biz de teşvik ettik, her yaptığında duvarda bir kağıda yıldız yaptık, çişini yapınca direk duvara koşuyordu yıldız vermem için. Sonra ne olduysa vazgeçti yapmaktan, biz de zorlamadık hiç, üstüne düşmedik. Sonra lazımlık aldık, 2 yaşına geliyordu, müzikli olanlardan, yapınca müzik çalıyor. Bu sefer ona merak saldı, çişini söylüyordu ara sıra. Kakası gelince farkediyordum, gel tuvalete gidelim oraya yapalım diyordum, ı-ıh burda burda diyordu, bezine yapıyordu. Hiç üstelemedim. Sadece benim kızım çişini de kakasını da söyleyince, kilot alacağım kızıma ben renkli renkli diyordum. O da pembe al, mor al diyordu. Sonra, ona pembe ve mor kilot aldım istediği gibi. Hoşuna gitti, giydi çıkardı oynadı bir süre. Bu arada yavaş yavaş bezi istememeler, açmaya çalışmalar falan başladı. Annecim kilot giydirelim sana istemiyorsan bezini ,tuvalete yaparsın çişini de diyordum, kilot istemiyordu. Üstüne gitmedim. O da öyle bir süre devam etti. En son da işte, 25 aylık olmuştu, bir sabah bezi ben taktım o çıkardı, tam 4 kere. Kilot giydirelim sana o zaman dedim, tamam dedi. Öyle deyince tamam o zaman dedim, ben sana bir sürü renkli kilot alacağım dedim, büyüdü artık benim kızım dedim. O gün 2 kere kaçırdı, kaçırdığında hiç kızmadım, her lazımlığa yapışında bol bol poh pohladım, alkışladım. Babasını aradım söyledim yanında, komşuya söyledim, anneannesine söyledim. Onlar da poh pohladı, hoşuna gitti tabi beğenilmek. Bugün 1 hafta oldu, arada çok nadir kaçırdığı oldu tabi ama genel olarak iyi gidiyoruz. Öğle uykularında bağlamıyorum mesela, 2-3 saat uyuyor ama kaçırmıyor. Gece bağlıyorum, şimdilik diyorum, gece bağladığımda bile yatmadan çişi gelirse bezli olmasına ragmen yine de lazımlıga yapıyor. Sabah uyandıgında da bezi daha az ıslak oluyor. Hemen yaptırıyorum, bayağı yapıyor, tutuyor yani beze yapmamaya çalışıyor. Bakalım, öyle öyle alışacak işte. Umarım size de yardımcı olur bu anlattıklarım, belki bir fikir verir. Kolay gelsin. Darısı başınıza.