Arkadaşlar merhaba..
İki gündür gece gündüz düşünüyorum ve kafam artık allak bullak oldu.. Ne olur bana yardımcı olun çok kararsız ve karamsarım
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
(
Oğlum 22 aylık olacak neredeyse. Oğluma 17 aylık olana kadar annem baktı ama Tv izleme ve bazı davranış sorunlarından dolayı işten çıktım ve ben bakmaya başladım. Gittiğimiz pedagog ya kreşe gitmeli yada anne bakmalı demişti. Ve 2 yaşından önce her kreşe vermeyeceğimizi söyledi.. O dönem bir araştıma içine girdik 2 yaş altı alan kreşler 800-1000 hatta 1500 tl istiyorlardı. Benim aldığım maaş aynı tutar olduğu için ben işten çıktım..
Ancak tabiki tek maaşla ancak 5 ay idare edebildik. Şimdi maddi sıkıntılar boy göstermeye başladı bu nedenle yeniışı içine girdim. Şimdi artık kreşe vermeli diye düşünüyorum ama şimdi aklımda bir çok soru işareti var bu çocuk kendi yemek yemiyor, konuşmuyor, altı bezli tüm bunlar bir yana hala blendırdan çekmeden bir çok yemeği yemiyor tükürüyor. Ayrıca inek sütü alerjisi olduğu için süt ve süt ürünleri olan gıdaları yiyemiyor..
Şimdi kreşe versem bu çocuk ne yiyip ne içiçek ? Uyum sağlayabilecekmi? Durumu dolayısıyla öğretmenin özel ilgilenmesi gerekecek kreş bunu sağlıyacakmı sağlarsa ne kadar para alıcak bunun için?
Birde işe başlamadan önce gideceği kreş belli mi olmalı yoksa işe başladıktan bir müddet sonra mı kreş bulunmalı ?ya adepte olamazsa ne yapıcaz?
Yoksa hiç bu işlere girmeden ben yine bir bakıcı mı bulsam acaba? çünkü kafamda oluşturduğum tabloda kreşe en fazla 500-600 verebiliriz.. ve bu parayı veripte eğer çocuğuma iyi bakamazlarsa aynı parayı bakıcıya vermek daha mı mantıklı en azından özel ilgi gösterir birde ben ona değil o bana uymak durumunda olur..Çocukta evinde olur en azından..
Yaa bilmiyorum kafam çok karışık istenbulda hayat çok pahalı. Adam gibi bir kreş çok çok pahalı, uygun fiyatlı olan aklımda soru işareti bırakıyor.. Off napıcamı bilemiyorum..