Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğu Kreşe Giden Annelerin Paylaşım Alanı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
benimde bakıcım bir akrabamız yatılı kalıyor kızım şu an 10 aylık eylülde kreşe vermeyi düşünüyorum eylülde 17 aylık olacak biliyorum çok erken ama benim arkadaşımın biri 10 aylık ken verdi kreşe oğlunu çünkü hiçbir bakıcı durduramadı mecbur kaldı biride kimseyi bulamadı baktıracak 18 aylıkken verdi ikiside çok memnun üstelik evdekinden daha çok yiyorlar ve kilo alıyorlarmış. benim kızım çok sosyal bir çocuk, çocuk gördümü sevincten cılgına dönüyor bakıcımızla çok sıkıldını düşünüyorum çünkü bir haftalık izine cıktım baktım ki çocuk sürekli tv seyrediyor bir haftalık tatilde gelişiminde bile farklılık olduğunu düşünüyorum kızım çok uslu akşama kadar oyuncaklarıyla oynar hiç sesini cıkar maz kızım öyle olunca bakıcı akşama kadar yanında tv seyrediyor o da seyrediyor doğal olarak en azında kreşte ki insanlar bilgili diye düşünüyorum birlikte oyun falan oynarlar ama evde akşama kadar tek başına sanki başka bakıcı olsa o da aynını yapar zaten sizce ne yapmalıyım

merhaba dves yusuf emir kreşe ilk gittiği gün orada hiç ağlamamış ben servise bindirirken de öğretmeninin kucağına oturup bana el salladı. gün içinde hiç aramadım. çatladım meraktan ama aramadım. akşamüstü 4te öğretmeni aradı ve oğlumun gününü anlattı hiç ağlamamış herşeye uyum sağlamış. yemeğini güzelce yemiş, reddetmemiş. bende olsa yememek için herşeyi yapardı. akşam eve geldiğinde mutlu ve çok yorgundu. önce uyumak istedi 6 civarı. uyutmadım akşam yemeği yedik kreşten bahsettim ona tepkisini ölçmek için ama okula didiyom diyor ve mutluydu. erken kalkması ve etkinliklerin hepsi onu çok yordu ama ilk gün yine her zamanki yatma saati olan gece 12de yattı ve bu sabahta çok uykusuzdu ama mecbur uyandırdım giydirdim ve gönderdim. bu akşam erken uyudu düne göre. akşam 10. herhalde yarın daha da erken uyur diye düşünüyorum. mutlu görünüyor. öğretmeni her iki günde de arayıp yusuf emirin neler yaptığını anlattı. bununla ilgili bir de günlük rapor vermeye başlayacaklarmış yarından itibaren. hangi öğünde ne kadar yedi oyunların hangisinde istekli hangisinde değil hasta mı halsiz mi neleri öğrendi gibi. tabi bunları ben görmüyorum onların vererek beni bilgilendirmeleri hoş olacak:)..... herşey güzel amaaaaaaa tek bir sorun var iki akşamdır mızmızlanarak anlatıyor derdini bunun sebebi de yorgun ve uykuya dalamıyor bize nazlanıyor. özellikle dün gece uyutmak için çok uğraştım(12de) bu durumu yani uyumak istemeyişini de bizi bütün gün görmeyişine bağlıyorum. bizde durum bunlar
anlattığın şeyer çok güzel bunları okuyunca içim rahatladı benim 5 aylıkbir oğlum var 1 yaşından sonra kreşe göndermek istiyorum hangi kreşe gönderdiğini benimle paylaşırsan çok sevinirim

buraya okadar güzel bir konu açılmışki anlatamam.
benim oğlum şunda 18 aylık.bakıcımı kreşmi karar veremedik.
ilk bakıcımız hüsranla sonuçlandı.şimdi artık bakıcılarada güvenemiyorum......
arkadaşlarımın çoğu 19 aylıktan itibaren krese verdiler.ve çok memnunlar.ama benim oğlana annaanne baktığı için kefyine çok düşkün yanı yeme içme saatleri ve uyku saatleri çok düzgün. tek korktuğum uyku problemi.annem oğlumu sabah ve ikindin olmak üzere 2 kere uyutuyor. ve krese gittiği zaman uyku düzeninin bozulmasından korkuyorum.birde oğlum evde biri olduğunu bildimi uyumuyor onunla oynamak istiyor.....bana yardımcı olun lütfennnnnnnn...kafam öyle karışıkki....
bakıcıya versem...bulduğum bakıcının odası çok küçük.soba koltuklar ve oğlumun beşiğiyle çok daralacak diyor kendiside.oynama alanı yok yanı evde. benim evime gelip bakmıyorda. karşı komsum .çok kararsız kaldım açıkcası....

Arkadaşlar merhaba..
İki gündür gece gündüz düşünüyorum ve kafam artık allak bullak oldu.. Ne olur bana yardımcı olun çok kararsız ve karamsarım :((
Oğlum 22 aylık olacak neredeyse. Oğluma 17 aylık olana kadar annem baktı ama Tv izleme ve bazı davranış sorunlarından dolayı işten çıktım ve ben bakmaya başladım. Gittiğimiz pedagog ya kreşe gitmeli yada anne bakmalı demişti. Ve 2 yaşından önce her kreşe vermeyeceğimizi söyledi.. O dönem bir araştıma içine girdik 2 yaş altı alan kreşler 800-1000 hatta 1500 tl istiyorlardı. Benim aldığım maaş aynı tutar olduğu için ben işten çıktım..
Ancak tabiki tek maaşla ancak 5 ay idare edebildik. Şimdi maddi sıkıntılar boy göstermeye başladı bu nedenle yeniışı içine girdim. Şimdi artık kreşe vermeli diye düşünüyorum ama şimdi aklımda bir çok soru işareti var bu çocuk kendi yemek yemiyor, konuşmuyor, altı bezli tüm bunlar bir yana hala blendırdan çekmeden bir çok yemeği yemiyor tükürüyor. Ayrıca inek sütü alerjisi olduğu için süt ve süt ürünleri olan gıdaları yiyemiyor..
Şimdi kreşe versem bu çocuk ne yiyip ne içiçek ? Uyum sağlayabilecekmi? Durumu dolayısıyla öğretmenin özel ilgilenmesi gerekecek kreş bunu sağlıyacakmı sağlarsa ne kadar para alıcak bunun için?

Birde işe başlamadan önce gideceği kreş belli mi olmalı yoksa işe başladıktan bir müddet sonra mı kreş bulunmalı ?ya adepte olamazsa ne yapıcaz?

Yoksa hiç bu işlere girmeden ben yine bir bakıcı mı bulsam acaba? çünkü kafamda oluşturduğum tabloda kreşe en fazla 500-600 verebiliriz.. ve bu parayı veripte eğer çocuğuma iyi bakamazlarsa aynı parayı bakıcıya vermek daha mı mantıklı en azından özel ilgi gösterir birde ben ona değil o bana uymak durumunda olur..Çocukta evinde olur en azından..

Yaa bilmiyorum kafam çok karışık istenbulda hayat çok pahalı. Adam gibi bir kreş çok çok pahalı, uygun fiyatlı olan aklımda soru işareti bırakıyor.. Off napıcamı bilemiyorum..

innukcum seni okadar çok iyi anlayabiliyorumki......
benim oglumda daha yeniye kadar blandır çocuğuydu ama allahıma binlerce şükür annem baya bıraktırdı....bende yeme içmesi okadar güzelken uyku düzeni mükemmelken bunların bozulmasından korkuyorum...ama ya bakıcı ya kres.annemde memleketine gidecek buralar çok sıcak çünkü burda oruç tutamaz... çıkmazdayım yani

Ben bir anneyim, 3.5 yasındaki kızımı 16 Eylül 2013 de izmir Bahçelievlerdeki Rüzgargülü kreşine yazdırdım. Baska bir semte taşındığımız için kreşimizi değiştirmek zorunda kaldık.. İlk 4. gün kızım aglamaya gitmek istememeye, evde çekingen davranmaya başladı. Hemen durumu fark edip kreşin sahibi Perihan Hanımla görüştüm ve önemsenmedim.. Kızım daha önceden de 1 senelik kreş tecrübesi vardı ve ilk defa bunları yaşadık. Uykularım kaçtı. 8. gün tekrar gittiğimde "yarın birgün beni dövdüler de diyebilir cocuk bunlar" gb samimiyetsiz ve yapıcılıktan uzak bir cevap aldık. kızıma yaramazlık yaparsan annen senı bırakıcak demiş öğr.! Siz siz olun uzak durun burdan. Hala travmayı atlatamadı

Back