Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğu Kreşe Giden Annelerin Paylaşım Alanı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
off offf bir de bana bakın bayanlar... böcüğümm sen görüyorsun oğlumu face de resimlerini vs 2 yaşında baba, dede, mama, su, ütü, parfüm görünce (pısss diyor), hayır, baba ne yapıyor oğlum dediğimde babası o an ne yapıyorsa mesela tuvaletteyse çiş yataktaysa eee diyor, anne demiyorr yani diyebiliyorda işine gelirse ani diyor 2 günde bir oda, kötü bak dediğimde bakıyor, çirkin ol dediğimde oluyor, ağzında laf dolu fakat kendi dilinde konuşuyor ben anlayamıyorum ve oğlumun bu durumuna çok üzülüyorum. 2 yaş kontrolüne gittiğimizde dr bi kaç ay daha bekleyin dedi istanbuldaki bir büyük hastanenin adını verdi oraya götürürsünüz dedi. Annemin baktığını biliyor dr kreşede ihtiyacı olabilir dedi ama ben kış ayı olduğu için şimdi düşünmüyorum birde kendini orada ifade edemez diye korkuyorum, yazın haftada 2 veya 3 gün kreşe göndericem. birde erkek olduğu için geç de konuşur dedi ama anneyim anlayın benii:59::59:

benim oğlum 3 yaşına bitirene kadar konuşmadı. konuşyu ama anne,baba,su...gibi . kelimeleri hiç birleştirmedi. mesela su ver bile demedi. yaşını doldurunca biraz başladı oda su ver,aşağı incem hani belli başlı şeyler. tesadüf ki biz kreşe başladık. konuşması orada pekişti ve şu an çok güzel bi diksiyonu var.bana neler dediler.konuşmuyo diye acaba bu çocuk hiç mi konuşmucak, çok üzüldüm ama erkek çocukları geç konuşuyo....şu an 1 yıldan beri kreşe gidiyo odasında oynarken öğrendiği şarkıları söylüyo,hatta bazen çok bile konuşuyo,sus artık diyorum..hiç üzülme vakti geldi mi o kendiliğinden konuşuyo. ben yeni konuştuğunda söylediklerine şaşırıyodum . şu an susuyo ama emin ol ki herşeyi kaydediyo..."allahtan izin gelmedi daha" yani.....

15 tatil öncesi bakıcımız bıraktı arkadaşlar ve biz tatil dönüşü kreşe gideceğiz galiba. tam kesinleşmedi ama ben çok sıcak bakıyorum. ben tam gün çalıştığım için bizim evden çıkış saatimizde yani 7.30da gidecek akşam 17.00da gelecek. yusuf sosyal bir çocuk olduğu için üstesinden gelir diye düşünüyorum ama arkadaşlar beni 3 yaş öncesi sakıncalı olabilir diyor. bakıcı da yok pek seçeneğim yok açıkçası. Yusuf emir şu an 27 aylık ve sizce sabahtan akşama kadar ona ağır gelir mi? yemek problemimiz var yemeyen bir çocuk. bir de kreşe ne kadar ödüyorsunuz? çocuğunuz servisle mi gidiyor? şimdiden teşekkürler:)

benim oğlum 3 yaşında başladı. sabah servis 7:30 da biniyo akşam 6 da bırakıyolar. kahvaltı öğle ymeği ilkindi kahvaltısı veriyolar herşey dahil 400 tl ödüyorum. ama 400 le kalmıyo aktivitileri var sinema,tiyatro,onlarada 50 de 450 yi buluyo. öğlen uyku saatlerinde 2-2,5 saat uyuyolar. başlarda ağlaya ağlaya gitti sonra alıştı şimdi tekrar servise binmek istemiyo.bilemiyorum kafam çok karışık onun tutarsız hareketleri beni çok üzüyo...

Selam İstanbul avrupa yakasında kreş tavsiyesinde bulunabilecek olan var mı? Benim oğluşumda 23 aylık yarım gün olarak başlatmak isdtiyorum.

Bugün kızım kreşe başladı.Sabah servise verince biraz suratı asılıp el sağladı.Kreşi aradığımda ağlıyordu.Şimdi susmuz öğretmeninin anlattığı masalı dinliyormuş.İnşallah kısa sürede kreşe alışır.

benim oğlum 3 yaşına bitirene kadar konuşmadı. konuşyu ama anne,baba,su...gibi . kelimeleri hiç birleştirmedi. mesela su ver bile demedi. yaşını doldurunca biraz başladı oda su ver,aşağı incem hani belli başlı şeyler. tesadüf ki biz kreşe başladık. konuşması orada pekişti ve şu an çok güzel bi diksiyonu var.bana neler dediler.konuşmuyo diye acaba bu çocuk hiç mi konuşmucak, çok üzüldüm ama erkek çocukları geç konuşuyo....şu an 1 yıldan beri kreşe gidiyo odasında oynarken öğrendiği şarkıları söylüyo,hatta bazen çok bile konuşuyo,sus artık diyorum..hiç üzülme vakti geldi mi o kendiliğinden konuşuyo. ben yeni konuştuğunda söylediklerine şaşırıyodum . şu an susuyo ama emin ol ki herşeyi kaydediyo..."allahtan izin gelmedi daha" yani.....
evet bende sana katılıyorum canım.bende bu sebepten kreşe başlattım ve gittikten hemen sonraki ay başladı konuşmaya .çok etkili hele de tek büyüyen bir çocuk için kreş velinimet diyebilirim.
3 yaşına kadar 10 kelimeyi geçmezdi çok nadir bazı kelimeleri söylerdi.işte ilk ay kelimesi epey arttık 200 kadar sayıyordum şimdi cümleler kuruyoruz ,kutu kutu pense şarkımızı söylüyoruz çok şükür .kreş ço faydalı kesinlikle

ne guzel bir topik... benim de kızım 25 aylık. anneve babam memleketten gelecekler kızıma bakmak icin cunku 15 gune kadar ise baslayacagım insallah. 26 aylık olur basladıgımda.

cok sosyal ir cocuk ama cok da anneci. parkta surda burda hemen kaynasır, katılır arkadas bulur oynar ama ille beni gorecek etrafında. uykudan uyanır anne diye aglar. babadında iken anne diye aglar.

babam cok iyi bakar kızıma. sabahtan aksama kadar parkta olacaklar ben isteyken, eminim.

3 yasına kadar onlar baksın diyordum ama bu yazdıklarınızdan sonra acaba ben de yarım gun haftada birkac gun versem mi acaba diye dusunmeye basladım.

ankara'da ovecler'de oturuyorum. dikmen balgat besevler civarı bildiginiz yarım gun kresler varsa tavsiye eder misiniz? tesekkurler.

kibelecim uzun süreden sonra yazılarını görmek çok güzel hayırlı olsun işin çok mutlu oldum ..özeldemi başliyacan..ankaradan memnunmusun..

Lalsucum devlette iyi bir kurumda uzman yardımcısı olarak baslayacagım. uzun zamandır bu konuya yogunlasmıstım belki biliyorsundur.

bu arada altta duran ticker'ini degistir istersen cunku hoscakal dememizden beri 1 yıl 9 ay gibi bir sey cıkıyor ortaya. aslında merhaba dememizden falan olsa daha iyi olurdu.

Ankara'da oturan anneler, Cankaya civarı kızımın haftada birkac yarım gun gidebilecegi, onerebileceginiz kres var mı?

Merhaba arkadaşlar. benim minik kızım 32 aylık . sürekli kendim ilgilendim .Ama artık işime geri dönmek istiyorum. Eşimin işi gereği pendik e taşındık . Burda tavsiye edebileceğiniz bildiğiniz iyi bi kreş varmı. Birde cumartesi günüde çalışıyorum ben . c.tesi günüde açık oaln bi kreş tavsiye edebilirseniz sevinirim.

merhaba arkadaslar,kresler ile ilgili paylasimlari okudum ben de kizimi krese verecegim 1 eylulde ve henuz 6 aylik ama yapmam gerekenler var ve icim de rahat,yazildiginin aksine krese vermek icin cocuklari 3 yasina kadar beklemek gereksiz diye dusunuyorum,tabii ki cok zor olacak ama kucukken alismasi daha kolay olacak..yurtdisindayim ve burada genel kres baslama yasi 6 aylik diyebilirm ortalama

merhaba arkadaslar,kresler ile ilgili paylasimlari okudum ben de kizimi krese verecegim 1 eylulde ve henuz 6 aylik ama yapmam gerekenler var ve icim de rahat,yazildiginin aksine krese vermek icin cocuklari 3 yasina kadar beklemek gereksiz diye dusunuyorum,tabii ki cok zor olacak ama kucukken alismasi daha kolay olacak..yurtdisindayim ve burada genel kres baslama yasi 6 aylik diyebilirm ortalama

ben de 6 aylıkken verdim...

Arkadaşlar merhaba..
İki gündür gece gündüz düşünüyorum ve kafam artık allak bullak oldu.. Ne olur bana yardımcı olun çok kararsız ve karamsarım :((
Oğlum 22 aylık olacak neredeyse. Oğluma 17 aylık olana kadar annem baktı ama Tv izleme ve bazı davranış sorunlarından dolayı işten çıktım ve ben bakmaya başladım. Gittiğimiz pedagog ya kreşe gitmeli yada anne bakmalı demişti. Ve 2 yaşından önce her kreşe vermeyeceğimizi söyledi.. O dönem bir araştıma içine girdik 2 yaş altı alan kreşler 800-1000 hatta 1500 tl istiyorlardı. Benim aldığım maaş aynı tutar olduğu için ben işten çıktım..
Ancak tabiki tek maaşla ancak 5 ay idare edebildik. Şimdi maddi sıkıntılar boy göstermeye başladı bu nedenle yeniışı içine girdim. Şimdi artık kreşe vermeli diye düşünüyorum ama şimdi aklımda bir çok soru işareti var bu çocuk kendi yemek yemiyor, konuşmuyor, altı bezli tüm bunlar bir yana hala blendırdan çekmeden bir çok yemeği yemiyor tükürüyor. Ayrıca inek sütü alerjisi olduğu için süt ve süt ürünleri olan gıdaları yiyemiyor..
Şimdi kreşe versem bu çocuk ne yiyip ne içiçek ? Uyum sağlayabilecekmi? Durumu dolayısıyla öğretmenin özel ilgilenmesi gerekecek kreş bunu sağlıyacakmı sağlarsa ne kadar para alıcak bunun için?

Birde işe başlamadan önce gideceği kreş belli mi olmalı yoksa işe başladıktan bir müddet sonra mı kreş bulunmalı ?ya adepte olamazsa ne yapıcaz?

Yoksa hiç bu işlere girmeden ben yine bir bakıcı mı bulsam acaba? çünkü kafamda oluşturduğum tabloda kreşe en fazla 500-600 verebiliriz.. ve bu parayı veripte eğer çocuğuma iyi bakamazlarsa aynı parayı bakıcıya vermek daha mı mantıklı en azından özel ilgi gösterir birde ben ona değil o bana uymak durumunda olur..Çocukta evinde olur en azından..

Yaa bilmiyorum kafam çok karışık istenbulda hayat çok pahalı. Adam gibi bir kreş çok çok pahalı, uygun fiyatlı olan aklımda soru işareti bırakıyor.. Off napıcamı bilemiyorum..

canım basta tabıkı zorluk olacak alısana kadar benım oglum 1 hafta delı gıbı agladı şimdi el sallıyo gıderken orda cok mutlu anlıyo ınsan zaman gectıkce benımkıde yemegını yıyemıyordu konusamıydu ( hala 5 kelıme konusuyor) ayakta sallanarak uyurodu emzıklıydı yemek yemeyı ögrendı ama bazı zaman ögretmenlerı yıdırıyor ayata sallanmayı bıraktı kendısı uyuyor altını zaten ögretmenlerı degıstırıyo emzıgı bıraktı cok degısıyorlar ınsan cok sasırıyo 2.5 yasında benım oglum bızım kres 400 ytl ama cok güzel ılgılenıyorlar canım konusursun ögretmenlerıyle parası az dıye ılgılenmemzlık yapmazlar dıye düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar..
Oğlum bugün kreşe başladı bende çarşamba günü işe başlıyorum. Bugün belki alışamaz diye ben götürdüm sabahtan ve öğleye kadar bekledim. Ama herşey yolunda görünüyor. Şimdi uyku saatleriydi eve geldim 15:00 te tekrar gidicem 1 saat durup onuda alıp gelicem.. İnşallah hep böyle uyumlu olur beni özeyip ağlamaz..
Ama yemek yememiş.. sadece uyumadan önce mamasını içmiş düzeni oturana kadar kilo vermez inşallah.. Offf stres yapmıycam dedim ama kolay değilmiş..

arkadaşlar ben de yorum bekliyorum.. kızımı kasımda vermeyi düşünüyorum kreşe. 2 yaş 5 aylık oluyor,yani 29 aylık oluyor yani.ama kararsızım. annem bakıyor normalde,şehir dışında oturuyor ama şimdilik kızıma bakmak için bizimle kalıyor. 3 yaşına kadar bakarım diyor. ama kızım çocuk görmek istiyor,onunla sürekli oynamamızı istiyor, biraz da çekingen bir çocuk normalde çok iyi konuşmasına rağmen başkalarının yanında konuşmuyo fazla,başka bi çocuk oyuncağını alsa,oyuncağını pek almıyor. biraz biz korumacı yetiştirdik,sebep bu da olabilir,neyse çok ta önemli bişey değil.
kreşe versem çocuklarla aynı ortamda olacak,oyunlar aktiviteler falan eğlenecek,ama çok hasta olacak küçük yaşında. acele mi ediyoruz acaba diye düşünüyorum,kararsızım. uyku ve yeme sorunu var. ama konuşması iyi ve çişini söylüyo.. ne yapmalıyım?
bu arada kreşe veren annelerin hepsi çalışıyor mu,merak ettim?

kreşe başlayıca ilk yıl geçirdiği hastalıklar beni tedirgin ediyor...
yaz başında gayet düzgün bir kreşe verdi 3 yaşındaki bebeğini bir arkadaşımız... yaz dönemi olmasına rağmen 3 kez hastanelik oldu farklı hastalıklarla... bu yaşlarda bağışıklık daha oturmadığı için olabiliyormuş böyle şeyler...

MERHABA ARKADAŞLAR,

BEN KREŞ DÖNEMİNDE ÇOK CİDDİ SORUNLAR YAŞAYARAK ARA VERENLERDENİM.

Umarım hiç kimse böyle bir sorun yaşamaz. Benim kızıma 18 aylık olana kadar kendim baktım. Daha sonrasında anane bakmaya başladı. Şu anda 30 aylık (Yai tam 2,5 yaşında) çok net birşekilde konuşuyor. İki hafta önce Çarşamba günü kreşe başlama kararı aldık. Ve kızımı Çarşamba - Perşembe - Cuma günü olamk üzere 3 gün götürdüm. Annemle beraber gittik. 3 günde de boynumdan çekerek aldılar boynum hala tırnak izleriyle dolu. Ve en fazlası sadece 40 dk yukarıda kaldı. Ben bahçede o içerde ağlayıp durdu. Kreşteki öğretmenler ve pedagog doktoru normal olduğunu alışacağını 1 hafta 10 gün bu gibi sıkıntılar yaşayabileceğimizi söylediler. Fakat cuma günü işten çıkıp eve geldiğimde o çok güzel konuşan kızım kekeme olmuştu. Abartı bir şekilde hemde. Ayrıca devamlı karnı ağrıyordu. Karın ağrısı için doktoruna gittik sadece psikolojik dedi (tabii bu dünya testlerden sonra) kekemeliği her geçen gün daha da ilerledi. Eşimle sabahlara kadar uyuyamadık. devamlı beni oraya bırakma anne diye ağladı. Bende pzt günü götürmedim. Yakın bir arkadaşımızın pedagog olan doktor tanıdığı varmı. Onu aradık ve korkudan olduğunu sakın üzerine gitmeyin cevabını aldım. Devam ederseniz ilerde tamiri imkansız psikolojik sorunlara yol açabilir dedi. Kızımı bir haftadır götürmüyorum. Şu anda kekemeliği yok denecek kadar azaldı. İlk 23 gün götürmeyecen dimi anne diye sordu. 3. günden sonra götürmeyeceğime inandı ve kekemeliği kayboldu diyebilirim. Fakat olan bizlere oldu şu anda ananeden ve benden nefret ediyor. Anne kötü gitsin eve gelmesin diyip sokak kapısını açıp beni dışarı itiyor. Aynı şey anane için de geçerli hatta ananeye şiddet uyguluyor. Psikolojik destek almaya başladık. Bunun üzerine kreşten telefon geldi. Kızınız hastamı neden getirmiyorsunuz diye bende olayları onlara anlattım bana verdikleri cevap bazı çocuklar bu şekilde davranabilir bunlar 1 hafta 10 güne kadar geçecek olan belirtilerdir. (Ya geçemyip kalıcı olursa dedim garantisi var mı?) Şimdi sizi nasıl yenebileceğini öğrendi. Seneye daha zor olacak herşey dediler. Ben de ne kadar zor olursa olsun ya kızımın durumu düzelmeseydi ben o vicdan azabıyla yaşayabilir miydim dedim. Ben vazgeçtim diyerek telefonu kapattım. Şu anda kafam çok karışık pedagogumuz belki bir süre siz bakmalısınız tekrar o güveni yakalamak için diyor. Ama bunun net kararını 3 - 4 seanstan sonra verecekler. Ayrıca hiç hırçın olmayan kızımın davranışları o kadar çok değişti ki kimse inanamıyor. Herşeyi fırlatıp atıyor. Direk şiddet eğilimi yaşıyoruz.

Bu kötü kreş deneyimimizi sizlerle paylaşmak istedim. Allah kimseye bunları yaşatmasın gerçekten çok zor bir 2 hafta geçirdim.

Bu tarz olay yaşayan arkdaşlar varsa nasıl bir yol izlediklerini paylaşabilirler mi acaba?

Teşekkürler

Back