off offf bir de bana bakın bayanlar... böcüğümm sen görüyorsun oğlumu face de resimlerini vs 2 yaşında baba, dede, mama, su, ütü, parfüm görünce (pısss diyor), hayır, baba ne yapıyor oğlum dediğimde babası o an ne yapıyorsa mesela tuvaletteyse çiş yataktaysa eee diyor, anne demiyorr yani diyebiliyorda işine gelirse ani diyor 2 günde bir oda, kötü bak dediğimde bakıyor, çirkin ol dediğimde oluyor, ağzında laf dolu fakat kendi dilinde konuşuyor ben anlayamıyorum ve oğlumun bu durumuna çok üzülüyorum. 2 yaş kontrolüne gittiğimizde dr bi kaç ay daha bekleyin dedi istanbuldaki bir büyük hastanenin adını verdi oraya götürürsünüz dedi. Annemin baktığını biliyor dr kreşede ihtiyacı olabilir dedi ama ben kış ayı olduğu için şimdi düşünmüyorum birde kendini orada ifade edemez diye korkuyorum, yazın haftada 2 veya 3 gün kreşe göndericem. birde erkek olduğu için geç de konuşur dedi ama anneyim anlayın benii
benim oğlum 3 yaşına bitirene kadar konuşmadı. konuşyu ama anne,baba,su...gibi . kelimeleri hiç birleştirmedi. mesela su ver bile demedi. yaşını doldurunca biraz başladı oda su ver,aşağı incem hani belli başlı şeyler. tesadüf ki biz kreşe başladık. konuşması orada pekişti ve şu an çok güzel bi diksiyonu var.bana neler dediler.konuşmuyo diye acaba bu çocuk hiç mi konuşmucak, çok üzüldüm ama erkek çocukları geç konuşuyo....şu an 1 yıldan beri kreşe gidiyo odasında oynarken öğrendiği şarkıları söylüyo,hatta bazen çok bile konuşuyo,sus artık diyorum..hiç üzülme vakti geldi mi o kendiliğinden konuşuyo. ben yeni konuştuğunda söylediklerine şaşırıyodum . şu an susuyo ama emin ol ki herşeyi kaydediyo..."allahtan izin gelmedi daha" yani.....