Kreşte mutlu olması çok önemli bir çocuğun.Benimde 19 aylık bir oğlum var bende kreşe vermeyi düşünüyorum yazın ama bir yandanda 3 yaşından önce vermek doğru değilmiş onuda düşünüyorum.Acaba yanlışmı yaparım diyorum.Çünkü daha çişini söylemiyor.Yaza tuvalaet eğitimine başlayacağız.Annem bakıyor şu anda.Onunlada canı sıkılıyor çocuğun.Bir yandan göndermek istiyorum eğlensin yeni şeyler öğrensin diyorum yani kararsızım bu konuda.Mesela uyku konusu.Oğlum kendi kendine asla uyumaz.Kreşte nasıl uyutuyorlar?Gürültü olmuyormu?Bunlar hep aklıma takılıyor..
off offf bir de bana bakın bayanlar... böcüğümm sen görüyorsun oğlumu face de resimlerini vs 2 yaşında baba, dede, mama, su, ütü, parfüm görünce (pısss diyor), hayır, baba ne yapıyor oğlum dediğimde babası o an ne yapıyorsa mesela tuvaletteyse çiş yataktaysa eee diyor, anne demiyorr yani diyebiliyorda işine gelirse ani diyor 2 günde bir oda, kötü bak dediğimde bakıyor, çirkin ol dediğimde oluyor, ağzında laf dolu fakat kendi dilinde konuşuyor ben anlayamıyorum ve oğlumun bu durumuna çok üzülüyorum. 2 yaş kontrolüne gittiğimizde dr bi kaç ay daha bekleyin dedi istanbuldaki bir büyük hastanenin adını verdi oraya götürürsünüz dedi. Annemin baktığını biliyor dr kreşede ihtiyacı olabilir dedi ama ben kış ayı olduğu için şimdi düşünmüyorum birde kendini orada ifade edemez diye korkuyorum, yazın haftada 2 veya 3 gün kreşe göndericem. birde erkek olduğu için geç de konuşur dedi ama anneyim anlayın benii
oğlum 3.5 yaşında geçen yıl oyun grubuna gitmişti aynı okulun bu yıl yarım gün gidiyo ama sıkıldı artık isteyerek gitmiyo yolda bahane uyduruyo gitmemek için ama okula gidince öğretmeni görünce değişiyo huysuzluk etmiyo ilk 1 saat serbest oyun oynuyorlar sonra resim boyama çalışması türçe dil etkinliği yapıyorlar haftada 1 gün müzük öğretmeni 1 günde ingilizce ders veriyorlar okulumuza arada palyonço geliyo gezilere gidiyorlar benim oğlumda konuşması gecikmişti hata bu yaz konuşmaya başladı tam anlamıyla şimdi ingilizce bile sayıyo sevecan arkadaşım sıkma canını oğlun daha 2 yaşında küçük yani
off offf bir de bana bakın bayanlar... böcüğümm sen görüyorsun oğlumu face de resimlerini vs 2 yaşında baba, dede, mama, su, ütü, parfüm görünce (pısss diyor), hayır, baba ne yapıyor oğlum dediğimde babası o an ne yapıyorsa mesela tuvaletteyse çiş yataktaysa eee diyor, anne demiyorr yani diyebiliyorda işine gelirse ani diyor 2 günde bir oda, kötü bak dediğimde bakıyor, çirkin ol dediğimde oluyor, ağzında laf dolu fakat kendi dilinde konuşuyor ben anlayamıyorum ve oğlumun bu durumuna çok üzülüyorum. 2 yaş kontrolüne gittiğimizde dr bi kaç ay daha bekleyin dedi istanbuldaki bir büyük hastanenin adını verdi oraya götürürsünüz dedi. Annemin baktığını biliyor dr kreşede ihtiyacı olabilir dedi ama ben kış ayı olduğu için şimdi düşünmüyorum birde kendini orada ifade edemez diye korkuyorum, yazın haftada 2 veya 3 gün kreşe göndericem. birde erkek olduğu için geç de konuşur dedi ama anneyim anlayın benii
Cnmmm ilgine çok tşk ederim nasıl iyi geldi bilemezsin.. haftasonu bir kaç arkadaşla konuştukta onun oğluda geç konuşmuş hatta dr falan götürmüş dr çocukla ocuk gibi değil karşınızda büyük insan varmış gibi konuşacaksınız demiş. o arkadaşda dedi biraz daha bekle diye bakalım yaza kadar bekliyoruz bu arada senin gönderdiğin kreş nerede acaba ve adı nedir???
Tüm annelrin paylaşım alanı var,düşündüm bende bir başlık açtım.
Kreşde çocuğu olan anneler ne kadar ödüyorlar gün içine kaç kere arıyorlar,ne gibi hizmetleri var kreşin,aktiviteleri neler,yemek programları?Paylaşımlarımızı burdan yapabiliriz..
Benim kızım bu ay 2 yaşına giriyor 4 aydırda kreşde.Biz çok memnunuz genelde.
Sabah 8i geçerken ben bırakıyorum akşamda alıyoruz.Kahvaltıyı orda yapıyor,aktiviteleri boyamalar filan derken 12ye gelirken öğle yemeği yiyorlar mutlaka bir çorba,etli bir çeşit yemek oluyor.sonrada uyku saati.3ü geçerken kalkıp ikindi kahvaltılarını yapıyor.Kek meyve suyu;sup,saralleli ekmek-ıhlamur;puaça çeşitleri kuşburnu çayı gibi menüleri var.
Çok yararını gördüm ben,Alya pijamalarını katlamaya çalışıyor şu anda.Çene deseneiz yerlerde inanılmaz sebep sonuç ilişkisi var.
Bu ara çişli bezinde kalmak istemiyor sanırım başlayabiliriz artık çiş eğitimine.Çiş bapptiim değişş bejimi diyor direk.Ağlıyor.
Hastalık ara yok sadece arada bi ateşleniyor bu ara diş olabilir mi diyorum başka bişeyi yok.Dişleri hala tamamlayamadık da
Sizde durumlar nasıl?
çok heyecanlıyım. 27 aylık oğlum bakıcı derdine kreşe vermeye karar verdik dün ve bugün başladı. sabaha kadar uyuyamadım doğru düzgün biraz heyecan biraz tedirginlik. şu an ne yapıyor bilmiyorum ama aramak istemiyorum. sabah erken kalkması gerekti . 7.30 da servis geliyor. yavrum bu saatte uyanmaya alışık değildi. inşallah herşey güzel olur. kreş hastalıklarına yakalanacağını biliyorum kaç yaşta giderse gitsin ilk yıl zorlu geçiyor. ama bunu babamız nasıl karşılayacak bilmiyorum. ilk tepkisi (benden daha fazla düşündüğünü sanıyor oğluşumuzu) kreşe gönderdik çocuk hasta oldu. kreş hasta etti hata mı yaptık acaba olacak:) akşam neler oldu yazmaya çalışırım ilk günümüzde.... ben hala çok heyecanlıyım. oğlum sosyal bir çocuk ve mutlu olduğunu düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?