Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğu Kreşe Giden Annelerin Paylaşım Alanı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Tüm annelrin paylaşım alanı var,düşündüm bende bir başlık açtım.
Kreşde çocuğu olan anneler ne kadar ödüyorlar gün içine kaç kere arıyorlar,ne gibi hizmetleri var kreşin,aktiviteleri neler,yemek programları?Paylaşımlarımızı burdan yapabiliriz..
Benim kızım bu ay 2 yaşına giriyor 4 aydırda kreşde.Biz çok memnunuz genelde.
Sabah 8i geçerken ben bırakıyorum akşamda alıyoruz.Kahvaltıyı orda yapıyor,aktiviteleri boyamalar filan derken 12ye gelirken öğle yemeği yiyorlar mutlaka bir çorba,etli bir çeşit yemek oluyor.sonrada uyku saati.3ü geçerken kalkıp ikindi kahvaltılarını yapıyor.Kek meyve suyu;sup,saralleli ekmek-ıhlamur;puaça çeşitleri kuşburnu çayı gibi menüleri var.
Çok yararını gördüm ben,Alya pijamalarını katlamaya çalışıyor şu anda.Çene deseneiz yerlerde inanılmaz sebep sonuç ilişkisi var.
Bu ara çişli bezinde kalmak istemiyor sanırım başlayabiliriz artık çiş eğitimine.Çiş bapptiim değişş bejimi diyor direk.Ağlıyor.
Hastalık ara yok sadece arada bi ateşleniyor bu ara diş olabilir mi diyorum başka bişeyi yok.Dişleri hala tamamlayamadık da:4:
Sizde durumlar nasıl?

Kreşte mutlu olması çok önemli bir çocuğun.Benimde 19 aylık bir oğlum var bende kreşe vermeyi düşünüyorum yazın ama bir yandanda 3 yaşından önce vermek doğru değilmiş onuda düşünüyorum.Acaba yanlışmı yaparım diyorum.Çünkü daha çişini söylemiyor.Yaza tuvalaet eğitimine başlayacağız.Annem bakıyor şu anda.Onunlada canı sıkılıyor çocuğun.Bir yandan göndermek istiyorum eğlensin yeni şeyler öğrensin diyorum yani kararsızım bu konuda.Mesela uyku konusu.Oğlum kendi kendine asla uyumaz.Kreşte nasıl uyutuyorlar?Gürültü olmuyormu?Bunlar hep aklıma takılıyor..

Kreşte mutlu olması çok önemli bir çocuğun.Benimde 19 aylık bir oğlum var bende kreşe vermeyi düşünüyorum yazın ama bir yandanda 3 yaşından önce vermek doğru değilmiş onuda düşünüyorum.Acaba yanlışmı yaparım diyorum.Çünkü daha çişini söylemiyor.Yaza tuvalaet eğitimine başlayacağız.Annem bakıyor şu anda.Onunlada canı sıkılıyor çocuğun.Bir yandan göndermek istiyorum eğlensin yeni şeyler öğrensin diyorum yani kararsızım bu konuda.Mesela uyku konusu.Oğlum kendi kendine asla uyumaz.Kreşte nasıl uyutuyorlar?Gürültü olmuyormu?Bunlar hep aklıma takılıyor..

Haftada iki günle başlayabilirsin bence 3 yaşına kadar bu şekilde idare edebilir 3 yaşından sonrada tam güne döndürebilirsin.
İnanılmaz yararı var,anane bi yere kadar ihtiyaçlarını karşılar.Ama kreşde süreki oyun aktivite olduğu için daha farklı yansıyor gelişimine.
Kafanıza takalına bir şey varsa ben yardımcı olabilirim.
Çiş konusunda benim kızımda bezli çok dikkatliler 3 saatte bir bez değişiyorlardı,kızımdaki çişli bez tutturmama olayından beri daha sık değişiyorlar.Pişik oluyor babannede bazen,ıslak mendil farklı olduğu için popoyu yıkayarak düzeltiyorlar.
Uyku saatinde zaten 5 yaşa kadar tüm çocuklar aynı saatte uyuyorlar hiç bir ses de olmuyor.Biz gittik bi kere tüm çocuklar uyku odasında yerim onları ben:70:

off offf bir de bana bakın bayanlar... böcüğümm sen görüyorsun oğlumu face de resimlerini vs 2 yaşında baba, dede, mama, su, ütü, parfüm görünce (pısss diyor), hayır, baba ne yapıyor oğlum dediğimde babası o an ne yapıyorsa mesela tuvaletteyse çiş yataktaysa eee diyor, anne demiyorr yani diyebiliyorda işine gelirse ani diyor 2 günde bir oda, kötü bak dediğimde bakıyor, çirkin ol dediğimde oluyor, ağzında laf dolu fakat kendi dilinde konuşuyor ben anlayamıyorum ve oğlumun bu durumuna çok üzülüyorum. 2 yaş kontrolüne gittiğimizde dr bi kaç ay daha bekleyin dedi istanbuldaki bir büyük hastanenin adını verdi oraya götürürsünüz dedi. Annemin baktığını biliyor dr kreşede ihtiyacı olabilir dedi ama ben kış ayı olduğu için şimdi düşünmüyorum birde kendini orada ifade edemez diye korkuyorum, yazın haftada 2 veya 3 gün kreşe göndericem. birde erkek olduğu için geç de konuşur dedi ama anneyim anlayın benii:59::59:

off offf bir de bana bakın bayanlar... böcüğümm sen görüyorsun oğlumu face de resimlerini vs 2 yaşında baba, dede, mama, su, ütü, parfüm görünce (pısss diyor), hayır, baba ne yapıyor oğlum dediğimde babası o an ne yapıyorsa mesela tuvaletteyse çiş yataktaysa eee diyor, anne demiyorr yani diyebiliyorda işine gelirse ani diyor 2 günde bir oda, kötü bak dediğimde bakıyor, çirkin ol dediğimde oluyor, ağzında laf dolu fakat kendi dilinde konuşuyor ben anlayamıyorum ve oğlumun bu durumuna çok üzülüyorum. 2 yaş kontrolüne gittiğimizde dr bi kaç ay daha bekleyin dedi istanbuldaki bir büyük hastanenin adını verdi oraya götürürsünüz dedi. Annemin baktığını biliyor dr kreşede ihtiyacı olabilir dedi ama ben kış ayı olduğu için şimdi düşünmüyorum birde kendini orada ifade edemez diye korkuyorum, yazın haftada 2 veya 3 gün kreşe göndericem. birde erkek olduğu için geç de konuşur dedi ama anneyim anlayın benii:59::59:

Canım benim erkek çocukları genelde geç konuşuyorlar.Ama sen genede tabiki tedbiri elden bırakma.
Haftada iki gün kreş çok iyi gelir inanılmaz faydasını görürsün çocuk enerjisinide atar.
Hiç bir şey olmuyor eğer kreşde iyi bakılırsa emin ol.Benim kızım bak turp gibi maşallah.
Bence gönder yakışıklımı.:69:

bizde başladık sayılır
daha iki kere gittik
kızım 21 aylık
haftada bir gün oyun grubuna getiriyorum
yavaş yavaş kreş ortamın alışması adına şimdilik haftada bir başladık
öğleden sonra 3 gibi gidiyoruz o saate tüm gün giden çocuklar uyanmış oluyor zaten
kızım onlar ile birlikte sofraya oturuyor hemen (ilkindi kahvaltısı)
geçen sefer yumurtalı, sosisli makarnalı çok lezzetli bir yemek vardı tadına baktım müthiş bişeydi
yanında portakal ve süt vardı
kızım çok severek yedi
ondan sonra yukariya oyun odalarına çıktı arkadaşları ile
ben bırakıp gitmiyor aşağıda veli odası var orda oturuyorum 2 yaşına kadarda böyle devam etmeyi düşünüyorum
beni sorduğu zaman yanıma getiriyorlar benim onu bırakıp gitmediğimi bilmesi için çok önemliymiş ilk zamanlar gerçi hiç aradığı sorduğu yok beni okadar çok eğleniyordu benim yokluğumu hiç hissetmiyor bile ama yinede ben orda kalıyorum zaten 2,5 saat felan kalıyoruz o sırada okul müdüresinlen ve hoş sohbet ediyoruz. İnanılmaz bilgili bir hanım. Yılların birikimi var ve çok güzel şeyler öğreniyorum ondan.
Kızım 2 yaşını doldursun haftada 2 sonra yavaş yavaş 3 e çıkarmayı düşünüyorum yarım gün olarak
3 yaşını doldurduğu zamanda tüm gün vereceğim inşallah.
Kendi yaşıtları ile aynı ortamda bulunması çok güzel onun için çok eğleniyor, akşam gideceğimiz zaman gitmek istemiyor bile çok seviyor orayı
kreşimizden memnunum çok donanımlı biyer.
Tiyatro sahnesi mikrofonlar, spor odası vs. insanın çocuk olası geliyor gerçekten.
Hocalarda çok deneyimliler yılların tecrübesi var hepsinde
dediğim gibi memnunum, bakalım hayırlısı inşallah böyle devam eder.

oğlum 3.5 yaşında geçen yıl oyun grubuna gitmişti aynı okulun bu yıl yarım gün gidiyo ama sıkıldı artık isteyerek gitmiyo yolda bahane uyduruyo gitmemek için ama okula gidince öğretmeni görünce değişiyo huysuzluk etmiyo ilk 1 saat serbest oyun oynuyorlar sonra resim boyama çalışması türçe dil etkinliği yapıyorlar haftada 1 gün müzük öğretmeni 1 günde ingilizce ders veriyorlar okulumuza arada palyonço geliyo gezilere gidiyorlar benim oğlumda konuşması gecikmişti hata bu yaz konuşmaya başladı tam anlamıyla şimdi ingilizce bile sayıyo sevecan arkadaşım sıkma canını oğlun daha 2 yaşında küçük yani

oğlum 3.5 yaşında geçen yıl oyun grubuna gitmişti aynı okulun bu yıl yarım gün gidiyo ama sıkıldı artık isteyerek gitmiyo yolda bahane uyduruyo gitmemek için ama okula gidince öğretmeni görünce değişiyo huysuzluk etmiyo ilk 1 saat serbest oyun oynuyorlar sonra resim boyama çalışması türçe dil etkinliği yapıyorlar haftada 1 gün müzük öğretmeni 1 günde ingilizce ders veriyorlar okulumuza arada palyonço geliyo gezilere gidiyorlar benim oğlumda konuşması gecikmişti hata bu yaz konuşmaya başladı tam anlamıyla şimdi ingilizce bile sayıyo sevecan arkadaşım sıkma canını oğlun daha 2 yaşında küçük yani

Cnmmm ilgine çok tşk ederim nasıl iyi geldi bilemezsin.. haftasonu bir kaç arkadaşla konuştukta onun oğluda geç konuşmuş hatta dr falan götürmüş dr çocukla ocuk gibi değil karşınızda büyük insan varmış gibi konuşacaksınız demiş. o arkadaşda dedi biraz daha bekle diye bakalım yaza kadar bekliyoruz bu arada senin gönderdiğin kreş nerede acaba ve adı nedir???

Hiç canını sıkma benim oğlumda bu yaz konuşmaya başladı (2,5 yaşında), şimdi cırcır susmuyor, biriktirip konuşuyorlar herhalde ;)

Son düzenleme:
Cnmmm ilgine çok tşk ederim nasıl iyi geldi bilemezsin.. haftasonu bir kaç arkadaşla konuştukta onun oğluda geç konuşmuş hatta dr falan götürmüş dr çocukla ocuk gibi değil karşınızda büyük insan varmış gibi konuşacaksınız demiş. o arkadaşda dedi biraz daha bekle diye bakalım yaza kadar bekliyoruz bu arada senin gönderdiğin kreş nerede acaba ve adı nedir???

ben istanbulda oturuyorum canım çakıltaşı ana okulu na gidyo oğlum
evet arkadaşına doktor doğru söylemiş onunla büyük insan gibi konuş hatta konuşurken onunla aynı seviyede ol ayaktaysa otur önüne bende çok korktum doktora kaç doktora gittim şükürler olsun artık konuşuyo 2 yaşındayken hiç konuşmuyodu bu yaz başladı 3 yaşına girerken

Tüm annelrin paylaşım alanı var,düşündüm bende bir başlık açtım.
Kreşde çocuğu olan anneler ne kadar ödüyorlar gün içine kaç kere arıyorlar,ne gibi hizmetleri var kreşin,aktiviteleri neler,yemek programları?Paylaşımlarımızı burdan yapabiliriz..
Benim kızım bu ay 2 yaşına giriyor 4 aydırda kreşde.Biz çok memnunuz genelde.
Sabah 8i geçerken ben bırakıyorum akşamda alıyoruz.Kahvaltıyı orda yapıyor,aktiviteleri boyamalar filan derken 12ye gelirken öğle yemeği yiyorlar mutlaka bir çorba,etli bir çeşit yemek oluyor.sonrada uyku saati.3ü geçerken kalkıp ikindi kahvaltılarını yapıyor.Kek meyve suyu;sup,saralleli ekmek-ıhlamur;puaça çeşitleri kuşburnu çayı gibi menüleri var.
Çok yararını gördüm ben,Alya pijamalarını katlamaya çalışıyor şu anda.Çene deseneiz yerlerde inanılmaz sebep sonuç ilişkisi var.
Bu ara çişli bezinde kalmak istemiyor sanırım başlayabiliriz artık çiş eğitimine.Çiş bapptiim değişş bejimi diyor direk.Ağlıyor.
Hastalık ara yok sadece arada bi ateşleniyor bu ara diş olabilir mi diyorum başka bişeyi yok.Dişleri hala tamamlayamadık da:4:
Sizde durumlar nasıl?

Merhabalar..bende endıselı bır anne olarak sızınle paylasmak ıstedım benı bılgılendırırsenız cok memnun olurum .. benımde kızım suan 2 yasında ve 2 ay gectı .. bende krese vermeyı dusunuyorum bır kere krese bılgı almak ıcın gıttıgımde cok sevdı cıkmak ıstemedı orayı ama bu tum gun olacak olursa benı ararmı yoklugumu hıssedermı huysuzlanırmı dıye tedırgın oluyorum..bana cok baglı ama o bır kere goturdugum gun benı hıc aramadı oyuna dalmıstı coktan :9: aslında oyun zamanında hıc aklına gelmeyecegımı dusunuyorum ama benı bı haylı dusunduruen dıger sey ıse uyandıkktan sonra ozellıkle mutlaka benı yanında arıyor olması kresde benı goremeyınce bocalamasından korkuyorum.. bır dıger cok tedırgın olduugm sey ıse gercı sızın yazdıklarınızı okuyunca ıcım rahatyladı ama cogu ksıının cocukların kresde cok hasta olduklarını soylemelerı bu da korkutuyor benı gercı ben en y akındakı krese vermeyı dusunuyorum lutfen yardımcı olursanız sevınırım cevabınızı beklıcem sımdıden tesekkur ederım ..

bende istiyorum kreşe vermek
konuşması açısından çalışıyorken
anane bakıyordu uygun bir kreş arıyordum
ama şimdi evdeyim oyüzden birazdaha bekliyeceğim
sanırım çünki iştah ve yemeği reddtme problemi var
ben yemek yedirirken deliriyorum
oyüzden birazdaha büyüsün dedik

15 tatil öncesi bakıcımız bıraktı arkadaşlar ve biz tatil dönüşü kreşe gideceğiz galiba. tam kesinleşmedi ama ben çok sıcak bakıyorum. ben tam gün çalıştığım için bizim evden çıkış saatimizde yani 7.30da gidecek akşam 17.00da gelecek. yusuf sosyal bir çocuk olduğu için üstesinden gelir diye düşünüyorum ama arkadaşlar beni 3 yaş öncesi sakıncalı olabilir diyor. bakıcı da yok pek seçeneğim yok açıkçası. Yusuf emir şu an 27 aylık ve sizce sabahtan akşama kadar ona ağır gelir mi? yemek problemimiz var yemeyen bir çocuk. bir de kreşe ne kadar ödüyorsunuz? çocuğunuz servisle mi gidiyor? şimdiden teşekkürler:)

bende kızımı 3 yas 2 aylıkken verdım krese.
ha şimdiki aklım olsa 4 yaşı beklerdim doğrusu..
başladık hastalıklar peşimizi bırakmadı 1,5 ayda 4 antıbıyotık 2 iğne yedik. üstüne orta kulak iltihabı yaşadık. bızımde babanemız bakıyordu gayette güzeldi ama akşamları onun hayıflanmasından yorulup bırden kreşe yazdırdım.
çok sosyal bır cocuktu cok guzel konusuyordu yanı bıkres gbı babannemız egıtmıstı. tek derdımız kıskanclıktı. oda az buçuk hallolmuş durumda..
ha bırde 1,5 kg verdı. 3 aydır kreste daha yenı yenı ağlamadan gtmeye basladı. babannesı yada dedesı bırakıp alıyor. ama ben bırakıyorsam erken gel dıye yada işe gtme dıye ağlıyor..
valla kızlar ımkanınınz varsa memnunsanız bırde her kım bakıyorsa bırakın 3-3,5 yasına kadar en azından evde kalsın..:kkk:

çok heyecanlıyım. 27 aylık oğlum bakıcı derdine kreşe vermeye karar verdik dün ve bugün başladı. sabaha kadar uyuyamadım doğru düzgün biraz heyecan biraz tedirginlik. şu an ne yapıyor bilmiyorum ama aramak istemiyorum. sabah erken kalkması gerekti . 7.30 da servis geliyor. yavrum bu saatte uyanmaya alışık değildi. inşallah herşey güzel olur. kreş hastalıklarına yakalanacağını biliyorum kaç yaşta giderse gitsin ilk yıl zorlu geçiyor. ama bunu babamız nasıl karşılayacak bilmiyorum. ilk tepkisi (benden daha fazla düşündüğünü sanıyor oğluşumuzu) kreşe gönderdik çocuk hasta oldu. kreş hasta etti hata mı yaptık acaba olacak:) akşam neler oldu yazmaya çalışırım ilk günümüzde.... ben hala çok heyecanlıyım. oğlum sosyal bir çocuk ve mutlu olduğunu düşünüyorum

Ben kızımı gün içinde arıyorum bugün tiyatro günleri saat 4de.Çok eğleniyormuş katılarak gülüyormuş maymunum:69:
Dvescim bilemiyorum kreşle hastalığın ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben.Geçen sene Alya evdeydi zatürre başlangıcı geçirdi mesela.Ve geçen sene daha fazla hastaydı.Bu sene bi geçende grip oldu antibiyotiğini kullandı geçti.Bence yanlış bi kanı daha çok çocukla ilgili olduğunu sanıyorum.

benimde bakıcım bir akrabamız yatılı kalıyor kızım şu an 10 aylık eylülde kreşe vermeyi düşünüyorum eylülde 17 aylık olacak biliyorum çok erken ama benim arkadaşımın biri 10 aylık ken verdi kreşe oğlunu çünkü hiçbir bakıcı durduramadı mecbur kaldı biride kimseyi bulamadı baktıracak 18 aylıkken verdi ikiside çok memnun üstelik evdekinden daha çok yiyorlar ve kilo alıyorlarmış. benim kızım çok sosyal bir çocuk, çocuk gördümü sevincten cılgına dönüyor bakıcımızla çok sıkıldını düşünüyorum çünkü bir haftalık izine cıktım baktım ki çocuk sürekli tv seyrediyor bir haftalık tatilde gelişiminde bile farklılık olduğunu düşünüyorum kızım çok uslu akşama kadar oyuncaklarıyla oynar hiç sesini cıkar maz kızım öyle olunca bakıcı akşama kadar yanında tv seyrediyor o da seyrediyor doğal olarak en azında kreşte ki insanlar bilgili diye düşünüyorum birlikte oyun falan oynarlar ama evde akşama kadar tek başına sanki başka bakıcı olsa o da aynını yapar zaten sizce ne yapmalıyım

çok heyecanlıyım. 27 aylık oğlum bakıcı derdine kreşe vermeye karar verdik dün ve bugün başladı. sabaha kadar uyuyamadım doğru düzgün biraz heyecan biraz tedirginlik. şu an ne yapıyor bilmiyorum ama aramak istemiyorum. sabah erken kalkması gerekti . 7.30 da servis geliyor. yavrum bu saatte uyanmaya alışık değildi. inşallah herşey güzel olur. kreş hastalıklarına yakalanacağını biliyorum kaç yaşta giderse gitsin ilk yıl zorlu geçiyor. ama bunu babamız nasıl karşılayacak bilmiyorum. ilk tepkisi (benden daha fazla düşündüğünü sanıyor oğluşumuzu) kreşe gönderdik çocuk hasta oldu. kreş hasta etti hata mı yaptık acaba olacak:) akşam neler oldu yazmaya çalışırım ilk günümüzde.... ben hala çok heyecanlıyım. oğlum sosyal bir çocuk ve mutlu olduğunu düşünüyorum

slm arkadasımm yazdıklarını okudum ve ınan senle bırebır aynı duyguları paylasıyorum suan benım de kızım 26 aylık ve allah ızın verırse yarın krese baslıyorr ... cok heyecanlı ve bı o kadar da tedırgınımm ... bana cok baglı ama cocuk gorunce de delıye donuyor o zaman gozu benı hıc gormuyor... ınsallah benı aramaz uyum saglar ve hersey guzel olur.. senın yazmanı ısterım ılk gununuz nasıl gectı umarım sorunsuz gecmıstır ... bızımkıde oyle olur ınsallah allah ım hepımıxn gpnlune gore versın ınsallah ...

merhaba dves yusuf emir kreşe ilk gittiği gün orada hiç ağlamamış ben servise bindirirken de öğretmeninin kucağına oturup bana el salladı. gün içinde hiç aramadım. çatladım meraktan ama aramadım. akşamüstü 4te öğretmeni aradı ve oğlumun gününü anlattı hiç ağlamamış herşeye uyum sağlamış. yemeğini güzelce yemiş, reddetmemiş. bende olsa yememek için herşeyi yapardı. akşam eve geldiğinde mutlu ve çok yorgundu. önce uyumak istedi 6 civarı. uyutmadım akşam yemeği yedik kreşten bahsettim ona tepkisini ölçmek için ama okula didiyom diyor ve mutluydu. erken kalkması ve etkinliklerin hepsi onu çok yordu ama ilk gün yine her zamanki yatma saati olan gece 12de yattı ve bu sabahta çok uykusuzdu ama mecbur uyandırdım giydirdim ve gönderdim. bu akşam erken uyudu düne göre. akşam 10. herhalde yarın daha da erken uyur diye düşünüyorum. mutlu görünüyor. öğretmeni her iki günde de arayıp yusuf emirin neler yaptığını anlattı. bununla ilgili bir de günlük rapor vermeye başlayacaklarmış yarından itibaren. hangi öğünde ne kadar yedi oyunların hangisinde istekli hangisinde değil hasta mı halsiz mi neleri öğrendi gibi. tabi bunları ben görmüyorum onların vererek beni bilgilendirmeleri hoş olacak:)..... herşey güzel amaaaaaaa tek bir sorun var iki akşamdır mızmızlanarak anlatıyor derdini bunun sebebi de yorgun ve uykuya dalamıyor bize nazlanıyor. özellikle dün gece uyutmak için çok uğraştım(12de) bu durumu yani uyumak istemeyişini de bizi bütün gün görmeyişine bağlıyorum. bizde durum bunlar

slm arkadasımm yazdıklarını okudum ve ınan senle bırebır aynı duyguları paylasıyorum suan benım de kızım 26 aylık ve allah ızın verırse yarın krese baslıyorr ... cok heyecanlı ve bı o kadar da tedırgınımm ... bana cok baglı ama cocuk gorunce de delıye donuyor o zaman gozu benı hıc gormuyor... ınsallah benı aramaz uyum saglar ve hersey guzel olur.. senın yazmanı ısterım ılk gununuz nasıl gectı umarım sorunsuz gecmıstır ... bızımkıde oyle olur ınsallah allah ım hepımıxn gpnlune gore versın ınsallah ...

DveS inşallah herşey hep yolunda ve güzel gider tüm bebişler için. yarın güzel haberlerini bekleyeceğim prensesin....

Back