Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğu Kreşe Giden Anneler

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

papatya2507

Doruk'um herşeyim
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
1.562
17
118
37
İstanbul
Merhaba sevgili anneler :)

Oğlum Mayıs ayında 2 yaşını doldurmuş olacak. Ben çalıştığım için maalesef kreşe vereceğim. Başka seçeneğim yok.
Alışıp alışmayacağı konusunda çok korkularım var. Özellikle benim oğlum zor yemek yiyen bir çocuk. Kaşık kaşıp peşinden koşturuyorum yemek yesin diye. Kreşte benim gibi yapmayacaklarını biliyorum. Oğlumla yeteri kadar ilgilenmezler ve yemek yemezse diye tedirginim.
Sizce kreşte bu durum düzelir mi? Tecrübeli anneler var ise paylaşırsa sevinirim.

merhaba
bizim çok fazla kreş tecrübemiz yok, 2,5 yaşında kızım, 3 zy önce 1 haftalık bir denememiz oldu, sonraasında ilk kez ateşli grip geçirdi ve çok ağır hastalandı cidden, ilk antibiyotiğini iğne olarak almak zorunda kaldı vs..

ancak edindiğim bilgi ve tecrübeye göre ç ocuklar ilk bi kaç gün yemek yemese bile sonrasında arkadaşlarından görerek ve yemezse aç kalacağını bilerek okulda yemeklerini yiyorlar. kurallara uyuyorlar.
evde anneye her daim işkence devam ama toplu yaşam kurallarına uymayı çok güzel öğreniyorlar..
tabii her çocuk farklı yaşayıp göreceksiniz ama çok önyargılı ve kaygılı yaklaşmayın bence.

hayırlısı olsun hakkınızda..

Cnm kendi düşüncemi ve tecrübemi paylaşmak isterim
Oğlum 4buçuk yasında suan ve 2yıl önce krese başladı kreşe alışması uzun sürdü iki hafta sonra bnm peşinden koşarak yediremediğim yemeği yedirdiler.
Yemekler secerdi şimdi herseyin tadına bakıyor
Önce hiç alışmaz sandım çok yıprattım kendimi sonunun böyle olacagını bilmedim tabiki
Buarada okulda yemegini yiyordu evde yine zorla yedirdiğim için yemiyordu
Onuda yemek vermedik yani yemeği koyduk yemezse zorlamayıp kaldırdık abur cubur da kesinlikle vermedik
Üç gün sonra evdede yemeğe başladı
Yani zor ama düzeliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…