• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu İlk okulda Okuyan Anneler, ve İlk Öğrenim Öğretmenleri; (kafam Çok Karışık)

xcilse

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2008
48
0
286
Bursa
Merhaba oğlum bu sene İlkokula Başlayacak,
Bu ara çok kafam karıştı oğlum için öğretmen, çevre, okul araştır, kendimi depresyona soktum sanırım:)

Sizlere Şunu Sormak İstiyorum Bir okul buldum oğlum için, devlet okulu öğretmenlerde çok iyiymiş.
Yalnız bu okula çocuklarını gönderen aileler gelir bakımından, yaşayış bakımından, benim seviyemin üstündeler gibi geldi bana. Şimdi ben oğlumu bu okula göndersen bir iki yıl sonra senin elbisen ne marka benim oyuncağım bak vb durumlarla çocuğum karşılaşır mı onu ezdirir miyim?
Okulda Çocuklar arasında senin ayakkabın böyle benim kalemim şöyle gibi durumlar oluyormuş. Böyle durumlar yaşayan var mı bana ne tavsiye edersiniz,

valla arkadaşım ben çocuğumun kaydı internetten nereye çıkarsa oraya kaydettiricem.kendi bulunduğum çevredeki okullardan birine yani.çünkü bana göre başarılı çocuk heryerde başarılı olur diye düşünüyorum, ha gönderdiğin okulda öğretmeninden hiç memnun kalmazsan velilere sorar sınıfını değiştirirsin en fazla.zaten sanırım adres tutmadığı zaman kaydetmek için birsürü para istiyolarmış.birde daha sıkı tutulucakmış bu sene bu konu.benim oturduğum semtte bir ilköğretim okulu vardı herkes yıllarca çocuğunu oraya kaydettirmek için uğraştı, şimdide artık orası iyi deil yok şu okul iyi diyolar ,dediğim gibi çocuk başarılıysa heryerde başarılı olur zaten.ben kendim lisede, bulunduğum semtteki liseye gitmedim süperliseler vardı ozaman ;öğretmenlerim ısrar ettiler başka bir yerdeki okula kaydoldum.ordaki öğrenciler hep maddi durumları yüksek öğrencilerdi, seninde dediğin gibi ayakkabım şu marka yok gömleğim bu marka resmen ezildik biz birkaç kişi ve bende özgüven diye bişey kalmadı sessiz pısırık bir öğrenci oldum:25: keşke burdaki okula gitseydim çok ama çok pişmanım:50: ilk okulda bu gibi şeylerin nekadar etkisi olur bilmiyorum ama burnu büyük velilerle bile aynı okulda olmak istemem ben şahsen. Allah yardımcımız olsun

Defalarca kez buraya da yazmışımdır,bu tür bir konu görünce dayanamıyorum tekrar yazıyorum..

Bu konuda ağzı yanmış biri olarak diyorum ki:
Arkadaşlar lütfen okul değil öğretmen araştırın.Zamanında ben de İstanbulun elit bir semtinde
sözüm ona elit bir dev.okuluna (hemde dünya kadar kayıt parası vererek) yazdırdım çocuğumu.
Çocuğumun öğretmeni (ki işini doğru düzgün yapan bir çok öğretmen var,hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum)
kesinlikle psikolojik olarak sorunlu,3 öğrenciyle ders işleyen,bütün eleştrilere kapalı,hiçbir
öneriye değer vermeyen,bir söylediği bir hafta sonra söylediğiyle tutmayan,üniv.hocası gibi dersi anlatıp,
anlayan anladı anlamayana git annen evde anlatsın diyen,burnu kaf dağında,tam bir megolamandı..

O dönemde anne baba olarak verdiğimiz mücadeleyi yazsam inanın kitap olur.
Sonunda anladık ki bu adamın bizim çocuğumuza faydası yok aldık ondan ve rahata erdik..

O yüzden arkadaşlar lütfen okul yerine (Özel,devlet farketmez.Özele gönderip de gene öğretmen
sorunu yaşayan arkadaşlarım oldu) öğretmen araştırın,öğretmenine göre okul seçin.
Çünkü çocuğunuzun bu yılları bir daha tekrar etme şansı yok..

valla ilk yıllarda markaymış oymuş buymuş umursamıyorlar anlamıyorlar, aralarınki ekonomik ya da sosyal farklarında farkında olmuyorlar, sanırım bu bahsettiklerin 4. sınıftan sonra başlar, ergenliğe doğru yani

Back