Çocuğu dehb olanlar

yagmurunelleri22

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2022
170
114
23
43
Merhabalar. Evliyim 1 oğlum var 10 yaşında. 4 yıl önce dehb tanısı aldı. Concerta kullanıyoruz. Oğlumda yazdan beri özel bölgelerine dokunma alışkanlığı çıktı, bunu yaparken hareketlerinden gayet net belli oluyor ve terliyor.Toplum içinde de yapmaya başladı, şu an ortaokulda ve derslerde de yapası geliyormuş. Tuvalete gidiyormuş ve uzun kalıyormuş. Bir öğretmeni anlamış durumu. Derslere geç kalıyor suçluluk duyduğunu ve bu alışkanlıktan kurtulamadığını, kendini tutamadığını söylüyor.onunla sürekli konuşuyorum psikolog ile de görüştük ama hiç çare bulamadık.

Merhaba çocuğun özel gereksinimi olsun olmasın mahremiyet ve cinsellik eğitimini vermek gerekir. Türkiye’de kız ve erkek çocuklar bizim yaşımıza göre erken giriyor artık ergenliğe. Cinsellik eğitimini doğru kaynaklardan öğrenip siz ya da babası öğretmeli ki yanlış bir durum olmasın. Çocuk ergenliğe girdiyse mastürbasyon ihtiyacı olacaktır. Bunu önce cinsel sağlık bilgilerini anlattıktan sonra odasında kapı kapalıyken ve çok sık olmadan yapabileceğini, okul ve dışarıdaki ortamda olmaması gerektiğini anlatın. Bir de dehb için destek aldığınızı düşünerek çocuğun rutinine spor ve hareket eğitimini yoğun olarak koymanızı tavsiye ederim. Spor ve hareket dikkat ve odaklanma süresini artıran çok iyi etkinlikler. Bilgisayar ve ekran süresini azaltmaya ve gece saatlerine bırakmamasını sağlayın lütfen. Kolaylıklar dilerim

Asla kınama ve yanlış bir şey yapıyormuş algısı yaratma çocukta. Cinselliği erken keşfediyor artık çocuklar. Mastürbasyon da yapabilir kızmayın asla. Babası neyin ne olduğunu anlatsın doğrusunu öğretsin. Siz çok üstelemeyin.

Eğitim verdik anlayacağı şekilde sadeleştirerek. Başkalarının önünde ve okulda yapılmayacağını da söyledik. Kendimi tutamıyorum diyor.

Onu da söyledim. Dedi ki bir süre sonra yeniden istek geliyor. Bu konuda kendini tutmak için bir yöntem varmış, bir arkadaşımın oğluna psikolog söylemiş ama oğlu sır gibi saklıyormuş.
İşte bu bile cinselliğin çok küçük yaşlara düştüğünün kanıtı. Artık çocuklar kendi aralarında efsaneler üretmeye bile başlamışlar. Genelde o şey aklına geldiğinde çok alakasız bir şey düşünmesi onu dizginler.

Spora yazdırın bu arada iyi gelir enerjisi azalınca belki daha sakinler

Onu da söyledim. Dedi ki bir süre sonra yeniden istek geliyor. Bu konuda kendini tutmak için bir yöntem varmış, bir arkadaşımın oğluna psikolog söylemiş ama oğlu sır gibi saklıyormuş.
Büyük sırrı açıklıyorum. Üçe kadar sayıyordur. Yeğenim 4 yaşında o da yapıyordu ya. Odadan çıkın diyordu bir de. Çıkıyorduk:)

Çocuk psikiyatristi ile görüştünüz mü? Kilo ve yaş büyümesi ile birlikte eski ilaç oranı yeterli gelmiyor olabilir.Dürtüselliği artmış olmasa her ne kadar haz verici olsa da özel bölgesine okul içinde dokunmazdı .Çocuğunuzun okulda mastırbasyon yaptığı başka öğretmenler veya çocuklar tarafından farkedilirse çocuğunuz zor durumda kalır.

Evet psikiyatrist ile görüştük, dediğiniz gibi dozu kiloya göre attırdı. 2 hafta sonra etki edecek dedi. Bu sırada biz de tutarlı şekilde okulda yapmaması için konuşuyoruz her gün.

Dürtü bozukluğu olabilir. Bu süreci psikiyatri hekimi ile çözmek en uygunu. Belki yeni bir ilaç belki farklı bir terapist.
Maalesef dürtü bozukluğu olan bireylerde ergenlik süreciyle birlikte meseleler çok daha acı şekilde karşınıza çıkabilir.

Dehb’liler için oyuncaklar oluyor, elinde oynasın diye çünkü dehbliler sürekli uyarılma ihtiyacı duyuyor o da muhtemelen o yüzden yapıyor. Stres Küpü yeni nesil pop it yazınca çıkıyor ya da bu tarz elini oyalayacak bir şeyler iyi gelebilir.

Okuldaki rehber öğretmen yumuşak top alsn annen demiş stres topu.onu da deneyeceğim. Sağolun. Haklısınz sürekli uyaran istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…