Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Merhaba,

biz dün itibariyle 9 yaşındaki oğluma büyüme hormonu vermeye başladık. Siz 6 yıldır verdiğinizi yazmışsınız, deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız ? Herhangi bir yan etkisini gördünüz mü? Oğlunuzun psikolojisine etkisi ne oldu ? Faydasını gördünüz mü? Boyu yaşıtlarına ulaştı mı? Kafamda binlerce soru var, lütfen bana yardımcı olun.

merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.

Merhaba,

biz dün itibariyle 9 yaşındaki oğluma büyüme hormonu vermeye başladık. Siz 6 yıldır verdiğinizi yazmışsınız, deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız ? Herhangi bir yan etkisini gördünüz mü? Oğlunuzun psikolojisine etkisi ne oldu ? Faydasını gördünüz mü? Boyu yaşıtlarına ulaştı mı? Kafamda binlerce soru var, lütfen bana yardımcı olun.

geçmiş olsun.aslında ben de bu forumu eski hormon kullanıcılarından bilgi alıp oğlumun geleceği hakkında fikir sahibi olabilmek adına açmıştım ya siz bizden de yenisiniz.inşallah benim size yardımım olur :KK16: kullandığımız ilaç genotropin.kullanmaya başladığımız ilk aylarda (ilk 6 ay gibi) hızlı uzadı.büyümesi hemen hemen tamamen durmuş bir çocuk için mucize gibi birşeydi bu.sanırım vücudun tanımadığı ilaca olan yenilgisi.daha sonraları büyüme azaldı.bu durumunda normal olduğu söylendi bize.uzun yıllardır yılda 5 cm uzuyor .doktorların istediği minimum rakamda bu.zaten yaşıtı normal bir çocuk da ortalama 5 cm uzuyor.ne var ki aradaki 8-10 cm lik farkı birtürlü kapatamadık.tabi sizin de aynı olacak diye bir genelleme yok , her insanın vücudunun vereceği tepki farklıdır.hormon kullanıpta 1.80 olanları da çok duydum.umudumuzu kaybetmedik , ergenliği bekliyoruz.aradaki farkı ergenlik döneminde kapatabilirmiş.zira ben de çok kısa boylu bir çocuktum , ergenlikte atak yaptım.yaşıtlarıyla olan boy farkını açmaması bile içimizi serinletiyor.
herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadık.hastanede konuştuğum çok ailede de duymadım.doktorumuz zaten 6 ayda bir genel kan tahlileriyle kontrol altında tutuyor.örneğin yan etkilerinden biri şeker yükselmesi.şekerimiz kontrol altında , ve eğer yükselme görülürse ilaç kesilicek.
psikolojik olarak da zaman zaman sıkıntılarımız oldu ancak uzun süreli ve kötü düzeyde değildi.Oğlumun bize güveni ve bizim ona yaptığımız telkinlerle aştık minik üzüntüleri.Oğlum pozitif ve kendisiyle barışık , özgüveni yüksek bir çocuk.şimdilik tabi , ergenlikte durum ne olur bilemem.
bizim boyla beraber ciddi kilo sorunumuz var.kilo alsa belki o kadar minik durmayacak.şuan tam 10.5 yaşında ve 122 cm - 18.5 kg.
sizin oğlunuzun boy kilosu ne durumda ? gebelikte de gelişim geriliği yaşamış mıydınız? tedavinizi neresi yapıyor ? günde kaç mg hormon alıyorsunuz ?

ha bu arada unutmadan... oğlunuzun iştahı nasıl ? doktorumuz b.h. eksikliği olan çocuk yemez , zaten yese de gerektiğince yaramaz demişti bana :KK43: oğlum ilk 5 yıl aç yaşadı desem yeridir.5 yaşına kadar bir kase çorbayı bitirebildiğini görmedim.ardından da birbaşka yemek yediğini ... yarım kase çorbayla 8-10 saat dururdu.önceleri yememesinin hormonlardan daha etkili olduğunu düşünürdüm büyümesinde.ancak kızımdan sonra anladım ki öyle değilmiş.kızım çok iştahlı olmasa da normal beslenen bir çocuk.en azından büyümesini etkileyecek kadar az yemiyor diyebilirim.fakat oğlumun gelişim tablosuyla karşılaştırdığımda kilo ve boy birebir hatta gramı gramına uyumlu.
ayrıca oğlumun 5 - 6 yaşından beri yemeye başlamasının da kilo alımı veya uzamasına bir etkisi olmadı :KK43: gördüm ki hormonların kabahatiymiş bu bizim değil.eğer yemiyorsa vicdan azabı çekmemeniz için bahsetmek istedim.

Merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.Aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.

yeğenim kız 2001 doğumlu büyüme hormonu vücut hiç salgılamıyo dedi dr bizde başlamayı düşünüyoruz fakat,daha önce gittiğimiz bir doktor kanser riski olabilir demişti , birde bu tedavide kulak ve burun gibi kıkırdak kemiklerde anormal büyüme oluyomuş , tecrübelerinizi anlatabilirmisiniz , teşekkürler.

Kanser değil sadece , yüksek şeker , yüksek tansiyon riskleri de var.Bize de kullanmaya başlamadan önce kağıt imzalatmışlardı.Bunlar yan etkiymiş ve olma ihtimali çok düşükmüş.Doktorumuz yıllardır hiç karşılaşmadım dedi ve kullandırdığı yüzlerce çocuk var.Zaten önlem olarak tüm değerleri 6 ayda bir kontrol ediliyor.En ufak bir terslikte ilacı kesiceklerdi.Çocuğum 6.5 yıl kullandı , ne burnunda ne de kulaklarında büyüme oldu.Hala çok düzgün ve minicik bir burnu var.Kulakları da gayet normal.Son 3 aydır ara verdik hormona.Doktorumuz yeteri kadar faydalanmadığını , bir de ilaçsız takip edip ne kadar büyüyeceğini gözlemlemek istediğini söyledi.Son 3 aydır da ilaç aldığı zamandaki gibi uzadı.Sanıyorum böyle giderse vermeyecekler.
Yeğeniniz oğlumla akran.Boy ve kilosunu biliyor musunuz çok merak ettim.

Kanser değil sadece , yüksek şeker , yüksek tansiyon riskleri de var.Bize de kullanmaya başlamadan önce kağıt imzalatmışlardı.Bunlar yan etkiymiş ve olma ihtimali çok düşükmüş.Doktorumuz yıllardır hiç karşılaşmadım dedi ve kullandırdığı yüzlerce çocuk var.Zaten önlem olarak tüm değerleri 6 ayda bir kontrol ediliyor.En ufak bir terslikte ilacı kesiceklerdi.Çocuğum 6.5 yıl kullandı , ne burnunda ne de kulaklarında büyüme oldu.Hala çok düzgün ve minicik bir burnu var.Kulakları da gayet normal.Son 3 aydır ara verdik hormona.Doktorumuz yeteri kadar faydalanmadığını , bir de ilaçsız takip edip ne kadar büyüyeceğini gözlemlemek istediğini söyledi.Son 3 aydır da ilaç aldığı zamandaki gibi uzadı.Sanıyorum böyle giderse vermeyecekler.
Yeğeniniz oğlumla akran.Boy ve kilosunu biliyor musunuz çok merak ettim.

Allah yardımcınız olsun, ne kadar zorluk çektiğinizi düşünüyorum da...

Merhaba arkadaşlar;
Bu siteye yeni üye oldum,çok faydalı ve gerekli bir site olduğunu gördüm,
Büyüme hormonu tedavisi gören çocukların ailelerinin bilgilerine çok ihtiyacım var,
yazılanları okudum çok faydalı çok teşekkür ederim,
benim oğlum büyüme hormonu tedavisine başlayalı 2 hafta oldun,
bende herkes gibi çok tedirgin ve bilgisizdim,sizlerin yazmış olduğunuz bilgiler çok faydalı ve yazdıklarınızın sayesinde çok rahatladım,
artık bende sizlerle bilgi paylaşmak ve sizlerin bilgilerinden faydalanmak istiyorum,
teşekkürler;

Merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.Aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.[/QUOTE

Öncelikle merhaba,
13 yaşım daki oğluma 2 haftadır büyüme hormonu kullanıyoruz,yani yeni başladık,fakat bize ilacı uyguşamak çok zor geldi,oğlum çok korkuyo,çok zorluk çekiyoruz,siz bu sorunları 6 yıldır nasıl aştınız,lütfen bilginizle ve tecrubelerinizle bana yardımcı olurmusunuz,erken yatma olayını nasıl çözdünüz,erken yatması çokmu önemli bu tedavide,yaz geldiği için çok zor oluyo bizim için,lütfen bize yolunu yordamını ve fikirlerini paylaşırmısınız,inanın çok yardımcı olursunuz bizim için,
teşekkürler,,

ha bu arada unutmadan... oğlunuzun iştahı nasıl ? doktorumuz b.h. eksikliği olan çocuk yemez , zaten yese de gerektiğince yaramaz demişti bana :KK43: oğlum ilk 5 yıl aç yaşadı desem yeridir.5 yaşına kadar bir kase çorbayı bitirebildiğini görmedim.ardından da birbaşka yemek yediğini ... yarım kase çorbayla 8-10 saat dururdu.önceleri yememesinin hormonlardan daha etkili olduğunu düşünürdüm büyümesinde.ancak kızımdan sonra anladım ki öyle değilmiş.kızım çok iştahlı olmasa da normal beslenen bir çocuk.en azından büyümesini etkileyecek kadar az yemiyor diyebilirim.fakat oğlumun gelişim tablosuyla karşılaştırdığımda kilo ve boy birebir hatta gramı gramına uyumlu.
ayrıca oğlumun 5 - 6 yaşından beri yemeye başlamasının da kilo alımı veya uzamasına bir etkisi olmadı :KK43: gördüm ki hormonların kabahatiymiş bu bizim değil.eğer yemiyorsa vicdan azabı çekmemeniz için bahsetmek istedim.

Merhaba,
Kızınızla oğlunuzun büyüme eğrilerinin birebir aynı olduğunu yazmışsınız. Özellikle 0-3 yaş dönemini rica etsem, bir sakıncası yoksa paylaşır mısınız?
Bu arada merak ettim şu anda tedavi nasıl gidiyor? Yavrular sağlıktalar inşallah.

Merhaba hanımlar.18 aylık oğlumda büyüme hormonu eksikliği var.karı koca olarak orta boyluyuz.insanlar çocuktan ne bekliyorsunuz diyor.hamileliğimde çocuğum için bacak boyunun 2 hafta geriden geldiğini söylemişlerdi.ağustosta kontrolümüz var.ne zaman kullanmaya başladınız.canı çok acır mı :KK43: devlet ilacı karşılıyor mu.lütfen paylaşımda bulunalım tecrübelerimizi.

Merhaba
Benim 11 yaşındaki kızım için de 1 aydır büyüme hormonu kullanıyoruz. 1.5 cm boyu uzadı. Şimdilik herşey yolunda gidiyor çok şükür. Doktor çok önemli teşhis ve tedavide.Merak ettiğiniz konuda yardımcı olmaya çalışırım. Hepinize acil şifalar.

Merhaba yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.Şuan büyümesi takip ediliyor.2.5 yaşında oğlum.
3 yaşında istenilen büyüme yakalanamazsa büyüme hormon desteği alacağız.
Bu forumu takip eden bir çok kişinin olduğunu düşünüyorum.
Tecrübelerinizi yazarsanız memnun olurum.
Devlet ilacı karşılıyor mu acaba?iyi günler.

Merhaba yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.Şuan büyümesi takip ediliyor.2.5 yaşında oğlum.
3 yaşında istenilen büyüme yakalanamazsa büyüme hormon desteği alacağız.
Bu forumu takip eden bir çok kişinin olduğunu düşünüyorum.
Tecrübelerinizi yazarsanız memnun olurum.
Devlet ilacı karşılıyor mu acaba?iyi günler.

Sevgılı anneler cok gecmiş olsun, yazılanları okudum çok guclu kadınlarsınız masallah size, merak ettiğim için soruyorum, buyume geriliği masıl tespit ediliyor acaba? Gelişim
Nde falan nasıl gerilik vardı?

Büyüme geriliğini önce aile farkediyor..
Yaşıtlarından geri olduğu çok belli oluyor.İlgili çocuk doktoru konuyu paylaştığınızda eğer persentil yüzdesi düşükse büyüme hormonu testi yapıyor.
Çıkan sonuca göre endokrin bölümüne sevk ediyor..
Yaşına ve gelişimine bağlı olarak testler ve gelişim izlenmeye alınıyor..
Çocuğum yaşıtlarından boy olarak hep gerideydi..
Herkese sağlıklı günler..

Slm krmkrm.benim coxugum umd 29haftalik suan..... pre.ature dogdu...anne karnindada hep 2yada 3hafta bacak boyu geriydi..ikiz esi..ikizinde cok sukur yok boyle sorun.ocakta tekrar gidicess ve karar verilcek endorine gdyoruz kuvezdeykende zaten doktoeuydu..bende cok merak edyroum cok pahali bir tedavimi devlet karsiluyormu karailiyorsa ne kadarini...oglumun boyu suan 83cm kilosu 10.kilo 300grm..sizin ay ve kilo boy ne durumda

Merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.Aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.
Renkliy hanim mrb suan durumjnj nedir??pahali bir tedavimi?hangi sehir hanhid r gttiniz...yorumlarinii bekliyroum

Merhaba arkadaşlar;
Bu siteye yeni üye oldum,çok faydalı ve gerekli bir site olduğunu gördüm,
Büyüme hormonu tedavisi gören çocukların ailelerinin bilgilerine çok ihtiyacım var,
yazılanları okudum çok faydalı çok teşekkür ederim,
benim oğlum büyüme hormonu tedavisine başlayalı 2 hafta oldun,
bende herkes gibi çok tedirgin ve bilgisizdim,sizlerin yazmış olduğunuz bilgiler çok faydalı ve yazdıklarınızın sayesinde çok rahatladım,
artık bende sizlerle bilgi paylaşmak ve sizlerin bilgilerinden faydalanmak istiyorum,
teşekkürler;
Mrb karapurcek cocugunuzun , son durmu nedir?.bizde martta tekrardan kontrele gidices ama buyuk ihtimal kullancaz hormon

X