Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.
Merhaba,
biz dün itibariyle 9 yaşındaki oğluma büyüme hormonu vermeye başladık. Siz 6 yıldır verdiğinizi yazmışsınız, deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız ? Herhangi bir yan etkisini gördünüz mü? Oğlunuzun psikolojisine etkisi ne oldu ? Faydasını gördünüz mü? Boyu yaşıtlarına ulaştı mı? Kafamda binlerce soru var, lütfen bana yardımcı olun.
Merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.Aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.
Kanser değil sadece , yüksek şeker , yüksek tansiyon riskleri de var.Bize de kullanmaya başlamadan önce kağıt imzalatmışlardı.Bunlar yan etkiymiş ve olma ihtimali çok düşükmüş.Doktorumuz yıllardır hiç karşılaşmadım dedi ve kullandırdığı yüzlerce çocuk var.Zaten önlem olarak tüm değerleri 6 ayda bir kontrol ediliyor.En ufak bir terslikte ilacı kesiceklerdi.Çocuğum 6.5 yıl kullandı , ne burnunda ne de kulaklarında büyüme oldu.Hala çok düzgün ve minicik bir burnu var.Kulakları da gayet normal.Son 3 aydır ara verdik hormona.Doktorumuz yeteri kadar faydalanmadığını , bir de ilaçsız takip edip ne kadar büyüyeceğini gözlemlemek istediğini söyledi.Son 3 aydır da ilaç aldığı zamandaki gibi uzadı.Sanıyorum böyle giderse vermeyecekler.
Yeğeniniz oğlumla akran.Boy ve kilosunu biliyor musunuz çok merak ettim.
Merhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.Aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.[/QUOTE
Öncelikle merhaba,
13 yaşım daki oğluma 2 haftadır büyüme hormonu kullanıyoruz,yani yeni başladık,fakat bize ilacı uyguşamak çok zor geldi,oğlum çok korkuyo,çok zorluk çekiyoruz,siz bu sorunları 6 yıldır nasıl aştınız,lütfen bilginizle ve tecrubelerinizle bana yardımcı olurmusunuz,erken yatma olayını nasıl çözdünüz,erken yatması çokmu önemli bu tedavide,yaz geldiği için çok zor oluyo bizim için,lütfen bize yolunu yordamını ve fikirlerini paylaşırmısınız,inanın çok yardımcı olursunuz bizim için,
teşekkürler,,
ha bu arada unutmadan... oğlunuzun iştahı nasıl ? doktorumuz b.h. eksikliği olan çocuk yemez , zaten yese de gerektiğince yaramaz demişti bana oğlum ilk 5 yıl aç yaşadı desem yeridir.5 yaşına kadar bir kase çorbayı bitirebildiğini görmedim.ardından da birbaşka yemek yediğini ... yarım kase çorbayla 8-10 saat dururdu.önceleri yememesinin hormonlardan daha etkili olduğunu düşünürdüm büyümesinde.ancak kızımdan sonra anladım ki öyle değilmiş.kızım çok iştahlı olmasa da normal beslenen bir çocuk.en azından büyümesini etkileyecek kadar az yemiyor diyebilirim.fakat oğlumun gelişim tablosuyla karşılaştırdığımda kilo ve boy birebir hatta gramı gramına uyumlu.
ayrıca oğlumun 5 - 6 yaşından beri yemeye başlamasının da kilo alımı veya uzamasına bir etkisi olmadı gördüm ki hormonların kabahatiymiş bu bizim değil.eğer yemiyorsa vicdan azabı çekmemeniz için bahsetmek istedim.
Merhaba yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.Şuan büyümesi takip ediliyor.2.5 yaşında oğlum.
3 yaşında istenilen büyüme yakalanamazsa büyüme hormon desteği alacağız.
Bu forumu takip eden bir çok kişinin olduğunu düşünüyorum.
Tecrübelerinizi yazarsanız memnun olurum.
Devlet ilacı karşılıyor mu acaba?iyi günler.
Renkliy hanim mrb suan durumjnj nedir??pahali bir tedavimi?hangi sehir hanhid r gttiniz...yorumlarinii bekliyroumMerhaba,
10 yaşındaki oğlum 6 yıldır büyüme hormonu kullanıyor.16 aylık kızımda da büyüme hormonu eksikliği var.Aynı sorunu yaşayan anneler varsa paylaşımda bulunmak isterim.
Mrb karapurcek cocugunuzun , son durmu nedir?.bizde martta tekrardan kontrele gidices ama buyuk ihtimal kullancaz hormonMerhaba arkadaşlar;
Bu siteye yeni üye oldum,çok faydalı ve gerekli bir site olduğunu gördüm,
Büyüme hormonu tedavisi gören çocukların ailelerinin bilgilerine çok ihtiyacım var,
yazılanları okudum çok faydalı çok teşekkür ederim,
benim oğlum büyüme hormonu tedavisine başlayalı 2 hafta oldun,
bende herkes gibi çok tedirgin ve bilgisizdim,sizlerin yazmış olduğunuz bilgiler çok faydalı ve yazdıklarınızın sayesinde çok rahatladım,
artık bende sizlerle bilgi paylaşmak ve sizlerin bilgilerinden faydalanmak istiyorum,
teşekkürler;