İlköğretim Yorum ve Soruları Çocugu BiLSEM sinavina girmis veliler yardim

3E gidiyor 154 komusumun oglu 3e gidiyor 180
ay . evet öyleydi yakındı
nasip değilmiş.
benim oğlan sınav sonrası kendi hatalarını kendi gördü.
keşke sınavda biraz daha dikkatli davransaydı.
bilemiyoruz ki.
her işte bi hayır vardır .
o yüzden üzülmemek lazım.
komşunuzun oğlu yazık . kazanamamıştırdemi.
çünkü baraja yaklaşmış ama geçememiş.

ben yeğenimin bu sınavdan 230 puan aldığını öğrendim :) sanırım iyi birşey ama bu sınavın ne için olduğunu bilmiyorum. başlığı tesadüfen görünce sormak istedim? Nedir BİLSEM ?
Teşekkürler

Bayanlar merhaba benim kızım da ilk aşamayı kazandı,hemen bu pazartesi de mülakata çağırdılar.Bekliyoruz bakalım.Başka kazanan var mı?Buradan paylaşımlarımızı yaparsak sevinirim.
Kazanamayan arkadaşlar çocukların heyacanı, olayın önemini kavramamaları çok önemli gerçekten.Sağlık olsun,seneye inşallah.Belki biz de bu aşamada eleniriz.Ben de ilk aşamada yanlışlarını görünce baya canım sıkılmıştı,yapamadığı çok kolay sorular vardı,kazanamaz diye düşünmüştüm :oops:

Bayanlar merhaba benim kızım da ilk aşamayı kazandı,hemen bu pazartesi de mülakata çağırdılar.Bekliyoruz bakalım.Başka kazanan var mı?Buradan paylaşımlarımızı yaparsak sevinirim.
Kazanamayan arkadaşlar çocukların heyacanı, olayın önemini kavramamaları çok önemli gerçekten.Sağlık olsun,seneye inşallah.Belki biz de bu aşamada eleniriz.Ben de ilk aşamada yanlışlarını görünce baya canım sıkılmıştı,yapamadığı çok kolay sorular vardı,kazanamaz diye düşünmüştüm :oops:
Cok tebrik ederim...mulakattada basarilar..hakkinizda hayirlisi olsun...dedikleriniz cok dogru...cocugun o gunki durumu soruyu gorup gorememesi onemsememesi etkenler var ..gelismeleri yazarsaniz sevinirim

Teşekkür ederim yazarım gelişmeleri muhakkak,sizin çocuk özel okulda mı bu arada?Benim kızım devlet okulunda,mülakat için beklerken kızımla aynı grupta mülakata girecek 4 çocuğun hepsi de özel okuldandı.Bizi baya bi küçümsediler gibi o veliler.Okulunu temsil ediyor ha falan deyip taşralı muamelesi yaptılar...

ay . evet öyleydi yakındı
nasip değilmiş.
benim oğlan sınav sonrası kendi hatalarını kendi gördü.
keşke sınavda biraz daha dikkatli davransaydı.
bilemiyoruz ki.
her işte bi hayır vardır .
o yüzden üzülmemek lazım.
komşunuzun oğlu yazık . kazanamamıştırdemi.
çünkü baraja yaklaşmış ama geçememiş.
Evet gecemedi ama ram (rehabilitasyon merkezi)orayada gondermisti okul o cocuk orda ustun cikti zaten...tabi hakkimizda hayirlisi olsun

Teşekkür ederim yazarım gelişmeleri muhakkak,sizin çocuk özel okulda mı bu arada?Benim kızım devlet okulunda,mülakat için beklerken kızımla aynı grupta mülakata girecek 4 çocuğun hepsi de özel okuldandı.Bizi baya bi küçümsediler gibi o veliler.Okulunu temsil ediyor ha falan deyip taşralı muamelesi yaptılar...
Bizde devlet okuluna gidiyoruz...bence gururlanin birde masallah deyip okuyun cocugunuza...

ne varmış yani. benim oğlum da devlet okuluna gidiyor.
siz hiç takmayın kafanıza. bence devlet okuluna gitmek daha iyidir.
kim ne derse desin .

ne varmış yani. benim oğlum da devlet okuluna gidiyor.
siz hiç takmayın kafanıza. bence devlet okuluna gitmek daha iyidir.
kim ne derse desin .
Ben de öyle düşünüyorum,ben zaten takmıyorum da onlar bir havadalardı kendilerince sadece bir doktor bayan vardı,o mütevaziydi.
Kızlar yok mu hiç mülakata giren?
Mülakatta başında soruları soracak olan kişiler bilsem dışından geliyorlarmış,müdür yardımcısı öyle dedi,kişiyi de kura çekerek o anda belirlediler.Zeka testi yapmışlar çocuklara, sözlü ve görsel olarak,cevapları da kapalı zarfla Ankaraya gönderiyorlarmış,orası açıklayacakmış.

Ben de öyle düşünüyorum,ben zaten takmıyorum da onlar bir havadalardı kendilerince sadece bir doktor bayan vardı,o mütevaziydi.
Kızlar yok mu hiç mülakata giren?
Mülakatta başında soruları soracak olan kişiler bilsem dışından geliyorlarmış,müdür yardımcısı öyle dedi,kişiyi de kura çekerek o anda belirlediler.Zeka testi yapmışlar çocuklara, sözlü ve görsel olarak,cevapları da kapalı zarfla Ankaraya gönderiyorlarmış,orası açıklayacakmış.
Yok canim yaa malesef ama bende resim icin goturecegim. Siz atasehir bilseme mi goturdunuz..

Herkese mrb,
Bilsem sınavı bu yıl değişti, tamamen farklı bir şekilde yapıldı. İlk kez merkezi sistem bir sınav yapıldı ilk aşama için. Ki bu sınav akla ziyan zor sorulardan oluşuyordu. Türkçe-matematik ve genel yetenek diye 3 ayrı kısımdan oluşan bir sınavdı. 2.3. Ve 4. Sınıflar gşrdi sınava ki bu da bir ilk. Daha önceki yıllarda 2. Sınıflar girebiliyordu bilsem sınavıba. Ancak 2 yıl önce bunu 4. Sınıfa çektiler. Fakat meb yaptığı hatayı bu yıl anladı ve yeniden 2. Sınıflara çekti sınavı, tabi o iki yılda arada kalan 3. Ve 4. Sınıfları da aldı sınava bu yıl. Ancak gelecek yıl eskisi gibi sadece 2. Sınıflara yapılma ihtimali yüksekmiş, bilginize.

22 marttaki sınava 225000 civarında öğrenci girdi. Alınacak öğrenci sayısı ise 7000 falan. Yani %3 e tekabül ediyor. İlk aşama sınavın sonuçları 21 nisan 2015 de açıklandı. Her sınıfın soru sayısı ayrı olduğu için barajlarda farklıydı. 2. Sınıflar için baraj 150, 3. Sınıflar için 187 ve 4. Sınıflar için 192 puan olarak açıklandı. Bu puanlar türkiye genel ortalamasına göre açıklanmış baraj puanlarıdır arkadaşlar. Sınav merkezi olunca açıklanan puanlarda ona göre Türkiye geneli baz alınarak açıklandı.

Gelelim ikinci aşamaya. bu arada her öğrencinin iki alandan bilsem sınavına başvuru hakkı vardı.toplam üç alan var zaten bu alanlar zihinsel yetenek,resim ve müzik alanları. Bu başvuruları bildiğiniz üzere sınıf öğretmenleri kendileri yapıyorlar.daha önce %20 gibi bir baraj vardı ancak bu sene %20 barajı başvuruların üçüncü günü kaldırıldı.yani eskiden her sınıfın %20 si kadar öğrenci teklif edebiliyordu sınıf öğretmenleri ancak bu sene bu baraj kaldırıldı ve her Öğrenci sınava başvurabildi.
Soruların bu kadar zor olma nedeni tahminimce en iyi bulabilmek içindi. ki etrafımda ram'dan üstün zekalı raporu olan bir çok öğrenci de bu sınavı geçemedi. Bilsemlerin amacı üstün yetenekli diğer tanımıyla üstün zekalı öğrencileri seçebilmek. bu yüzden soruların bu kadar zor olduğunu düşünüyorum ki her üstün zekalı çocuğun da giremeyeceğini düşünürsek aslında objektifde bakarsak sınavın zor olması gayet normal.fakat gönül isterdi ki bilsemlerin sayısı daha çok olsun ve daha çok öğrenci girebilsin.

İkinci aşama sınavı şöyle yapılıyor,barajı geçen öğrenciler için zihinsel yetenek bölümünden mülakata girmeye hak kazanıyorlar. Zihinsel yetenek mülakatı geçtiğimiz yıllardaki gibi değil. Bu sene bu mülakatların şekli de değişti. sadece öğrenciye ve Wechsler non verbal isimli zeka testi uygulanıyor, Bu test türkiye'ye yeni getirilmiş olan bir zeka testi daha önce zeka testi olarak hem ram dediğimiz rehberlik araştırma merkezleri hem de bilsemler wiscar isimli zeka testini kullanıyorlardı. Ancak şimdi bu durum değişti ve wechsler testi yapılıyor. Bu tür testler kesinlikle çalışmayla yapılabilecek testler değil. Eğer çocuğun belli bir potansiyeli varsa yani zeka seviyesi yüksek ise bu testi zaten çok iyi bir şekilde geçiyor.
Resim ve müzik mülakatları ise zihinsel yetenek mülakatlarından farklı yapılıyor. Resimden girenler resim ile ilgili çizim yeteneklerini sergiliyorlar.müzikten girenler ise müzikle ilgili var olan yeteneklerini sergiliyorlar. Bunlar komisyon larca değerlendiriliyor.
Şuan tüm türkiye'de bilsem lere seçim süreci mülakatları devam etmekte.bu süreçler illerin büyüklüğüne göre bazı yerlerde daha erken bazı yerlerde daha geç bitebiliyor. Sonuçların ağustos sonu eylül başı gibi açıklanacağı söylendi.

X