İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu Bilim Sanat Merkezinde eğitim alan anneler paylaşımlarımızı burdan yapalım.

Benim oğlumda sınava girecek mayısta
Size sorum çocuğunuz sınava girmeden önce bir hazırlık yaptınız mı?
Oğlumun üstün yetenekli olup olmadığını bilmiyorum ama belki yavrusunu pamuğum diye seven anneyim ya da çevrenin etkisinde kalıyorum belki ama zeki olduğunu düşünüyoruz
Ne yapayım bekleyim mi sınavı yoksa bir hazırlık yapalım mı

Benim oğlumda sınava girecek mayısta
Size sorum çocuğunuz sınava girmeden önce bir hazırlık yaptınız mı?
Oğlumun üstün yetenekli olup olmadığını bilmiyorum ama belki yavrusunu pamuğum diye seven anneyim ya da çevrenin etkisinde kalıyorum belki ama zeki olduğunu düşünüyoruz
Ne yapayım bekleyim mi sınavı yoksa bir hazırlık yapalım mı
birkaç kitap aldım onları çözüyor.

Hangi kitapları aldınız Önerebilir misiniz
Ben hiçbirşey yaptırmadım
bilsem hazırlık kitabı(editör yayınları),ayrıca her kitapçıda satılan dikkat, zeka ve hafıza geliştirme kitaplarından aldım.bolca kitap okutturuyorum.dil bilgisi kitabı da aldım ama hepsini yapınca sıkılıyor diye çözdürmüyorum.geçen senenin sınav sorularını çözdürdüm seviyesini ölçmek için.hiç hazırlanmaya başlamadan önceki ile şimdiki arasında fark var ancak çocuğun sınavı geçmesi yeteneği ile alakalı. ben hızlandırmaya ve hatırlatmaya çalışıyorum.hızlı ve yeteneği fazla çocuklar zaten hiçbir hazırlık yapmadan sınavda başarılı oluyorlarmış,amaç da bu zaten.sınav martda değil mi?

bilsem hazırlık kitabı(editör yayınları),ayrıca her kitapçıda satılan dikkat, zeka ve hafıza geliştirme kitaplarından aldım.bolca kitap okutturuyorum.dil bilgisi kitabı da aldım ama hepsini yapınca sıkılıyor diye çözdürmüyorum.geçen senenin sınav sorularını çözdürdüm seviyesini ölçmek için.hiç hazırlanmaya başlamadan önceki ile şimdiki arasında fark var ancak çocuğun sınavı geçmesi yeteneği ile alakalı. ben hızlandırmaya ve hatırlatmaya çalışıyorum.hızlı ve yeteneği fazla çocuklar zaten hiçbir hazırlık yapmadan sınavda başarılı oluyorlarmış,amaç da bu zaten.sınav martda değil mi?
Mayıs diye biliyorum ama çok da önemsemedim işin açıkçası
Hırs yapıp çocuğu bunaltmak istemiyorum bende beklentiye girmek istemiyorum diye
Ama haftasonu d&r bakayım var mı çocuğa sadece tüm okullarda sınav yapılacak dedim Okadar biliyor kendini zeki falan zanneder falan

Mayıs diye biliyorum ama çok da önemsemedim işin açıkçası
Hırs yapıp çocuğu bunaltmak istemiyorum bende beklentiye girmek istemiyorum diye
Ama haftasonu d&r bakayım var mı çocuğa sadece tüm okullarda sınav yapılacak dedim Okadar biliyor kendini zeki falan zanneder falan
d&r a ben de baktım pek bir şey bulacağını sanmıyorum.Bulduğum tek kitap olan mat olimpiyat kitabı almıştım, o kitapda sorular çok zor benim bile zorlandığım sorular var,bir daha yüzünü açtırmadım bıkmasın ,karamsarlığa kapılmasın diye.

d&r a ben de baktım pek bir şey bulacağını sanmıyorum.Bulduğum tek kitap olan mat olimpiyat kitabı almıştım, o kitapda sorular çok zor benim bile zorlandığım sorular var,bir daha yüzünü açtırmadım bıkmasın ,karamsarlığa kapılmasın diye.
Siz nerden aldınız bana yayınevi ve kitap adı verirmisiniz

Denizli'de 'Başarırlar ' adında bir kitapçıdan. internetden araştırırsan birçok kitap bulabilirsin. kitap yurdunda bilsem hazırlık kitapları var.

Arkadaşlar böyle bir sınav için kesinlikle hazırlık yapılmamalıdır ki zaten çocuk üstünse gereği de yoktur. Ne yani, çocuğumu zorla üstün zekalı yapacağım bu sınavla çalışması mı bu? Lütfen yapmayın.

Arkadaşlar böyle bir sınav için kesinlikle hazırlık yapılmamalıdır ki zaten çocuk üstünse gereği de yoktur. Ne yani, çocuğumu zorla üstün zekalı yapacağım bu sınavla çalışması mı bu? Lütfen yapmayın.
Oğlum için söyleyeyim soruları dikkatsiz okur yapılmamalıdır mesela yapılmalıdır okur sonra soru yanlış der geçer yada ilk seçeneği işaretler geçer
Dikkatini geliştirmem gerekiyor diye düşünüyorum evde ve okulda çözdüğü testlerden hep hatası buyüzden çıkıyor yoksa sınav sonucu benim için önemli değil

Oğlum için söyleyeyim soruları dikkatsiz okur yapılmamalıdır mesela yapılmalıdır okur sonra soru yanlış der geçer yada ilk seçeneği işaretler geçer
Dikkatini geliştirmem gerekiyor diye düşünüyorum evde ve okulda çözdüğü testlerden hep hatası buyüzden çıkıyor yoksa sınav sonucu benim için önemli değil
Dikkat geliştirmek için birçok zeka oyunu var, biraz külfetli olur ama daha faydalı olur. Isterseniz önerebilirim. Ama ne olursa olsun bilsem için oturup ders çalışmak çok yanlış, olumsuz bi sonuçta çocuk da sıkılır, yıkılır. Yapacağı varsa da bile bile yanlış yapar. Bunların örneklerini kurslarımızda işledik, gördük. Kafadan konuşmuyorum. Dikkate alın derim. Seçim sizin yine de ailesi olarak.

Dikkat geliştirmek için birçok zeka oyunu var, biraz külfetli olur ama daha faydalı olur. Isterseniz önerebilirim. Ama ne olursa olsun bilsem için oturup ders çalışmak çok yanlış, olumsuz bi sonuçta çocuk da sıkılır, yıkılır. Yapacağı varsa da bile bile yanlış yapar. Bunların örneklerini kurslarımızda işledik, gördük. Kafadan konuşmuyorum. Dikkate alın derim. Seçim sizin yine de ailesi olarak.
Bizi bilsem sınavına gireceğini bilmiyor yani ne için gireceğini bilmiyor sınava girecek birinden duydu sanırım zekiliğimizi ölçeceklermiş Dedi bende herkes zeki arkadaşın yanlış öğrenmiş dedim sadece çalışkan ve gayretli öğrenciler giriyor Dedim
Tudemin kitabını aldım ama önerebileceğiniz başka bişey varsa büyük bir memnuniyetle kabul ederim
Hırslı bir veli değilim ama burada bir kaç konu görünce acaba çalıştırmak mı gerekiyor diye düşündüm

Bugün 4.sınıfa giden oğlumda bilsem sınavına girdi.Hepsinin hakkında hayırlısı Olsun

tarihi açıklanmış arkadaşlar Bilsem 1. ve 2. sınıflar sınav tarihleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese.
Kızım 1. sınıfta ve bilsem için seçilmiş. Seçildiğini bile cuma akşamı eve getirdiği sınava giriş kağıdından ögrendim. "Annecim öğretmenim buınu annene verirsin dedi" diyerek gösterdi. Hiç hazırlık yapmaya zamanımız olmadı. Kaldı ki böyle bir sınava hele de 1. sınıf için hazırlık yapılmasını gerekli görmüyorum bende.
Cumartesi günü sınava girdiler. sınav 15. dakika sürdü. Tablet dağıtmışlar ve ordan soru çözmüşler.

Belli bir puan alan mı girmeye hak kazanacak. ? Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?
Bilenler cevaplandırabilir mi?

benim oğlum bu aşamayı geçemedi, enaz 32 ila 37 arası doğrusu vardı puanlar açıklanmamış,baraj puanı 187,5 den 270 puana çıkartılmış hiç olmazsa aldıkları puanı açıklasalardı .

benim kızım 1. sınıfta. onların sonuçları açıklanmadı.
Bende merak içinde bekliyorum. neye göre sececekler ve secilenleri nasıl gruplayacaklar

Back
X