Bende esinin dusundugu gibi dusunuyorum kizim icin. Sanki cevremizde okula giden calisan birileri yok. Ya tam izole olunmali yada hic.Ben de dört yaşındaki kızımı bu yıl göndermeyi düşünüyordum fakat şuan kararsızım malum durumdan dolayı.
Kızım çok istekli okula gitmeye, eşime bu yıl da evde olsun, nasılsa çalışmıyorum dediğimde şunu diyor :ablası okula gidecek, ben işimden dolayı sürekli şehir dışına gidip geliyorum, zaten hepimiz risk grubundayız, gitsin sosyalleşsin diyor.
O böyle deyince benim de kafam karışıyor.
Aynı durumda olan bayanlar, siz ne düşünüyorsunuz?
Sevgili derin sularda @Astoria @damdan chamallows bir fikir verirseniz çok mutlu olurum
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çoçuğu anaokuluna gidecekler
- Konu Sahibi Emaaa
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Öyle mi diyorsunuz, teşekkür ederim yorumunuz için.Bende esinin dusundugu gibi dusunuyorum kizim icin. Sanki cevremizde okula giden calisan birileri yok. Ya tam izole olunmali yada hic.
Sanki gönderirsem bile bile sağlığını tehlikeye atmış olacağım diye korkuyorum.
Gerçi okullar açılacak mı belli bile değil, açılmasını umut ediyorum zira geçen dönem 1.sınıfa giden kızımda uzaktan eğitimden hiç verim alamadık maalesef
ben o kadar stresliyim ki kizimi ne zaman disari cikarsam cocugun burnundan getirerek eve getiriyordum resmen düne kadar.Ben de dört yaşındaki kızımı bu yıl göndermeyi düşünüyordum fakat şuan kararsızım malum durumdan dolayı.
Kızım çok istekli okula gitmeye, eşime bu yıl da evde olsun, nasılsa çalışmıyorum dediğimde şunu diyor :ablası okula gidecek, ben işimden dolayı sürekli şehir dışına gidip geliyorum, zaten hepimiz risk grubundayız, gitsin sosyalleşsin diyor.
Sevgili derin sularda @Astoria @damdan chamallows bir fikir verirseniz çok mutlu olurum
bugün aldıgım bir kararla çocuğun yakasindan dusmeye karar verdin bunun ona daha cok kotuluk olacagini biliyorum çunku.
benim 2.5 yasindaki kizim maske takip el hijyenine dikkat ederken etraftaki cocuklar icerisinde en cok zorluk cekende o oldu bu konuda maalesef benim paranoyakligim yuzunden.
esim ise gidiyor 300 400 kisinin icinde calisip geliyor ayni stresi ona karsi hissetmiyorum neden çunku gözum gormuyordu ama evdeki potansiyel corona getirici aslında eşim yani.
o yüzden bence sizde digerleri bu durumdayken evdeki küçüğe bunun sıkıntisini yaşatmayin gönderin ana okuluna.
herkes gecirecek bu hastaligi fanusta yasayamiyoruz sonucta her evden en az bir kisi ise gidiyor okula gidiyor vs.
boşa kasmaya gerek yokmuş.
maske mesafe hijyen kurallarini ögretin yeter.
Çok teşekkür ederimben o kadar stresliyim ki kizimi ne zaman disari cikarsam cocugun burnundan getirerek eve getiriyordum resmen düne kadar.
bugün aldıgım bir kararla çocuğun yakasindan dusmeye karar verdin bunun ona daha cok kotuluk olacagini biliyorum çunku.
benim 2.5 yasindaki kizim maske takip el hijyenine dikkat ederken etraftaki cocuklar icerisinde en cok zorluk cekende o oldu bu konuda maalesef benim paranoyakligim yuzunden.
esim ise gidiyor 300 400 kisinin icinde calisip geliyor ayni stresi ona karsi hissetmiyorum neden çunku gözum gormuyordu ama evdeki potansiyel corona getirici aslında eşim yani.
o yüzden bence sizde digerleri bu durumdayken evdeki küçüğe bunun sıkıntisini yaşatmayin gönderin ana okuluna.
herkes gecirecek bu hastaligi fanusta yasayamiyoruz sonucta her evden en az bir kisi ise gidiyor okula gidiyor vs.
boşa kasmaya gerek yokmuş.
maske mesafe hijyen kurallarini ögretin yeter.
Geçen yıl, bu yıl anaokuluna başlamasına kesin gözüyle baktığım kızım için şuan endişe ediyorum, eminim çoğu anne aynı kararsızlığı hissediyor,
Hayat biz plan yaparken başımıza gelenlermiş gerçekten
benim kiziminda kasimda 3 yaşı doluyor gönderebilecegim kreş 36 aydan once almadigi icin bu sene veremedim ama seneye pandemide olsa verecegim kesinlikle.Çok teşekkür ederim
Geçen yıl, bu yıl anaokuluna başlamasına kesin gözüyle baktığım kızım için şuan endişe ediyorum, eminim çoğu anne aynı kararsızlığı hissediyor,
Hayat biz plan yaparken başımıza gelenlermiş gerçekten
bu arada ben teşekkur ederim fikrimi onemseyip etiketlediginiz icin
Calisan annelerimiz icin birsey diyemem ama 5 yasin altindakileri hemen vermeyin krese cok erken ve hastaliklara bagisikliliklari malesef yok.
Hayatim kres kapisinda gecti 0 6 kresteydim annem calisiyordu.Ne cok anneme ihtiyacim vardi oysaki.
Oglumda 5.5 yasinda, ablasi kronik hastaligi var.Bu nedenle uzaktan egitim alacaklar.Virus bitene dek.He bitmezsede bulacagiz bir cozum kacis yok.
Hayatim kres kapisinda gecti 0 6 kresteydim annem calisiyordu.Ne cok anneme ihtiyacim vardi oysaki.
Oglumda 5.5 yasinda, ablasi kronik hastaligi var.Bu nedenle uzaktan egitim alacaklar.Virus bitene dek.He bitmezsede bulacagiz bir cozum kacis yok.
Sıkılıyor, umrumda değil.. Verdik marta kadar kızımda gidiyor du .Peki fört yaşındaki oğlunuz sıkılmıyormu evde neler yapıyosunuz
Sıkılması zorunda olmadıkça okula yollamamdan önemli değil şu dönemde.
Kaldı ki ben 2 yaşında kreşe vermek isteyen bir anneydim, oğlum için erken denildi.
Çalışmadığım ve mecburiyetim olmadığı için söylüyorum bunu, tabi ki mecburi olanlar verecek.
Kardeşi de olduğu için bir şekilde geçiyor zaman.
Havaların ısınması haftada 2 pikniğe mal oldu bize, oralara koca kamyonlarla gidip toz toprak içinde kalıp dönüyoruz.
2 3 gün havuz dolduruyorum balkona, 1 akşm dondurma akşamı onlara heyecan oluyor.
Gün içinde de klasik çocuk ne yaparsa, oyuncak, lego, araba, boya, ev dökme kırma vs.
Biz geçtiğimiz Pazartesi günü okulumuzu açtık.Ben de dört yaşındaki kızımı bu yıl göndermeyi düşünüyordum fakat şuan kararsızım malum durumdan dolayı.
Okuldaki öğretmenler ve ben dahil tüm personel maskeliyiz,
çocuklar okula girerken maskelerini çıkarıyor.
Okulumuzun aldığımız tedbirler ve gösterdiğimiz dikkat sayesinde,
sokak ve AVM'lerden daha güvenli
olduğunu düşünüyorum.
Evde %100 izolasyon sağlayabiliyorsanız, eşiniz ve siz iş, alışveriş, ziyaret nedeniyle
hiç evden çıkmadan, kimseyle temas etmeden yaşıyorsanız, okul sizin için riskli bir ortam olabilir.
Bununla birlikte çocuklar okula ilk başladıkları yıl çok sık hastalanırlar.
Bu durum sizi çok tedirgin edecekse ve
her hastalık belirtisinde covid-19 aklınıza gelecekse okul işini unutun.
Buraya psikiyatrist Kemal Sayar Hocamızın bir paylaşımını da eklemek istiyorum.
Eklentiler
Özel okul yaz sezonu açıktı göndermedik 2020 -2021 dönemi 31 Ağustos ta açılıyorNeden 31 agustos ta aciliyor sizin ki?
Çok güzel yazmışsınız gerçekten durumu anlatıyor kızımın ikinci okul senesi bağışıklık testinde bağışıklığı güçlü çıktı .Okulumuzu ziyaret edip durumu değerlendircem biz kızlarlarımla parka gidiyoruz markete gidiyoruz babaları işede gidiyor tedbir alsakta bunlarda risk çok teşekkür ederimBiz geçtiğimiz Pazartesi günü okulumuzu açtık.
olduğunu düşünüyorum.
Evde %100 izolasyon sağlayabiliyorsanız, eşiniz ve siz iş, alışveriş, ziyaret nedeniyle
hiç evden çıkmadan, kimseyle temas etmeden yaşıyorsanız, okul sizin için riskli bir ortam olabilir.
Arkadaslar bizim kresde mesaj atmis 31 qgusta acilacagina dair. Oglum 2015 dogumlu gecen yil eylul-mart arasi gitti sosyallesmesi icin gondrrmistim. Bu yilda ayni kresin anaokulana gonderecektim ama okullar acilmazsa anaokulu bolumu acilir mi ya da kres o bolumu devam etirrir mi acaba. Oglumun el becerisi biraz zayif acikcasi ama hasatlikta malum gaziantepte bi ilcedeyiz
Ozur dilerim kres ve anaokulu mu calistiginiz yer?Biz geçtiğimiz Pazartesi günü okulumuzu açtık.
olduğunu düşünüyorum.
Teşekkür ediyorumBiz geçtiğimiz Pazartesi günü okulumuzu açtık.
olduğunu düşünüyorum.
Kemal Sayar Hoca çok önemli bir noktaya parmak basmış, öyle ki yaşıtlarıyla bir arada olmanın getirilerini evde yaşatmamız imkansız.
Bizde ekran süresi öncesine göre esnetilmiş durumda ve bu beni çok üzüyor.
MEB'e bağlı özel bir anaokulunun müdürüyüm.Ozur dilerim kres ve anaokulu mu calistiginiz yer?