İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

İnşallah veririm canım.Üst sınıfta alttan kalan derslerle uğraşmak istemiyorum.
Yok canım nerdeee...Bu tatilde pek isteksiz.Ben söylüyorum başlıyor okumaya on dakika geçmeden biraz dinlenme molası verebilirmiyim anne diyor.
Sanki sırtında taş taşıdı küçük bey.Hemen yorulup dinlenme molası veriyor.
Daha yapılması gereken 2.sınıfı tekrarı bir kitap(öğretmen dağıtmış),birde zihinden problemler 2 var ama pek istekli değil.Deftere yazılması gereken mesela 7 den başlayıp 6 şar,6 şar
200 e kadar yazılacak gibi ritmik saymalar var.Onlara da başlamadı.Yarından itibaren ben derslere yoğunlaşacağım,mecburen oda bunlara başlayacak artık yavaş yavaş...

:KK1::KK1: aynen bende sırtında çimentomu taşıdın diyorum 5 dk sonra ara verebilirmiyim diyor:KK1:

merhaba hanımlar, nasıl geçiyor tatil, sıcaktan erimediyseniz tabii:KK53::KK53:

bizim yaz tatili ödevi toplama kamplarında bile yok, 30 kitap özeti ve benimkinin bırak özeti, kitapları okumaya bile niyeti yok, napıcaz bakalım, öğretmenin verdiği ödev kitap listesindeki 30 kitabı aldık, rafa kaldırdık:KK53:

Son düzenleme:
:KK1::KK1: aynen bende sırtında çimentomu taşıdın diyorum 5 dk sonra ara verebilirmiyim diyor:KK1:

merhaba hanımlar, nasıl geçiyor tatil, sıcaktan erimediyseniz tabii:KK53::KK53:

bizim yaz tatili ödevi toplama kamplarında bile yok, 30 kitap özeti ve benimkinin bırak özeti, kitapları okumaya bile niyeti yok, napıcaz bakalım, öğretmenin verdiği ödev kitap listesindeki 30 kitabı aldık, rafa kaldırdık:KK53:

Merhaba chess nasılsın?
Aynı kafa bizim oğluşlar desene.30 kitabı 5 dakikada bir mola vererek zaten tatilin sonuna ancak bitirir.Özeti ne ara yapacak yavrum?
Sizin öğretmen tatilde de abartmış iyice.Kolay gelsin oğluşa.

slm kızlar sıcaklarda sesiniz soluğunuz çıkmıyordu..... Bizde evdeki test kitaplarını bitirmeye çalışıyoruz o kadar çok birikmişki .Chess sizin öğretmende artık iyici insafsız olmaya başladı baştan böyle değildi..

slm kızlar sıcaklarda sesiniz soluğunuz çıkmıyordu..... Bizde evdeki test kitaplarını bitirmeye çalışıyoruz o kadar çok birikmişki .Chess sizin öğretmende artık iyici insafsız olmaya başladı baştan böyle değildi..

ne güzel canım ya testleri oturup çözüyorsa :KK31::KK31:uğraşamıyorum artık boğazım patlıyor dersle ilgilen demekten :KK31: etüde verecem 1 saat olsa orada test çözsün kitap okusun bana yeter evde olmuyor :KK31::KK31::KK31::

Canım artık sıkılıyor evde dışarı çıkıp oyun oynama olayıda olmadığı için mecburen artık uğraşıyor bazen testlerin cevaplarını atsada yinede yapıyor Bizim buralar çok sıcak ne parkta nede sokakta oyun oynayabiliyor.Birde astımı olduğu için dışarıya çıkmasına izin vermiyoruz ancak akşamleyin eve geldikten sonra deniz kenarına filan gidiyoruz

valla hanımlar aynen dediğimiz gibi abartı... ceza gibi ödev, sonrada çocukların ödev yapmamasından yakınır, zaten üç-beş çocuk dışında ödevi tam yapan olacağını sanmıyorum, benimki de benim zorumlar 5-6 özet anca çıkarır, zaten bu özet çıkarmak ne işe yarar ne faydası var anlamam çocukları okuldan soğutmaktan başka
bizim okulumuz ilkokul olmuş ama 2. kademedekilerde mezun olana kadar kalcakmış
geçmişe doğru bi göz gezdirdimde ya meldam sizin hoca değişsin zaten ya, umarım daha merhametli tölesanslı bi hoca çıkar kurada
gökyüzündedans, canım bizimkiler etkilenmeyecek malesef yeni ders programından 1 ve 5 sınıflardan itibaren uygulancakmış, bizde oğlumla sevinmiştik bedenden kurtulcak diye ama malesef kurtulamadı

Canım artık sıkılıyor evde dışarı çıkıp oyun oynama olayıda olmadığı için mecburen artık uğraşıyor bazen testlerin cevaplarını atsada yinede yapıyor Bizim buralar çok sıcak ne parkta nede sokakta oyun oynayabiliyor.Birde astımı olduğu için dışarıya çıkmasına izin vermiyoruz ancak akşamleyin eve geldikten sonra deniz kenarına filan gidiyoruz
malesef çocuklar enerjiyi atamıyor :KK31:ben havuza verdim sıcaklardan bir kaç haftada pes dedim :KK14:sıcaklarda bizde akşam biryerlere gitmeyi tercih ediyoruz adana sıcağı akşamda farketmiyor ama yapacak başka birşeyde yok :KK31::KK31:
valla hanımlar aynen dediğimiz gibi abartı... ceza gibi ödev, sonrada çocukların ödev yapmamasından yakınır, zaten üç-beş çocuk dışında ödevi tam yapan olacağını sanmıyorum, benimki de benim zorumlar 5-6 özet anca çıkarır, zaten bu özet çıkarmak ne işe yarar ne faydası var anlamam çocukları okuldan soğutmaktan başka
bizim okulumuz ilkokul olmuş ama 2. kademedekilerde mezun olana kadar kalcakmış
geçmişe doğru bi göz gezdirdimde ya meldam sizin hoca değişsin zaten ya, umarım daha merhametli tölesanslı bi hoca çıkar kurada
gökyüzündedans, canım bizimkiler etkilenmeyecek malesef yeni ders programından 1 ve 5 sınıflardan itibaren uygulancakmış, bizde oğlumla sevinmiştik bedenden kurtulcak diye ama malesef kurtulamadı

testleri ,geçmiş tekrarını anlıyorumda bukadar özet verilince hangi birinden tam verim alacak anlamıyorum isteksiz yapılan yaz ödevleri veliyi çocuğu kasıyor :KK19:
oğlumla konuştum anne ben kendimi dışlanmış hissederim diyor :KK14:oluruna bıraktım bende :KK31::KK31:

canım ya, neden dışlanmış hissedecekmişi, her çocuk için geçerli bi durum sınıftan sadece onu çıkarmıyolar sonuçta, bence benimkide dahil bu çocuklarda ki stockholm sendromu gibi bişey:KK53::KK53: bi mucize olsada bizim öğretmende değişse, bezdik ailece ödevlerden:KK53: ama yok bi takım cins veliler veli toplantılarında ödevleri az bulduklarını beyan ettikleri için hocayı iyice gaza getiriyolar:KK53::KK53:

canım ya, neden dışlanmış hissedecekmişi, her çocuk için geçerli bi durum sınıftan sadece onu çıkarmıyolar sonuçta, bence benimkide dahil bu çocuklarda ki stockholm sendromu gibi bişey:KK53::KK53: bi mucize olsada bizim öğretmende değişse, bezdik ailece ödevlerden:KK53: ama yok bi takım cins veliler veli toplantılarında ödevleri az bulduklarını beyan ettikleri için hocayı iyice gaza getiriyolar:KK53::KK53:

dağılım olursa üç beş arkadaşla aynı sınıfa düşecekler sayıyı yetersiz bulmuş olmalı:KK14: zor adapte olurum die düşünmüş olmalı :KK14::KK14:
bu sisteme göre hergün yeni birşey çıkıyor bir mucize olabilir senin içinde:KK1::KK1:
bu kadar özeti ödevi yaparken canlarından bezmiyorlar galiba :KK53:göze girmek adına büyük risk alıyorlar :KK14:

inşallah... eskiden e veli bilgilendirmeye girdiğimizde çocuğumuzun okul adı görünüyor muydu hatırlıyor musunuz? şimdi girdimde okul adı görünmüyor. neden acaba. ilkokul yazcaklar o yüzden mi. öğretmenin adı da görünüyordu ya şimdi o da görünmüyor. sanırım eylülden önce herşey muallakta

inşallah... eskiden e veli bilgilendirmeye girdiğimizde çocuğumuzun okul adı görünüyor muydu hatırlıyor musunuz? şimdi girdimde okul adı görünmüyor. neden acaba. ilkokul yazcaklar o yüzden mi. öğretmenin adı da görünüyordu ya şimdi o da görünmüyor. sanırım eylülden önce herşey muallakta
okulun adı yazıyordu diye hatırlıyorum
öğretmenin adı da yazıyordu,beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok :KK14::KK14::KK14::KK14:

okulun adı yazıyordu diye hatırlıyorum
öğretmenin adı da yazıyordu,beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok :KK14::KK14::KK14::KK14:

aynen canım.. belki yarından itibaren okul adı yazar, çünkü okul bölgeleri tekrar belirlenmiş, okul dönüşümlerinden sonra...

bu arada ilkokulda sınıfta kalma kalkmış, ortaokulda andımız kalkmış, bir de 4. sınıfta taktir teşekkür kalkmış yeni edindiğim bilgilere göre...

Okulda başarılı olmak, öğretmeninden güzel bir söz duymak çok önemlidir.
Aksi halde motivasyonu çabuk bozulur, mutsuzlaşır.

Çocuğun en temelde “başarı” duygusunun doyurulması gerekmektedir. Bu
nedenle çocuğun daha çok başarabildikleri ve becerileri üzerinde
durulmalı, eksikleri konusunda motive ederek destek olunmalıdır. Aksi
takdirde çocuk kendini “başarısız- beceriksiz- değersiz” hissedip,
eksiklerini tamamlama konusunda çaba harcamaktan vazgeçebilir.

Kurallara çok bağlıdırlar. Ancak arkadaşları ile oynadığı oyunlar sırasında
kuralların başkası tarafından değiştirilmesine tepki gösterebilir ya da
sadece kendisi tarafından değiştirilmesini isteme gibi benmerkezci
davranabilirler. Bu nedenle oyunlarında zaman zaman sorun yaşayabilirler.

Sık sık arkadaşlarını şikayet ederler, ancak arkadaşları ile aralarındaki
gerginlik uzun sürmez. Bu durum kuralları değişmez kabul etmelerinden
kaynaklanır. Şikayet etme yerine problem çözme becerisi kazandırmak için
anne-baba ve öğretmenleri tarafından yönlendirilmesi gerekir.

Kavgaları uzun süreli değildir. Bir an küsüp, hemen ardından birlikte oyun
oynamaya başlayabilirler.

Empati kurma ve kendini değerlendirme yetileri henüz gelişmemiştir.

Duygularını, özellikle sevgilerini göstermeyi severler.

Çocuklar sözcüklerin genellikle ilk anlamlarını anlarlar. Atasözleri ya da
deyimlerde kastedilen asıl anlamı, benzetme ve mecazları anlayamazlar.
Ayrıca çocuğa ima yoluyla bir şey anlatmaya çalıştığımızda, büyük
ihtimalle anlatmaya çalıştığımız şeyi anlamayacaktır. Bu nedenle çocuklarla
konuşurken mümkün olduğunca ne söylemek istiyorsak onu, basit ve
anlaşılır bir dille söylemek gerekir.

Çocukların gruplama, sınıflama, sıralama, değişmezlik, sayı ve mekan
kavramları gelişir. Ayrıca korunum ilkesini kazanırlar.

Çocuk yaşadığı olayları ya da hoşlandığı konuları paylaşmaktan ve tekrar
tekrar anlatmaktan, sorulan sorulara cevap vermekten çok hoşlanır. Sınıf
ortamında kuralları unutarak parmak kaldırmadan soruya cevap vermeye
çalışması, ya da ders ile ilgili olmayan başka şeylerden bahsetmesi bu
yüzdendi

Daha çok şaka yapmaya başlar. Yeni öğrendiği sözcüğü tekrar etmeyi
sever, arkadaşları ile anlamsız sözcükler türetip şakalaşır.

ayrıca arkadaşlar 8-9 yaş grubunda kas gelişim özellikleri yüzünden kızlar güzel yazmaya erkekler çirkin yazmaya başlıyormuş, bende üzülüyordum oğlumun berbat yazısına normalmiş:KK53::KK53:
birde erkeklerin aralarındaki fiziksel şiddet, sözel şiddete kayıyormuş allahtan:KK53::KK53:

ayrıca arkadaşlar 8-9 yaş grubunda kas gelişim özellikleri yüzünden kızlar güzel yazmaya erkekler çirkin yazmaya başlıyormuş, bende üzülüyordum oğlumun berbat yazısına normalmiş:KK53::KK53:
birde erkeklerin aralarındaki fiziksel şiddet, sözel şiddete kayıyormuş allahtan:KK53::KK53:

canım bu yazı işi bence karakteristik
ben bu yaştayım yazım bir gram değişmedi
yazdığımın üzerinden 1-2 hafta geçsin ben okuyamıyorum tekrar
hatta kriminolojide de kullanılıyor ya o yüzden çok dert etme bence
kişisel bir özellik yani
hem hızlı yazan karışık yazan insanlar zeki kafasında çok fazla düşünce olan insanlarmış
zaten bu topiğin çocuklarını hepimiz biliyoruz maşallahları var nazar değmesin

neden son yazdığımız mesajlar görünmüyor

bende anlamadım canım, senin yazdıklarını okudum cevapta yazdım ama bi baktım silinmiş. Neden ilaç tedaviside verdiler ki sılaya

bütün doktorlara gittik bişey çıkmadı
psikiyatrist de odaya girişinden belli hiperaktivite var dedi
form doldurttu ona cümleleri ifadeleri beğendi öğrenme bozukluğu olamaz böyle ifade edemez kendini dedi
sorunların birçoğu bundan kaynaklıdır dedi
hala arada sırada sinir krizi geçiriyor ama yaz döneminde bişey yapmıcaz sıkmayın dedi işte
bakalım nolcak

sitede sorun olmuş dün tüm faaliyetler gitmiş

bütün doktorlara gittik bişey çıkmadı
psikiyatrist de odaya girişinden belli hiperaktivite var dedi
form doldurttu ona cümleleri ifadeleri beğendi öğrenme bozukluğu olamaz böyle ifade edemez kendini dedi
sorunların birçoğu bundan kaynaklıdır dedi
hala arada sırada sinir krizi geçiriyor ama yaz döneminde bişey yapmıcaz sıkmayın dedi işte
bakalım nolcak

sitede sorun olmuş dün tüm faaliyetler gitmiş

anladım canım, eminim faydalı olacaktır yeni tedavi, bu seramik işide sana daha güzel kapılar açar inşallah, memuriyet hayal olmaya başladı bu devirde artık

X