İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Selam kızlar,
H.sonu nasıl geçti anlayamadım. Cumartesi öğlene kadar işteydim, sonra çocukları almadan eve geçtim hızlıca bir evi süpürdüm sildim. Sonra çocukları aldım. Yemek yedik. Akşam da kızkardeşime geçtik biliyorsunuz yeni bebeği oldu. Maşallah çok tatlı.
Pazar günü sabah kurs ödevi vardı kızın o ödevini yaparken ben yine biraz ufaklıkla biraz da ev işleriyle ilgilendim. Sonra kızı kursa bıraktım döndüm. Onu kurstan alınca kadar yemek yaptım. Islak kek yaptım bende, beslenme için. Beslenmeye ne koyacağımı şaşırıyorum. Kahvaltılık yemiyor, tost istemiyor. Böyle kek- poğça koyuyorum ben de.
Gece de ütü yaptım ama bitmedi hepsi. Fırsat bulursam bu akşam yapacağım kalanını. İşte böyle geçti bizim hafta sonumuz.
Kahvaltıdan bahsetmişsiniz, benim kızım da yemiyor sabahları birşey. Genelde süt veriyordum ama bu sabah onu bile içmedi. Sabah uyandığı zaman çok agresif oluyor.
hoş geldin canımcım
kardeşinin bebeği hayırlı olsun. sağlıkla büyütsün. ömürlü olsun.
benim oğluşum da yemiyor kahvaltı.

yani sabahları bir şey yedirmeye çalışırsam çok ağresifleşiyor bizim oğlan da .
kek koyuyorum ben de
ama poğaça hiç koymadım..yemiyor normalde..

Canım harika olmuş bunlar.Ellerine sağlık. Nasıl yaptın , fırsatın varsa anlatır mısın.
Bu arada yarın da benim doğum günüm.
Canım şimdiden nice senelere o zaman sende aralık çocuğusun demek ne güzel.Bizim aralık çok yoğun kayınvalidemin bugün bizim 24 ünde.Süsler basit aslında yuvarlak köpük gibi toplar var yılbaşı ağacı süslemek için bir pakette 6 tane var 2 tl.onlardan aldım çocuklara zararlı olmasın çin malıdır falan diye alimünyum folyoyla kapladım daha sonra yumuşak şekerleri kürdan yardımıyla topa batırdım.Alttaki not tutacaklarıda bizim ordan almıştım zaten poşetleyince güzel tasarım oldu yalnız çok şeker gidiyor bu işe ki ben aralıklı yaptığım halde topun tamamınıda doldursam çok olacak yemiyecekler ziyan olucak.Aslında tamamı dolunca çok daha güzel görünür ama çok fazla gidiyor dediğim gibi.

Selam kızlar,
H.sonu nasıl geçti anlayamadım. Cumartesi öğlene kadar işteydim, sonra çocukları almadan eve geçtim hızlıca bir evi süpürdüm sildim. Sonra çocukları aldım. Yemek yedik. Akşam da kızkardeşime geçtik biliyorsunuz yeni bebeği oldu. Maşallah çok tatlı.
Pazar günü sabah kurs ödevi vardı kızın o ödevini yaparken ben yine biraz ufaklıkla biraz da ev işleriyle ilgilendim. Sonra kızı kursa bıraktım döndüm. Onu kurstan alınca kadar yemek yaptım. Islak kek yaptım bende, beslenme için. Beslenmeye ne koyacağımı şaşırıyorum. Kahvaltılık yemiyor, tost istemiyor. Böyle kek- poğça koyuyorum ben de.
Gece de ütü yaptım ama bitmedi hepsi. Fırsat bulursam bu akşam yapacağım kalanını. İşte böyle geçti bizim hafta sonumuz.
Kahvaltıdan bahsetmişsiniz, benim kızım da yemiyor sabahları birşey. Genelde süt veriyordum ama bu sabah onu bile içmedi. Sabah uyandığı zaman çok agresif oluyor.
bizimkide etmiyor kahvaltı ama 2.teneffüste beslenme yapıyorlar anca acıkmaya başlıyor zaten

Sağol canım, oğlu oldu. Minikler seviliyor valla.
Maşallah oğluna yiyor demek herşeyi. Bizim kız sevdiği şeyler olunca yer, sebze falan çok az yer mesala.
canım doğum günün kutlu olsun şimdiden
iyi ki doğdun canım benim
e0a3556204fc313fd1b345292fea379b.jpg

bizimkide etmiyor kahvaltı ama 2.teneffüste beslenme yapıyorlar anca acıkmaya başlıyor zaten
senin oğluşun sabahçı mı haribucum.
bizim oğluşumuz saat 1 de okula gidiyor.
gerçi o saate kadar acıksa bile sevmediği şeyleri yemiyor. bal , reçel, peynir ağzına koymaz..yumurtayı da benim zorumla yer.
yiyen çocuk iyidir.

60be4b059a2f177869c675694ee3f034.jpg

5 ocak ediz in doğum günü
12 aralık da kayınpederimin doğum günüydü.
kaynanoşum çok hastalandı. onlar kutlayamadılar. acilde geçirdiler zaten o günü.
size gelince ediz ile Apo"nun doğum gününü birlikte kutlarız dediler.
ben böyle bi pasta yaptırsam nasıl olur ki.
çocukların da en sevdiği şey zaten..
netten buldum.
yapması da zor değil sanki.

günaydın canım,
sanırım aynı konuları işliyorlar ingilizcede, fiileri 5 er kez yazıyordu defterine.
hafta sonu da 2 sayfa ritmik saymalarla ilgili fotokopi vardı, arkalı önlü,
17
28
35
44
55
62
gibi rakamlardan başlayarak, 6 şar ritmik sayma, sonra 7 şer ritmik sayma, 8 er ritmik sayma ve 9 ar ritmik sayma,
yani 1 sayfa 6 şarlı,
1 sayfa 7 şerli o şekilde, anlatabildim mi bilmiyorum.
türkçeden de 2 tane okuma parçası ve soruları vardı, türkçe neden-niçin konularında zorlanıyor bunu anladım, çünkü akşam bana sorup duruyordu, kızım parçada var baksana diyorum, bir türlü anlamak istemedi ya da işine gelmedi bilemiyorum.
haftasonu da köydeydik malum, yedik içtik geldik ama iş yoktu allah tan.:KK53::KK53::KK53:
zaten hiç keyfim de yoktu, güneşte durdum biraz, biraz içeri geçip yattım, ama tabii evdeki kadar rahat olmasa da tamamladık.
bu arada zeytinyağlarımızı da aldık, sağlıklı bir ömür için zeytinyağı için.
alıştık zeytinyağına, ayçiçek yağı kullanmıyoruz artık, sadece kızartmalarda kullanıyorum.
bayağı da temizlik yapmışsınız dilekim ellerinize sağlık canım.
ohh afiyet olsun cnm has zeytinyağı gibisi varmı bende altınoluktan aldıklarımı kullanıyorum miss valla.Bitince kargoyla gönderiyolarmış bunu duyuncada sevindim

evet canım baya severek gidiyor bu yıl yüzmeye bakalım umarım böyle devam eder. Kurs da iyi gidiyor keyifle gidiyor gerçi öğretmen değişmiş orada da bakalım yeni öğretmenle nasıl olacak...

Oğlana tek okumalık hikaye kitapları aldım Dilek 5 tane filan kendisi seçti gerçi okuldan da getirmeye başladı ama olsun arada bunları da okuruz...

Fasulyen ne güzel oldu demi ben buna alıştımya diğer türlü pişirmiyorum artık hiç...

Send emaşallah döktürmüşsün yine afiyet bal şeker olsun...
seninki koşturmaya alıştı demek zeliş,severek gitmesi iyi yorulmuyor demekki çok.

senin oğluşun sabahçı mı haribucum.
bizim oğluşumuz saat 1 de okula gidiyor.
gerçi o saate kadar acıksa bile sevmediği şeyleri yemiyor. bal , reçel, peynir ağzına koymaz..yumurtayı da benim zorumla yer.
yiyen çocuk iyidir.
sabahçı cnm,7.30 da ders başlıyor 9 dada beslenme var.

bizim oğlan da kestirmeden yazar hep
mesela paragrafta der ki
Ahmet çok yorulduğu için kitap okuyamadı
soru . Ahmet neden kitap okuyamadı?
emir in cevabı: yorgundu.
bu kadar yani :KK57::KK57::KK57:
bizim öğretmen kestirmeyi kabul etmiyor kesinlikle, o yüzden cevaplar hep uzun benim söylememe bile gerek kalmıyor öğretmenin dediği kanun malum

günaydın iyi haftalar kızlar..
2 sayfa matematikten problemlerimiz vardı.biraz da okuma yaptı.
cumartesi oğlanla anneme gittik...epeydir görmediğim annemin arkadaşı vardı, ablam vardı oturduk beraber..
pazar günü temizlik yaptım,camları sildim hava çok güzeldi.eşimle oğlan pazar gittiler bende kapıları camları açtım havalandırdım evi.kızımda cumartesi pazar babannesinde kaldı. dün akşam üstü geldi eve.
ohh ne güzel işlerini bitirmişsin,güle güle kirlen diyelim cnm.Çocukların arada ananede babaannede kalmaları iyi oluyor.

iş hiç bitmezzz..
yap yap yine aynı.
benim ev bal dök yala oldu..ama yarın gel gör fatmacım

cuma günü benim bakıcımın oğlu rahatsızlanınca yan komşum gelmiş öğlen üstü çocukların yanına
emir okula gidince ediz i alıp kendi evine geçmiş
fakat eve geldim ki ne göreyim
oyuncaklar toplanmış bi halde
koltuğumun örtüleri de düzeltilmişti..düzenli eve girmek de başkaymıx
şimdiki bakıcım oyuncakları toplatmıyor..ya da toplamıyor
çekyat örtüsü kaymışsa kesinlikle ellemiyor
kek yemişlerdi geçen gün çocuklar . çöpe dökeyim derken çöpün yanına kek parçaları dökülmüştü..onlar bile ordaydı..
en iyi anne bakar çocuklara..ya anneanne ya babaanne..başkası yalan.
ay günah ya düşeni toplasa bari insanın içi el vermez,işte ele işin düşünce türlü türlüsünü görüyosun yani.

60be4b059a2f177869c675694ee3f034.jpg

5 ocak ediz in doğum günü
12 aralık da kayınpederimin doğum günüydü.
kaynanoşum çok hastalandı. onlar kutlayamadılar. acilde geçirdiler zaten o günü.
size gelince ediz ile Apo"nun doğum gününü birlikte kutlarız dediler.
ben böyle bi pasta yaptırsam nasıl olur ki.
çocukların da en sevdiği şey zaten..
netten buldum.
yapması da zor değil sanki.

sen şeker hamurlu yaptınmı pasta daha önce eğer yaptıysan kolay bir pastaya benziyor zorlanmazsın

bizim öğretmen kestirmeyi kabul etmiyor kesinlikle, o yüzden cevaplar hep uzun benim söylememe bile gerek kalmıyor öğretmenin dediği kanun malum
:)
haribucum..yazılılarda ya da okulda yaptığı ödevlere bakıyorum tam cümle kuruyor.
Ama eve gelen ödevlerde kestirme..öğretmen çok detaylı bakmıyor diye böyle kestirmeden gidiyor. hahaha

kızlar şu sütlü fasülye tarifi kaçıncı sayfadaydı ya bulamadım bende yapıcam öyle
canım yarım paket kurufasülyeyi bi tencere yok
tamamını kapatacak şekilde süt koy
tuzunu at .
bu şekilde beklesin
ertesi gün fasülyeler şişer
sütü çeker
haşlamak için su ilave et..
ve haşla
haşladığın suyu süz
soğan salça kavur
kaynar su hazırla biraz, fasülyeye ilave et bunları
bi taşım daha pişir..hazır