İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Selam kızlar,
Dün matematik çalıştık biraz bugün yazılısı vardı. Biraz önce aradım iyi geçti dedi ama bakalım kaç alacak.
iyi alacaktır annesi.
canını sıkma. hepimiz böyle dönemlerden geçiyoruz. yazmadık mı biz de..
gelip geçiyor.
en az sıkıntıyla atlatırsın inşallah.
güzel görmeye çalış. çok da sıkıntının üstüne gitme.
gelip geçecek çünkü. tüketme kendini

Valla oğluna haksızlık etme sen.O kadar ödev yapıyor çocuk.Ve de maşallah çok başarılı.

Haklısın. Hadi hadi demeye devam.

Ben çok yoruldum gerçekten sürekli aynı şeyleri söylemekten ama sanırım daha çok söyleyeceğiz bunları. İnşallah dediğin gibi büyüyünce düzelirler.

Ah keşke tüm öğretmenler okusa şu yazdığınızı. Bizim öğretmen ödevini yapmayana ceza veriyor. Çocuk tenefüse çıkamıyor, bedene çıkamıyor gibi.
öğretmenin ceza vermesi de, otorite sağlamak içindir canım, çok mu ödev veriyor sizin öğretmen peki?

inşallah güzel sonuçlarını alırsın canım.
Artık ben de kendimi üzmeyeceğim, ne de olsa olan bize oluyor, büyük kızım için diyorum biz çalış dedikçe çocuk inadına yapar gibi akşam bizle beraber oturup çekirdek çıtlayıp, televizyon seyrediyor.
Ben de seslenmiyorum artık, cumadan itibaren full yazılılar başlıyor,bakalım ne yapacak. Ayrıca yazılı usulü olacak, test de değil yani.
bizim öğretmen de yapıyor test.
ama bu yıl hiç deneme yapmadılar. geçen yıl olmuştu

Ah keşke tüm öğretmenler okusa şu yazdığınızı. Bizim öğretmen ödevini yapmayana ceza veriyor. Çocuk tenefüse çıkamıyor, bedene çıkamıyor gibi.

Öğretmenler de her şeyin farkında ama eğitim sistemimiz böyle gerektiriyor.
Fen dersi var ama kaç okulda laboratuvar var? Biz matematik materyallerini bile bulamıyoruz. Her şey tam olur da öğretmen de ödev vermez yahut az olur ama maalesef teoride düz anlatımdan çıktık ama pratikte gerçekten çıkabilen kaç kişi var? Doğal olarak ödevlerle öğretim sağlanmaya çalışılıyor...
Bedene teneffüse çıkarmamayı çok arkadaşım kullanıyor ama ben kötü olduğunu düşünüyorum. Çocuk enerjisini atamadığından daha da haylazlaşıyor. Herkesin kendi tarzı elbette bir şey diyemem:KK70:

bizim öğretmen de yapıyor test.
ama bu yıl hiç deneme yapmadılar. geçen yıl olmuştu
kız ben büyük için demiştim, yazılı olacaklar diye.
ama ufak için de 10 tl vermiştik, 6 tane deneme sınavı olacaklar, yakında olcakmış söylemiş dün öğretmenleri, bakalım nasıl olacak?

Fen dersi var ama kaç okulda laboratuvar var? Biz matematik materyallerini bile bulamıyoruz. Her şey tam olur da öğretmen de ödev vermez yahut az olur ama maalesef teoride düz anlatımdan çıktık ama pratikte gerçekten çıkabilen kaç kişi var? Doğal olarak ödevlerle öğretim sağlanmaya çalışılıyor...
Bedene teneffüse çıkarmamayı çok arkadaşım kullanıyor ama ben kötü olduğunu düşünüyorum. Çocuk enerjisini atamadığından daha da haylazlaşıyor. Herkesin kendi tarzı elbette bir şey diyemem:KK70:
bizim öğretmen de hiç beden dersi yapmıyor, bu da enterasan, keşke çıkarsa, haftada 1 de olsa, çocuklar stres atsa.

bizim öğretmen de hiç beden dersi yapmıyor, bu da enterasan, keşke çıkarsa, haftada 1 de olsa, çocuklar stres atsa.
Bizim arkadaşların da çoğunluğu çıkarmıyor ve matematik için alıyorlar o dersleri. Daha çok pratik yapıyorlar ve daha fazla soru çeşiti görüyor o sınıflar.
Ben de boş boş bedene çıkarmadım pek, toplamda 5 kere serbest oyunları ya olmuştur ya olmamıştır. Hep dersle igili oyunlar için çıkardım. Misal hareket çeşitlerini yaptık, hızlı-yavaşı görelim diye yarışlar yaptık vs vs...Hem onlar oynamış oluyor hem ben çaktırmadan ders işlemiş oluyorum:KK70: Yoksa diğer sınıflara yetişemiyorum motor takmış gibi ilerliyorlar maşallah:63:

Bizim arkadaşların da çoğunluğu çıkarmıyor ve matematik için alıyorlar o dersleri. Daha çok pratik yapıyorlar ve daha fazla soru çeşiti görüyor o sınıflar.
Ben de boş boş bedene çıkarmadım pek, toplamda 5 kere serbest oyunları ya olmuştur ya olmamıştır. Hep dersle igili oyunlar için çıkardım. Misal hareket çeşitlerini yaptık, hızlı-yavaşı görelim diye yarışlar yaptık vs vs...Hem onlar oynamış oluyor hem ben çaktırmadan ders işlemiş oluyorum:KK70: Yoksa diğer sınıflara yetişemiyorum motor takmış gibi ilerliyorlar maşallah:63:
maşallah canım en iyisini yapıyorsun, bizim öğretmen biraz yaşlı, o yüzden sanırım pek uğraşmak da istemiyor. hızlı ilerlemek de iyi değil bana göre, sonuçta belli müfredatınız var, o müfredat bitecek, siz ağır gidince yetişmiyor mu, bence pekiştirerek ilerlemek daha mantıklı. Geçen yılki öğretmenimiz de hep geriden giderdi, ama tüm konular biterdi sene sonuna, hem de bizim çocuklar anlaya anlaya ilerlerdi.

Malum 10 Kasım yaklaşıyor, bugün
maşallah canım en iyisini yapıyorsun, bizim öğretmen biraz yaşlı, o yüzden sanırım pek uğraşmak da istemiyor. hızlı ilerlemek de iyi değil bana göre, sonuçta belli müfredatınız var, o müfredat bitecek, siz ağır gidince yetişmiyor mu, bence pekiştirerek ilerlemek daha mantıklı. Geçen yılki öğretmenimiz de hep geriden giderdi, ama tüm konular biterdi sene sonuna, hem de bizim çocuklar anlaya anlaya ilerlerdi.
Ağır gidince yetişmeyebiliyor. Sene içerisinde tatillerden dolayı haftalar bölünüyor , bizler rapor alabiliyoruz derken tahminde olmayan kayıplar olabiliyor.
Bizim zamanımızda elektrik hep son ünitelerdendi mesela. Hep sene sonunda yarım yamalak işlerdik ve hala tam öğrenememişimdir o konuyu çünkü hiç tam kavratılmadı :)
Tabi yetişecek diye acele gitmenin mantığı yok.
Tecrübeli öğretmenler iyidir aslında, belki hevesli olmazlar ama bizlerin 5 derste kavratacağı konuyu 2 derste kavratabilirler:)

inşallah güzel sonuçlarını alırsın canım.
Artık ben de kendimi üzmeyeceğim, ne de olsa olan bize oluyor, büyük kızım için diyorum biz çalış dedikçe çocuk inadına yapar gibi akşam bizle beraber oturup çekirdek çıtlayıp, televizyon seyrediyor.
Ben de seslenmiyorum artık, cumadan itibaren full yazılılar başlıyor,bakalım ne yapacak. Ayrıca yazılı usulü olacak, test de değil yani.
Bir de böyle dene bakalım Fadime, nasıl olacak. İnşallah biran önce toparlarlar artık kendilerini yoksa üzülmeyelim desek de üzülüyoruz biz anneler.
iyi alacaktır annesi.
canını sıkma. hepimiz böyle dönemlerden geçiyoruz. yazmadık mı biz de..
gelip geçiyor.
en az sıkıntıyla atlatırsın inşallah.
güzel görmeye çalış. çok da sıkıntının üstüne gitme.
gelip geçecek çünkü. tüketme kendini
İnşallah canım sağol.
öğretmenin ceza vermesi de, otorite sağlamak içindir canım, çok mu ödev veriyor sizin öğretmen peki?
Ödevler de az sayılmaz aslında. Hergün matematik, türkçe ve fenden mutlaka 3er 4er sayfa oluyor.

ayrıca öğretmenin yaptığı çok yanlış demi.
tenefüs cezası nedir ya..yapılır mı çocuğa şimdi buu :mad::mad:
Değil mi ama. O da çok sinir oluyor öğretmenin bu huyuna.

Kesinlikle haklısınız. Bir de çocuk diğer arkadaşları dışardayken o sınıfta olunca kendini dışlanmış hissediyor, psikolojisini ve motivasyonunu da etkiliyor bu durum.

Bir de böyle dene bakalım Fadime, nasıl olacak. İnşallah biran önce toparlarlar artık kendilerini yoksa üzülmeyelim desek de üzülüyoruz biz anneler.

İnşallah canım sağol.

Ödevler de az sayılmaz aslında. Hergün matematik, türkçe ve fenden mutlaka 3er 4er sayfa oluyor.

Değil mi ama. O da çok sinir oluyor öğretmenin bu huyuna.

Kesinlikle haklısınız. Bir de çocuk diğer arkadaşları dışardayken o sınıfta olunca kendini dışlanmış hissediyor, psikolojisini ve motivasyonunu da etkiliyor bu durum.
inşallah canım toplarlar.
O zaman ne yapıp edip ödev alışkanlığı kazandırman lazım canım, kızın da canı sıkılıyor madem teneffüse çıkamayınca, neden ödevlerini yapmıyor, değil mi?

bizim öğretmen yapıyor. depar atıyor resmen çocuklar iyi geliyor
çok isterdim ben de çksınlar beden dersine.

Günaydın kızlarrrr

Akşam Hayat bilgisi kitabından ödevi varmış oğlanın ama yapmıştı babasıyla ben gidince önce uzun bir konuşma yaptık onunla, sonra birlikte pizza yaptık, sonra önce şiir sonra hikaye okuduk...

Yemekten sonra bir film izledik tavsiye üzerine hepinize islemenizi öneriyorum Con Clark'ın Hayatı... Hatta 24 kasımda bu filmin cd sini alıp öğretmene hediye mi göndersem diye düşünüyorum ciddi ciddi...

Günaydın kızlarrrr

Akşam Hayat bilgisi kitabından ödevi varmış oğlanın ama yapmıştı babasıyla ben gidince önce uzun bir konuşma yaptık onunla, sonra birlikte pizza yaptık, sonra önce şiir sonra hikaye okuduk...

Yemekten sonra bir film izledik tavsiye üzerine hepinize islemenizi öneriyorum Con Clark'ın Hayatı... Hatta 24 kasımda bu filmin cd sini alıp öğretmene hediye mi göndersem diye düşünüyorum ciddi ciddi...
canım pizza yaptınız demek oğlanla..harika ya..iş birliği olunca çocuklar keyif alıyor.
film tavsiyeleri çok geliyor bu ara
3 idiot var kesin izleyeceğim . bir de bu oldu.
peki çocuklarla izlenir mi con clark ın hayatı..aksiyon mu , dram mı, duygusal mı

bizim ödevlerimiz azdı
akşam misafir geleceği için kimse ilgilenemedi
ben kek ve milföy yapayım derken emir kendisi yaptı ödevini , cantasına koydu.
artık ne yaptıysa :cool:
ablamlarla oturduk.
güzeldi.
sabah da tavuk vardı. eşim çiftlikten getirmişti. çorbalık kısmı kalmıştı..onu haşladım..çorba gibi içer çocuklar..çok severler.
yumurtaları da haşladım çıktım..anneme kolaylık olsun diye
omzunda sinir sıkışması varmış annemin
tedaviye başladılar bolu da.
o yüzden kalacak daha 1 ay bu taraflarda
15 günü bende geçecek
15 günü kız kardeşimde..
keske 1 ay bende olsa demi

günaydın kızlar..
fen bilgisinden fasikül yaptık. bir de matematik fasilükünden 2 sayfa kalmıştı onu tamamladık.
yatarkende hikaye kitabı okumadı hayat bilgisi kitabındaki şiirleri okudu.

inşallah canım toplarlar.
O zaman ne yapıp edip ödev alışkanlığı kazandırman lazım canım, kızın da canı sıkılıyor madem teneffüse çıkamayınca, neden ödevlerini yapmıyor, değil mi?

çok isterdim ben de çksınlar beden dersine.
yani bazen çocuklara ne dersen de bildiğini okuyor ki fadimecim
benim küçük çok duygusaldır. tek lafa kırılır.o lafı işitmemek için tedbirli davranır. küçük dersin ama öyle
sabah erken kalmış dün..6 ya doğru.
abisi de uyanmış..yattıkları yerden muhabbet ediyorlardı ben kalktığımda.
ediz yatağını toplamış üstüne yatıyordu.
emir ise hallaç pamuğu gibi yatakta yatıyordu.
bu sabah tembihledim.yataklarınızı anneannenize bırakmayın. siz toplayın diye..annemin omzu 2 yıldır ağrıyor..çok tedavi gördü ama fayda etmemişti.
bir de yanağında yaramsı bi şey vardı.kabuk gibi . ama ten rengi . onu da cildiyeciye göstertmiş ablam. tehlikeli bulmuş..tedaviye başlamış.
ilerlerse kötü sonuçlar olabilir.tedavi olman lazım demiş anneme.
o yaramsı şey annemde 2 yıldır var..onun için de çok doktora gitti ama sağlık ocağına ..krem falan vermişlerdi..ama biraz küçülüyordu..tamamen geçmiyordu.

canım pizza yaptınız demek oğlanla..harika ya..iş birliği olunca çocuklar keyif alıyor.
film tavsiyeleri çok geliyor bu ara
3 idiot var kesin izleyeceğim . bir de bu oldu.
peki çocuklarla izlenir mi con clark ın hayatı..aksiyon mu , dram mı, duygusal mı

bizim ödevlerimiz azdı
akşam misafir geleceği için kimse ilgilenemedi
ben kek ve milföy yapayım derken emir kendisi yaptı ödevini , cantasına koydu.
artık ne yaptıysa :cool:
ablamlarla oturduk.
güzeldi.
sabah da tavuk vardı. eşim çiftlikten getirmişti. çorbalık kısmı kalmıştı..onu haşladım..çorba gibi içer çocuklar..çok severler.
yumurtaları da haşladım çıktım..anneme kolaylık olsun diye
omzunda sinir sıkışması varmış annemin
tedaviye başladılar bolu da.
o yüzden kalacak daha 1 ay bu taraflarda
15 günü bende geçecek
15 günü kız kardeşimde..
keske 1 ay bende olsa demi

Canım annenin gelmesine sevindim valla çok iyi gelecek sana...

Evet biliyosunya bayılır oğluş bana yardım etmeye helede böyle yemek işlerinde filan keyfliydi o yüzden...

Film zaten başa çıkılmaz bir sınıfta idealist bir öğretmenin yaptıklarını anlatıyor evet çocuklarla izlenebilir ama geç olduğu için biz oğlanı yolladık uyumaya...

Biz artık çanta hazırlamalarına hiç karışmıyoruz kendisi hazırlıyor hatta beslenmesini bile hazırlatıyorum söylüyorum neler koyacağını o hazırlıyor.

Başlarda küçük unutkanlıklar oldu ama oturdu şimdi çok şükür...

günaydın kızlar..
fen bilgisinden fasikül yaptık. bir de matematik fasilükünden 2 sayfa kalmıştı onu tamamladık.
yatarkende hikaye kitabı okumadı hayat bilgisi kitabındaki şiirleri okudu.
tebrik ediyorum sizi..fasiküller devriliyor maşallah
bizim oğluş da kitap okudu.
okuldan cam diye bir hikaye kitabı getirmiş.
bir de seramik diye bir hikaye kitabı getirmiş..
sanıyorum hikaye havasında nasıl yapıldığı anlatılıyor.
ayaklarım buz tuttu canım..hafta sonu kesin alıyorum ayak ısıtıcısını

X