İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

niye o kadar çok korkuyor ki, iğneden mi? her gittiğinde iğne vurmayacaklarını söylesen belki biraz daha rahatlar.
Ah ben ne diller döküyorum fadimem iğne konusunda bir bilsen ama zeliş iyi anlar beni ne dersen de ne yaparsan yap içinden gelen bir korku engelliyemiyorsun işte.

geçmiş olsun canım. 3 günde geçer mi pazartesi gidecekmi okula..
kayınvalidem de olmuştu kabakulak ama baya oldu nasıldı hatırlamıyorum şimdi..
sağol cnm,büyükken geçirmek daha tehlikeliymiş zaten.Ama sanırım bizim çocuklar aşılarını düzgün oldukları için daha hafif atlatıyorlar.Mesela nette ateş yapar yazmış akşam dr baktı 38 di ateş.yüksek değildi çok şükür.Aslında dr rapor bile vermedi gidebilir dedi ben göndermedim.Dedesi bugün aile hekiminden rapor alıp okula götürecekti bakalım.

günaydın kızlar..hayırlı cumalar..
türkçeden arkalı önlü okuma metni ve soruları vardı.
matematikten arkalı önlü örüntülerle ilgili sorular vardı ama çok zordu çocuklar için..öğretmen incelemeden mi çıkartmış bilmiyorum. iki tanesini ben anlamayamadım düşünün yani..
matematikten daha önceden az kalmış fasikül vardı onu bitirdik birde..
ayrıca okuma yapmadık. bir de ben grip gibi oldum.başım, dişlerim,elmacık kemiklerim dahi ağrıyor zor yaptık dersi..
sanada geçmiş olsun cnm neyseki haftasonu geldi,kendini bakıma çek bir güzel.Bitki çayları vitamin için sıkma meyve sularıyla doping yap kendine

günaydın kızlar..hayırlı cumalar..
türkçeden arkalı önlü okuma metni ve soruları vardı.
matematikten arkalı önlü örüntülerle ilgili sorular vardı ama çok zordu çocuklar için..öğretmen incelemeden mi çıkartmış bilmiyorum. iki tanesini ben anlamayamadım düşünün yani..
matematikten daha önceden az kalmış fasikül vardı onu bitirdik birde..
ayrıca okuma yapmadık. bir de ben grip gibi oldum.başım, dişlerim,elmacık kemiklerim dahi ağrıyor zor yaptık dersi..
ödev falan kontrol etmedim. akşam patladım yine. sonra yazarım özele kızlar

ay zeliş ben onu dr a götüreceksem o an söyliyorum inanki stresten kusuyor o derece yani.Akşam hadi dr gidicez deyince kendini ordan oraya attı karnım ağrıyor benim çok kötüyüm dedi yerince duramıyor ama sancıdan fakat ben biliyorumki stresten yolda sende benimle arka otur dedi tmm dedim elimi tutuyor buz gibi elleri titriyor çocuk resmen nasıl aşıcaz bunu bilmem.
Sizede geçmiş olsun cnm,meşhur okul kazaları ama yavrum hala acil durum için diye savunuyor kıyamam ya

Ayy yavrum kıyamam yaa... Zamanla geçer belki en azından doktor korkusu geçebilir... İğne korkusu geçmiyor onu bizzat biliyorum :)))

günaydın canım,
geçmiş olsun canım, hastalık zamanları geldi artık.
bizim yine kendisi yaptı ödevleri, fenden okuma yapacağız demişti ama, matematikten ne yaptı bilmiyorum, kontrol edemedim.
geçmiş olsun canım, kabakulakta ilaç verilmiyor diye hatırlıyorum ama, büyük kızım da olmuştu, zamanla geçtiydi.

bak sen oğluşdaki özgüvene, afferim ona, müdür odasına gidecek kadar cesur. Bu arada size de geçmiş olsun canım.

Saol canım benim, dün akşam bizimkide fen dersiyle ilgili bişeyler anlatıyordu babasıyla ışığa doğrudan bakmamalıyız filan diye...

sizede geçmiş olsun şu topu yasaklasalar çok sevinecem.büyük çocuklar çok hızlı vuruyorlar topa..

Evet birde tam gözüne yani... Allah korumuş yinede.

Ah ben ne diller döküyorum fadimem iğne konusunda bir bilsen ama zeliş iyi anlar beni ne dersen de ne yaparsan yap içinden gelen bir korku engelliyemiyorsun işte.

Anlamazmıyım hem kendimden biliyorum hemd eoğluşu götürdüğüm zaman inan iğne olacaksa odadan çıkıyorum resmen kalamıyorum yanında. Son iğne olayımızda masadan alıp geri geldik çok ağladı yaptımadı sonra ertesi gün babasıyla gidip yaptırdı ama nasıl biliyormusun.

Bu sporcuların filan kullandıkları soğutucu sprey varya yaralandıklarında sıkıyorlar ağrıyı acıyı hissetmemeleri için o spreyden almıştım ben onu götürdüler giderken iğne olacağı yere sıkıp öyle yaptırmış iğneyi. Bilemiyorum istersen sende al bulunsun evde yazık onların yaşadığı korku acıya değmez yani...

sağol cnm,büyükken geçirmek daha tehlikeliymiş zaten.Ama sanırım bizim çocuklar aşılarını düzgün oldukları için daha hafif atlatıyorlar.Mesela nette ateş yapar yazmış akşam dr baktı 38 di ateş.yüksek değildi çok şükür.Aslında dr rapor bile vermedi gidebilir dedi ben göndermedim.Dedesi bugün aile hekiminden rapor alıp okula götürecekti bakalım.

Bak işte aşılar hep böyle ciddi hastalıkları önlemek için hiç ihmal etmemek laızm hala bizim aşıdan ses yok...

sanada geçmiş olsun cnm neyseki haftasonu geldi,kendini bakıma çek bir güzel.Bitki çayları vitamin için sıkma meyve sularıyla doping yap kendine
sağol canım..battaniyenin altına girip yatsam bana çorba, çay getiren olsa..:KK53:

Ayy yavrum kıyamam yaa... Zamanla geçer belki en azından doktor korkusu geçebilir... İğne korkusu geçmiyor onu bizzat biliyorum :)))

Saol canım benim, dün akşam bizimkide fen dersiyle ilgili bişeyler anlatıyordu babasıyla ışığa doğrudan bakmamalıyız filan diye...

Anlamazmıyım hem kendimden biliyorum hemd eoğluşu götürdüğüm zaman inan iğne olacaksa odadan çıkıyorum resmen kalamıyorum yanında. Son iğne olayımızda masadan alıp geri geldik çok ağladı yaptımadı sonra ertesi gün babasıyla gidip yaptırdı ama nasıl biliyormusun.

Bu sporcuların filan kullandıkları soğutucu sprey varya yaralandıklarında sıkıyorlar ağrıyı acıyı hissetmemeleri için o spreyden almıştım ben onu götürdüler giderken iğne olacağı yere sıkıp öyle yaptırmış iğneyi. Bilemiyorum istersen sende al bulunsun evde yazık onların yaşadığı korku acıya değmez yani...

Bak işte aşılar hep böyle ciddi hastalıkları önlemek için hiç ihmal etmemek laızm hala bizim aşıdan ses yok...
ne aşısı cnm?eksik aşınız mı var

aa sprey iyi fikirmiş bak hiçde aklıma gelmezdi senden duymasam bakarım cnm sağol..

aa sprey iyi fikirmiş bak hiçde aklıma gelmezdi senden duymasam bakarım cnm sağol..

Bak canım istersen kutusunun resmini çekip yollarım faceden sana adı aklıma gelmiyor şimdi.

hee doğru aklım çocuğa gitti birden.Zaten önceden bilme daha iyi,uykuların kaçıyor madem

Sorma canım ya hatta diyorum bende spreyi getirsem mi işyerine acaba :))))))

Bak canım istersen kutusunun resmini çekip yollarım faceden sana adı aklıma gelmiyor şimdi.

Sorma canım ya hatta diyorum bende spreyi getirsem mi işyerine acaba :))))))
gönder cnm.İyi fikir sende yanında bulundur ne zaman yaparlarsa artık hiç değilse psikolojik olarak rahatlarsın

gönder cnm.İyi fikir sende yanında bulundur ne zaman yaparlarsa artık hiç değilse psikolojik olarak rahatlarsın

tamam canım bende bir arkadaşta görüp resmini çekip eczaneden böyle almıştım telde var sanırım resim yollarım sana

ah ah hasta olmak bile bize lüks dimi.Eşine söyliceksin bakıcak iyi günde kötü günde diye evleniyoruz ya hatırlatmak lazım
evet canım ya lüks bize..haziran ayında ishal ve kusma vardı söylemesi ayıp ayakta geçirdim izin alma şansım olmadı.
ilaçları içtim çalıştım.

Günaydın kızlar,çok uykum var yine bugün haftanın son günü olduğu için mi ne.Akşam biz biraz kötüydük,tam yemeğe oturduk baktım oğlanın gözleri dolu dolu pek yemek yemiyor oğlum ne var dedim bişey yok dedi yemektede sevdiği şeyler pilav köfte var ama iştahsız falan neyse ben üsteliyince bir sorun var dedi odada söylicem dedi odaya gittik benim yanağım şiş acıyor ağzımı açamıyorum yemek yerken dedi.Baktım çocuğun kulağının altı şişmiş bayağa bastırınca acıyor falan hemen sofradan kalktık acile gittik.Ben tahmin etmiştim giderken kabakulak mıdır diye internette baktım belirtiler aynı.Dr da onayladı kabakulak dedi bir antibiyotik verdi her ihtimale karşı okula gitmesinde bir sakınca yok dedi ama nette baktım bulaşıcıdır yazıyo göndermedim bugün okula dinlensin evde hem.Ama benim oğlanda aşırı dr ve iğne korkusu var kızlar ya nerdeyse söylemicekti akşam ben üstelemesem,gözle görülmüyor çok dikkatli bakınca daha çok elle dokununca hissediliyor ama ateş yok çok şükür.tabi acil yine ishal vakalarıyla doluydu salgın varmış yine.
canım çok geçmiş olsun.
bulaşır tabi arkadaşlarına göndermemekle iyi yapmışsın..
ishal var demek..Allah korusun.
geçen bir arkadaşımın komşusunun 4 yaşındaki oğlu vefat etmiş ama ishal değil
karın ağrısı ile gitmişler.
doktor lavman vermiş..yarısını yapması gerekiyormuş annesinin..hemşire de doktor da bi şey dememiş.
anne hepsini yapmış
çocuk eve giderken fenalaşmış
bayılmış.hastaneye geri dönmüşler .ameliyata almışlar ki bağırsakları yırlıtmış.
artık ilacın yüzünden mi yoksa zaten öyle bi şey vardı da daha çok lavman arttırdı mı bilemiyorum..
ama vah gidene yani..

nasılsınız kızlar
ben idare ederim.. bayadır gelemedim düzenli takip edemeyip kaçırınca sinir oluyorum :)) ama aklım burda
hoş geldin..özlettin kendini..nasılsın iyi misin .
kızın nasıl.
bebek çalışmaların devam mı

sağol cnm,dr da kendi kendine geçebilen bir hastalık ama erkek çocuklarında bindebir testis iltihaplanmalarına neden olabilirmiş buda allah korusun ileride kısırlığa sebep olabilirmiş.O yüzden önlem amaçlı veriyorum dedi.
evet ..bu yüzden küçük yaşta geçirmeleri daha iyiymiş.

hoş geldin..özlettin kendini..nasılsın iyi misin .
kızın nasıl.
bebek çalışmaların devam mı
kızım iyi yeni okula alışmaya çalışıyor çok şükür ilk zamanlar gibi ağlamıyor. geçen hastalanınca aradılar gelin alın diye buda bunu öğrendi başı sıkışınca karnım ağrıyor diye aratıyor..Mesela bunlar daha önce müzik dersinde nota flüt vs görmemişlerdi bu okulda da müzik hocası flütle şarkı vermiş çalın diye o sınıf geçen yıl öğrenmiş flütü e benimkide çalamadı ne kadar göstersem çocuk notaların yerini bilmiyor flütte neyse şarkının girişini becerdik ama dün son ders müzik karnım agrıyor diye aratmış annem gidip aldı bu sefer gerçekten ağrısa inanmayacağız

Bebek çalışmalar devam ama olmuyor nasip. Doktor problem yok dedi. Ama ben yaşım yüzümnden acele ediyorum yoksa beklerdim ne zaman olursa diye.. Hayırlısı bakalım.

X