İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Haaa bu arada haftasonu oğlanla konuşurken domates ekip yetiştirmek istediğini söyledi şimdi çekirdek kurutmam lazım nasıl yapayım kızlar iç kısmını oyup balkona mı bıraksam kuruması için varmı bu konuda tecrübe sahibi :)))

Haaa bu arada haftasonu oğlanla konuşurken domates ekip yetiştirmek istediğini söyledi şimdi çekirdek kurutmam lazım nasıl yapayım kızlar iç kısmını oyup balkona mı bıraksam kuruması için varmı bu konuda tecrübe sahibi :)))
ilkbaharda pazarlarda satılıyor canım sebze fideleri. Hatta küçük çeri domates fidesi falan. Giderler dedesiyle pazara alırlar size ekersiniz.

canım o kurutma işi eskiden nenelerimiz yapardı.
siz yine kurutun belki ürün alırsınız ama şimdi yediğimiz domatesler biberler ve her bir sebzenin tohumu hibrit ..o yüzden ürün alman mucize olur

hazır tohum olur kız ne uğraşcan. al pazarlardan eksin.

ilkbaharda pazarlarda satılıyor canım sebze fideleri. Hatta küçük çeri domates fidesi falan. Giderler dedesiyle pazara alırlar size ekersiniz.

ay hiç duymadım zeliş
az daha aç kuyruğuna çalı bağlayınca noluyormuş

canım o kurutma işi eskiden nenelerimiz yapardı.
siz yine kurutun belki ürün alırsınız ama şimdi yediğimiz domatesler biberler ve her bir sebzenin tohumu hibrit ..o yüzden ürün alman mucize olur

hazır tohum olur kız ne uğraşcan. al pazarlardan eksin.

kız işte atasösü bu

"Tilki inine giremez kuyruğuna çalı bağlarmış" yani kendi giremiyorken kuyruğunda çalı ile girmeye çalışırmış :)

tohum konusunda ise olayı baştan sona görsün diye kurutalım dedim ama bu mevsimde tohum olurmu ki pazardan alsak. neyse olmadı ben bir kurutmayı deneyeyim zaten bir yoğurt kutusuna ekeriz diye düşünüyorum onu sular filan işte olmadı tohum alırız baharda :))"

kız işte atasösü bu

"Tilki inine giremez kuyruğuna çalı bağlarmış" yani kendi giremiyorken kuyruğunda çalı ile girmeye çalışırmış :)

tohum konusunda ise olayı baştan sona görsün diye kurutalım dedim ama bu mevsimde tohum olurmu ki pazardan alsak. neyse olmadı ben bir kurutmayı deneyeyim zaten bir yoğurt kutusuna ekeriz diye düşünüyorum onu sular filan işte olmadı tohum alırız baharda :))"
ben de hiç duymamıştım .
canım onu diyorum ben de yani doğal köylülerden al domatesi belki yetiştirirsin..ama köylüler de hibrit tohum kullanıyor..tohumundan fide yetişmiyor.

zeliş biz kışın sık sık yeşil mercimek ve fasulye yetiştiririz pamukta..onu denediniz mi..domates yetiştiremezsenez fasulye deneyin..sonra toprağa alırsınız büyüdükçe

zeliş biz kışın sık sık yeşil mercimek ve fasulye yetiştiririz pamukta..onu denediniz mi..domates yetiştiremezsenez fasulye deneyin..sonra toprağa alırsınız büyüdükçe

aa hatırladım ilkokulda yapmıştık galiba biz özet geçsene nasıl yapıyorsunuz

canım kurufasulye ıslatıyorsun ya akşamdan..yada nohut.
sabah al içinden 6-7 tanesini ver oğluşuna.
bir büyük fincan altlığına pamuğu yay..içine fasulyeni koy.
sonra üstüne de yine ince bir tabaka pamuk ört.
can suyunu ver..her gün nemli kalması lazım pamuğun her gün ıslatsın oğluşun.
biz yeşil mercimek yaptık geçen sene sık sık..çıkan filizleri de koparıp yedik..

canım kurufasulye ıslatıyorsun ya akşamdan yemek yapmak için ..yada nohut.
biz yeşil mercimek yaptık geçen sene sık sık..çıkan filizleri de koparıp yedik..

bir de pamuğa koyarken ilk fasulyeleri aralarında 2-3 cm boşluk olsun..büyüdükçe kökleri çıkıyor..dip dibe kötü oluyorlar.

canım kurufasulye ıslatıyorsun ya akşamdan..yada nohut.

canım kurufasulye ıslatıyorsun ya akşamdan yemek yapmak için ..yada nohut.

bir de pamuğa koyarken ilk fasulyeleri aralarında 2-3 cm boşluk olsun..büyüdükçe kökleri çıkıyor..dip dibe kötü oluyorlar.

tamam canım anladım o zaman bu akşam ıslayalım yarın akşam pumuklara sararız fasulyeleri peki filizler çıkınca toprağamı geçireceğiz...

tamam canım anladım o zaman bu akşam ıslayalım yarın akşam pumuklara sararız fasulyeleri peki filizler çıkınca toprağamı geçireceğiz...
canımcım..biz toprağa alırız diyoruz hep..ama bi üşengeçlik bastırıyor..pamukta kalıyorlar..ama öyle uzuyorlar ki .sırık gibi..boylarından dolayı artık devriliyorlar ..ama yine de büyüyorlar..toprağa ihtiyaç duymuyorlar..ömürleri ancak o kadar..ama yine de çimlenme ve yapraklanma kısımlarını rahat görür..özellikle fasülyenin yaprakları baya baya oluyor yani.
toprağa almazsan pamuktan köklendiğini..köklerin pamuğa nasıl sarıldığını rahatlıkla görür.
toprağa alsan bile mevsimi olmadığı için , güneşi görmeyeceği için çok sürmez ölür..

X