• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

ne güzel ..senin oğluşun zorluk çıkarmayacak sanıyorum..

evet ben de oğluşuma Allah " a dua edersen , söylersen o senin duanı kabul eder.o herkesin duasını kabul eder dedim hep.

dün yine duayı dinlerken dedim ki _"Allah"a dua ederken bi de bu sureleri de içinden okursan daha iyi olur..daha çabuk kabul olur."
sonra sordum
"Allah "a dua ediyor musun Emir ?"
"Evet "dedi. Gülümsedi..
"Duan gerçekleşiyor mu peki?"
"Evet "dedi yine gülümsedi .çok hoşuma gitti..
Ama ne için dua ettiğini söylemedi. ben de sormadım..ikisinin arasında artık..

Alışacak demek ki zamanla dopal olarak canım :40::40::40::40::40:

birde dediğin gibi soyut kavramlar inanç işleri

kendimiz bile koşulsuz inanmasak insan bir noktadan sonra sorgulamaya başlıyor bu yüzden çok acele etmemek lazım

Allahı, peygamberi, kötülüğün günah, iyiliğin sevap olduğu gibi belli başlı şeyleri öğrenseler diğerleri zamanla öğrenecekler

Anladım cnm.Geçen bayram giden bizdik mahvolduk onca para boşuna gitti diyebilirim bir dahada düşünmem demiştim o zaman zaten hele böyle özel günlerde kalsın.Bende yine polenezköy yada riva tarafını düşüneyim.İstanbul içinden kaçmak lazım.Sizde iyi düşünmüşsünüz velilerle güzel olur.Belki dediğim gibi darıca yaparız bakalım rüzgar hangi yönden esecek..

hımmm evet sanırım İstanbul dışı en güzel olanı

bizde Açıkhava planları yapıyoruz bakalım inşallah hava bozmaz

ya senin oğluşun da mı yanaşmıyor..eşin de o taraflarda değil..yandın..bütün iş sende..eşine söyle de bari sen uğraşırken ne gerek var falan demesin çocuğun yanında..işini zorlaştırmasın senin..

evet ya benim oğluşum da öyle..neden bilmiyorum ..babası da ben de öyle değiliz halbuki..ama emir küçükken cami dua vs diyince dil çıkarıyordu..:53::53::53::53:

kara kara düşüne düşüne o cümleyi kurmak zorunda kaldım yani..

küçükken kayınvalidem komşu çocuk için (daha 2 yaşındaydı o zaman) duaları biliyor ...ilahiler okuyor..seni kim yarattı diyince Allah diyor vs anlatıyordu..sen de öğret diyordu..ama ben araştırdım tabi..durur muyum ..

psikologlar 6 yaşından önce bu tür şeyleri söylemeye çalışmayın..çünkü soyut bir kavramı 6 yaşından önce anlayamaz..anlatırsanız kafası karışır vs demişti..bi çok tv programda da bu ifadeyi doğruladılar..

ben o yaşa kadar emir e iyi insan olması gerektiğini , kimseye zarar vermemesi gibi manevi şeyleri öğrettim..o konuda sıkıntı yok..ama cennet , cehennem , şeytan , melek , günah , gibi kelimeleri kullanmadım..korkutmamak için..kafası karışmasın diye..işte böyle haribicum...annen öğretir senin oğluşuna da bu yaz..hadi kolay gelsin ona da..:16::16::16:

neyse inşallah aşacağız bu durumu...

:26::26::26::26:
Aynen cnm,Allahtan babaannemizin maneviyatı yüksektir yazın ramazanda hiç kaçırmaz teraviyi gündüzde mukabeleleri olur zaten 5 vakit namazınıda kılar Allah kabul etsin,artık onunla bir olup öğreteceğiz...

Çok tatlı çıkmışlar kuzular ya hele ufak pek bir memnun görünüyor.Bacakları sıkasım geldi.Ne güzel hatıra,pastayada bayıldım bu arada.
teşekkürler teyzesi..sıkmalık ediz zati tombiş
Aynen cnm,Allahtan babaannemizin maneviyatı yüksektir yazın ramazanda hiç kaçırmaz teraviyi gündüzde mukabeleleri olur zaten 5 vakit namazınıda kılar Allah kabul etsin,artık onunla bir olup öğreteceğiz...

çok şanslısın.annen açısından..allah kabul etsin

günaydın kızlarrr,
dün 23 nisan ile ilgili defterine şiir yazdı, matematikten de 2-3-4-5 leri 5 er kere defterine yazdı. Başka da bir ödevi yoktu, survivor izledik beraber.

günaydın...
23 Nisan ile ilgili yazı vardı okunacak onu okuduk. başka ödev yoktu.
bölme çalıştık.2 sayfa da hikaye kitabı okuduk.

Günaydın kızlarrrr

nasılsınız?

Güzel bir gün salıdan cumayı yaşar gibi olmak her ne kadar tatil bize 1 gün olsa da hafta içi iyi gelecek...

Dün akşam hayat bilgisinden Atatürk ve bazı liderlerin hayatları ile ilgili araştırma yapılması ile ilgili ödev vardı Halide Edip, Sabiha Gökçen, Kara Fatma, Afet İnan vs. Onları çalıştı biraz başka bir şeye fırsat kalmadı ne yazık ki sadece biraz çarpım tablosu tekrarı yaptık ama çok az geç oldu saat çünkü.

Öğretmen çarpım tablolarının hepsi ezberlenecek demiş biz daha 7 lere yeni geçtik biraz daha üzerine düşüp bitirmemiz lazım artık...

Onun dışında akşam biraz çarşıda turladım bir şeyler bakayım dedim ama acele ederek bakınca hiç bir şey alamadan döndüm eve.

Onun dışında rutindi akşamımız biraz film izledik eşimle ama ben yarıya kadar bile izlemeden uyumaya gittim çok yorulmuşum dün....

Yarın gösterimiz var malum bende de heyecan var haliyle :114::114::114::114::114::114:

Bakalım nasıl olacak kuzucuğum akşam hadi bir yap gösterini izleyelim sende çalışmış olursun dedik babasıyla yapamam sürpriz olacak dedi :16::16::16::16::16::16: tamam dedik el mahkum....

Sizler nasılsınız ne var ne yok....

Son düzenleme:
günaydın kızlarrr,
dün 23 nisan ile ilgili defterine şiir yazdı, matematikten de 2-3-4-5 leri 5 er kere defterine yazdı. Başka da bir ödevi yoktu, survivor izledik beraber.

Günaydın canımmmm
5 kere mi yazdı aferin kızınaaaa :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

günaydın...
23 Nisan ile ilgili yazı vardı okunacak onu okuduk. başka ödev yoktu.
bölme çalıştık.2 sayfa da hikaye kitabı okuduk.

günaydın canımmmm
bu ara bize de az geliyor ödevler ama zaten havalar ısındı evde durmak istemiyorlar ders yapmak daha bir zor geliyor

kızlarrr, nerdesiniz ayol, bugünden m, tatile gittiniz?:27::27: Gelivesenizeeee:8::8:

ben burdayım canımcım geldim şimdi sabahtan işlerrimi toparladım biraz iyice yığılmışlardı. Dönüşte masam biraz ferah olsun :60:

Günaydın canımmmm
5 kere mi yazdı aferin kızınaaaa :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

günaydın canımmmm
bu ara bize de az geliyor ödevler ama zaten havalar ısındı evde durmak istemiyorlar ders yapmak daha bir zor geliyor

ben burdayım canımcım geldim şimdi sabahtan işlerrimi toparladım biraz iyice yığılmışlardı. Dönüşte masam biraz ferah olsun :60:
hoşgeldin canım, iyi yapmışın, kafan rahat olur dönüşte. Öğretmen ödev verince yapılır biliyosun, biz desek yapılmaz da:52::52:

hoşgeldin canım, iyi yapmışın, kafan rahat olur dönüşte. Öğretmen ödev verince yapılır biliyosun, biz desek yapılmaz da:52::52:

Dimi aynen öyle öğretmen dedimi daha kıymetli ve önemli oluyor... Varsın olsun yapsınlarda.. Burasıda sessiz kalmış bu sabah haribu yok dilek yok

Günaydın kızlarrrr

nasılsınız?

Güzel bir gün salıdan cumayı yaşar gibi olmak her ne kadar tatil bize 1 gün olsa da hafta içi iyi gelecek...

Dün akşam hayat bilgisinden Atatürk ve bazı liderlerin hayatları ile ilgili araştırma yapılması ile ilgili ödev vardı Halide Edip, Sabiha Gökçen, Kara Fatma, Afet İnan vs. Onları çalıştı biraz başka bir şeye fırsat kalmadı ne yazık ki sadece biraz çarpım tablosu tekrarı yaptık ama çok az geç oldu saat çünkü.

Öğretmen çarpım tablolarının hepsi ezberlenecek demiş biz daha 7 lere yeni geçtik biraz daha üzerine düşüp bitirmemiz lazım artık...

Onun dışında akşam biraz çarşıda turladım bir şeyler bakayım dedim ama acele ederek bakınca hiç bir şey alamadan döndüm eve.

Onun dışında rutindi akşamımız biraz film izledik eşimle ama ben yarıya kadar bile izlemeden uyumaya gittim çok yorulmuşum dün....

Yarın gösterimiz var malum bende de heyecan var haliyle :114::114::114::114::114::114:

Bakalım nasıl olacak kuzucuğum akşam hadi bir yap gösterini izleyelim sende çalışmış olursun dedik babasıyla yapamam sürpriz olacak dedi :16::16::16::16::16::16: tamam dedik el mahkum....

Sizler nasılsınız ne var ne yok....
şimdiden iyi eğlenceler size yarın için, sıpaya bak sen sürpriz de yapacakmış. Güzel olacaktır eminim, fotolarını koyarsın buraya biz de bakarız.
biz de survivora takıldık akşam biraz, artık birleşecekler bundan sonra, dedikodular falan, o kısmı sıkıcıydı tabii de, ama yarışmalar falan seviyorum.

şimdiden iyi eğlenceler size yarın için, sıpaya bak sen sürpriz de yapacakmış. Güzel olacaktır eminim, fotolarını koyarsın buraya biz de bakarız.
biz de survivora takıldık akşam biraz, artık birleşecekler bundan sonra, dedikodular falan, o kısmı sıkıcıydı tabii de, ama yarışmalar falan seviyorum.

Eklerim canım inşallah fotolarını...

Survivor hiç izlemiyorum canım nedir ne değildir bilmiyorum televizyon izlemeyi bırakalı hiç tat vermiyor programlar... Dün diğitürk takıldı ondan sebep eşim hadi film izleyelim diyince geçip baktım biraz ama sıkılıyorum açıkçası ama aslında kendime bir dizi ayarlayıp izlemek istiyorum haftada 1-2 akşam insan kafasını dağıtıyor ve eğlenceli oluyor eskiden izlerdim dizileri çokda hoşuma giderdi...

Yapmam lazım yine 1 yabancı bir yerli dizi için araştırma yapayım bari :60:

Eklerim canım inşallah fotolarını...

Survivor hiç izlemiyorum canım nedir ne değildir bilmiyorum televizyon izlemeyi bırakalı hiç tat vermiyor programlar... Dün diğitürk takıldı ondan sebep eşim hadi film izleyelim diyince geçip baktım biraz ama sıkılıyorum açıkçası ama aslında kendime bir dizi ayarlayıp izlemek istiyorum haftada 1-2 akşam insan kafasını dağıtıyor ve eğlenceli oluyor eskiden izlerdim dizileri çokda hoşuma giderdi...

Yapmam lazım yine 1 yabancı bir yerli dizi için araştırma yapayım bari :60:
digitürke bir giren pişman bir girmeyen, ne kadar ödeyeceksiniz aylık? Burda bazı arkadaşlar var da, çıkmak istediklerinde çok zor kapatma yapıyorlar.
Sürvivor ı da adadaki görüntüler, doğal yaşam koşulları hoşuma gidiyor ondan bakıyorum ben de.

digitürke bir giren pişman bir girmeyen, ne kadar ödeyeceksiniz aylık? Burda bazı arkadaşlar var da, çıkmak istediklerinde çok zor kapatma yapıyorlar.
Sürvivor ı da adadaki görüntüler, doğal yaşam koşulları hoşuma gidiyor ondan bakıyorum ben de.

Diğitürk meselesi şöyle oldu canım biz tv alınca 3 aylık paket hediyesi vardı onu açtırdık bakalım hem bu süreçte deneriz dedik ama sonrasında devam edermiyiz bilemiyorum...

İzlediğin takip ettiğin diziler var mı önerebileceğin.. Şöyle orijinal güzel konuları oyuncuları olan...

Back