İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Merhaba kızlar..
fadimeciğimin doğum günü mü ki..

iyi ki doğdun canım...mutlu ol yeni yaşında..sağlık huzur dilerim..işlerin hep rahat rahat geçsin gitsin..kaynanaşun ve kayınpederin iyi olsun..

bizim dün akşam ödevler vardı..ne vardı derseniz hatırlamıyorum..türkçe çalışma kitabından yaptı..hayat bilgisi kitabından yaptı..matematik yaptı..fotokopi vermiş öğretmeni matematik ile ilgili..onu yaptı..o kadardı sanıyorum..
akşam yatarken de bilim çocuk dergisi okuduk..ilginç gelen yerleri vardı..kendisi de şaşırdı..

yattı uyudu..kardeşi de yattı uyudu..ben de 11 gibi yattım..işte böyle..annem evde kaç gündür yemeklerimizi o yapıyor..
hafta sonu Ankara ya kardeşime götüreceğim annemi..2 gün kalıp gelmeyi düşünüyorum..çok geziyoruz bu ara..

zeliş okul bahçesindeki gösteri için izin alınması çok çok saçma bir fikir..başka bir okulun bahçesi de değil üstelik..okula ait bir bahçe..

ilginççç :26::26::26:

haribu cum..canım maşallah oğluşuna 9 lara geçmişsiniz.tebrik ederim..
sıfatları biz geçen dönem işlemiştik..bu dönem ise tekrar yapıyor yeni öğretmenimiz bol bol..yeni konulara daha geçmedi ..beklemede.

evet katılıyorum..hemen hastalanıyor sıpalar..üşüttü kim bilir..havalar birden soğuyunca...belki tenefüste de koşturdu terledi..okulda ne yapıyorlar haberimiz yok..

geçmiş olsun kuzucuğuna zelişim...Hemen ayaklansın oğluşun..kıyamam...kim var şimdi yanında ..portakal suyu sıksınlar evdekiler..

mısırlı çorbayı bir tarif et bakalım..bizim yaptığımız gibi mi.

Teşekkür ederim kızlarr

Babası doktora götürdü sabah ilaçlar vermiş almışlar ilaçları kahvaltı yaptırmış baabsı

Sonra benim akıllı oğlum okula gidicem diye tutturmuş beni aradı babası konuştum oğluşla

İyim ben okula gidicem diyorrr

İyi git bari dedim ne diyeyim

Babası götürecek hay Allahım yaaaa

Çorbaya gelince farklı farklı malzemeler ile yapıyorum aslında dün akşamkini şöyle yaptım

Önce su kaynakttım içine arpa şehriye ve önceden dondurucuya attığım bir su bardağı kadar mısırı koyup kaynattım

Sonra üzerine bir bardak yoğurt, bir kaşık un, 1 kaşık sıvı yağ ile hazırladığım terbiyeyi ekledim, tuz da ilave edip biraz daha kaynattım

üzerine tereyağ ve nane kavurup ekledim aslında bu karışıma pul biberde iyi oluyor ama oğluş yemediği için eklemiyorum ben

bak sıpaya ya ,yat dinlen demi ama..hay allah..senin akşamki çorba iyi gelmiş galiba zeliş..kendine gelmiş oğluş demek ki..okula gidiyor.
ellerine sağlık..nefis olmuştur ..eminim

Geçmiş olsun canım, Allah şifa versin. Bozma hemen moralini, böyle böyle büyüyecekler.
günaydın kılzlar..
dün akşam 2 tane fotokopi vardı..
bugün de denetlememiz devam edecek..
Günaydın canım,
Kolay gelsin.

Çoooook teşekkür ederim arkadaşım benim.
Oğluşuna da şimdiden başarılar.
Fadime'ciğim, canım arkadaşım,,,

Nice nice mutlu senekere inşallahhh

buda senin için

keşke gerçeğini verme imkanımız olsaydııı

Eki Görüntüle 995058

Ay ay çoook güzel canım benim, çok teşekkür ederim.

Teşekkürler canım, amin inşallah.
Oh ne güzel hazır annen varken, bak rahatına canım. Hafta sonu gezmesi de iyi olur, değişiklik olur canım, şimdiden iyi gezmeler. Biraz yorulacaksın ama olacak o kadar.
Bu arada tekrardan tüm herkese teşekkürler arkadaşlarım benim
:119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119::119:

canım benim ya..bizim de burda bir arkadaşımızın doğum gününü kutladık öğlen arası..pasta almışlar içecek almışlar...pasta kestik..aklıma sen geldin..
akşama plan yapacaklar mı senin kuzular sana acaba..

bak sıpaya ya ,yat dinlen demi ama..hay allah..senin akşamki çorba iyi gelmiş galiba zeliş..kendine gelmiş oğluş demek ki..okula gidiyor.
ellerine sağlık..nefis olmuştur ..eminim

Baya lezzetli oldu canım 2. tabaklar istendi ki aslında çorba pek sevilen bir yemek değildir bizde

Evet oğluş şuan okulda götürdü babası bakalım nasıl gelecek eve

ay biz de kutladık burda, arkadaşlar sağolsun. Akşama bişey var mı bilmiyorum, yarın anlatırım?

fadimeciğim doğum günün kutlu olsun..
ailenle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu nice yıllara..:

günaydın kılzlar..
dün akşam 2 tane fotokopi vardı..
bugün de denetlememiz devam edecek..

Kolay gelsin canım. Ne denetimi var?İç denetim mi, dış denetim mi?

Çok geçmiş olsyn canım. Bizde de durum aynı. Kızım 2 gündür hasta okula yollamadım.

Maşallah senin oğluşa canım çarpım tablosunu halletti, biz bir ileri iki geri durumdayız. 2 gündür okula da gitmiyor hangi konudalar onu bile bilmiyorum.

Fadimeciğim ben de doğum gününü kutlar bir ömür sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim canım.

Dilekcim annenin yanında olması ne güzel değil mi senin de gözün arkada kalmıyor işe giderken.Keşke hep yanında olabilse...
Bilim çocuk dergisi hep aklımda abone olayım diyorum ama nedense hep erteliyorum.Eskiden meraklı minik alırdım.Çok severdi aslında.

Selam kızlarrr,

Kızım hasta benimde sabah doktora götürdüm öyle geldim işe.

Biraz önce annem aradı oğlanında burnu akıyor, hapşırmaya da başladı dedi.

Sabah da oğlanı götüreceğim doktora.Geçen hafta da dişçiye götürmüştüm kızı. Dolgusu düşmüş, haftaya yine götüreceğim. En sonunda işten atacaklar beni çocuklarını da al git diye.

Kız iki gündür okula gitmiyor. Ödev ve derste yapacak dermanı yok. İnşallah yeni konuya geçmemiştir öğretmeni.

Bizde durumlar böyle işte malesef.......

hoş geldin canımm

çok geçmiş olsunnnn

okulu düşünmeyin iki günden bişey olmaz

hasta olmasınlar iyileşsinlerdeee

işyerinde biraz anlayış göstersin canım ya keyfi bir durum değil neticede

bende kötü geldim bugün işe ateşli bırakınca oğluşu ama şükür iyi şimdi

hatta rapor aldığımız halde okula gidicem diye tutturduğu için götürdü babası

Yok canım ya işyerindekiler anlayışlılar Allahtan ama ben rahatsız oluyorum sürekli izin istemekten.
Senin oğluş okula gittiğine göre iyi hissetti kendini demekki. İnşallah en kısa sürede iyileşir çocuklarımız.

Aminnn canım inşallahhhh

Geçmiş olsun cnm,eve virüs girdimi sıradan geçiriyor zaten.Bol bol evde sıkma meyve sularıyla takviye yapın ilaçlarınıda aldımı 1-2 güne toparlar okuluna döner.Şu durumda okulu düşünmeyin tabi hastalık bu zaten konuları tekrar edecekler devamlı.Küçügünde huysuzluğu olur geceleri şimdi senin daha kuvvetli olman lazım Allah kolaylık versin ,çalışırken zor oluyor tabi ama tez vakitte atlatırsınız inşallah...

fadimeciğim doğum günün kutlu olsun..
ailenle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu nice yıllara..:
Teşekkür ederim canım.

Sağol canım.
Kızına da geçmiş olsun, bol bol meyve yedirmeye, ıhlamur içirmeye çalış, portakal suyu falan iyi gelir.

günaydın kızlarr,
Dün matematikte sıvılara geçmişler, problemler karışık geldi, yeni konu olunca illaki oluyor, bir de sorular bölmeyle çözülebilecek tarzdaydı, artık şekil çizerek anlattık.
Örnek, 2 çay bardağı süt 1 biberon dolduruyorsa, 6 çay bardağı kaç biberon doldurur? Bunu nasıl anlatabilirsin ki, en kolay bölme, ama bölmeyi bilmiyorlar, biz de çizerek anlattık.

canım biz de unutuyoruz..her ay alamıyoruz..2ayda 1 alıyoruz..bazen 3 ayda 1..

canım yaa..öyle ..eve mikrop girdi mi çocukları geziyor sıradan..bizim de durum öyle..önce abi sonra kardeş..ya da önce kardeş sonra abi..geçmiş olsun çok çok..umarım kısa zamanda atlatırsınız kuzucum..
dersleri de yapmasın..yeter ki o iyi olsun..dersleri at gitsin..önce kuzularımız..

evet canım ilk konu başladığında zorlanırlar..biz geçen dönem işledik bu konuyu..ama sonra zevkli hale dönüşüyor..anladıkça tabi.
hani çeyrek , yarım , tam konularını işlemişlerdi ya..onun gibi anlat ilk başta.
4 çeyrek 1 tam eder
2 yarım 1 tam eder gibi şekille anlat bir daha..bu sıvılarda da onun gibi de..

işte 2 çay bardağı 1 biberon doldurursa
4 çay bardağı 2 biberon doldurur.
6 çay bardağı 3 biberon gibi..sırayla gidin..zamanla kolaylaşır.üzülmesin

nasıl oldu oğluşun zeliş..dün okulda iyi miymiş..hastalanmamıştır inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…