Emir'e bak ne güzel babasının görevlerini deklare etmiş
Eyüp'te minyatürk var canım bir nevi açık müze aslında.
Türkiye'nin her yerindeki tarihi ve önemli yapıların küçültülmüş maketleri var, girişte kart veriyorlar her yapının başında bir makine var oraya kartını okuttuğunda yapı ile ilgili bilgileri anlatılıyor
Atatürk olimpiyat stadı var mesela önüne makineler koymuşlar 1 tl karşılığında tuttuğun takımın marşını dinleyebiliyorsun...
Çok güzel bir geziydi bizim için kısmet olursa haziran başı gibi yeniden gideriz herhalde tümünü gezemedik çünkü üşütmeyelim diye...
Toplantıya gelince;
İki saat boyunca öğretmen kendini, kendi yaptıklarını anlatıp durdu mecburen bizde dinledik... Zaten sınıfın yarısı gelmemişti. Daha önce anlatmıştım ya bir kaç veli ile öğretmen arasında kutuplaşma var diye. Öğretmen anlatıyor ara ara onlar araya girip öğretmeni pohpohluyorlar sonra öğretmen onları pohpohluyor filan gerçek çok acı yaaaa ama kimseden de ses çıkmıyor.
Birkaç örnek vereyim mesela,
Öğretmen çocukların ödevlerini kontrol etmiyormuş 3 çocuk görevlendiriyormuş onlar bakıp kitaplara işaret koyuyormuş nacak deftere yazılan ödev varsa bakıyor galiba çünkü defterler de öğretmenin imzası oluyor ama gelin görün ki böyle ödev zaten yok denecek kadar...
Okulda yaptığı testleri yine çocukların kağıtlarını değiştirerek birbirlerine kontrol ettiriyormuş, sonra o kağıtlar bize geliyor biz bakıyoruz evde böyle yani.
Çocukların okuduğu hikaye kitaplarını yine görevlendirdiği başka çocuklar alıp listeye kaydedip yeni kitaplar ve hikaye haritalarını veriyormuş.
Ben çocuklara onu veriyorum, şunu veriyorum, bunu veriyorum.....
Mesela sorumluluk duygusu veriyormuş kendi çantasını taşıtıyormu çocuklara... Allahım yaaaaa
Birde ne zaman gitsek hep kapı önünde sigara içer zatennn, Kendi masa başında otursun çocukları kullansın kendi yapacağı işlerde sonra çocuklara sorumluluk duygusu veriyormuş
Birde diyor ki benim emeklilik yaşım geçti ben bu ülke vatandaşı olarak sorumluluğum olduğu için devam ediyorum... Yalanannn maaş alma bakalım yapacakmısın....
Allah bu çocukları onun eğitmesi için, onu da bu çocuklar için öğretmen olarak görevlendirmiş, çocukları o şekillendiriyormuş.
İlk okula geldiklerinde çocuklar özgüvensizlermiş ama şimdi hepsi kendine güveniyormuş.
O her çocuğun kapasitesine göre davranıyormuş hepsi çok iyilermiş, okulda ondan iyisi yokmuş, o teknolojik bir adammış, bütün imkanları kullanıyormuş
Çocuklarla birlikte yemek yiyip onları kontrol ediyormuş yalaaaaaaaaaannnnnnnnnnn
Bizim kadar okula giden yoktur eşim her hafta uğramaya çalışır kendimde kaç defa gittim adam çay ocağından kapı köşelerinde sigara içmekten sınıfa zor gidiyor.
Ama çok enteresan herkes ağzı açık dinliyor yaaa
Şu okulistik sınavından iyi not ortalaması almış sınıf sürekli onu söylüyor ama demiyor ki ben bu çocuklara ders yaptırmam gereken zamanda sınava hazırladım diğer çocukları yok saydım demiyorrrrr
Eşimle gittik zaten sinirlenmemek elde değildi. Ama biz üzerimize düşeni yapıp veli toplantısına gittik. Oturduk ve geldik
Haaaa birde bize de laf sokmadan duramadı. İşte efendim bizimle sorunu olan bunu bu sınıfta çözmeli benimle çözemezseler müdürle idareyle zaten çözemezler burası devlet dairesi değil ki çocuğunuz hep burada falan filann
Aslında bir sürü bir sürü şeyler ama bu kadar toparlayabildim şimdi...