İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Oh ne güzel canım, kayınvaliden ilgilenmesi, sen de çok şanslısın.

merhaba kızlar hayırlı cumalar...
dün ödev yoktu. bizde kendimiz çalıştık. matematik yazma ve okuma yaptık..
Sana da hayırlı cumalar canım.
Genellikle ödevsiz günleriniz oluyor sizin de, öğretmeniniz genç mi yaşlı mı? Az ödev veriyor da:26::26: Ödev yok diye sen de bıraksan, vay çocuğun haline. Bilinçli bir annesin de boş bırakmıyosun çocuğu, ya diğer çocuklar napıyor acaba?

Var ya gerçekten senin gibi imkanım olsa herhalde hemen yapardım ikinci çocuğu kızzz gerçekten şanslısın anane babaanne ohhhh

Keyfimize düşkünüz yaniii

İyidir iyi annesiiii

Canım her akşam demleme çay yapmıyorum onu genelde hafta sonu yaparım çünkü uykumu kaçırıyor. Bitki çayları içeriz genelde. Bazen de çok açıkda olsa demlerim işte. Ben evde pek kahve içmem eşim nescafe içer bazen böyle işte m illa bir şeyler içilir yemek sonrası ufaklığa da meyve servis edilir...

Zaten var ya bu çayların yanında yediklerim şişiriyor beni off offfff

anladım canım, afiyet şeker olsun hepiciği de, yanına bişey koymadan iç çaylarını, ben de çok kilo aldım maalesef. Kadınlar olarak zaten kiloya meyilliyiz, eşim dikkat eder, hemen kilolar gider, ben dikkat ederim, çook yavaş gider. Spor yapmak lazım en güzeli, yaz gelsin de akşamları parka gideceğim kesin.

ahh ahhhh kesin başlamak lazım da hangi araaaa

evet biz kiloya daha meyiliyiz metabolizmadan kaynaklanıyorrrr

günaydın kızlarrr,
topiği ben açıyorum, Hayırlı, uğurlu, huzurlu ve neşeli bir hafta bizlerin olsun inşallah.
ödev fazla yokut hafta sonu, 1 sayfa matematik vardı, problemler, onları yaptık, 1 tane de hikaye kitabı vardı, onu kendisi bugün öğleye kadar okuyacak. başka da bieşy yok.
Dün kızlar buraya Kutsi gelmişti, imza günü vardı, kızımın dersane çıkışı oraya gittik, tam 2 saate yakın sıra bekledik ama maalesef sıra bize gelmeden gitti, çok üzüldüm yani, o kadar bekle sen, neyse işte, cumartesi de köydeydik, güzel geçti.

günaydın canım.
bizim de ödev azdı.
yaptık bitti..cumartesi sabah kahvaltıya Düzce ye indik .öğlen 2 gibi geldik.Çok yorulmuşuz.Çocukları yıkadım kavga dövüş banyoda.Ediz yattı..biraz dinlendik..çay içik ..evi süpürdüm.camları sildim..kurabiye vs..akşam oldu zaten

dün ise Bolu gölcükteydik..nasıl güzel bir hava anlatamam..harika geçti..çok eğlendik..çok yorulduk..

fadimeciğim yaa..nasıl sinir oldum .. o kadar saat sırada bekle ve kutsi gitsin..
çok ayıp etmiş..en azından kuyruğa artık kimseleri almasalarmış..daha önce kuyruğa girenleri de imzaladıktan sonra bitirseymiş programını..ayıp etmiş doğrusu..

gidebildin mi kayınvalidenlere peki

gördüm canım fotolarını facete, güzel gezmişsiniz.
Ya doğru dürüst sıra yapmamışlar zaten, ön taraf o kadar kalabalıktı ki, hep aradan kaynadılar, gerçekten ayıp oldu, ama Kutsinin değil de, alışveriş merkezinin sorumsuzluğu, ben de kızlar için istemiştim ama yazık oldu işte.
Gittik canım cumartesi gittik, mangal falan yaktık, iyiydi yani, dün öğlen de kızın dersanesi olduğu için erken geldik 11 de çıktık.

günaydın kızlar...
5 sayfa fotokopimiz vardı onları yaptık.
habersiz denetçi geldi şimdi inşallah atlatırız bir an önce..

Günaydınnn sevgili anneler

Güzel bir hafta olsun hepimiz için inşallahhhh

Haftasonu için hayat bilgisinden Aile içi yardımlaşma ile ilgili ödevler vardı

3-4 sayfa kadar keyifli oldu yapmak mevcut durum neyse aynen yazdık

Eşime de gün doğdu tabiii "bak ne çok şey yapıyormuşum" havalarındaydı hafta sonu

Onun dışında hikaye haritamızı tamamladık

Yardımcı kitaptaki testlerden çözdük 5-6 sayfa kadar

Cuma akşamını ödevlerle geçirdik pek bir şey yapamadım, Ve güzel bir yemek hazırladım keyifli olsun istedim cuma akşamı öyle de oldu gecenin kalanı sohbet muhabbet oldu...

Cumartesi gündüz Miniatürk'te idik bir önceki hafta Kapadokya konusunu işlemişlerdi ya peribacalarını resmetmiştik hakkında etkinlik çalışmaları yapmışlardı neye benzedikleri gidip gördük ayrıca bir çok yapıyı inceledik çok keyifliydi ama hava biraz daha sıcak olsa daha güzel olurdu...

Cumartesi akşam Anadolu yakasına geçtik misafirliğe gece çok geç döndük

Pazar günü evde ailece kahvaltı faslı öğlene kadar sürdüüü

Öğlen toplantı malum okulda yine sinirlerim zıpladı zor tahammül ettim 2 saat sonra eve dönüp hazırlık yaptım kardeşim geldi oturup çene çaldık bir kaç saat

sonrası malum pazar akşamı bu güne hazırlıkla geçti....

Günaydın canımcımm
Dileklerine aynen katılıyorummm hemen cuma olur inşallahh
İmza günü maceranız benimde canımı sıktı üzülmüştür kızlar

Baktım resimlerinize ne güzel yapmışsınızzz doğayla içiçe canım...

Doğru aslında organizasyonla ilgili bu problem ancakkk, bunca insan kendisi için gelmiş organizatörleri uyararak kimsenin arkasında kalmasına izin vermeyebilirdi Kutsi, işte böyle zamanlarda daha iyi anlıyorsun insanların geldikleri yerlere ne kadar yakıştıklarını neyse yaaaa hayatta her şey bizim kontrolümüzde değil ki ben sadece kızların hissettikleri hayal kırıklığına üzüldüm ama hayatlarındaki her şeye müdahale edemeyiz ne yazı ki her duyguyu yaşayarak olgunlaşacaklar...

Mangal keyfinizde ne güzel olmuş canımmmm

günaydın kızlar...
5 sayfa fotokopimiz vardı onları yaptık.
habersiz denetçi geldi şimdi inşallah atlatırız bir an önce..

kolay gelsin canım atlatırsınız inşallahhhh

OHHHHH ne güzel geçmiş haftasonun canım, sevindim senin adına, ödeviniz de epey varmış.
Öğretmene de diyecek bir kelime bulamıyorum, inşallah düzelir diyelim.

Evet canım oldu bir aksilik diyelim, geçti gitti. Aynen öyle o kadar beklediğimize mi, imza alamadığımıza, neyseeee.

evet canım ..hava da çok güzeldi..çok eğlendik...iyi geldi hepimize..

bizim de aynı ödevler vardı..emir babasının görevlerini evi süpürmek ve silmek yazmış .bulaşık makinasını boşaltmak yazmış..güldüm ..neden yazdın oğlum dedim.."ama babamın görevleri bunlarrrr " diyor..
artık demedim ben de bir şey.

toplantınız nasıldı zeliş anlat..neden sinirlendin.

siz nereye gittiniz..o minyatür binalar nerede çekildi canım..

haribu da gezmiş..sirke gitmiş galiba..tam anlamadım resimlerinden ama...onun oğluş da eğlenmiş..

canım iyi yapmışsınız..mangal yakmışsınız..biz de göl kenarında yaptık ..gerçi hava kapalı olur diye kapalı mekandan yer tutmuş ablamlar ama .hep dışarılardaydık yani..

öyle gercçekten..çocuklara göre ayarlıyoruz kendimizi..siz erken kalkmışsınız dersane yüzünden ..
biz de akşam 4 gibi çıktık yola ..eve geldiğimizde saat 5 e geliyordu..
zaten 10 da çıkmıştık evden..yorulduk .yetti bize..

Selam kızlar,bu hafta geleneği bozdum cuma günü yan gelip yattım valla tv seyrettim.Cumartesi babası oğlanı baskete götürdü ben de o ara temizliğimi yaptım onlar gelincede çıktık,sirke gittik ama belediyenin yaptığı organizasyon malum berbattı çok kalabalıktı vede gerçek sirke gitmiş biri olarak hiçi mi hiç beğenmedi tabiki ama öğretmeni bilet vermiş diye gittik tabiki tüm ilçedeki okullara dağıtılmış biletlerden izdihamdı yani neyseki erken gitmişin sıranın en önündeydik,ordanda çıkınca sinemaya gittik yemek yedik derken gece 11 di eve geldik.Pazarda ders yaptı babasıyla sadece çarpma işlemli problemler vardı ve tabiki kitap okuma.kafadan pratik çıkarma çalıştılar birde babasıyla.Bende mutfakta yemek işiyle uğraştım tabi sonrada film seyrettik evde beraber ve gün bitti.

Abant gölü değil mi orası, hep merak etmişimdir, fotoğraflarda falan, siz de iyi yapmışsınız canım. Evet yaaa haftasonunu dışarda geçirmek yorucu oluyor, hani facete çıkıyorya, pazarertesi bir gün olsa da, alışsak yeni haftaya

Slm canım,
Arada yapmak lazım canım, iyi gelmiştir sana o cuma günü.
Sirk için de ne diyeyim geçmiş olsun canım, biz de pazar günü havamızı aldık imza gününden, oluyor böyle üzücü durumlar da.
Neyse sonra sinema keyfiyle telafi etmişsin canım.
Ben de çocuklara akşama köfte yaptım, teselli olaraktan.

Emir'e bak ne güzel babasının görevlerini deklare etmiş

Eyüp'te minyatürk var canım bir nevi açık müze aslında.

Türkiye'nin her yerindeki tarihi ve önemli yapıların küçültülmüş maketleri var, girişte kart veriyorlar her yapının başında bir makine var oraya kartını okuttuğunda yapı ile ilgili bilgileri anlatılıyor

Atatürk olimpiyat stadı var mesela önüne makineler koymuşlar 1 tl karşılığında tuttuğun takımın marşını dinleyebiliyorsun...

Çok güzel bir geziydi bizim için kısmet olursa haziran başı gibi yeniden gideriz herhalde tümünü gezemedik çünkü üşütmeyelim diye...

Toplantıya gelince;

İki saat boyunca öğretmen kendini, kendi yaptıklarını anlatıp durdu mecburen bizde dinledik... Zaten sınıfın yarısı gelmemişti. Daha önce anlatmıştım ya bir kaç veli ile öğretmen arasında kutuplaşma var diye. Öğretmen anlatıyor ara ara onlar araya girip öğretmeni pohpohluyorlar sonra öğretmen onları pohpohluyor filan gerçek çok acı yaaaa ama kimseden de ses çıkmıyor.

Birkaç örnek vereyim mesela,

Öğretmen çocukların ödevlerini kontrol etmiyormuş 3 çocuk görevlendiriyormuş onlar bakıp kitaplara işaret koyuyormuş nacak deftere yazılan ödev varsa bakıyor galiba çünkü defterler de öğretmenin imzası oluyor ama gelin görün ki böyle ödev zaten yok denecek kadar...

Okulda yaptığı testleri yine çocukların kağıtlarını değiştirerek birbirlerine kontrol ettiriyormuş, sonra o kağıtlar bize geliyor biz bakıyoruz evde böyle yani.

Çocukların okuduğu hikaye kitaplarını yine görevlendirdiği başka çocuklar alıp listeye kaydedip yeni kitaplar ve hikaye haritalarını veriyormuş.

Ben çocuklara onu veriyorum, şunu veriyorum, bunu veriyorum.....

Mesela sorumluluk duygusu veriyormuş kendi çantasını taşıtıyormu çocuklara... Allahım yaaaaa

Birde ne zaman gitsek hep kapı önünde sigara içer zatennn, Kendi masa başında otursun çocukları kullansın kendi yapacağı işlerde sonra çocuklara sorumluluk duygusu veriyormuş

Birde diyor ki benim emeklilik yaşım geçti ben bu ülke vatandaşı olarak sorumluluğum olduğu için devam ediyorum... Yalanannn maaş alma bakalım yapacakmısın....

Allah bu çocukları onun eğitmesi için, onu da bu çocuklar için öğretmen olarak görevlendirmiş, çocukları o şekillendiriyormuş.

İlk okula geldiklerinde çocuklar özgüvensizlermiş ama şimdi hepsi kendine güveniyormuş.

O her çocuğun kapasitesine göre davranıyormuş hepsi çok iyilermiş, okulda ondan iyisi yokmuş, o teknolojik bir adammış, bütün imkanları kullanıyormuş

Çocuklarla birlikte yemek yiyip onları kontrol ediyormuş yalaaaaaaaaaannnnnnnnnnn

Bizim kadar okula giden yoktur eşim her hafta uğramaya çalışır kendimde kaç defa gittim adam çay ocağından kapı köşelerinde sigara içmekten sınıfa zor gidiyor.

Ama çok enteresan herkes ağzı açık dinliyor yaaa

Şu okulistik sınavından iyi not ortalaması almış sınıf sürekli onu söylüyor ama demiyor ki ben bu çocuklara ders yaptırmam gereken zamanda sınava hazırladım diğer çocukları yok saydım demiyorrrrr

Eşimle gittik zaten sinirlenmemek elde değildi. Ama biz üzerimize düşeni yapıp veli toplantısına gittik. Oturduk ve geldik

Haaaa birde bize de laf sokmadan duramadı. İşte efendim bizimle sorunu olan bunu bu sınıfta çözmeli benimle çözemezseler müdürle idareyle zaten çözemezler burası devlet dairesi değil ki çocuğunuz hep burada falan filann

Aslında bir sürü bir sürü şeyler ama bu kadar toparlayabildim şimdi...

slm canım ciddi talihsizlik olmuş ama sinema iyi gelmiştir üstüne...

Teselli ödülü güzelmiş valla afiyet olsunevet bende sirke takmadım çok zaten çok bişey beklememiştim.Kutsiye mail ataydınız bi bu kadar bekledik senin yaptığına bak diye bende o kadar bekledikten sonra sinir olurdum yani neyse artık yeni haftaya başladık haftasonunu ve olumsuzlukları geride bıraktık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…